www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων

«Συσσίτια, άστεγοι σε κάδους σκουπιδιών, άνθρωποι-σκουπίδια, πολλαπλασιασμός της επαιτείας και της εγκληματικότητας, τραυματίζουν ήδη την καθημερινότητα και αποτελούν σήμα κινδύνου. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με συμπτώματα κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής. Ενώ στα δημόσια νοσοκομεία η έλλειψη υλικών, φαρμάκων και εξοπλισμού είναι πρωτοφανής και επιδεινώνεται καθημερινά...».

«Η πολιτική της κυβέρνησης παρασύρει ταχύτατα την ελληνική κοινωνία σε κάτι πιο βαθύ από μια συνηθισμένη οικονομική κρίση. Τη σέρνει σε μια ανθρωπιστική κρίση», τόνισε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ανακοινώνοντας την εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων στα δημόσια νοσοκομεία, 22-28 Νοεμβρίου.


«Η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής των αποκλεισμών από τις υπηρεσίες υγείας και ταυτόχρονα μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε θεατές στη σφαγή κοινωνικών δικαιωμάτων, με βασικότερο τη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση κάθε

Δίωρη στάση εργασίας την Δευτέρα από την ΟΛΜΕ

Δίωρη στάση εργασία από τις 12 το μεσημέρι ως τις 14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 μέχρι 16.00 για την απογευματινή βάρδια προκήρυξε για την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η στάση γίνεται έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να μετέχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι, με κύριο αίτημα οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ να

Διαφωνούν με το κείμενο προτάσεων του υπουργείου Παιδείας τα ΤΕΙ

Την έντονη αντίθεσή τους στο κείμενο προτάσεων του υπουργείου Παιδείας εκφράζουν οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΤΕΙ.


Σύμφωνα με τους ίδιους, το κείμενο του υπουργείου όχι μόνο δεν εντάσσει τα ΤΕΙ στον Ενιαίο Χώρο τής Ανωτάτης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πρακτική, αλλά με ρυθμίσεις που προωθούνται θίγονται και υποβαθμίζονται ΤΕΙ, τόσο θεσμικά όσο και λειτουργικά.

Επικαλούνται δε, ως παράδειγμα, τους διορισμούς 300 μελών ΔΕΠ έναντι ουδενός στα ΤΕΙ. Η Σύνοδος των Προέδρων και Αντιπροέδρων ΤΕΙ εκφράζει τη διαμαρτυρία της και για την αναστολή εκτέλεσης μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που δίδουν κύρος στα ΤΕΙ αλλά και στους πτυχιούχους τους και καταγγέλλει όσους δρουν αντίθετα προς την πολιτική τής μιας Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα.

Θέτει εκ νέου το ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων που όπως τονίζει "απονέμονται μέσω συμφωνιών δικαιοχρησίας, μέσα από την πολιτική που προωθεί και εφαρμόζει το υπουργείο

Υπεγράφη η απόφαση για τη χρηματοδότηση τριών κεντρικών ΤΕΙ

Με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν τα ΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεγράφη η σχετική απόφαση από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδή.


Ειδικότερα, τα Τεχνολογικά Ιδρύματα θα χρηματοδοτηθούν ως εξής:

►ΤΕΙ Αθήνας: 1.200.000,

►ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: 1.150.000,

►ΤΕΙ Πειραιά: 650.000.

Πριν από περίπου ένα μήνα, οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας και

ΟΛΜΕ: Μείωση ρεκόρ επιφέρει στην Παιδεία ο προϋπολογισμός

Ως την μεγαλύτερη μείωση της τελευταίας 35ετίας στις δαπάνες για την Παιδεία χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, αυτήν που επιφέρει ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2011.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό των δαπανών για την Παιδεία, βρίσκεται κάτω από 3%.

Όπως τονίζει η ΟΛΜΕ, ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι οι δαπάνες του υπουργείου Παιδείας αντιστοιχούν στο 2,96% του ΑΕΠ, ενώ σε αυτές περιλαμβάνονται και οι δαπάνες της κατάρτισης (δια βίου μάθηση), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

"Ουσιαστικά αν αφαιρέσουμε αυτές τις δαπάνες, που δεν αφορούν το τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα στις τρεις βαθμίδες του, το ποσοστό για την παιδεία, που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, είναι 2,75%. Παρατηρούμε ότι, για πρώτη φορά, έχουμε μείωση των δαπανών και σε απόλυτες τιμές, εκτός από τη μείωση του

Νέος σταθμός διοδίων στην Εγνατία από την Τρίτη

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ξεκινάει η λειτουργία των διοδίων στο σταθμό της Αγίας Τριάδας στην Εγνατία Οδό όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εταιρεία.

Οι τιμές που θα πληρώνουν οι οδηγοί φαίνονται αριστερά στον

Πρωτοσέλιδο-κόλαφος για τη Μέρκελ από τη Handelsblatt

Η χαιρεκακία (schadenfreude στο πρωτότυπο κείμενο) δεν εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα, αναφέρει σε πρωτοσέλιδη επίθεσή της στην πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Είναι δυνατή απέναντι στους αδύναμους», υπογραμμίζει για τη Γερμανίδα καγκελάριο, υποστηρίζοντας ότι τους επιβάλλει μια νέα συνθήκη των Βερσαλλιών, χωρίς να έχει γίνει πόλεμος.


Την καλεί να παραδειγματιστεί από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζορτζ Μάρσαλ, ο οποίος το 1947 υπερασπίστηκε την απόφαση για την παροχή βοήθειας στην Ευρώπη και στην ηττημένη του μεγάλου πολέμου, Γερμανία. Αν οι ΗΠΑ επέμεναν στη σκληρή στάση, το γερμανικό θαύμα δεν θα είχε συντελεστεί, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η Handelsblatt αποδομεί τη στρατηγική Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι η εμμονή στην "τιμωρία" των κρατών με υπερβολικό έλλειμμα και χρέος (ακόμη κι αν "κορόιδεψαν" τους εταίρους τους και έζησαν περισσότερο πλουσιοπάροχα απ' ότι άντεχε η οικονομία τους), αλλά και η επιμονή στη

΄Ασυλο; Απάντηση σε 15 µέρες

Τάξη στη λαθροµετανάστευση φιλοδοξεί να βάλει νοµοσχέδιο τουυπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το σχέδιο νόµου συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συµβούλιο και τις επόµενες ηµέρες θα τεθεί σε ανοικτή διαβούλευση.


Με το νέο νοµοσχέδιο δηµιουργείται αυτοτελής υπηρεσία ασύλου, η οποία θα ανήκει τελικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι στο Εσωτερικών, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασµός.

Οι λαθροµετανάστες που θα συλλαµβάνονται, θα οδηγούνται σε κέντρα υποδοχής όπου θα καταθέτουν αίτηση ασύλου. Μέχρις ότου εξεταστεί το αίτηµά τους, οι λαθροµετανάστες θα παραµένουν στα κέντρα υποδοχής για διάστηµα που δεν θα ξεπερνά τις 15 ηµέρες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όπου θα δίνεται παράταση ακόµη 10 ηµερών.

«Θα είναι ένας ευέλικτος µηχανισµός αποκεντρωµένος σε όλη τη χώρα που θα βοηθήσει στην ταχεία εξέταση όλων των αιτηµάτων που αφορούν τις υποθέσεις αιτήσεων για άσυλο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής. Αν έναν µήνα µετά την υποβολή του αιτήµατος ο λαθροµετανάστης δεν έχει πάρει ακόµη απάντηση για το αν δικαιούται άσυλο, θα παραπέµπεται σε

Οι μαμάδες ευθύνονται όταν δεν τρώνε τα παιδιά

Υπάρχουν βρέφη και παιδιά που δεν τρώνε αλλά… γι αυτό ευθύνονται οι μαμάδες. Γονείς και παιδίατροι θα πρέπει να σεβαστούν τους ρυθμούς του παιδιού, επισημαίνει η διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου, παιδιοψυχίατρος, Ιωάννα Καραγιαννάκη με αφορμή ομιλία της με θέμα «Και όμως υπάρχουν παιδιά που δεν τρώνε», στην αυριανή 31η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνει τη Θεσσαλονίκη η Α΄ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ.
«Τα υγιή βρέφη έχουν την ικανότητα να ''γνωρίζουν'' πόσο γάλα χρειάζονται σε κάθε γεύμα, αλλά και πόσο συχνά χρειάζονται τα γεύματά τους. Είναι καθήκον της μητέρας, με τη βοήθεια του παιδιάτρου εφ΄όσον χρειάζεται, να αναγνωρίσει τα ''σήματα'' που εκπέμπει το βρέφος για να δηλώσει τις ανάγκες του και να ανταποκριθεί με επάρκεια. Όταν τα βρέφη πεινάνε, κλαίνε και όταν χορτάσουν σταματάνε

Λευκάδα: Ξεκίνησε η αποκόλληση του πλοίου «Colossus»

Ξεκίνησε στη Λευκάδα με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών, η διαδικασία αποκόλλησης του πλοίου «Colossus» της εταιρείας ΝEL που έχει προσαράξει σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλικής. Κοντά στα ρυμουλκά βρίσκεται πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Το πλοίο, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να μεταφερθεί αρχικά στην Πάτρα και έπειτα στον Πειραιά.

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, το «Colossus» έχει υποστεί ρήγμα από την πλώρη προς την

«Όχι» Αντώνη Σαμαρά σε απολύσεις στο Δημόσιο

Ξεκάθαρα αντίθετος με την οποιαδήποτε συζήτηση για αναθεώρηση του άρθρου του Συντάγματος, ώστε να είναι εφικτές ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος. Σημείωσε ότι το μνημόνιο θα δημιουργήσει χειρότερα προβλήματα στη χώρα και πρόσθεσε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι κοντά στους μικρομεσαίους.

Αναλύοντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του διαψεύστηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά.

Η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει τη θέση της και είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο κόμμα, έχει αυξηθεί η συσπείρωσή της πολύ περισσότερο και πολύ συντομότερα από ό,τι πίστευαν σχεδόν όλοι,

Google: Μετά τις αυξήσεις, ανακοίνωσε το «άνοιγμα» 2.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο

Τα πράγματα φαίνεται ότι πηγαίνουν καλά: Λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Google να δίνει αυξήσεις σε όλους τους υπαλλήλους της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ακόμα 2.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η διεύθυνση της Google είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι στη βιομηχανία του Διαδικτύου έχει ξεσπάσει «πόλεμος για την αναζήτηση ταλέντων». Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, οι αγγελίες για νέο προσωπικό που δημοσιεύει η εταιρεία στο δικτυακό της τόπο ανέρχονταν σήμερα στις 2.076 θέσεις.

Οι περισσότερες αγγελίες ζητούν μηχανικούς και υπεύθυνους πωλήσεων, και περίπου οι μισές αφορούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Περίπου 50 άτομα ζητούνται για την αναπτυσσόμενη αγορά της

Αναβλήθηκε η δίκη για τις οικονομικές ατασθαλίες στο Πάντειο

Για τις 21 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των οικονομικών ατασθαλιών που είχαν διαπιστωθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αφορούσαν την περίοδο 1992 έως 1998.
Στην υπόθεση είναι δέκα κατηγορούμενοι, πανεπιστημιακοί, διοικητικοί υπάλληλοι και προμηθευτές του Παντείου, για αδικήματα που αφορούν πράξεις υπεξαίρεσης, απάτης, ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ η ζημιά που έχει προσδιοριστεί από πορίσματα ελέγχων στα ταμεία του Παντείου, είναι περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ (πάνω από 2,5 δισ. δραχμές).

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου πρώην πρύτανη Αιμίλιου Μεταξόπουλου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατο

Με τη σύνταξη του Ιανουαρίου το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Η έκτακτη οικονομική εισφορά από 100 έως 300 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους θα δοθεί με την σύνταξη του Ιανουαρίου όπως αναφέρει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών. Ακόμη επαναχορηγείται το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους στους παραπληγικούς.


Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι του επιδόματος είναι συνταξιούχοι άνω των 60 ετών εκτός των αγροτών που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό διαμορφώνεται ως εξής:

►Για ατομικό εισόδημα έως 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ το ποσό διαμορφώνεται σε 300 ευρώ

► Για ατομικό εισόδημα από 7.001 ευρώ έως 8.500 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 14.500 ευρώ το ποσό μειώνεται σε 200 ευρώ και

►Για ατομικό εισόδημα από 8.501 ευρώ έως 10.500 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 16.500

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων στις Σέρρες

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, στο χωριό Νέο Πετρίτσι, δύο Βούλγαροι 51 και 48 ετών, επειδή μετέφεραν στα ΙΧ αυτοκίνητα τους 1.319 πακέτα τσιγάρων.


Τα πακέτα δεν έφεραν ταινία ασφαλείας, κάτι που σημαίνει ότι πέρασαν στην Ελλάδα χωρίς να καταβληθούν νόμιμοι δασμοί και φόροι. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα

Μαζικές απολύσεις στην Coca-Cola καταγγέλλει η ΓΣΕΕ

Την επαναπρόσληψη των 51 εργαζομένων που απολύθηκαν από την Coca-Cola 3E καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.


Όπως αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση, πρόκειται για 35 πωλητές από το Εργοστάσιο της Πάτρας και 16 από το Εργοστάσιο της Αθήνας, που η εταιρεία απομάκρυνε επικαλούμενη μείωση κερδών, ενώ προανήγγειλε και περαιτέρω μείωση του προσωπικού της.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη σαυμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι και ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου

ΑΔΕΔΥ: Αντιαναπτυξιακός ο προϋπολογισμός του '11

Επιτάχυνση της μονεταριστικής πολιτικής που επιβλήθηκε από το μνημόνιο αποτελεί, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο προϋπολογισμός του 2011 και δραματοποιεί τα φαινόμενα της ακραίας λιτότητας και της ύφεσης, οδηγώντας σε πρωτόγνωρες κοινωνικές ανισότητες και σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.


Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, η νέα περιστολή κοινωνικών δαπανών, η δεδηλωμένη αδυναμία σύλληψης της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, η διατήρηση στο απυρόβλητο των φαινομένων και των υποκειμένων που

Βλέπει ακόμη «ολική επαναφορά» ο Αντ. Σαμαράς

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος. «Αν αυτό δεν είναι 'ολική επαναφορά', τι ακριβώς είναι;» διερωτήθηκε, αναφέροντας τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα του.


Όπως υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την προεκλογική περίοδο η Ν.Δ με τις παρεμβάσεις της εθεσε την πολιτική ατζέντα των εκλογών, με αποτέλεσμα τη μείωση της διαφοράς από το κυβερνών κόμμα περίπου στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ σε οκτώ από τις 13 περιφέρειες της χώρας, δήλωσε πως "για μερικές χιλιάδες ψήφους το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε έλθει ακριβώς αντίστροφα".

Συνέκρινε τις επιδόσεις της Ν.Δ. με εκείνες στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, αλλά και σε δημοσκοπήσεις. αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στους νομούς (παρά το γεγονός ότι ο

Κανονικά λειτουργούν τα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Από το μεσημέρι της Πέμπτης αποκαταστάθηκε η παροχή αερίου στα δύο μεγαλύτερα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και το Ποσειδώνιο, μετά από τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του υγρού στίβου της πόλης. Τα έντονα παράπονα οδήγησαν σε πολύωρες τηλεφωνικές επαφές μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ΕΠΑ, που τελικά έλυσε το πρόβλημα.


Συγκεκριμένα, η παροχή ξεκίνησε από την πισίνα εκμάθησης και την 50άρα πισίνα του Εθνικού και σήμερα υπήρξε πλήρης αποκατάσταση του προβλήματος σε όλες τις δεξαμενές.

Ως εκ τούτου αναμένεται να γίνουν κανονικά οι προκριματικοί αγώνες (Ημερίδα ορίων GP) το Σαββατοκύριακο στο Εθνικό κολυμβητήριο, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουν και οι κινητοποιήσεις.

Η ΕΠΑ με ενημερωτικό της δελτίο που απέστειλε στα Μ.Μ.Ε., επιβεβαίωνε το γεγονός,

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Σε κυκλοφορία τέθηκαν από σήμερα τα εισιτήρια του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός που θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ (19:30, Nova). Οι τιμές κυμαίνονται από 20 έως 130 ευρώ.


Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ πληροφορεί τους φιλάθλους από ποία σημεία πώλησης μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια:

* aekshop 1: Γράμμου 69-71, Μαρούσι, τηλ. 210-8064210

* aekshop 2: Σμύρνης 3, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 210-2525784

* aekshop 4: Λεωφόρος Θηβών 376, Αιγάλεω, τηλ. 210-5317482

* aekshop 6: Ηλιουπόλεως 105, Δάφνη, τηλ. 210-9735470

Από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου εισιτήρια θα πωλούνται και από το εκδοτήριο του ΟΑΚΑ (σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη»), από τις 11:00 έως τις 18:00, ενώ την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσουν όλα τα

Βαριές καμπάνες για όσους καπνίζουν σε αυτοκίνητο με παιδιά

Πρόστιμο 1.500 έως 3.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας, με την οποία απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα σε αυτοκίνητο, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών.


Για την παράβαση θα επιβάλλεται διοικητικο πρόστιμο 1.500 ευρώ, το οποίο θα διπλασιάζεται αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης. Επιπλέον, θα αφαιρείται η άδεια των οδηγών, για

Παραγγελία σε σουβλατζίδικο

Πάει ένας τύπος σε ένα σουβλατζή:


- "Θέλω να μου κάνεις 4 πίτες, αλλά τις θέλω ειδική παραγγελία.

Θέλω 2 πίτες σουβλάκια και 2 σεφταλιές. Στο πρώτο σουβλάκι θέλω το κρέας να είναι καμένο από την μία, ωμό από την άλλη, και την πίτα ωμή.

Στο δεύτερο σουβλάκι θέλω να είναι πολύ ξερό το κρέας και η πίτα μαύρη.

Στην μία σεφταλιά τα θέλω όλα ωμά, με το αίμα τους, και μόνο με αγγούρι.

Στην άλλη θέλω το κρέας κάρβουνο, την πίτα μαυρισμένη από την μία, ωμή από την άλλη και μόνο

Ανακαλύφθηκε κομήτης που περιβάλλεται από ένα νέφος «σωματιδίων» πάγου

Η ανάλυση των στοιχείων που συνέλεξε το διαστημικό σκάφος Deep Impact της NASA που πλησίασε τον κομήτη Χάρτλεϊ, έδειξε ότι αυτός περιβάλλεται από ένα πελώριο σύννεφο από αφράτα παγωμένα σωματίδια, μερικά από τα οποία -προς μεγάλη έκπληξη των επιστημόνων που ποτέ πριν δεν είχαν δει κάτι τέτοιο- είναι πολύ μεγάλα, έχοντας μέγεθος από ένα μπαλάκι του γκολφ μέχρι μια μπάλα μπάσκετ.
Το σκάφος της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας προσέγγισε τον -μήκους 1,5 χλμ. και σχήματος φασολιού- κομήτη στις 4 Νοεμβρίου, σε απόσταση 700 χιλιομέτρων από αυτόν και περίπου 23 εκατ. χλμ. από τη Γη. Τα όργανα του Deep Impact, τόσο στο μήκος κύματος του ορατού φωτός όσο και του υπέρυθρου, έστειλαν στη Γη μια πληθώρα φωτογραφιών και άλλων δεδομένων, σύμφωνα με το BBC και το New Scientist, τα οποία θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να καταλάβουν

Ο Χίτλερ μιλάει για την Ελλάδα



Το χιούμορ τσακίζει κόκκαλα ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές: Βίντεο με κείμενα όπως το ακόλουθο (που έχει ξαναπαιχθεί και πριν από έξι μήνες με άλλους διαλόγους) είναι το καλύτερο

Διακοπές υδροδότησης την Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Προβλήματα στην υδροδότηση θα παρουσιαστούν την Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος αγωγού ύδρευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου μπροστά στην Πύλη 9 του λιμανιού.


Συγκεκριμένα οι διακοπές υδροδότησης θα γίνουν από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Παύλου Μελά, Λεωφόρο Νίκης, Τσιμισκή και

Συνεργασία MySpace - Facebook

Μια νέα υπηρεσία η «»Mashup with Facebook« επιτρέπει στους χρήστες του MySpace, μέσω της ιστοσελίδας τους στο MySpace, να συνδέονται στο λογαριασμό που έχουν στο Facebook και να »συγχρονίζουν τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους ανάμεσα στα δύο κοινωνικά δίκτυα.


Επίσης, οι χρήστες του MySpace θα μπορούν να μοιράζονται τις ψυχαγωγικές προτιμήσεις τους με φίλους τους στο Facebook.

"Το MySpace δίνει στους ανθρώπους ένα εύκολο τρόπο να μεταφέρουν τα αγαπημένα μουσικά συγκροτήματα, τις διασημότητες και τις ταινίες από το Facebook, για να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη εμπειρία στο MySpace εξ αρχής", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Facebook Νταν

Η Ελλάδα είναι ήδη πτωχευμένη

΄Eνα θέμα που θα ταράξει τα ήδη θολά νερά της Ελληνικής οικονομίας
Το ΚΟΝΤΡΑ Channel παρουσίασε στις 12 Νοεμβρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με συντονιστή τον Τέρενς Κουϊκ και βασικό σχολιαστή τον Τάσο Παπαδόπουλο την πλήρη επιστολή που έστειλε στο BLOOMBERG ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισε,με την οποία λέει ΟΧΙ στην αποκάλυψη δύο εγγράφων, σχετικά με το κουκούλωμα των χρεών της Ελλάδας όταν ο Κώστας Σημίτης βιαζόταν να βάλει την χώρα στο ευρώ.

Επικαλέσθηκε τον λόγο ότι αν βγουν τα έγγραφα θα τινάξει (θα υπονομεύσει) την αγορά στον αέρα.

Το Bloomberg την περασμένη Παρασκευή προχώρησε σε εκτεταμένο δημοσίευμα,το οποίο απέκρυψαν για ευνόητους λόγους όλα τα κανάλια που βάζουν πλάτες στη κυβέρνηση εν όψει

Στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου προχωράει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών " Ελευθέριος Βενιζέλος"

Στην κατασκευή του πρώτου μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα καλύψει περίπου το 30% της συνολικής ισχύος, που χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία του προχωράει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος".

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και το μεγαλύτερο του είδους στη χώρα μας. Η μονάδα θα είναι ισχύος 8 μεγαβάτ (MW), θα αναπτυχθεί σε έκταση 160 στρ. και υπολογίζεται ότι θα καλύψει το 1/3 των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του αεροδρομίου.

Ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικός και στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι το κόστος δεν ξεπερνάει τα 24 εκατομ. ευρώ, αφού και για τα ανάλογα έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στην Ευρώπη, το

Ματαιώθηκε η συνάντηση Μπιρμπίλη - τρόικας

Για την επόμενη επίσκεψη στην Ελλάδα των εκπροσώπων της Κομισιόν, του Δ.Ν.Τ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την Τίνα Μπιρμπίλη.


Η αναβολή έγινε μετά από αίτημα των εκπροσώπων της τρόικας και ενώ έξω από το υπουργείο πραγματοποιούν συγκέντρωση συνδικαλιστές της ΔΕΗ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις προτάσεις αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Στο υπουργείο βρίσκονταν τέσσερις διμοιρίες των ΕΚΑΜ, οι οποίες απομακρύνθηκαν ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη.

Στην συνάντηση που είχε ο πρόεδρος των συνδικαλιστών Νίκος Φωτόπουλος με την υπουργό επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεση της ΓΕΝΟΠ στις προτάσεις της τρόικας για πώληση ή ενοικίαση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ ή ακόμη και για εκχώρηση λιγνιτικής παραγωγής

Κίνδυνος για καρδιά και νεφρά επικίνδυνο κολοβακτηρίδιο

Η μόλυνση ενός ανθρώπου με το πιο επικίνδυνο στέλεχος του κολοβακτηριδίου (E.coli O157), που συνήθως υπάρχει σε αλλοιωμένα τρόφιμα, αυξάνει τον κίνδυνο, εκτός από σοβαρή γαστρεντερίτιδα, για την εμφάνιση στη συνέχεια εξίσου σοβαρών προβλημάτων στην καρδιά και τα νεφρά, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη.


Οι Καναδοί επιστήμονες του νοσοκομείου «Βικτόρια» του Οντάριο, υπό τον καθηγητή νεφρολογίας Γουίλιαμ Κλαρκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν τα περιστατικά περίπου 2.000 ατόμων που είχαν μολυνθεί από E.coli Ο157 λόγω μόλυνσης του συστήματος υδροδότησης σε μια καναδική πόλη το 2000. Όπως διαπιστώθηκε, στα άτομα αυτά (επτά πέθαναν τελικά και χιλιάδες αρρώστησαν), παράλληλα με τα γαστρεντερικά προβλήματα, εμφανίστηκαν τα επόμενα χρόνια και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι επιστήμονες έλεγξαν το ιατρικό ιστορικό όσων μολύνθηκαν σε σχέση με όσους δεν είχαν μολυνθεί, για να δουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις κατά τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2000 (όταν έγινε η μόλυνση) μέχρι σήμερα. Ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν πάθει τότε σοβαρή

Γιάννης Μπουτάρης: «Να ξυριστεί ο Ανθιμος και, αν θέλει, να κάνει κόμμα»

Λευκό Πύργο δεν έχει η Αθήνα αλλά και η ιδέα να συναντήσουμε τον Γιάννη Μπουτάρη στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου απεδείχθη ευχάριστα... ελαττωματική. Κάθε λίγο και λιγάκι σταματούσαμε την κουβέντα γιατί όλο και κάποιος διερχόμενος ερχόταν με ένα χαμόγελο φαρδύ-πλατύ, χειραψίες και ευχές: «Συγχαρητήρια... Ανακουφιστήκαμε με την εκλογή σας... Κάντε κάτι, δεν πάει άλλο με αυτούς εκεί πέρα».

Η συνέντευξη κύλησε κυματιστά, σαν να καθόμασταν στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης φάτσα στον Θερμαϊκό. Μόνο που αντί για πλεούμενα, βλέπαμε αυτοκίνητα να παραβιάζουν τον πεζόδρομο και πολλά πολλά περιπολικά.


Το πρώτο από αυτά μάς έφερε στην πρώτη ερώτηση:

Ηρθε η ώρα να αποκτήσετε προσωπική ασφάλεια;

«Είναι πρόβλημα. Μου λένε ότι υποχρεώνομαι να έχω συνοδό. Εντάξει. Μα τι θα με κάνουν; Θα με γιαουρτώσουν; Ας με γιαουρτώσουν. Θα με δείρουν; Ας με δείρουν. Θα με σκοτώσουν; Ποιος; Γιατί;»

Υποτίθεται ότι τη μεγαλύτερη προστασία παρέχει ο Θεός. Θα πάτε να ζητήσετε συγχώρεση από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που σας περιμένει;

«Δεν πρόκειται. Δεν έκανα τίποτε για το οποίο να ζητήσω συγχώρεση. Αν θέλει, ας με συγχωρήσει από μακριά. Και ο Ψωμιάδης που πήρε την πρωτοβουλία για να "χαϊδέψει" τους χριστιανούς θα του

Το φως την ώρα του ύπνου προκαλεί κατάθλιψη

Συνηθίζετε να κοιμάστε τη νύχτα με ανοιχτά φώτα- έστω και αμυδρά; Μήπως ανήκετε στα εκατομμύρια ανθρώπων που «σβήνουν» μπροστά στην τηλεόραση, ξεχνώντας την ανοιχτή; Καιρός να το ξανασκεφτείτε: μπορεί να αποτελεί σοβαρό παράγοντα για εκδήλωση μελαγχολίας ή ακόμη και κατάθλιψης!

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο. «Η έκθεση σε διαρκή τεχνητό φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, ενώ η δυνατότητα αποφυγής του φωτός φαίνεται ότι μετριάζει τα συμπτώματα κατάθλιψης» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας δρ Τρέισι Μπεντροσιάν ενώ ο συνάδελφος ερευνητής Ράντι Νέλσον πρόσθεσε πως «τα αποτελέσματα της μελέτης αποδεικνύουν την ανάγκη διερεύνησης του τρόπου με τον οποίο ο τεχνητός φωτισμός επηρεάζει την υγεία μας».

Σύμφωνα με την ομάδα των ερευνητών η αύξηση των ποσοστών της κατάθλιψης σε άτομα που εργάζονται τη νύχτα και εκτίθενται σε τεχνητό φως είναι ενδεικτική των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η έκθεση σε μη φυσιολογικούς κύκλους φωτός στη σωματική και ψυχική υγεία. «Λόγου χάριν,οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία διαθέτουν έντονο φωτισμό όλη τη νύχτα,

Κάρτα υγείας για τους μαθητές από το 2011

Κάρτα «Δείκτη Μάζας Σώματος» (ΔΜΣ ή ΒΜΙ) μαθητών και μαθητριών καθιερώνεται από το νέο έτος σε όλα τα εκπαιδευτήρια, δημόσια και ιδιωτικά, με αποφάσεις των υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Θα δίνεται σε κάθε μαθητή, από την Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, η οποία θα καταγράφει το ύψος, το βάρος και την περίμετρο μέσης του, όπως δήλωσε στο «Βήμα» ο υφυπουργός Υγείας κ. Χρ. Αηδόνης, ο οποίος αναφέρει ότι «θα πρέπει να παρακολουθείται η ανάπτυξη αλλά και το βάρος των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία και αυτό αποτελεί μέριμνα της πολιτείας». Η κάρτα θα ανανεώνεται κάθε χρόνο, ώστε γονείς και μαθητές να μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της σωματικής διάπλαση των παιδιών. Με την εφαρμογή της κάρτας ΒΜΙ θα αυξηθούν, βεβαίως, και οι ώρες υποχρεωτικής γυμναστικής στα σχολεία.

Σκοπός της κάρτας είναι η αξιολόγηση σημαντικών δεικτών υγείας των μαθητών και η βελτίωση των συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας για την πρόληψη της παχυσαρκίας και τη βελτίωση της υγείας τους. Ηδη, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε

΄Ενωση Αθέων

Oι άθεοι αποτελούν πλέον μια απτή πραγματικότητα και στην Ελλάδα. Από τον περασμένο Μάιο δημιουργήθηκε στην Αθήνα η πρώτη Ενωση Αθέων, η οποία αριθμεί 85 μέλη και 85 φίλους. Το επόμενο χρονικό διάστημα μάλιστα αναμένεται να αποκτήσει και νομική υπόσταση. Σκοπός της, όπως επισημαίνεται στο καταστατικό της, είναι «η προώθηση της εκκοσμίκευσης της Πολιτείας, της θρησκευτικής ελευθερίας, του ανθρωπισμού ».

Οπως δηλώνει στο «Βήμα» η κυρία Τατιάννα Ραπακούλια, ένα από τα επτά ιδρυτικά μέλη της Ενωσης, «οι έλληνες άθεοι δεν είμαστε ούτε περιθωριακοί ούτε εξτρεμιστές. Είμαστε οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οικογενειάρχες, μισθωτοί, επαγγελματίες, εργαζόμενοι».

Αυτό που επιδιώκουμε, προσθέτει χαρακτηριστικά, είναι «η υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων των αθρήσκων, των αθέων και των αγνωστικιστών».

Μέσα από τις δικές τους ιστοσελίδες στο Ιnternet και σε κοινωνικά δίκτυα οι άθεοι επικοινωνούν μεταξύ τους είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Σε μια μόνο από τις ιστοσελίδες που διαθέτουν στο Facebook, οι φίλοι τους φτάνουν τα 994 άτομα και όπως δηλώνουν τους «ενώνει η κοινή διάθεση για πρόοδο μέσω του ορθολογισμού και της επιστήμης» . Οπως προσθέτουν η ομάδα τους «είναι ακατάλληλη για θρησκευόμενους και προληπτικούς» . Τα μέλη της Ενωσης συναντιούνται μία φορά

Συνάντηση Σαμαρά - κλιμακίου της τρόικας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα έχει σήμερα στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της Ν.Δ, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις Μέρκελ για την ελληνική οικονομία και την έκφραση αλληλεγγύης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση.


Στη συζήτηση που θα έχει με τους εκπροσώπους της τρόικας (η συνάντηση θα γίνει στη 1.30 το μεσημέρι), ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει την άποψή του ότι «η πολιτική του μνημονίου προκαλεί ασφυξία στην ελληνική οικονομία ενώ αυτό που χρειάζεται είναι να ενισχυθεί η αναπτυξιακή διάσταση».

Θα ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ τάσσεται κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα και θα προβάλλει ότι δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, αλλά θα αυξήσουν την ανεργία και θα ενισχύσουν περαιτέρω τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Πάντως θα ταχθεί υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών και των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να μειωθεί το κόστος και παράλληλα να γίνει

Αρχαιολογικός θησαυρός το τμήμα Ομόνοια – Μοναστηράκι του ΗΣΑΠ

Εικοσιπέντε αρχαία πηγάδια γεμάτα από αγγεία, γλυπτά, ακόμη και οστά ζώων, έχουν αποκαλυφθεί στο υπόγειο τμήμα Ομόνοια -Μοναστηράκι, όπου πραγματοποιούνται εργασίες ανακαίνισης των γραμμών του ΗΣΑΠ.


Παράλληλα, στο επίγειο τμήμα από Μοναστηράκι προς Θησείο αποκαλύπτονται σημαντικότατα κτίρια της αρχαίας αγοράς των Αθηνών, τα οποία είχαν καταχωθεί στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν δημιουργήθηκε η γραμμή του

ΗΣΑΠ: Κλειστοί οι σταθμοί «Ειρήνη» - «Κηφισιά»

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ το Σάββατο και την Κυριακή δεν θα διενεργηθούν δρομολόγια στην ηλεκτρικό, στο τμήμα από «Ειρήνη» ως «Κηφισιά», λόγω των έργων που εκτελούνται στις γραμμές.


Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, σ` αυτό το τμήμα, θα δρομολογηθεί εκτάκτως η λεωφορειακή γραμμή «Χ5 ΣΤ. ΗΣΑΠ Ειρήνη-Κηφισιά (Πλατεία Πλατάνου).

Η αφετηρία της γραμμής θα είναι έναντι της εισόδου του σταθμού ΗΣΑΠ Ειρήνη και το τέρμα στην πλατεία Πλατάνου, όπου βρίσκεται και η αφετηρία των λεωφορειακών γραμμών 550, Ε7, Χ14 .

Η λεωφορειακή γραμμή Χ5, στην κατεύθυνση προς Κηφισιά θα ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή :

Από το σταθμό ΗΣΑΠ Ειρήνη, δεξιά Νερατζιωτίσσης, συνέχεια πάνω από την γέφυρα της Αττικής Οδού, δεξιά Αγ. Κωνσταντίνου, αριστερά Λεωφόρος Κηφισίας, αριστερά πλατεία Πλατάνου. Οι στάσεις που θα πραγματοποιούνται είναι οι εξής : Σταθμός Ειρήνη, Σταθμός Νεραντζιώτισσα, Διασταύρωση Μελισσίων, ΚΑΤ, Ζηρίνειο, Πλατεία Πλατάνου.

Στην κατεύθυνση προς σταθμό "Ειρήνη" θα ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή :

Από την πλατεία Πλατάνου, Λεωφόρος Κηφισίας, δεξιά Αγ. Κωνσταντίνου, αριστερά Νερατζιωτίσσης, συνέχεια πάνω από την γέφυρα της Αττικής Οδού, αριστερά στον χώρο επιβίβασης

Πρόσκληση Γιώργου Παπανδρέου στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων

Πρόσκληση για συνεννόηση θα απευθύνει και επισήμως στα κόμματα την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, καλώντας στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση της οικονομίας. Παρά τις επιθετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα κονδύλια του νέου προϋπολογισμού ο κ. Γ. Παπανδρέου εκτιμά πως η ερχόμενη εβδομάδα είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να εκδηλώσει την πρωτοβουλία που έχει ήδη προαναγγείλει στις δηλώσεις του, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 7ης Νοεμβρίου, καθώς η επιδίωξή του είναι να γνωρίζει τις απόψεις και τις διαθέσεις των πολιτικών αρχηγών προτού αρχίσει η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και προτού ο ίδιος συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 16 και 17 Δεκεμβρίου.
Οι τελικές αποφάσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα αποφασισθούν το Σαββατοκύριακο σε ειδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του κ. Γ. Παπανδρέου και των στενών συνεργατών του. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι ο Πρωθυπουργός θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς

Δεύτερος γύρος λιτότητας για όλους

Το δεύτερο ημίχρονο λιτότητας, η οποία γενικεύεται, «σφύριξε» ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2011 στη Βουλή. Η κυβέρνηση υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας και των ευρωπαίων εταίρων θα επιδιώξει να αντλήσει το επόμενο έτος φόρους 59,4 δισ. ευρώ από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που αντέχουν ακόμη, εν μέσω περιβάλλοντος βαθιάς ύφεσης. Η πραγματική οικονομία βυθίστηκε εφέτος κατά 4,2% και προβλέπεται να συρρικνωθεί περαιτέρω το 2011 (κατά 3%), με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία επιπλέον 150.000 εργαζόμενοι. Το ποσοστό ανεργίας πλέον ανάγεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας καθώς προβλέπεται να ανέλθει σε 14,6% και ο αριθμός των ανέργων να ξεπεράσει τις 800.000.

Οπως αποκαλύπτεται στον προϋπολογισμό η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος από 9,4% σε 7,4% του ΑΕΠ, που σε απόλυτους αριθμούς είναι 5 δισ. ευρώ (από 22 δισ. ευρώ εφέτος σε 17 δισ. ευρώ) είναι ακόμη πιο δύσκολη από τις εφετινές θυσίες που οδήγησαν σε μείωση του ελλείμματος κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ ή 14 δισ. ευρώ (από 36 δισ. ευρώ το 2009 σε 22 δισ. ευρώ).

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση καλείται να «πλεύσει» κόντρα στο ρεύμα της ύφεσης της οποίας ουδείς οικονομολόγος- ούτε η τρόικα- είχε προβλέψει την ένταση όπως και να καλύψει τις αυξημένες δαπάνες (τις ζημιές) των ΔΕΚΟ και τις επιχορηγήσεις σε δήμους και ασφαλιστικά ταμεία οι οποίες έως πέρυσι δεν καταγράφονταν στον προϋπολογισμό, παρά μόνο στα «κρυφά βιβλία» της

Δημόσιος Τομέας: Ή μετάταξη ή απόλυση

Υποχρεωτικές μετατάξεις σε ολόκληρο το εύρος του «στενού» και ευρύτερου δημόσιου τομέα καθιερώνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Οι νέοι κανόνες που θεσπίζονται για τις μετατάξεις προσωπικού εκτιμάται ότι θα λύσουν τα χέρια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να στηριχθούν τα σχέδια εξυγίανσης, κυρίως των ΔΕΚΟ, και να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου.
Τα κριτήρια

Με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο οι μετατάξεις των υπαλλήλων δεν καθίστανται απλώς υποχρεωτικές, αλλά θα συμπεριληφθεί και ρητή διάταξη σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι που δεν θα αποδέχονται τη νέα θέση τους θα απολύονται. Τα κριτήρια που θα ισχύουν στο μέλλον στη διαδικασία των μετατάξεων είναι τα εξής:

Πρώτον, οι υπάλληλοι δεν θα μετακινούνται έξω από τα γεωγραφικά όρια των νομών στους οποίους εργάζονται και κατοικούν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στις υπό μετάταξη υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη και εκτός

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων για τράπεζες - καζίνα

Το 2011 θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις τράπεζες κρατικού ενδιαφέροντος, ενώ την επόμενη χρονιά θα δρομολογηθούν εξελίξεις για τη συμμετοχή ιδιωτών στην ενέργεια, στα λιμάνια, στα τυχερά παιχνίδια και στα ακίνητα του Δημοσίου.
Οπως αναφέρεται στον προϋπολογισμό, η μελέτη για την τύχη της συμμετοχής του Δημοσίου στην Αγροτική Τράπεζα, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην Τράπεζα Αττικής, καθώς και στη λειτουργία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων «κατέδειξε την υστέρησή τους σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων,αλλά και την υπεροχή τους στη καταθετική τους βάση και ρευστότητα. Η κεφαλαιακή τους διάρθρωση ποικίλλει και υπό τις τρέχουσες συνθήκες καταδεικνύει την ανάγκη αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ και επαναπροσδιορισμού του πλαισίου που διέπει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της Αγροτικής Τράπεζας και έχει ήδη δηλώσει την

΄Εφοδος της Κοµισιόν για τα κολέγια

Για επίσπευση των διαδικασιών επαγγελµατικής αναγνώρισης των πτυχίων των κολεγίων πιέζει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπρόσωποι της οποίας επισκέφθηκαν χθες αιφνιδιαστικά το υπουργείο Παιδείας ζητώντας να πληροφορηθούν τις ενέργειες που έκανε η χώρα µαςγια το θέµα!


Και ενώ το υπουργείο Παιδείας ετοιµαζόταν να απαντήσει ότι την ερχόµενη κιόλας εβδοµάδα αναµένονται οι αποφάσεις µε τις οποίες για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα αναγνωριστούν επαγγελµατικά δικαιώµατα σε αποφοίτους κολεγίων, προς στιγµήν επικράτησε µεγάλη αναταραχή, καθώς σε έγγραφο που είχαν αποστείλει την προηγουµένη της επίσκεψης οι εκπρόσωποι της Κοµισιόν γινόταν αναφορά σε συζητήσεις που θα αφορούσαν την «αµοιβαία ακαδηµαϊκή αναγνώριση» των κολεγιακών πτυχίων.

Η χώρα µας, όπως είναιγνωστό, αρνείται ακόµα και να συζητήσει θέµα ακαδηµαϊκής αναγνώρισης των κολεγιακών πτυχίων λόγω της συνταγµατικής απαγόρευσης για ιδιωτικά πανεπιστήµια, αποδεχόµενη µόνο την επαγγελµατική αναγνώριση στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οδηγίας 36/2005. Ωστόσο, στη διάρκεια της επίσκεψης, που κράτησε µόλις λίγα λεπτά, οι εκπρόσωποι της επιτροπής δεν

Νέο φάρμακο «νικά» την κακή χοληστερόλη

Ένα φάρμακο που κάνει θαύματα στον αγώνα κατά του εμφράγματος και του εγκεφαλικού υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες.


Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι το χάπι της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Μerck μειώνει θεαματικά τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης LDL, ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύει στα ύψη την συγκέντρωση της «καλής» χοληστερόλης.

Το φάρμακο έχει ήδη χορηγηθεί σε 1623 ασθενείς που ήδη ελάμβαναν στατίνες για να μειώσουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Πιο συγκεκριμένα, η ουσία ανασετραπίμπη αύξησε την καλή χοληστερόλη στους ασθενείς κατά

Τροποποιήσεις στα αντικαπνιστικά μέτρα εξετάζει το υπουργείο Υγείας

To υπουργείο Υγείας εξετάζει τροποποιήσεις στον αντικαπνιστικό νόμο, οι οποίες πιθανότατα θα ανακοινωθούν μετά τις 3 Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα συμπεράσματα μεγάλου συνεδρίου το οποίο θα γίνει για το κάπνισμα στην Αθήνα, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.


Ηδη, το υπουργείο Υγείας αναζητά εναλλακτικές λύσεις. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα" και συμπλήρωσε:

"Δεν περιμέναμε αυτή την τρομερή πίεση από τους καταστηματάρχες".

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης κινδυνεύουν ακόμα και να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια καθώς η πελατεία τους μειώθηκε σημαντικά όταν έβγαλαν τα

Σκι όπως παραλία: Ίδιοι οι κίνδυνοι από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία

Καθώς μπαίνει ο χειμώνας και οι απανταχού λάτρεις των χειμερινών σπορ θα πάρουν τα όρη και τα βουνά, μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να θυμίσει ότι οι κίνδυνοι από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία είναι ουσιαστικά οι ίδιοι, είτε κανείς βρίσκεται το καλοκαίρι στην παραλία για μπάνιο, είτε στο βουνό για σκι, καθώς το κρύο δεν προστατεύει το δέρμα.
Οι ερευνητές, υπό τον Πίτερ Άντερσεν του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό δερματολογίας “Archives of Dermatology” του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα των υπεριωδών ακτινών (UV) μπορεί να είναι στην κορυφή ενός χιονισμένου βουνού ίδια με αυτά σε μια καυτή μέρα του καλοκαιριού στην παραλία.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι όσοι κάνουν χειμερινά σπορ, όπως σκι και σνόουμπορντ, δεν συνειδητοποιούν πάντα το πρόβλημα και δεν φροντίζουν να προστατεύσουν ανάλογα το δέρμα τους. «Υπάρχει μια υπερβολική ποσότητα υπεριώδους ακτινοβολίας σε αυτά το υψόμετρα, που

Κάμερα φωτογραφίζει πίσω από γωνίες

Επιστήμονες του αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ κατασκεύασαν μια φωτογραφική μηχανή που μπορεί να φωτογραφίζει ακόμη και πίσω από γωνίες.


Η κάμερα χρησιμοποιεί πολύ βραχείς και υψηλής έντασης παλμούς λέιζερ για να φωτίσει μια σκηνή, έτσι η συσκευή δημιουργεί μια εικόνα, που περιλαμβάνει ακόμα και αντικείμενα κρυμμένα πίσω από μια γωνία και έξω από το οπτικό πεδίο του φωτογράφου, συλλέγοντας τις ανεπαίσθητες ποσότητες του φωτός λέιζερ που αντανακλώνται από ένα τοπίο ή άλλη σκηνή.

Η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί πολύπλοκους αλγόριθμους -παρόμοιους με αυτούς στις ιατρικές τομογραφίες- για να κατασκευάσει ένα πιθανό τρισδιάστατο μοντέλο της γύρω περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των κρυμμένων αντικειμένων και προσώπων πίσω από μια γωνία.

Προς το παρόν, η νέα τεχνική είναι εφικτή μόνο σε ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες και μπορεί

Ένταση στην πλατεία Αττικής

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ στην πλατεία Αττικής, όταν πολυκατοικία όπου διαμένουν αλλοδαποί έγινε στόχος επίθεσης από ακροδεξιούς.


Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Αδμήτου και έσπασαν ζαρντινιέρες που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να

Σύντομα κοντά σας!

Ο καιρός στις 19.11.2010

Παροδικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι περισσότερες στη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 9 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 14 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11