www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Νέες κινητοποιήσεις στις 11/10


Νέα στάση εργασίας προαναγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στο ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία. Την ίδια μέρα προγραμματίζει συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη, από όπου θα γίνει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή.

Καλεί παράλληλα τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να συντονίσουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε

ΝΔ: Προϋπολογισμός «εξαθλίωσης και αναποτελεσματικότητας»


Για προϋπολογισμό «εξαθλίωσης και αναποτελεσματικότητας» έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2012.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο προϋπολογισμός για το 2012 επιχειρεί άτακτα φορολογικά «γιουρούσια» στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις κι ακόμη περισσότερο στην ακίνητη περιουσία.

«Η κυβερνητική αναποτελεσματικότητα μεταβάλλεται σε φοροεπιδρομή εξαθλίωσης των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 5,6 δισ. ευρώ για τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους.

Την ίδια ώρα, τονίζει ο κ. Βρούτσης, εντυπωσιάζει «η ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης από την υποτιθέμενη μάχη κατά της φοροδιαφυγή, καθώς παρά τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού αποτυπώνεται, ότι για το 2011 και 2012, τα έσοδα από τη

Ακυρώνεται η συναυλία της Αρλέτας στο Ηρώδειο


H προγραμματισμένη για την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011 συναυλία της Αρλέτας στο Ηρώδειο, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί, μέσω της Ticket services (Τηλ. 210 7234567), ο τρόπος εξαργύρωσης των προπωλημένων εισιτηρίων καθώς και

Παραπλανητική ιστοσελίδα για αγοροπωλησίες ακινήτων - «μαϊμού»


Δικογραφία σε βάρος 30χρονου για παραπλανητική διαφήμιση μέσω ιστοσελίδας που διατηρούσε, σχημάτισε η ΕΛΑΣ, μετά από καταγγελία της πρεσβείας του Κατάρ στην Αθήνα.

Ειδικότερα, η πρεσβεία του Κατάρ κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστος λειτουργεί ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας τα επίσημα εμβλήματα και τη σημαία της χώρας και διαφημίζει ψευδώς ότι αναζητούνται οικήματα και οικόπεδα στην Ελλάδα, για αγορά από Καταριανούς επενδυτές.

Επιπλέον, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας προέτρεπε τους ενδιαφερομένους να προκαταβάλουν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για διαδικαστικά έξοδα και να αποστείλουν το τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Μετά από ψηφιακή έρευνα εντοπίστηκε η ιστοσελίδα και σε έρευνα που έγινε στην εταιρεία του 30χρονου ιδιοκτήτη της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός, έντυπο διαφημιστικό υλικό της

Απίστευτη έρευνα ...!


Καθένας από εμάς είναι αποτέλεσμα πολλών επιρροών. Ωστόσο κάποια άτομα έχουν ιδιαίτερο ρόλο στη διαμόρφωσή μας. Είναι τα πρότυπά μας, τα οποία συνειδητά ή ασυνείδητα μιμούμαστε.

Ίσως ήδη ξέρεις ποιο είναι το πρότυπό σου σε αυτή τη ζωή.

Ή μήπως όχι;


Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Sir Trevoir Rigelsworth, Ph.D, μας έχει δείξει έναν απλό τρόπο για να βρίσκουμε ποιο είναι το πρότυπό μας.

Είναι εύκολο, διαρκεί μόνο 1 λεπτό και θα σε εκπλήξει...!


                    
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ;

                    Μην κρυφοκοιτάξεις στο τέλος!

                    Δε θέλεις να χαλάσεις την απάντηση.

                    Δοκίμασέ το, είναι τέλειο και θα σε βοηθήσει στη ζωή σου!

                    Μην κοιτάξεις ακόμα τις απαντήσεις:







                 
1) Επέλεξε τον αγαπημένο σου αριθμό από το 1 ως το 9.

                
2) Πολλαπλασίασε το με το 3.

                
3) Πρόσθεσε 3, και μετά πολλαπλασίασε πάλι με το 3.
                     (θα περιμένω να φέρεις το κομπιουτεράκι...)

                
4) Ο αριθμός που βρήκες αποτελείται από 2 ή 3 ψηφία.

                
5) Πρόσθεσε τα ψηφία του αριθμού που βρήκες μεταξύ τους,
                     ώστε να καταλήξεις σε μονοψήφιο αριθμό.


                
6) Τώρα διάβασε παρακάτω τις απαντήσεις.





Με τον αριθμό που βρήκες, δες ποιος είναι το πρότυπό σου από   την παρακάτω λίστα:


  

Σεισμός 4 Ρίχτερ νότια της Νεάπολης Λακωνίας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή νότια της Νεάπολης Λακωνίας.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 50 χλμ νοτιοανατολικά της Νεάπολης και το εστιακό

Βαρύς οπλισμός στο διαμέρισμα στην Τριανδία Θεσσαλονίκης


Βαρύς οπλισμός βρέθηκε στο υπόγειο διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη το βράδυ της Τρίτης και η προανάκριση ανατέθηκε πλέον στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα της αστυνομίας, μέσα σε κρύπτη στην κουζίνα του διαμερίσματος βρέθηκαν ένα αντιαρματικό τύπου λόου οπλισμένο με βλήμα (Μ80 των 64 mm ) ανατολικού τύπου, ένα υποπολυβόλο καλάζνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, ένα πολυβόλο ΑΚ, δύο νάρκες κατά προσωπικού, ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, ένα αυτόματο πολυβόλο παλαιού τύπου, δύο κασελάκια με περίπου 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων, πέντε κιλά άγνωστης ύλης

Συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα


Σε 10 συλλήψεις και πέντε ακόμη προσαγωγές ατόμων για τα επεισόδια που αμαύρωσαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη διάρκεια των συλλαλητηρίων ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωθέντες στα Προπύλαια επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, κομμάτια μαρμάρων που αποκόλλησαν από διάφορα σημεία, βόμβες μολότωφ και άλλα αντικείμενα.

Ορισμένοι από αυτούς μετά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των συγκεντρωθέντων από την Πλατεία Συντάγματος, εισήλθαν στους χώρους εκδοτηρίων και στις αποβάθρες του μετρό, από όπου αφαίρεσαν πυροσβεστήρες και στη συνέχεια εκτόξευαν το περιεχόμενό τους προς τις

Κορμός αγάλματος βρέθηκε στην Επίδαυρο


Κορμός μαρμάρινου αγάλματος βρέθηκε στην Επίδαυρο, κατά τις εργασίες ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου του θεάτρου της αρχαίας πόλης της Επιδαύρου («Μικρό θέατρο Επιδαύρου»). Ο κορμός έχει μέγεθος ελαφρά πάνω από το φυσικό και παρίστανε όρθιο γυμνό άνδρα με ριγμένο πάνω από τον αριστερό ώμο και τυλιγμένο γύρω από το βραχίονα ιμάτιο.

Το άγαλμα είναι πολύ καλής ποιότητας αντίγραφο ενός έργου του 4ου π.Χ. αιώνα, εμπνευσμένου από την παράδοση του μεγάλου Αργείου γλύπτη Πολυκλείτου, που παρίστανε τον θεό Ερμή νέο και αποτέλεσε ένα από τα πιο αγαπητά πρότυπα για μεταγενέστερες αντιγραφές ή μεταπλάσεις.

Το άγαλμα της Επιδαύρου με τη μαλακή διάπλαση του σώματος, αλλά και με την υπερβολή στην καθαρή δομή και το φούσκωμα των μυών, εκτιμάται ότι κατασκευάσθηκε στους αυτοκρατορικούς ρωμαϊκούς χρόνους, ίσως τον 2ο μ.Χ. αιώνα, την εποχή που η επίσκεψη του Αυτοκράτορα Αδριανού στην Επίδαυρο δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες στην πόλη. Το εύρημα δεν επιτρέπει προς το παρόν να γνωρίζουμε αν το άγαλμα παρίστανε τον θεό, ή όπως συμβαίνει με πολλά άλλα αντίγραφα του ίδιου τύπου, με την προσαρμογή της κεφαλής και του

Καταγγελίες ΝΔ για προσλήψεις στα γραφεία υπουργών


«Παράνομες» προσλήψεις που οδηγούν στη διόγκωση του κράτους, καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, την ώρα που, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση δηλώνει ότι υιοθετεί προτάσεις για νοικοκύρεμα και περιορισμό του σπάταλου κράτους.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε τη δημιουργία περισσότερων από 70 νέων γραμματειών και νέων κρατικών δομών, παρά το ότι όπως επισήμανε, η κυβέρνηση εξαγγέλλει καταργήσεις και συγχωνεύσεις.

«Έχουμε μιλήσει για τις σχεδόν 30 χιλιάδες προσλήψεις που έγιναν το 2010. Υπάρχει, όμως, και ένα μείζον οικονομικό, αλλά κυρίως πολιτικό ζήτημα με το προσωπικό που εργάζεται στα γραφεία των αντιπροέδρων και ορισμένων υπουργών», τόνισε.

Όπως εξήγησε, ενώ μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό η κυβέρνηση δημιούργησε επιπλέον 84 θέσεις μετακλητών με συνολικό κόστος 3.438.178 ευρώ, λίγους μήνες μετά αύξησε ακόμη περισσότερο τους

Μπλόκο στις εξετάσεις φοιτητών επί πτυχίω

Σε κίνηση ματ προχωράει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε μία προσπάθεια να πιέσει για τη λήξη των καταλήψεων, οι οποίες έχουν περιοριστεί σε 79 τμήματα πανελλαδικά.

«Μπλόκο» στις εξετάσεις των φοιτητών επί πτυχίω που χρωστούν πάνω από πέντε μαθήματα επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιό τους που έστειλε στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, με την οποία απαγορεύει τις εξετάσεις φοιτητών επί πτυχίω κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, εάν αυτοί χρωστούν περισσότερα από πέντε μαθήματα.

Όπως είναι γνωστό, ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ έχει καταργήσει τη δυνατότητα να δίνονται εξετάσεις παράλληλα με τα μαθήματα των φοιτητών. Δηλαδή, εάν δεν τελειώσει μια εξεταστική περίοδος, δεν ξεκινούν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια για το νέο εξάμηνο. Η σχετική διάταξη αποτελεί και τον βασικό λόγο για τον οποίο η εξεταστική περίοδος χάθηκε σε Ιδρύματα, που βρίσκονταν σε κατάληψη έως και αυτή τη εβδομάδα.

Τα πανεπιστήμια αποφάσισαν, ωστόσο, ότι στην περίπτωση των φοιτητών επί πτυχίω, οι οποίοι εκ των πραγμάτων έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων, οι εξετάσεις

Π. Δούκας: «Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη»

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη», δήλωσε στο οικονομικό πρακτορείο CNBC o πρώην υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Καραμανλή, Πέτρος Δούκας.

Ο κ. Δούκας τάχθηκε συγχρόνων υπέρ ενός «οργανωμένου» και «ελεγχόμενου κουρέματος» στο ελληνικό χρέος, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα.

«Η ικανότητα των Ελλήνων πολιτών να καταβάλλουν φόρους βρίσκεται πραγματικά στο όριο», φέρεται να δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών στο CNBC.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τον περασμένο Ιούλιο δόθηκαν στη δημοσιότητα, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση, 4 επιστολές του κ. Δούκα προς τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Στις επιστολές του ο κ. Δούκας προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων και τον κίνδυνο

Μουσείο Οίνου ανοίγει τις πύλες του στο Καπανδρίτι


Ο Michel Rolland, ένας από τους πιο συζητημένους οινολόγους και σύμβουλος παραγωγής σε μερικά από τα πιο σημαντικά οινοποιεία παγκοσμίως, έρχεται στην Αθήνα για να εγκαινιάσει, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι Αττικής.

Το Μουσείο Οίνου θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και θα είναι επισκέψιμο καθημερινά 10π.μ.- 5μ.μ.. Τα σαββατοκύριακα θα λειτουργεί από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ..

Πολυάριθμα εκθέματα και αντικείμενα από τον 17ο αιώνα έως τις μέρες μας -πιεστήρια, αντλίες, εργαλεία τρύγου, όργανα οινοποίησης και πολλά άλλα αντικείμενα-, εκτίθενται σε ειδικά

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ


Σε αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ την περίοδο 2005-2010 προχώρησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), στο πλαίσιο του στατιστικού σχεδίου δράσης (Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης για τις Ελληνικές Στατιστικές-JOSGAP) που υποστηρίζεται από τη Eurostat.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αναθεώρηση αυτή αφορά κυρίως στην ένταξη νέων και επικαιροποιημένων πηγών στη διαδικασία κατάρτισης των εθνικών λογαριασμών.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης (μεταβολές όγκου) του ΑΕΠ για την περίοδο 2006-2010 αναθεωρήθηκαν ως εξής: 2006 (σε +5,5% από 5,2%), 2007 (σε +3,0% από 4,3%), 2008 (σε -0,2% από 1,0%), 2009 (σε -3,2% από -2,0%), 2010 (σε -3,5% από -4,5%).

Ειδικότερα για το 2010, η αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κυρίως στη μικρότερη μείωση της τελικής κατανάλωσης των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν τα νοικοκυριά (-3,6% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση -4,5%), στη μεγαλύτερη μείωση των εισαγωγών (-7,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση -4,9%) και

Συμβαίνει τώρα...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΩΘΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


 ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
 

Στη δημοσιότητα τα ονόματα 21 κατηγορουμένων παιδόφιλων

«Είχαμε χθες μια συνάντηση με την παιδοψυχολόγο στον παιδικό σταθμό με θέμα την κακοποίηση των παιδιών και μας είπε φοβερά πράγματα, που μας άφησαν όλους άφωνους. Ένα από αυτά είναι ότι οι παιδόφιλοι έχουν σύμβολα για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει και σε κοσμήματα και tatoo.

ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΓΚΕΛΟ!!! Ήμασταν 15 γονείς και κανένας μας δεν ήξερε ούτε είχε ακούσει κάτι για το θέμα.
Σήμερα λοιπόν μπήκα σε ένα site για κακοποιημένα παιδιά και τα βρήκα για να σας τα στείλω. Δώστε προσοχή και στείλτε το σε όλους τους γνωστούς σας, έχουν δεν έχουν παιδιά οι ίδιοι. Εκείνοι μπορεί να τα προωθήσουν σε άλλους και η αλυσίδα να σώσει ένα παιδί, και.....
μόνο για αυτό αξίζει λίγα λεπτά από το χρόνο σας. Πρέπει να παρατηρούμε τα πάντα, σκεφτείτε ότι κάποιο από τα σύμβολα μπορεί να το έχουμε σαν κόσμημα και εμείς (εν αγνοία μας) γιατί μας

Ο κ. καθηγητής


             Στο Γερμανικό περιοδικό SPIEGEL της 21.06.2011, δημοσιεύθηκε συνέντευξη του κ. Albrecht Ritschl, Γερμανού καθηγητού της οικονομικής ιστορίας, ο οποίος διδάσκει από το 2007 στο London School of Econmics (LSE).

             Στην συνέντευξή του αυτή, ο κ. καθηγητής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Γερμανική μεταπολεμική χρεωκοπία υπήρξε μεγαλύτερη από την αντίστοιχη σημερινή Ελληνική, υπενθυμίζει την διαγραφή χρέους εκ μέρους των ΗΠΑ προς την Γερμανία και καταλήγει στο να καυτηριάζει την άσκηση πιέσεως εκ μέρους της Γερμανίας προς την Ελλάδα, προκειμένου η τελευταία να περιορίσει το έλλειμμά της.

Μάλιστα…

             Κατά την ταπεινή μου φτωχή άποψη, αυτά που λέει ο φίλος μας Γερμανός καθηγητής, ισχύουν με την προϋπόθεση ότι έχεις απέναντί σου ένα κανονικό κράτος και όχι ένα πανηγύρι

Η Ευρώπη θα «ακουμπήσει» τον Ήλιο

Δόθηκαν στην δημοσιότητα λεπτομέρειες της αποστολής Solar Orbiter της οποίας ηγείται η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Ήλιο για να τον μελετήσει. Το σκάφος θα πλησιάσει το μητρικό μας άστρο σε απόσταση μόλις 42 χλμ αναζητώντας απαντήσεις τόσο για την «λειτουργία» του Ήλιου όσο και για διάφορα κοσμικά μυστήρια.

Η πιο «καυτή» αποστολή

Η αποστολή Solar Orbiter είναι μια αποστολή της ESA αλλά θα συμμετέχει και η NASA που θα προσφέρει δύο όργανα αλλά και τον προωθητικό πύραυλο που θα στείλει το εξερευνητικό σκάφος στο διάστημα. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της ESA στο Παρίσι συσκέψεις για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της

Επεισόδια στο Σύνταγμα


Μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ομάδας νεαρών ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου νωρίτερα συγκεντρώθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η αστυνομία έκανε χρήση

΄Αμεσες κυρώσεις για την Τουρκία ζητεί ο ΛΑΟΣ


Την επιθετική στάση της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου με αφορμή τις γεωτρήσεις που διενεργούνται στο οικόπεδο 12 καυτηρίασε σε ομιλία του στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης ΣτΕ ο βουλευτής και εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης, ζητώντας άμεσες κυρώσεις για τη γείτονα.

Ο κ. Αϊβαλιώτης επισήμανε ότι η Τουρκία επιλέγει για άλλη μία φορά την «επικίνδυνη οδό της κλιμάκωσης της έντασης στη Μεσόγειο στέλνοντας αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή της γεώτρησης» και κάλεσε τους 428 βουλευτές των

ΓΣΕΕ: Νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 19/10


Για τις 19 Οκτωβρίου ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού η ΓΣΕΕ μετά τη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, τους Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου και το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Οι απεργοί που συμμετείχαν τόσο στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ όσο και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, υπό την συνεχή παρουσία της αστυνομίας, η οποία τοποθέτησε ακόμη μία φορά σιδερένιο φράχτη στην είσοδο του κοινοβουλίου στη Βασ. Σοφίας.

Μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, ξέσπασαν επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ αστυνομικών και ομάδας νεαρών στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία έκανε χρήση

Δημοψήφισμα για την κρίση στα σχέδια της κυβέρνησης


Δημοψήφισμα σχετικό με τη δημοσιονομική κρίση σχεδιάζει να διεξαγάγει η κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη στη Βουλή.

«Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού, δεδομένης της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης», τόνισε ο κ. Καστανίδης κατά τη διάρκεια συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο ελληνικός λαός σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν διευκρίνισε ούτε πότε σχεδιάζεται να γίνει το δημοψήφισμα, ούτε ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα που θα θέτει. Όπως είπε, αρμόδιος να να διατυπώσει το συγκεκριμένο ερώτημα δεν είναι ο ίδιος, παρά μόνο το υπουργικό συμβούλιο ή τα 2/5 των βουλευτών. «Θα αποτελούσε αντιδεοντολογική κοινοβουλευτική συμπεριφορά εάν προσδιόριζα εγώ επακριβώς το ερώτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες επί της αρχής του, με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν,

Τα... πικρά μυστικά της φρουκτόζης για την υγεία


Η φρουκτόζη φαίνεται να πληροί όλες τις προϋποθέσεις του ιδανικού γλυκαντικού: είναι αρκούντως γλυκιά, φθηνή και φυσική. Ωστόσο αυτού του είδους το σάκχαρο που περιέχεται φυσικά στα φρούτα αλλά προστίθεται και σε πολλές επεξεργασμένες τροφές, μάλλον κρύβει πολλά «επικίνδυνα» μυστικά.

Ολοένα και περισσότερες επιστημονικές μελέτες μαρτυρούν ότι η φρουκτόζη πιθανότατα συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας του σύγχρονου κόσμου, όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, η υπέρταση, η νεφρική ανεπάρκεια, ακόμη και η άνοια.

Οι πιο πρόσφατοι φόβοι


Οι πιο πρόσφατοι φόβοι ήλθαν στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα μέσω μελέτης που έδειξε ότι τα άτομα που πίνουν πολλούς φρουτοχυμούς και λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ορθού. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Διαιτολογικής Εταιρείας, «ένοχη»

Ξεκίνησε η πορεία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Μαζική είναι η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αυτήν την ώρα στην οδό Σταδίου με τους διαμαρτυρόμενους να κάνουν λόγο για μία πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση και ένα δυνατό παλμό που «χτυπάει» ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.

Η πορεία ξεκινάει από τη Χρήστου Λαδά και φτάνει μέχρι την Αιόλου, ενώ πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένος και στο πεζόδρομο

Πυρκαγιά στο Σχoινιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Σχoινιά Αττικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14

Πυρά κατά αστυνομικών στο Μαρκόπουλο


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό αγνώστων που πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας θεώρησε ύποπτο ένα όχημα έξω από το κέντρο υγείας της περιοχής και κάλεσε ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Οι επιβαίνοντες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα. Από τη συμπλοκή δεν υπήρξε τραυματισμός.

Νωρίτερα, εν τω μεταξύ, σημειώθηκαν δύο ληστείες σε Αθήνα και Πεύκη. Ένοπλοι λήστεψαν στις 10 το πρωί στην οδό Ανδριανού 52 στην Αθήνα έναν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που

Λ. Κατσέλη: Δεν θα ψηφίσω κατάργηση της ΕΓΣΣΕ


Κατηγορηματικά αντίθετη σε ενδεχόμενη κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για την οποία πιέζει, όπως έχει γίνει γνωστό, η τρόικα, δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι δεν θα ψήφιζε μια κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, ενώ τόνισε ότι «είναι σημαντικό να ξέρουν και οι εταίροι μας που μπαίνουν οι ''κόκκινες γραμμές''».

Επανέλαβε ακόμη ότι υπήρξαν καθυστερήσεις το καλοκαίρι σε ό,τι

Συγκέντρωση φρουρών έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εξωτερικοί φρουροί των καταστημάτων κράτησης όλης της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν από χθες 48ωρη απεργία.

Διαμαρτύρονται για τη μείωση των μισθών τους, ενώ ζητούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων τους.

«Αντιστεκόμαστε στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 δεν επαρκούν τα κονδύλια για

«Ρολά» σε δημόσιο και ΔΕΚΟ


  • Απεργία σε ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ
  • Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
  • Απεργούν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές
  • Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι
  • Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό, τραμ
  • Μέχρι τη Δ. Πλακεντίας θα εκτελεί δρομολόγια το Μετρό
  • Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός
  • Καθηλωμένα τα αεροσκάφη
  • Απεργούν λιμενεργάτες και υπάλληλοι λιμένων

  • Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης και κυρίως στην εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις

  • Λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 25 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 13 έως 27 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 26 βαθμούς.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο