www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κανονικά λειτουργούν τα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Από το μεσημέρι της Πέμπτης αποκαταστάθηκε η παροχή αερίου στα δύο μεγαλύτερα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και το Ποσειδώνιο, μετά από τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του υγρού στίβου της πόλης. Τα έντονα παράπονα οδήγησαν σε πολύωρες τηλεφωνικές επαφές μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ΕΠΑ, που τελικά έλυσε το πρόβλημα.


Συγκεκριμένα, η παροχή ξεκίνησε από την πισίνα εκμάθησης και την 50άρα πισίνα του Εθνικού και σήμερα υπήρξε πλήρης αποκατάσταση του προβλήματος σε όλες τις δεξαμενές.

Ως εκ τούτου αναμένεται να γίνουν κανονικά οι προκριματικοί αγώνες (Ημερίδα ορίων GP) το Σαββατοκύριακο στο Εθνικό κολυμβητήριο, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουν και οι κινητοποιήσεις.

Η ΕΠΑ με ενημερωτικό της δελτίο που απέστειλε στα Μ.Μ.Ε., επιβεβαίωνε το γεγονός,
αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:

"Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης ΑΕ επανεργοποίησε σήμερα(σ.σ. χθες) το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μετά από τις εγγυήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την τακτοποίηση των οφειλών. Με επιστολή που έστειλε σήμερα(σ.σ. χθες) η Γ.Γ.Α. στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ρυθμίστηκε η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών και εντός μίας ώρας από την παραλαβή της εν λόγω επιστολής, με άμεση επέμβαση η εταιρεία επανεργοποίησε την παροχή φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης".

Το χρέος έχει ρυθμιστεί μεν (μια δόση 220 χιλιάδων ευρώ στις 30 του μήνα και η δεύτερη στις 31/1/2011), αλλά τα υπόλοιπα προβλήματα παραμένουν.

Δεν έχει ακόμη οριστεί διοικούσα επιτροπή στο Ναυταθλητικό Κέντρο, που περιλαμβάνει τα δύο κολυμβητήρια, όπως και στη Νεάπολη, και δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις, τη στιγμή που οι περισότεροι υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται και η καθημερινή λειτουργία γίνεται με ηρωικές προσπάθειες όσων έχουν απομείνει, όπως καταγγέλουν οι παράγοντες του ναυταθλητισμού στην Θεσσαλονίκη.

"Είναι κρίμα, κάθε μέρα αθλούνται 4 με 5 χιλιάδες παιδιά στα κολυμβητήρια, ελπίζουμε να γίνει κάτι οριστικά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Άρης Γρηγοριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: