www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΓΣΕΕ: Νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 19/10


Για τις 19 Οκτωβρίου ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού η ΓΣΕΕ μετά τη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, τους Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου και το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Οι απεργοί που συμμετείχαν τόσο στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ όσο και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, υπό την συνεχή παρουσία της αστυνομίας, η οποία τοποθέτησε ακόμη μία φορά σιδερένιο φράχτη στην είσοδο του κοινοβουλίου στη Βασ. Σοφίας.

Μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, ξέσπασαν επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ αστυνομικών και ομάδας νεαρών στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία έκανε χρήση
δακρυγόνων για να απωθήσει τους νεαρούς που πετούσαν πέτρες.


Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και το συλλαλητήριο που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε το 90%.

Μετά τις ομιλίες στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε πορεία στη Βουλή όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι έστειλαν «ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και την εκβιαστική απαίτηση των τροϊκανών-δανειστών», ενώ ο αγώνας συνεχίζεται και εντείνεται με τη γενική απεργία στις 19 Οκτωβρίου για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: