www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Αναβλήθηκε η δίκη για τις οικονομικές ατασθαλίες στο Πάντειο

Για τις 21 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των οικονομικών ατασθαλιών που είχαν διαπιστωθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αφορούσαν την περίοδο 1992 έως 1998.
Στην υπόθεση είναι δέκα κατηγορούμενοι, πανεπιστημιακοί, διοικητικοί υπάλληλοι και προμηθευτές του Παντείου, για αδικήματα που αφορούν πράξεις υπεξαίρεσης, απάτης, ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ η ζημιά που έχει προσδιοριστεί από πορίσματα ελέγχων στα ταμεία του Παντείου, είναι περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ (πάνω από 2,5 δισ. δραχμές).

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου πρώην πρύτανη Αιμίλιου Μεταξόπουλου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατο
πρόβλημα υγείας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό επίσης και το αίτημα Μεταξόπουλου για άρση του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, που του έχει επιβληθεί σε αντικατάσταση της κράτησής του. Όπως είπαν οι συνήγοροί του, ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος πρέπει να μεταβεί στη Γερμανία όπου έχει βρεθεί συμβατός δότης για μεταμόσχευση.

Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε επιβάλει ποινές από 12 έτη έως και τρεις φορές ισόβιας κάθειρξης -στον πρώην υπεύθυνο του Λογιστηρίου του Παντείου- και είχε αποφασίσει τη φυλάκιση για πέντε κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και οι πανεπιστημιακοί Αιμίλιος Μεταξόπουλος και Παναγιώτης Γετίμης.

Η ετυμηγορία των δικαστών στην πρωτοβάθμια δίκη, τον Ιούνιο του 2007, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις νομικών και πανεπιστημιακών, καθώς είχαν κριθεί εξαιρετικά αυστηρές οι ποινές που είχαν επιβληθεί αλλά και σκληρή η άρνηση του δικαστηρίου να μην δώσει αναστολή εκτέλεσης στις ποινές των δύο πανεπιστημιακών καθηγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: