www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: Προϋπολογισμός «εξαθλίωσης και αναποτελεσματικότητας»


Για προϋπολογισμό «εξαθλίωσης και αναποτελεσματικότητας» έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2012.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο προϋπολογισμός για το 2012 επιχειρεί άτακτα φορολογικά «γιουρούσια» στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις κι ακόμη περισσότερο στην ακίνητη περιουσία.

«Η κυβερνητική αναποτελεσματικότητα μεταβάλλεται σε φοροεπιδρομή εξαθλίωσης των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 5,6 δισ. ευρώ για τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους.

Την ίδια ώρα, τονίζει ο κ. Βρούτσης, εντυπωσιάζει «η ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης από την υποτιθέμενη μάχη κατά της φοροδιαφυγή, καθώς παρά τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού αποτυπώνεται, ότι για το 2011 και 2012, τα έσοδα από τη
φοροδιαφυγή είναι μηδέν».

Για ακόμη μια φορά, συνεχίζει, αποτυπώνεται ανάγλυφα ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πάνε χαμένες, «καθώς για να μειωθεί το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης κατά 5,5 δις. ευρώ, η κυβέρνηση προχωρεί στη λήψη υπερδιπλάσιων από το αρχικό Μνημόνιο μέτρων, ύψους 23 δια. ευρώ».

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι μέσα στο 2011 προχώρησε τρεις φορές σε αναθεώρηση του στόχου για τα έσοδα. «Αρχικά ο στόχος των εσόδων στον Προϋπολογισμό του 2011 ήταν στο 8,5 %, στην πορεία αναθεωρήθηκε με το ΜΠΔΣ στο 5,6% και σήμερα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού διαμορφώνεται στο 1,4%», υπενθύμισε.

«Με συνεχείς αναθεωρήσεις προς τα κάτω, προσπαθεί να “βαφτίσει” επιτυχία την αποτυχία. Τελικά, αυτή η κυβέρνηση έχει τη μοναδική ικανότητα να σηκώνει τον πήχη και την ίδια στιγμή να περνά από κάτω και να ζητωκραυγάζει », κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: