www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Βλέπει ακόμη «ολική επαναφορά» ο Αντ. Σαμαράς

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος. «Αν αυτό δεν είναι 'ολική επαναφορά', τι ακριβώς είναι;» διερωτήθηκε, αναφέροντας τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα του.


Όπως υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την προεκλογική περίοδο η Ν.Δ με τις παρεμβάσεις της εθεσε την πολιτική ατζέντα των εκλογών, με αποτέλεσμα τη μείωση της διαφοράς από το κυβερνών κόμμα περίπου στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ σε οκτώ από τις 13 περιφέρειες της χώρας, δήλωσε πως "για μερικές χιλιάδες ψήφους το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε έλθει ακριβώς αντίστροφα".

Συνέκρινε τις επιδόσεις της Ν.Δ. με εκείνες στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, αλλά και σε δημοσκοπήσεις. αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στους νομούς (παρά το γεγονός ότι ο
αυτοδιοικητικός χάρτης χωρίζεται πλέον σε περιφέρειες) για να υποστηρίξει ότι το κόμμα είχε φέτος τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του: Επικράτηση σε 27 νομούς, αντί επικράτησης σε 30 το 2006.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης "γελά", όπως είπε, με όσους υποστηρίζουν ότι δεν θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος από την κάλπη.

Θεώρησε επιτυχημένη την υποψηφιότητα Κικίλια, δεδομένου ότι πέρασε στο β' γύρο των εκλογών, κάνοντας λόγο για "μεγάλη ανατροπή". Πρόσθεσε ότι το 48% που συγκέντρωσε στο β' γύρο ήταν η καλύτερη επίδοση υποψηφίου της Ν.Δ. στην περιοχή μετά ην υποψηφιότητα Κατριβάνου, το 1998, ο οποίος είχε κερδίσει οριακά πάνω από το 50%.

Όσον αφορά στην αποχή, εκτίμησε ότι είναι ευκολότερο να κερδίσει αυτή τη μερίδα των πολιτών η Ν.Δ. αν αποβάλλει το ξύλινο λόγο, ξεπεράσει αμαρτίες, τζάκια, βαρονίες και τα «στρογγυλεμένα λόγια».

"Οχι" σε μαζικές απολύσεις

"Βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ" είπε ο Αντ. Σαμαράς και σημείωσε πως "η κυβέρνηση διαψεύστηκε και πάλι όσον αφορά τη λήψη μέτρων όπως φάνηκε και από το σχέδιο του προϋπολογισμού".

Δήλωσε υπέρ της μείωσης και του εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα. Αλλά απέρριψε τη λύση μαζικών απολύσεων. "Τέτοιες απολύσεις δεν τις αντέχει ούτε η Οικονομία ούτε η Κοινωνία. Χώρια που αποδίδουν ελάχιστα, γιατί το κράτος θα μειώνει τις δαπάνες του από τη μια πλευρά, αλλά και θα αυξάνονται οι πληρωμές του από την άλλη", είπε.

Στη Ρηγίλλης η τρόικα

Στην ανάγκη ανάληψης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντησή του με κλιμάκιο της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

"Πρέπει να καταλάβουμε όλοι και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι μόνο μία ζωντανή οικονομία και μία όρθια κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να έχει τη δυνατότητα θετικής και αισιόδοξης προοπτικής για το μέλλον", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: