www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η GM ανακαλεί 1,4 εκατ. οχήματα λόγω κινδύνου ανάφλεξής τους

Στην ανάκληση 1.365.000 οχημάτων, για τα οποία υπάρχει κίνδυνος να πιάσουν φωτιά λόγω βραχυκυκλώματος, προχώρα η General Motors. Τα οχήματα έχουν διατεθεί στην αγορά των ΗΠΑ.


Το πρόβλημα αφορά στο σύστημα θέρμανσης του υγρού για τον καθαρισμό του παρμπρίζ, στο οποίο μπορεί να προκληθεί βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα την τήξη του πλαστικού που περιβάλλει το δοχείο του υγρού και την ανάφλεξή του.

Η ανάκληση αφορά σε μοντέλα της περιόδου 2006-2009. Πρόκειται ως επί το πλείστον για μοντέλα που είχαν ανακληθεί και το 2008, χωρίς όμως να διορθωθεί το πρόβλημα, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε.
enet

Νέα «όπλα» για την πυροπροστασία της Πάρνηθας

Με πληροφοριακό σύστημα έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιών και δώδεκα οχήματα άμεσης επέμβασης εξοπλίζεται ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Το πληροφοριακό σύστημα θα τροφοδοτείται με δεδομένα από τέσσερις πυλώνες τηλεματικής, στο Μέγαρο ΟΤΕ, στο Καζίνο, στα κεντρικά γραφεία του Φορέα και στα Γεράνεια Όρη. Προβλέπεται η μελλοντική εγκατάσταση ακόμη δύο πυλώνων σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.


Ο πρόεδρος του Φορέα Κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στην οικονομική διάσταση των πυρκαγιών, σημειώνοντας ότι το τίμημα για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών είναι τριπλάσιο από το κόστος πρόληψης και προστασίας.

Το σύστημα και τα οχήματα αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Marfin.
enet

Διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών ο Πεταλωτής


Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, διαψεύδοντας, παράλληλα, τα σενάρια που κάνουν λόγο για «ασφυκτικές πιέσεις» που δέχεται η κυβέρνηση από την τρόικα.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εάν η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όπως γράφεται στον ημερήσιο Τύπο τις τελευταίες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε:

«Είναι σαφής ο αποκλεισμός των πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση έχει σοβαρό έργο μπροστά της, για να ασχολείται με εκλογολογία».

Ο κ. Πεταλωτής συμπλήρωσε ότι «εάν υπάρχει δημόσια πρόταση του κ. Αντώνη Σαμαρά, την

Γιατί δεν κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις; Το πιστεύουμε;

Φαινόμενα έντονης νευρικότητας, που δεν αφορούν πλέον μόνο τους μεγάλους καταθέτες, αλλά και την… μαρίδα, σημειώνονται εδώ και αρκετές ημέρες στα τραπεζικά καταστήματα.

Ακόμη μικροαποταμιευτές με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεων αναζητούν τρόπους να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους, σε… στρώματα, χρηματοκιβώτια, τράπεζες του εξωτερικού ή με τη μετατροπή τους σε χρυσές λίρες.

Όπως λένε στο «Β» έμπειρα τραπεζικά στελέχη, οι καταθέτες δεν έχουν άδικο να ανησυχούν για την ευρωστία των ελληνικών τραπεζών, ή για τις επιπτώσεις μιας άτακτης χρεοκοπίας της χώρας. Όμως, τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ένα φαινόμενο παράδοξο σε πρώτη ανάγνωση: η ίδια η αδυναμία των ελληνικών τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας αποτελούν σήμερα την καλύτερη… εγγύηση για τις τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα!

Εξηγώντας αυτό το παράδοξο, τα ίδια στελέχη σημειώνουν τα εξής:

Το σχεδόν χρεοκοπημένο ελληνικό Δημόσιο έχει σήμερα σε ισχύ τις καλύτερες εγγυήσεις τραπεζικών καταθέσεων της Ευρώπης: εγγυάται 100.000 ευρώ για κάθε καταθέτη σε κάθε τράπεζα

Οδηγίες... υγείας για τους φιλάθλους στο Μουντιάλ

Ειδικές οδηγίες για εμβόλια, έλεγχο αντισωμάτων, αλλά και προσοχή στην κατανάλωση τροφίμων, ποτών αλλά και σεξουαλικών επαφών συνιστά στους φιλάθλους του Μουντιάλ το Κέντρο Ελέγχου Μεταδιδόμενων Λοιμώξεων της Νοτίου Αφρικής.


Μετάδοση από τον αέρα

Το πρώτο που επισημαίνεται στην ανακοίνωση – ταξιδιωτική οδηγία, είναι ότι πρόκειται για χειμερινή περίοδο. «Οι επισκέπτες στη χώρα μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε σε περίοδο έξαρσης γρίπης. Θα πρέπει απαραιτήτως να συμβουλευτούν το γιατρό τους προκειμένου να εμβολιαστούν και κατά της κοινής και της νέας γρίπης».

Το δεύτερο σημαντικό προληπτικό μέτρο είναι το εμβόλιο της ιλαράς.

«Υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση των περιστατικών ιλαράς σε όλες τις επαρχίες της Νοτίου Αφρικής. Από τις αρχές Ιανουαρίου 2009 έως την 28η Απριλίου 2010 έχουν καταγραφεί 12.227 κρούσματα ιλαράς και στις 9 Επαρχίες της χώρας», αναφέρουν οι Υγειονομικές Αρχές. «Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι φίλαθλοι να κάνουν μία δόση του εμβολίου MMR σε αυτούς που έχουν κάνει παλαιότερα μία δόση και 2 δόσεις σε όσους δεν έχουν κάνει ποτέ», διευκρινίζει ο Σωτήρης Τσιόδρας, επίκουρος καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και υπεύθυνος ταξιδιωτικής ιατρικής

Στον δρόμο που χάραξε το Λονδίνο για τους μετανάστες. Τι προβλέπει πόρισμα για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

«Αέρα» Λονδίνου επιδιώκει να δώσει στο κέντρο της Αθήνας η διυπουργική επιτροπή που είχε αναλάβει να μελετήσει την κατάσταση γκέτο που έχει δημιουργηθεί στην καρδιά της πρωτεύουσας. Στο πόρισμά της προτείνει ανάμεσα σε άλλα τη δημιουργία πολυπολιτισμικών αγορών, στα πρότυπα του λονδρέζικου Camden Μarket, όπου οι αλλοδαποί θα μπορούν να πωλούν χειροτεχνήματα και αντικείμενα που θα φέρνουν νόμιμα.

Ταυτόχρονα, η επιτροπή προτείνει τη θέσπιση κινήτρων στους παράνομους μετανάστες ώστε να καταγγέλλουν στο ΣΔΟΕ τους έλληνες ιδιοκτήτες που τους νοικιάζουν διαμερίσματα «με το κεφάλι» στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τη δημιουργία Σώματος «ήπιας καταστολής» που θα αποτελείται από αλλοδαπούς «αστυνομικούς». Τον τελικό λόγο θα έχει τώρα ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την κατάσταση. Στην επιτροπή μετείχαν εκπρόσωποι από 7 υπουργεία, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και εκπρόσωποι ΜΚΟ. Επικεφαλής ορίστηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας και στο εγχείρημα δόθηκε η ονομασία «Δράση στην Αθήνα».

Στο 38 σελίδων πόρισμα η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας, που οριοθετείται από τις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου, Κολωνού, Πειραιώς, Αγίων Ασωμάτων, Ερμού, Αιόλου έως και την πλατεία Ομονοίας, καθώς και την πλατεία Βάθη, περιγράφεται με τα πλέον μελανά χρώματα. Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, περισσότεροι από 2.500 χρήστες ναρκωτικών καθημερινά, παραεμπόριο,

Δώρα της Siemens σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Α.Τσοχατζόπουλο - 'Ολα τα ονόματα από τον σκληρό δίσκο της γραμματέως Χριστοφοράκου

Τα ονόματα των ΄Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετής Τσοχατζοπούλου, Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη, αλλά και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν μετά από έρευνα στον σκληρό δίσκο της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ορισμένα βέβαια, όπως φαίνεται και από τη λίστα, έχουν εξοφληθεί από τους αποδέκτες, με τα περισσότερα όμως από αυτά να καταχωρούνται στον «αμαρτωλό κωδικό» Θ.Κ. 10100, εκεί όπου καταχωρούνταν τιμολόγια τα οποία εξοφλούσε ο ίδιος ο κ. Χριστοφοράκος.

Πρόκειται για οικοσκευή αλλά και εξοπλισμό γραφείου στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως τηλεφωνικό κέντρο, εξοπλισμός για κομπιούτερ και μόνιτορ ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επίσης,

Παντελώς αβάσιμα τα περί χρεοκοπίας ή εξόδου από την ευρωζώνη, λένε οι τραπεζίτες

Εντελώς αβάσιμες είναι οι φήμες περί χρεοκοπίας ή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών μετά τη συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με την ηγεσία της ΝΔ.


«Δεν έχουν καμία υπόσταση, δεν πρέπει ο κόσμος να δίνει καμία σημασία» τόνισε ο κ. Ράπανος, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει πανικός στους πολίτες απάντησε αρνητικά.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν ερωτήματα, λόγω δημοσιευμάτων και διαβεβαίωσε, εκ μέρους των τραπεζών, τους καταθέτες ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και δεν πρέπει καθόλου να ανησυχούν.

Ο Β.Ράπανος -πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας- δήλωσε ότι με τον πρόεδρο της ΝΔ συζήτησαν για την κατάσταση της οικονομίας και των τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

«Τον διαβεβαιώσαμε ότι το τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό» ανέφερε, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι τράπεζες έχουν πολύ μεγάλες αντοχές και σε μια πολύ δύσκολη

Η BP αγόρασε τις e-αναζητήσεις για την πετρελαιοκηλίδα

Τους πιο συχνούς όρους αναζήτησης για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού αγόρασε η BP από Google και Yahoo σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της στην κοινή γνώμη.

Έτσι, όταν ένας χρήστης του Ίντερνετ αναγράψει στις μηχανές αναζήτησης τις λέξεις πετρελαιοκηλίδα (oil spill), πετρελαιοκηλίδα και αιτήσεις αποζημίωσης (oil spill claims) κλπ, το πρώτο αποτέλεσμα που θα δει είναι μία ιστοσελίδα της BP, η οποία περιέχει πληροφορίες για τις ενέργειες της εταιρείας να καθαρίσει την περιοχή.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Πρόκειται για μία πάγια τακτική των εταιρειών, που προσέχουν τις δημόσιες σχέσεις τους και θέλουν να αυξήσουν τη σφαίρα επιρροής τους στο

Χωρίς νερό την Κυριακή το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το... μαρτύριο της σταγόνας θα περάσουν την ερχόμενη Κυριακή οι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Διακοπή υδροδότησης ανακοίνωσε η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την εταιρία,"θα πραγματοποιηθούν εργασίες για εύρεση διαρροής σε αγωγό, με αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Ερμού και

Στα ύψη ο ρατσισμός στη Γαλλία

Ο ρατσισμός εκφράζεται για πρώτη φορά στη Γαλλία τόσο έντονα και τόσο ανοιχτά, σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου BVA για λογαριασμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης SOS Racisme. Θύματα της έντονης ξενοφοβίας είναι οι Άραβες και οι μαύροι.

Το 27,6% των Γάλλων χαρακτηρίζουν τους Άραβες και τους μαύρους "περιθωριακούς" και "εγκληματίες", ποσοστό που αυξήθηκε κατά 16% περίπου σε σχέση με πέρυσι.


Ένας Γάλλος στους δύο (ποσοστό 49%) εκτιμά πως "οι ξένοι εκμεταλλεύονται το κράτος πρόνοιας".

Το 28% θεωρεί πως οι "Μαύροι είναι πιο δυνατοί από τους υπόλοιπους ανθρώπους".

Το 30% των ερωτηθέντων πιστεύει πως οι Εβραίοι ασκούν μεγαλύτερη επιρροή στα μέσα μαζικής

Γ.Γ. Καταναλωτή: Ανάκληση Renault Scenic II

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Renault μοντέλο Scenic II, εκτελεί η επίσημη αντιπρόσωπος της RENAULT στην Ελλάδα, PGA Ελλάδα ΕΠΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.


Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η ανάκληση αφορά 3241 οχήματα, που κατασκευάστηκαν από την αρχή της παραγωγής έως τις 20 Ioυνίου 2005, στα οποία σε ειδικές περιπτώσεις (κυρίως εκεί όπου έχουν πραγματοποιηθεί επισκευές των ηλεκτρικών κυκλωμάτων του αυτοκινήτου με μη ενδεδειγμένο τρόπο – πρόχειρες, ημιτελείς, κακοτεχνίες ή έχει γίνει κακή συνδεσμολογία ακροδεκτών μπαταρίας) υπάρχει η μικρή στατιστική πιθανότητα εφαρμογής του αυτομάτου χειρόφρενου κατά την οδήγηση, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει και την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν με επιστολές από την εταιρεία PGA ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕ.
naftemporiki

ΥΠΟΙΚ: Κανονικά οι επιστροφές φόρου

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών φημολογίες και δημοσιεύματα περί αδυναμίας του Δημοσίου να επιστρέψει τα ποσά που προκύπτουν από την εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2010.


«Κάνουμε γνωστό ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Αυτό το γνωρίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που έλαβαν κανονικά την επιστροφή που δικαιούνταν μέχρι σήμερα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τονίζονται επίσης τα ακόλουθα:

Από ελέγχους που γίνονται διαρκώς πλέον στις υποβληθείσες δηλώσεις φόρου εισοδήματος διαπιστώθηκαν 800 περίπου περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχει ασυμφωνία με τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει οι επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς στις δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.). Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται ο έλεγχος της ακρίβειας αυτών των δηλώσεων από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.. Όπου επιβεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων των δηλώσεων, η επιστροφή γίνεται

Ευρείες αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Ευρείες τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ΟΑΣΑ τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου, όπως αποφασίστηκε έπειτα από σύσκεψη του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ Νίκου Σηφουνάκη, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού κ. Δημήτρη Δημητρίου.


Μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατάργηση και η συγχώνευση γραμμών που εκτελούν παρόμοια διαδρομή ή παρουσιάζουν μικρή επιβατική κίνηση.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού των αστικών
  καταργούνται οι εξής γραμμές:

ΟΣΕ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ, χωρίς, όπως υποστηρίζει η ΠΟΣ, να γίνει διάλογος με τους εργαζόμενους.


Έτσι, την Πέμπτη δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ, αλλά και του Προαστιακού, με εξαίρεση τα λεγόμενο δρομολόγια «κοινωνικών αναγκών».

Εξαιτίας της απεργίας, ματαιώσεις δρομολογίων θα υπάρξουν και την Τετάρτη.

 Ειδικότερα καταργούνται τα ακόλουθα δρομολόγια:

Έχασε την μάχη για τη ζωή ο Ανδρέας Βουτσινάς

Ο μεγάλος σκηνοθέτης έφυγε σήμερα από την ζωή έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας.Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύοταν στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου ''Ερρίκος Ντυνάν'', καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.


Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον ''Ερυθρό Σταυρό'' όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
newsit

Στο 5,4% ο πληθωρισμός τον Μάιο

Αύξηση 5,4% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) τον Μάιο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, έναντι αύξησης 0,5%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Μάιο 2010, σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2010, παρουσίασε αύξηση 0,8%, έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.


Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου 09 – Μαΐου 10, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 08 – Μαΐου 09, παρουσίασε αύξηση 2,3%, έναντι αύξησης 2,8%, που

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας σκέφτεται να μπλοκάρει τη γερμανική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης

Μια είδηση η οποία αν επαληθευτεί θα βάλει σε μεγάλες ...περιπέτειες το ευρώ δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας σκέφτεται να μπλοκάρει τη γερμανική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης!

Ειδικότερα, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει διάταγμα αποκλεισμού της Γερμανίας από την «υποχρέωση» της ευρώ-διάσωσης. Αυτό θα επιτρέψει στο δικαστήριο να απαγορεύσει

Γιατρός στην Αυστραλία μόλυνε 44 γυναίκες με τον ιό της ηπατίτιδας C

Με τον ιό της ηπατίτιδας C μολύνθηκαν 44 γυναίκες στην Αυστραλία, που επισκέφθηκαν τον ίδιο γιατρό, ανακοίνωσαν από τις αρχές. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι πως ο τελικός αριθμός θα αυξηθεί καθώς θα πρέπει να εξεταστούν χιλιάδες γυναίκες ακόμα.


Οι περισσότερες από τις γυναίκες ήταν έγκυες και πήγαν στην ίδια ιδιωτική κλινική, για να υποβληθούν σε άμβλωση.

Ο αναισθησιολόγος Τζέιμς Λάθαμ Πίτερς φέρεται να είναι το άτομο που μόλυνε τις άτυχες γυναίκες με την ηπατίτιδα.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές θα πρέπει να εξεταστούν πάνω από 3600 γυναίκες.
enet

Συνελήφθη στη Λιβύη ο Μπατατούδης

Είχε καταδικαστεί σε 10ετη κάθειρξη για υπεξαίρεση χρημάτων από την Intersat – Interactive


Ο πρώην μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ αναμένεται σύντομα να εκδοθεί στην χώρα μας για να εκτίσει την ποινή του.

Ο Μπατατούδης είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2009 σε 10ετή κάθειρξη από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών σε βάρος μετόχων της Intersat – Interactive, χωρίς η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Μάλιστα ο ίδιο αναζητείτο από τότε αλλά κανείς δεν τον είχε βρει για να τον συλλάβει αφού κατάφερε να διαφύγει από την χώρα.

Η ιστορία και η δίκη:

Η δίκη είχε ξεκινήσει από το 2001. Στην τελευταία δίκη στις 24 Μαρτίου του 2009 ο ίδιος δεν ήταν παρών και δικάστηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου. Η υπεξαίρεση αφορά χρήματα που εκταμίευσε από τα ταμεία της Interactive– Intersat, με προσύμφωνο, για να αγοράσει μετοχές της «Άθλος ΠΑΟΚ» σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά τελικά ούτε μετοχές αγόρασε, ούτε τα χρήματα επιστράφηκαν στο ταμείο.

Το αδίκημα για την απιστία των 3,3 δις δραχμών από τα τηλεοπτικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 2001, παραγράφηκε, λόγω της παρέλευσης πενταετίας, αφού είναι πλημμέλημα. Ο δικηγόρος του

Νέα ουσία στη μάχη κατά των μικροβίων

Ένα νέο όπλο στην καταπολέμηση των ιδιαίτερα ανθεκτικών και επικίνδυνων μικροβίων φαίνεται πως αποκτά η επιστήμη, σύμφωνα με πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα. Πρόκειται για μία νέα ουσία, την πλεκτασίνη, η οποία προέρχεται από μύκητες και άλλους οργανισμούς και μπορεί να καταστρέψει πολύ ανθεκτικά βακτήρια.


Όπως προκύπτει από έρευνα μελετητών στα πανεπιστήμια της Βόνης, της Ουτρέχτης και του Άαλμποργκ, η πλεκτασίνη ενδέχεται να αποτελέσει ένα πολλά υποσχόμενο συστατικό των μελλοντικών αντιβιοτικών, καθώς όλο και περισσότερα βακτήρια γίνονται ανθεκτικά στα υπάρχοντα αντιβιοτικά, λόγω της υπερκατανάλωσης των τελευταίων.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της, η νέα ουσία καταστρέφει την κυτταρική μεμβράνη των βακτηρίων, με συνέπεια αυτά να μην μπορούν πια να

Κύμα εταιρικών πτωχεύσεων στη Ρουμανία

Πάνω από τις 20.000, στις οποίες είχαν φτάσει πέρυσι, αναμένεται να ανέλθουν οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων στη Ρουμανία φέτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επαγγελματικής ένωσης των ελεγκτών πτωχεύσεων (UNPIR), Αρίν Στανέσκου.


Μόνο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2010 υποβλήθηκαν συνολικά 8.000 αιτήσεις πτώχευσης. Ο αριθμός αυτός είναι ο ίδιος με τις αιτήσεις πτώχευσης επιχειρήσεων που είχαν υποβληθεί ολόκληρο το 2007.
naftemporiki

CERN: Συνεργασία φυσικών – γιατρών σε έρευνες κατά του καρκίνου

Οι σωματιδιακοί φυσικοί και οι ιατρικοί επιστήμονες πρόκειται να συνεργαστούν, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), προκειμένου, μέσα από τις συνδυασμένες προσπάθειές τους, να αναπτύξουν νέες τεχνικές έγκαιρης διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης της νόσου, αξιοποιώντας στον ιατρικό τομέα τις έρευνες του μεγάλου υπόγειου επιταχυντή σχετικά με την καταγωγή και τη σύνθεση της ύλης του σύμπαντος.

Το από κοινού ερευνητικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τη σχετική ανακοίνωση του CERN, θα αναζητήσει νέους τρόπους καταπολέμησης του καρκίνου, ευελπιστώντας ότι το

Προσπάθειες να αξιοποιηθεί το ουράνιο του θαλασσινού νερού ως πυρηνικό καύσιμο

Το θαλασσινό νερό μπορεί μια μέρα να αποτελέσει πηγή άφθονων πυρηνικών καυσίμων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι ωκεανοί περιέχουν δισεκατομμύρια τόνους ουρανίου, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Μέχρι στιγμής το φιλόδοξο σχέδιο παρουσιάζει μεγάλες πρακτικές δυσκολίες, όμως η ομάδα του ερευνητικού Ινστιτούτου Scripps της Καλιφόρνιας, υπό τον δρα Οράιον Μπέριμαν, αναπτύσσει ειδικά χημικά που μπορούν να «αρπάξουν» από το θαλασσινό νερό ιόντα ουρανίου (ηλεκτρικά φορτισμένα μόρια). Μέχρι σήμερα το ουράνιο που χρησιμοποιείται στους πυρηνικούς σταθμούς, εξάγεται από το υπέδαφος, από σπάνια

Η Adobe παραδέχεται σοβαρό κενό ασφάλειας στο λογισμικό της

Η εταιρία Adobe παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα κρίσιμο κενό ασφάλειας, το οποίο μπορούν να εκμεταλλευθούν δεόντως οι χάκερ και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον υπολογιστή του ανυποψίαστου χρήστη, τόσο στα δημοφιλή προγράμματά της Acrobat και Reader (αρχεία pdf), όσο και στο εξίσου διαδεδομένο πακέτο λογισμικού Flash Player.

Το πρόβλημα επηρεάζει όλους τους χρήστες, των οποίων οι υπολογιστές «τρέχουν» οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα (Windows, Linux, Macintosh), σύμφωνα με το BBC και τον «Γκάρντιαν». Η εταιρία ανέφερε ότι ασχολείται με την επίλυση του προβλήματος και στο μεταξύ καλεί τους χρήστες να βεβαιωθούν ότι το λογισμικό κατά των ιών που έχουν εγκαταστήσει, είναι ενημερωμένο.


Αναλυτικότερα, το πρόβλημα αφορά:

- Το Adobe Flash Player: την τελευταία έκδοση 10.0.45.2 και τις προηγούμενες 10.0.x για Win, Mac, Linux και Solaris, επίσης την έκδοση 9.0.262 και τις προηγούμενες 9.0.x. H έκδοση 10.1 Release

Κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (Ο.Σ.Υ.Ο.) πραγματοποιούν κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις 6:00 σήμερα το πρωί.


Σχετική ανακοίνωση για την κατάληψη εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά ύστερα από έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει ήδη στην περιοχή όπου εξερράγη η βόμβα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Turk.


Η κινητοποίηση ήταν άμεση, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Η βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο την ώρα που περνούσε λεωφορείο με επιβάτες της αστυνομίας στην περιοχή Κιουτσούκτσεκμετζε, στην ευρωπαϊκή πλευρά, της Κωνσταντινούπολης.
enet

Αντίσωμα καταπολεμά την αρθρίτιδα

΄Ενα βήμα πιο κοντά σε μια αποτελεσματική θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα βρίσκονται οι επιστήμονες μετά την ανακάλυψη ενός αντισώματος το οποίο πολεμά τη νόσο στη «ρίζα» της, αντί να ανακουφίζει απλώς από τα συμπτώματά της.

Πειράματα σε ποντίκια που διεξήγαγαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας στην Πορτογαλία έδειξαν ότι τα αντισώματα anti-CD4 επιτίθενται αποκλειστικά στα κύτταρα CD4 του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν τη

Πικνίκ στο αστικό τοπίο για τον καθένα!

Ανοιχτά τάπερ, ποδήλατα διάσπαρτα στον πεζόδρομο, μπογιές και ασβέστης, καρέκλες και πλουμιστά τραπέζια, πολυχρωμία και καλή διάθεση. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του lunch street ή αλλιώς στην προσπάθεια επανάκτησης και αξιοποίησης των χώρων της Αθήνας από πολίτες που στοχεύουν στην επαναξιολόγηση των όρων «κοινωνικοποίηση» και «αλληλεγγύη» και στη συμμετοχή σε κοινές δραστηριότητες με βάση την εθελοντική πρωτοβουλία. Τις προηγούμενες ημέρες το ραντεβού για φαγητό, παιχνίδι και διασκέδαση στον πεζόδρομο ή στην πλατεία της γειτονιάς είχε κλειστεί στον πεζόδρομο της οδού Γιατράκου στο Μεταξουργείο. Τραπέζια και καρέκλες διατέθηκαν από τους γείτονες και τους διοργανωτές, μαγειρευτό φαγητό και σαλάτες έτερψαν τους ουρανίσκους, παιδιά και μεγάλοι ζωγράφισαν με ασβεστομπογιές. Ακόμη και ένα μικρό φιλέ για μπάντμιντον στήθηκε. «Ηταν η τρίτη κατά σειρά προσπάθεια να διαμορφώσουμε έναν εξωτερικό χώρο φιλόξενο και προσιτό για όλους προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος της

«Φυτεύουν» πινακίδες σε ζαρντινιέρες!

Την ώρα που το υπουργείο Υποδομών συνεχίζει το ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων, είτε νέες... φυτρώνουν σε γλάστρες(!) είτε παλαιές βρίσκονται εν πλήρει λειτουργία σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας, όπως καταδεικνύει ο φωτογραφικός φακός. Ενας τρόπος διαφήμισης που έχει κριθεί πολλάκις παράνομος από τη στιγμή που εμποδίζει την οδική ασφάλεια, ζει και βασιλεύει παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε και ειδική ιστοσελίδα για την καταγγελία ύπαρξης τέτοιων πινακίδων.

΄Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Χαλάνδρι, όπου ένα νέο... διαφημιστικό μέσο έχει κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή: διάσπαρτες στα πεζοδρόμια της λεωφόρου Πεντέλης είναι ξύλινες ζαρντινιέρες οι οποίες όμως έχουν και μια προέκταση, ένα «κοντάρι» που φιλοξενεί χώρο για διαφημιστικές αφίσες. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, είναι παράνομες και επικίνδυνες, σύμφωνα με τον δήμο είναι νόμιμες και δεν απειλούν την ασφάλεια οδηγών και πεζών.

«Οι ζαρντινιέρες τοποθετήθηκαν από τη δημοτική επιχείρηση και εκτός της αισθητικής αναβάθμισης προσφέρουν και χώρο για την προώθηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου. Η τοποθέτησή τους είναι στο πλαίσιο του νόμου και των διατάξεων που ισχύουν για τις υπαίθριες διαφημίσεις» αναφέρει στο «Βήμα» ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος . Παρ΄ ότι, όπως

Στον κλοιό της φημολογίας η Ελλάδα

Αγγλοσαξονικά κέντρα που έχουν βάλει στο στόχο την ευρωζώνη καλλιεργούν σενάρια επιστροφής στη δραχμή.

Σε κλοιό ύποπτης φημολογίας που θέλει την Ελλάδα να χρεοκοπεί και να επιστρέφει στη δραχμή βρίσκεται για ακόμη μία φορά η ελληνική οικονομία. Οι φήμες φούντωσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ύστερα από τις δηλώσεις του ούγγρου πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή ότι η οικονομία της χώρας του βρίσκεται σε χειρότερη θέση απ΄ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, οι οποίες έδωσαν τροφή σε σενάρια περί χρεοκοπίας της Ουγγαρίας και επέκταση της κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης όπως η Αυστρία και η Ιταλία. Οι φήμες βρήκαν πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα εξαιτίας των προβλημάτων

Στάση πληρωμών στο εφάπαξ

Σε στάση πληρωμών οδεύει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το οποίο καταβάλλει το εφάπαξ, ενώ προωθείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών- γυναικών στο Δημόσιο (μετά τη γνωστή καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) που θα επιφέρει αύξηση έως και 15 έτη στα όρια ηλικίας

Αποκλεισμένο το υπουργείο Υγείας από νοσηλευτές

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, αποκλείοντας την είσοδο για τους υπαλλήλους, πραγματοποιεί από τις 07:00 την Τρίτη, ομάδα νοσηλευτών.


Οι νοσηλευτές καταγγέλλουν την παρέμβαση της υπουργού Υγείας Μ.Ξενογιαννακοπούλου στις εκλογές για την εκπροσώπησή τους και πραγματοποιούν στάση εργασίας έως τις 11:00.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) έχει ζητήσει την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας –

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην Πολωνική πρεσβεία

Κινητοποιήσεις ενάντια στον αντικομμουνιστικό νόμο που θα εφαρμοσθεί στην Πολωνία και θα προβλέπει την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, πραγματοποιεί σήμερα το πρωί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ σήμερα θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία διαμαρτυρίας για τα αντικομμουνιστικά μέτρα και αλληλεγγύης προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πολωνίας, που θα καταλήξει στις 10.30 στην Πολωνική Πρεσβεία στην Αθήνα (οδός Χρυσανθέμων 22, Παλαιό Ψυχικό 15452), όπου και θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό ανάλογες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες χώρες, μετά από έκκληση της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών κι Εργατικών

Γκαζάκια στον ΕΟΤ στη Θεσσαλονίκη

Έκρηξη από εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια σημειώθηκε στις 3:10 τα ξημερώματα στο κτίριο του ΕΟΤ που βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή 136 στη Θεσσαλονίκη.


Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά και στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική η οποία έσβησε τη φωτιά.

Ωστόσο από την πυρκαγιά προκλήθηκε μερική καταστροφή στο ισόγειο χώρο του κτιρίου.
enet

«Στείλε τη φωτογραφία σου στο διάστημα»

Ένα νέο πρόγραμμα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA προσφέρει στους λάτρεις του διαστήματος, που όμως δεν διαθέτουν μερικά εκατομμύρια δολάρια για να ταξιδέψουν οι ίδιοι, τη δυνατότητα να στείλουν τη... φωτογραφία τους πέρα από τη στρατόσφαιρα.

Για το "ταξίδι" της εικόνας του στο διάστημα αρκεί κάποιος να μπει στην ιστοσελίδα (faceinspace.nasa.gov) της υπηρεσίας, να "ανεβάσει" εκεί τη φωτογραφία του και το ονοματεπώνυμό του και να επιλέξει ποιο από τα αμερικανικά διαστημικά λεωφορεία θα μεταφέρει το πολύτιμο ενθύμιο.


Οι υποψήφιοι "εικονικοί ταξιδιώτες" θα πρέπει πάντως να βιαστούν αφού απομένουν μόνο δύο προγραμματισμένες αποστολές, αυτή του Ντισκάβερι στα μέσα Σεπτεμβρίου και του Εντίβορ στα

Ένας αγνοούμενος από έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Τέξας

Οκτώ εργάτες τραυματίστηκαν και ένας ακόμη αγνοείται μετά από μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο βορειοανατολικό Τέξας σε αγωγό φυσικού αερίου την ώρα που ένα συνεργείο άνοιγε τρύπες για να τοποθετήσει κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος.


Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και έγινε αισθητή σε απόσταση τουλάχιστον οκτώ χιλιομέτρων. Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι έβλεπαν τις φλόγες από τον αγωγό από απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων. Η φωτιά έκαιγε επί δύο ώρες, μέχρι να διακοπεί η ροή του φυσικού αερίου στον αγωγό.

Ο αγνοούμενος εργάτης, για τον οποίο εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκρός, χειριζόταν το μηχάνημα

Τα κοπάδια πρέπει να έχουν... φώτα πορείας τη νύχτα

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι ο βοσκός ο οποίος δεν έχει ευδιάκριτα φώτα στην αρχή και το τέλος του κοπαδιού του, όταν αυτό κινείται νύκτα επί του οδοστρώματος, είναι συνυπεύθυνος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.


Η απόφαση του Αρείου Πάγου υπήρξε με αφορμή ατύχημα σε ανάλογες συνθήκες που έγινε το Μάιο του 2002 στην επαρχιακή οδό Σπάρτης - Γερακίου. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι συνυπαίτιος του ατυχήματος είναι ο οδηγός κατά 70% και ο βοσκός κατά 30%.

Ο βοσκός -έκρινε το δικαστήριο- είναι συνυπαίτιος του ατυχήματος, γιατί παρότι κινούσε το κοπάδι

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΗ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ - ΕΞΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Γενική πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις, με λίγες τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Τρίτη 08 Ιουνίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 31 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 19 ως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 ως 30 στη Δυτική Ελλάδα, 20 ως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, ενώ στα νοτιότερα πελάγη θα πνέουν μέτριοι και τοπικά