www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Διαφωνούν με το κείμενο προτάσεων του υπουργείου Παιδείας τα ΤΕΙ

Την έντονη αντίθεσή τους στο κείμενο προτάσεων του υπουργείου Παιδείας εκφράζουν οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΤΕΙ.


Σύμφωνα με τους ίδιους, το κείμενο του υπουργείου όχι μόνο δεν εντάσσει τα ΤΕΙ στον Ενιαίο Χώρο τής Ανωτάτης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πρακτική, αλλά με ρυθμίσεις που προωθούνται θίγονται και υποβαθμίζονται ΤΕΙ, τόσο θεσμικά όσο και λειτουργικά.

Επικαλούνται δε, ως παράδειγμα, τους διορισμούς 300 μελών ΔΕΠ έναντι ουδενός στα ΤΕΙ. Η Σύνοδος των Προέδρων και Αντιπροέδρων ΤΕΙ εκφράζει τη διαμαρτυρία της και για την αναστολή εκτέλεσης μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που δίδουν κύρος στα ΤΕΙ αλλά και στους πτυχιούχους τους και καταγγέλλει όσους δρουν αντίθετα προς την πολιτική τής μιας Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα.

Θέτει εκ νέου το ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων που όπως τονίζει "απονέμονται μέσω συμφωνιών δικαιοχρησίας, μέσα από την πολιτική που προωθεί και εφαρμόζει το υπουργείο
Παιδείας υπό την κάλυψη δεσμεύσεων σχετικών με το Μνημόνιο".

"Αυτή η πολιτική ωθεί τούς νέους στην ιδιωτική εκπαίδευση ενώ παράλληλα απαξιώνει τα ΤΕΙ, τα οποία αγωνίζονται να αποκτήσουν την ακαδημαϊκή υπόσταση και τη θεσμική τους ολοκλήρωση. Ζητήματα τα οποία το κείμενο διαβούλευσης ουδόλως εγγυάται", καταλήγει η ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: