www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην Κίνα

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, σε έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στη βόρεια Κίνα, όπως μετέδωσαν σήμερα Κυριακή, τα κινεζικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις αρχές στην επαρχία Σάνσι.


Η έκρηξη σημειώθηκε το βράδι του Σαββάτου στην πόλη Τζίνσιονγκ, στο εργοστάσιο της Yushe Chemical Co, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Νέα Κίνα", το οποίο επικαλείται ανακοίνωση των αρχών της επαρχίας Σάνσι.

Τα αίτια της έκρηξης αποτελούν το αντικείμενο εξελισσόμενης έρευνας, ενώ πυροσβέστες εργάζονταν ως τις πρωινές ώρες της Κυριακής για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε. Το εργοστάσιο παρήγαγε μια σειρά χημικών, από πρόσθετα τροφίμων ως και συνθέσεις που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαστικών, χαρτιού και άλλων ειδών, σύμφωνα με στοιχεία
που παραθέτει η εταιρία, στην ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο.

Στην Κίνα, η οποία θεωρείται μία από τις χειρότερες χώρες διεθνώς όσον αφορά την τήρηση των μέτρων εργασιακής ασφάλειας, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχαναν καθημερινά τη ζωή τους σε δυστυχήματα 187 άνθρωποι κατά μέσο όρο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: