www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Εισήγηση ΣτΕ: Με διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση η χορήγηση αδειών Κολεγίων


Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα προτείνει αύριο (Παρασκευή) ο σύμβουλος Επικρατείας Ν. Μαρκουλάκης να γίνει δεκτή μία από τις δεκάδες αιτήσεις των Κολεγίων και των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ιδιοκτήτες των Κολεγίων και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Αρη Σπηλιωτόπουλου, του έτους 2009,

Προσοχή! Κενό ασφαλείας στο Facebook!

Επικίνδυνο κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε στο chat του facebook!
Παρακάτω μπορείτε να δείτε στην πράξη πως γίνεται αυτό.



Χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις επιτρέπει την πρόσβαση σε έναν άγνωστο να μπει στο live chat καθώς και στα εκκρεμή αιτήματά τους και φυσικά τα προσωπικά σας δεδομένα.

Το κενό ασφαλείας αυτό είναι μια δυσλειτουργία στα privacy settings του facebook και ειδικότερα στην επιλογή preview όπου βλέπετε πως εμφανίζεται το προφιλ σας σε άλλους χρήστες.

Τοποθετώντας πολύ απλά εκεί το όνομα κάποιου που έχει ανοιχτό το chat βλέπετε ζωντανά ό,τι γράφει.

Για την ώρα γίνονται προσπάθειες απο τους τεχνικούς να διορθώσουν το πρόβλημα!

Και εκτός κόμματος τέθηκε η Ντ. Μπακογιάννη

Και εκτός κόμματος τέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδς της ΝΔ.


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα την 6η Μαΐου 2010, συνήλθε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλευτή κ. Ιωάννη Τραγάκη, κατόπιν του υπ’ αριθμ. 680/6.05.2010 εγγράφου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται στην Επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας η Βουλευτής Α’ Αθηνών κα Θεοδώρα Μπακογιάννη.

Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που

Σκληρή δήλωση από την Ντόρα Μπακογιάννη

Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά του προέδρου της ΝΔ, η μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ


Μεταξύ άλλων εκφράζει τη λύπη της «για την απόφαση του κ. Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μπακογιάννη:

«Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης.

Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή . Τριάντα χρόνια διαφθοράς, σπατάλης, ανευθυνότητας και κρατισμού, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε. Τα σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις της

ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ Η ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ

Διέγραψε Δημαρά, Σακοράφα και Οικονόμου ο Παπανδρέου μετά την ανταρσία

Με τάχιστες διαδικασίες ο πρωθυπουργός με επιστολή του ανακοίνωσε τη διαγραφή των τριών βουλευτών που ψήφισαν παρών στην ψηφοφορία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε τη διαγραφή των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του πρωθυπουργού που διάβασε μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μιλώντας σε

ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ-ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ) ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΡΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Στον Εισαγγελέα για τα επεισόδια - Ανάμεσά τους ένας ανήλικος

Τρεις από τους 22 θα οδηγηθούν σε ανακριτή για παραβίαση του νόμου περί δραστών με καλυμμένα πρόσωπα.


Είκοσι δύο νεαροί μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, καθώς συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια και μετά την πορεία σε επεισόδια, σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Ένδεκα από αυτούς συνελήφθησαν σε επεισόδια που έγιναν μετά τις 5 το απόγευμα χθες στην οδό Ζαΐμη, στα

Ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τα μέτρα

Τρεις βουλευτές της κυβέρνησης δεν υπερψήφισαν τα έκτακτα μέτρα, αλλά ψήφισαν παρών. Θεωρείται σχεδόν βέβαιη η διαγραφή τους.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημαράς και η βουλευτής, Σοφία Σακοράφα ψήφισαν παρών κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδια για τα έκτακτα μέτρα του μηχανισμού βοήθειας.

Λίγο αργότερα ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Αττικής ψήφισε επίσης παρών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σχεδόν σίγουρη η διαγραφή και των τριών βουλευτών.

Αυτό αλλάζει τελείως τα δεδομένα για το ΠΑΣΟΚ, που βλέπει ότι μπροστά σε αυτά τα σκληρά μέτρα έχει ήδη τις πρώτες διαρροές, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει η κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης.
newsit

Σακούλες που αποκαλύπτουν την ποιότητα των φρούτων

Έναν νέο τρόπο για να μαθαίνουμε αν τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε είναι κατάλληλα προς κατανάλωση, σχεδιάζουν Ελβετοί επιστήμονες του Πολυτεχνικού Σχολείου της Λωζάνης.
Σύμφωνα με το περιοδικό The Engineer, η ιδέα είναι να τοποθετηθούν αισθητήρες σε πλαστικές σακούλες μαζικής
παραγωγής που θα “μυρίζονται” αν υπάρχουν χημικά πρόσθετα , αλλά και θα μετρούν την θερμοκρασία και την υγρασία των προϊόντων.


Το περιτύλιγμα αυτό μάλιστα θα μπορεί να έχει και σήμα wireless!

Πιο συγκεκριμένα, ο ένας του σκοπός θα είναι να ανιχνεύει αν υπάρχει αέριο αιθυλενίου που ενεργοποιεί την ωρίμανση το φρούτων αλλά και το χημικό hexanol που παράγεται από τα φρούτα και τα λαχανικά και παρέχει ένδειξη για το αν ένα φρούτο είναι χαλασμένο ή όχι.
cosmo

Βίντεο σε υψηλή ανάλυση θα έχει το iPhone

Βίντεο σε υψηλή ανάλυση θα παρέχει το νέο iPhone με σκοπό να σταματήσει εκείνους που υποστηρίζουν ότι η κάμερα είναι το αδύνατο σημείο του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου.

Η επόμενη γενιά των κινητών τηλεφώνων iPhone θα συμπεριλαμβάνει την δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ποιότητα 720p High Definition. Παρόλο που η συγκεκριμένη ανάλυση είναι η χαμηλότερη για ποιότητα HD, ωστόσο οι υπεύθυνοι θεωρούν πως θα ταιριάζει
απόλυτα στη νέα έκδοση του iPhone η οποία θα έχει

Πόθεν έσχες ζητούν 48 βουλευτές

Τον αυστηρό έλεγχο του πόθεν έσχες σε όσους διαχειρίστηκαν την τελευταία εικοσαετία το δημόσιο χρήμα ζήτησαν μέσω επιστολής 48 βουλευτές της πλειοψηφίας, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από το Κιλκίς, Θ. Παραστατίδη.

Η επιστολή η οποία εστάλη στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ των άλλων

Σκέφτονται να ξαναγυρίσουμε στις δραχμές;

Ερώτηση της ΚΑΠΑ RESEARCH σε έρευνα για τις πολιτικές εξελίξεις

Εσείς προτιμάτε να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ ή να επαναφέρει τη δραχμή;


Να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ

Να επαναφέρει τη δραχμή

ΔΓ/ΔΑ





«Εντυπωσιασμένο από την αποφασιστικότητα της Ελλάδας» το ΔΝΤ

«Εντυπωσιασμένη από την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν αυτό το δύσκολο πρόγραμμα» δήλωσε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Καρολάιν Άτκινσον, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωση στην έδρα του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι δεν εκπλήσσει το γεγονός πως ο ελληνικός λαός ανησυχεί και

ΕΒΕΑ: 46 οι πληγείσες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Συνολικά 46 επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας υπέστησαν φθορές κατά τις χθεσινές ταραχές, σύμφωνα με το ΕΒΕΑ.


Συγκεκριμένα, σε 44 επιχειρήσεις υπήρξε θραύση υαλοπινάκων -σε 12 από τις οποίες έγινε καταστροφή και κλοπή εμπορευμάτων, ενώ δύο επιχειρήσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, θα αποστείλει αύριο αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγείσες από τα χθεσινά έκτροπα επιχειρήσεις.
naftemporiki

Το νέο μας νόμισμα

















Αναγνώστης



Γ. Παπανδρέου: Στέλνουμε στον εισαγγελέα όσους διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα

«Δεν τίθεται θέμα αυξημένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αλλά ζήτημα πολιτικής ευθύνης»

Σκληρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε για ασυδοσία και “πλιάτσικο” κατά την περίοδο που διακυβέρνησε την χώρα, άσκησε ο πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι θα στείλει στον εισαγγελέα τους ενόχους και κατήγγειλε

Κλειστά αύριο μετά τις 11 όλα τα υποκαταστήματα της Marfin Egnatia Bank

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο το πρωί όλα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες της Marfin Egnatia Bank, ενώ θα κλείσουν στις 11.00, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στις κηδείες των συναδέλφων τους.

Κόντρα επί της διαδικασίας ψήφισης του ν/σ για τα μέτρα

Μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών επί του νομοσχεδίου για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης θα ληφθεί από τη Βουλή η απόφαση για την πλειοψηφία που απαιτείται για την υπερψήφιση του σχεδίου νόμου επί της αρχής.


Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά τη σχετική πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το θέμα έθεσαν τα κόμματα της Αριστεράς και ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία με βάση το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος, που αφορά διεθνείς συμβάσεις και θέματα εθνικής κυριαρχίας και προβλέπει ψήφιση με 180 ψήφους.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης υποστήριξε πως είναι «προφανές και έχει ομολογηθεί ότι έγινε μια διεθνής συμφωνία, όπου παραχωρούνται επιπλέον αρμοδιότητες σε όργανα διεθνών ιμπεριαλιστικών

Υπό κατάρρευση η ευρωζώνη - Κατρακυλάει το ευρώ!

Στο 1,27 δολάρια -το χαμηλότερο ποσοστό δεκαμήνου- καταποντίστηκε το ευρώ, αποτυπώνοντας τους φόβους γιά εξάπλωση της κρίσης από την Ελλάδα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ισπανία που "βγήκε" σήμερα γιά δανεισμό από τις αγορές, άντλησε

Ντόρα: "Αν θέλει ο Σαμαράς ας με διαγράψει ο ίδιος"

Με τον τρόπο αυτό απάντησε στους δημοσιογράφους πριν από λίγο η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την έντονη φημολογία οτι είχε ήδη υποβάλλει την παραίτησή της στον Αντώνη Σαμαρά.


Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες οτι άλλοι 5 βουλευτές της ΝΔ που πρόσκεινται στην κα Μπακογιάννη ενδέχεται να υπερψηφίσουν όπως και η κα Μπακογιάννη τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη πρόθεσή της είναι στην σημερίνη ψηφοφορία για τα οικονομικά μέτρα να πάει κόντρα στην επίσημη κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και να ψηφίσει καταρχήν υπέρ του σχετικού νομοσχεδίου.

Χθες το απόγευμα συγκέντρωσε στη Βουλή, βουλευτές που

Ανοίγουν 6 επαγγέλματα, κλείνουν γραμμές του ΟΣΕ

Πέντε διαρθρωτικές αλλαγές, με χρονοδιαγράμματα που ξεκινούν από φέτος και με μέτρα που φέρνουν ανατροπές στα κλειστά επαγγέλματα, τις ΔΕΚΟ ακόμα και τις απολύσεις στο δημόσιο, παρουσίασε η κυβέρνηση στους διαπραγματευτές της Κομισιόν και του ΔΝΤ.


Μέχρι το τέλος του χρόνου ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα δικηγόρων, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, αρχιτεκτόνων, μηχανικών, ορκωτών λογιστών. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση θα προτείνει νομοθεσία για την άρση των περιορισμών σε κλειστά επαγγέλματα

Έκτακτη εισφορά-φόρος σε διαφημίσεις

Έκτακτη εισφορά στα κέρδη των νομικών προσώπων, εφόσον αυτά υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ, με κλιμακωτούς συντελεστές από 4% έως και 10%, αλλά και φόρο 20% στην αξία των τηλεοπτικών διαφημίσεων φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και ενσωματώνει τις εξαγγελίες για περικοπές επιδομάτων, μισθών και συντάξεων στο πλαίσιο της συμφωνίας με Ε.Ε. - ΕΚΤ - ΔΝΤ.


Όπως προκύπτει από το μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική

Καταδίκη των επεισοδίων από την ΕΣΕΕ

Την ανησυχία της για τις αιματηρές συγκρούσεις και την ανεξέλεγκτη οργή που είχε ως αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα αθώα θύματα τυφλής βίας, εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ .


Εκφράζει επίσης «τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη της προς τις οικογένειες των τριών αθώων εργαζομένων,

Πέντε δώρα Αθήνας στον Ερντογάν

Με πέντε «δώρα», που έχουν ήδη δοθεί στην Αγκυρα, υποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Τ. Ερντογάν στην Αθήνα.

Τα «ελληνικά δώρα», που έχουν ήδη δοθεί στην Αγκυρα, πολύ διακριτικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ίσως αποδειχθούν μακροπρόθεσμα, πολύ πιο σοβαρά από τις
τρέχουσες «συμφωνίες κορυφής» που

“Μαύρες” προβλέψεις της Κομισιόν γιά την Ελλάδα

Ύφεση 4% το 2010 και 2,5% το 2011, ανεργία στο 12% το 2010 και 13% το 2011 προβλέπει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιά την Ελλάδα, που δόθηκε στην δημοσιότητα.
Αναφορικά με τον πληθωρισμό προβλέπεται πως θα υπερβεί φέτος το 3% και το 2% του χρόνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Επιτροπή, η ύφεση το 2009 ήταν

20χρόνια κάθειρξης για τους ανθρωποφάγους

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει όχι μόνο την Ρωσία αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Δύο νεαροί σκότωσαν, μαγείρεψαν και έφαγαν μια 16χρονη κοπέλα...Όμως έπεσαν στα...μαλακά


Δυο Ρώσοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης διότι έπνιξαν μια 16χρονη κοπέλα την οποία είχαν γνωρίσει και κατέληξαν να φάνε μέρος του σώματός της στην διάρκεια αχαλίνωτου μεθυσιού.

Οι δύο καταδικασθέντες, 20 ετών, έπνιξαν την

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα μιλήσει και θα καταψηφίσει

Με την κομματική γραμμή αναμένεται να συνταχθεί σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, που θα είναι στη Βουλή και θα καταψηφίσει τη συμφωνία στήριξης.

Ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να λάβει τον λόγο, παρά τις επικρίσεις που δέχεται για «ένοχη σιωπή» και για ανεξήγητη άρνηση να υπερασπιστεί δημόσια την πολιτική του.

Για να αποφευχθούν διάφορες ερμηνείες για τη στάση του, χθες βρισκόταν στο γραφείο του στη Βουλή περίπου τέσσερις ώρες και συνομίλησε με αρκετούς βουλευτές της ΝΔ.
tovima

«Πρόκειται για μια πολύ άστατη χώρα»

ΜΑΪΚΛ ΜΠΡΑΜΠΑΝΤ, ανταποκριτής του ΒΒC.

 Η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού προς την κυβέρνησή του θα διαβρωθεί, προβλέπει ο Μάικλ Μπράμπαντ, ανταποκριτής του ΒΒC στην Αθήνα, ο οποίος κάλυψε τη χθεσινή διαδήλωση και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

 «΄Εχω αρκετό καιρό να δω αυτά τα επίπεδα θυμού, αλλά οι περικοπές που ανακοινώθηκαν είναι πολύ πιο σοβαρές αυτή τη φορά και ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει σε ποιον βαθμό θα

Δ. Δασκαλόπουλος «Επιβολή του νόμου των κουκουλοφόρων»

«Ο ΣΕΒ συμμερίζεται την οδύνη για τη δολοφονία τριών αθώων εργαζομένων, που πλήρωσαν το γεγονός ότι βρίσκονταν ευσυνείδητα στον χώρο της δουλειάς τους» δήλωσε χαρακτηριστικά για τα τραγικά χθεσινά γεγονότα της Αθήνας ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος και τόνισε ότι ο ΣΕΒ «εκφράζει την αγανάκτησή του για το θέαμα ενός κράτους που ακόμη μοιάζει αδύναμο να αντιμετωπίσει τη βίαιη επιβολή του νόμου των κουκουλοφόρων.

Συντάσσεται με τη δίκαιη αγωνία των πολιτών αυτής της χώρας, που βλέπουν την κοινωνική ομόνοια και σταθερότητα να ναρκοθετείται με τέτοιον τρόπο σε μια τόσο κρίσιμη για τον τόπο στιγμή».
tovima

Ψάχνουν στις κάμερες για στοιχεία


Αποδοκιμασίες κατά Βγενόπουλου έξω από το κτίριο της τράπεζας μετά τον εμπρησμό.
O διευθυντής και δύο γυναίκες εργαζόμενες του τμήματος χρηματοδοτήσεων της τράπεζας ήταν τα τρία θύματα της πυρκαϊάς στο υποκατάστημα της Μarfin. Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας ήθελε μάλιστα την Αγγελική Παπαθανασοπούλου να φεύγει έγκυος στον 4ο μήνα, πνιγμένη από τους καπνούς. Ηταν παντρεμένη, 32 χρόνων, και κυοφορούσε το πρώτο της παιδί. Καταγόταν από το Αίγιο, είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο Μαθηματικό Τμήμα, ενώ είχε κάνει το μεταπτυχιακό της σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Η δεύτερη άτυχη γυναίκα που έπαθε ασφυξία από τους καπνούς της πυρκαϊάς ονομαζόταν Παρασκευή Ζούλια. ΄Ηταν 35 ετών και καταγόταν από τον Πέρα Τριοβάσαλο της Μήλου, όπου και διαμένουν οι συγγενείς της. Είχε αποφοιτήσει από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και είχε κάνει μεταπτυχιακά στο Γκρίνουιτς της Μεγάλης

Αυξήσεις αναδρομικά στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Μέση αύξηση 0,23% λόγω της εφαρμογής της ρήτρας καυσίμων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανόδου των τιμών διεθνώς.

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Απριλίου, λόγω της χρέωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πλαίσιο πακέτου μέτρων της κυβέρνησης.


Σε μέση αύξηση 0,23 % στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, από 1ης Απριλίου, οδηγεί η εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, λόγω της

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου

Δεν πρόλαβε να σβήσει τα 115 κεράκια της....

Μια εβδομάδα πριν κλείσει τα 115 χρόνια της έφυγε από την ζωή η Κάμα Τσίνεν. Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Η Κάμα γεννήθηκε στις 10 Μαϊου του 1895 στην Ιαπωνία. Αν και σχεδόν 115 ετών η Κάμα δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και τα είχε...400, όπως έλεγαν οι συγγενείς και οι φίλοι της.

Πέθανε στον οίκο ευγηρίας στο νησί της Okinawa, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Πλέον, τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας κατέχει η Βρετανίδα Έμιλι Μπάλτγουιν ηλικίας 114 ετών.
newsit

Χιλή: Νέα σεισμική δόνηση 6,4 Ρίχτερ

Η βόρεια Χιλή επλήγη από σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 37 χλμ. βορειοδυτικά της Αρίκα και σε εστιακό βάθος 26 χλμ., κατά την ίδια πηγή.

Η Χιλή έχει πληγεί από μια σειρά ισχυρών σεισμών και μετασεισμών μετά από εκείνο της 27ης Φεβρουαρίου, μεγέθους 8,8 βαθμών, ο οποίος στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, κατέστρεψε ολόκληρες πόλεις και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις υποδομές καθώς και στις βιομηχανίες υλοτομίας και μετάλλου στη νότια και κεντρική χώρα.

Δεν είναι γνωστές πληροφορίες για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.
naftemporiki

Πρόβλεψη για κατάρρευση της κινεζικής οικονομίας

Η κινεζική οικονομία σταδιακά θα επιβραδυνθεί και πολύ πιθανά θα καταρρεύσει μέσα στον επόμενο χρόνο, καθώς η πτώση των μετοχών και στις τιμές των εμπορευμάτων αποτελούν ένδειξη ότι η φούσκα στην αγορά ακινήτων είναι έτοιμη να εκραγεί, δήλωσε ο επενδυτικός αναλυτής Μάρκ Φέιμπερ.


Η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με ρυθμό 11,9% το πρώτο τρίμηνο, τον ταχύτερο ρυθμό τα τελευταία τρία χρόνια. Παρά το