www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συμπλοκή στον Ρέντη. Νεκροί δύο αστυνομικοί

Συμπλοκή λίγο πριν από τις 19:00 το βράδυ στη διασταύρωση των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη με θύματα αστυνομικούς.

Σε κατάσταση σοκ οι συνάδελφοι αστυνομικοί που ήταν στην καταδίωξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας αστυνομικός είναι νεκρός από βολή στο κεφάλι, ενώ  έχασε τελικά τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή και ο δεύτερος αστυνομικός που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής.

Άλλοι δύο αστυνομικοί είναι τραυματίες.
Οι δράστες μπαίνοντας ανάποδα από τον παράπλευρο δρόμο του Κηφισσού στην οδό Περικλέους, άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών στην διασταύρωση με την οδό Παντελή Νικολαΐδη. Κατόπιν κινούμενοι μέσω Φλέμιγκ, Πλατεία Αγίου Ιωάννη Ρέντη, και μπαίνοντας ανάποδα στην

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν μέχρι 15 Απριλίου 2011 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, από τη χιλιομετρική θέση 125+800 μέχρι το 127ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής της νέας γέφυρας στη θέση «Φόνισσα» του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πάτρας.


Η κυκλοφορία των οχημάτων όλο το διάστημα θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Επίσης παρατείνεται η τμηματική διακοπή κυκλοφορίας μέχρι 27 Μαΐου, από τη χιλιομετρική θέση 72+600 μέχρι τη χιλιομετρική θέση 73+400 της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, όλο το 24ωρο στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ΛΕΑ και στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην κατεύθυνση

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος

Τα πεπραγμένα και τις προτεραιότητες του Δήμου Πειραιά δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Η διαφάνεια στη διαχείριση χρήματος και η αξιοκρατία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, η διευθέτηση των οικονομικών, η έμφαση στην καθαριότητα, η μετάβαση στον Καλλικράτη και η ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των Πειραιωτών είναι οι πέντε προτεραιότητες του κ. Μιχαλολιάκου.

«Το είχα πει και προσπάθησαν να το υπονομεύσουν και να το διακωμωδήσουν. Σήμερα ο Πειραιάς είναι από τις πιο καθαρές πόλεις του Λεκανοπεδίου» είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους «που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους» στον τομέα καθαριότητας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι τον Ιανουάριο του 2011 αυξήθηκε κατά 450% το ποσοστό ανακύκλωσης σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, ξαναπλύθηκαν μετά από πολλά χρόνια οι κάδοι και τοποθετήθηκαν νέοι όπου χρειαζόταν και αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός της καθαριότητας.

Αναφερόμενος στο φλέγον θέμα των οικονομικών του Δήμου, μίλησε για το «διαχρονικά παράλογο, το κεντρικό κράτος να φέρεται σε ένα κομμάτι του σαν να είναι ξένη χώρα, με τοκογλυφικά επιτόκια

Αναβλήθηκε ο τελικός ΠΑΟ - ΟΣΦΠ

Η ασυνεννοησία των… κρατικών λειτουργών προκάλεσε την αναβολή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου.


Στο μεταξύ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στην αστυνομική διεύθυνση της Νοτιοανατολικής Αττικής υπήρξε πλήρης ασυμφωνία ανάμεσα στην ΕΟΚ, τη ΓΓΑ και την Αστυνομία.

Η ΕΟΚ ήθελε να διεξαχθεί ο αγώνας παρουσία φιλάθλων στα πρότυπα των προηγούμενων ετών, αλλά η ΓΓΑ συζητούσε μόνο για παρουσία μαθητών.

Κάπως έτσι καταλήξαμε σε αδιέξοδο και πλέον μένει να βρεθεί πρώτα διαθέσιμη ημερομηνία (με μετακίνηση του προγράμματος

ΕΘΕΛ: «Φρένο» στις στάσεις εργασίας της Τετάρτης και της Παρασκευής

Να μην πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας την Τετάρτη 2 και την Παρασκευή 4 Μαρτίου, αποφάσισε την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου των οδηγών της ΕΘΕΛ, ακυρώνοντας έτσι απόφαση της Δευτέρας.


Την επόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου οι οδηγοί στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους

Για τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, η συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων που συνεδρίασε την Τρίτη αποφάσισε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9 Μαρτίου.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά εκτοξεύουν την πίεση

Η κατανάλωση πολλών αναψυκτικών ή χυμών με ζάχαρη και άλλες θερμιδογόνες γλυκαντικές ουσίες φαίνεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, προειδοποιούν επιστήμονες από τη Βρετανία.


Ειδικοί της Σχολής Δημόσιας Υγείας στο Imperial College του Λονδίνου αναφέρουν σε νέα μελέτη τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Hypertension» ότι η κατανάλωση περισσότερων από 355 ml αναψυκτικών με ζάχαρη ή φρουτοχυμών με ζάχαρη μπορεί να είναι αρκετή ώστε να «εκτοξεύσει» την αρτηριακή πίεση.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από μελέτη σε περισσότερα από 2.500 άτομα ηλικίας 40-59 ετών από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να καταγράψουν τι είχαν φάει μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες. Παράλληλα οι εθελοντές έδωσαν δείγμα ούρων και υπεβλήθησαν σε μέτρηση της αρτηριακής τους πίεσης.

Όπως προέκυψε, για κάθε επιπλέον κουτάκι αναψυκτικού με ζάχαρη που κατανάλωναν οι συμμετέχοντες στη μελέτη, η συστολική αρτηριακή πίεση αυξανόταν κατά 1,6 mm/Hg (χιλιοστά της στήλης υδραργύρου) και η διαστολική αρτηριακή πίεση κατά 0,8 mm/Hg.

Σημειώνεται ότι η συστολική πίεση είναι γνωστή ως «μεγάλη» πίεση και αφορά την πίεση που ασκείται στις αρτηρίες όταν η καρδιά συσπάται για να προωθήσει το αίμα προς τα όργανα του σώματος. Η διαστολική πίεση την οποία αποκαλούμε και «μικρή» είναι εκείνη που καταγράφεται

Κυτταρική θεραπεία εναντίον αθηροσκλήρωσης

Ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης έδειξαν μέσα από μια νέα μελέτη σε ποντίκια ότι μια κυτταρική θεραπεία θα μπορούσε να αποτελέσει «όπλο» ενάντια στη βλαπτική επίδραση που έχει η «κακή» LDL χοληστερόλη στα αγγεία μειώνοντας τη φλεγμονή που οδηγεί σε αθηροσκλήρωση. Η εν λόγω κυτταρική θεραπεία, η οποία παρουσιάζεται στο επιστημονικό περιοδικό «Circulation», μπορεί να οδηγήσει σε νέους δρόμους αντιμετώπισης των εγκεφαλικών και των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου.


Η αθηροσκλήρωση αποτελεί χρόνια φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων. Η χοληστερόλη μεταφέρεται μέσα στο αίμα με «όχημα» σωματίδια της LDL τα οποία και συσσωρεύονται στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Η διαδικασία αυτή οδηγεί το ανοσοποιητικό σύστημα στο να αντιδρά ενάντια στην LDL με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προκαλείται φλεγμονή των αγγείων και τελικώς θρομβώσεις. Εάν ένας θρόμβος σχηματιστεί στη στεφανιαία αρτηρία, τότε ο ασθενής υφίσταται

Διευκρινίσεις Βενιζέλου για το ωράριο των στρατιωτικών

Ειδική διάταξη για τις προϋποθέσεις και τους όρους χορήγησης απαλλαγής στελεχών από την εργασία, μετά την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας διανυκτέρευσης θα περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση για θέματα μέριμνας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.


Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ιωάννη Κοραντή. Στην απάντησή του σημειώνει ότι δεν

Επιστολή Καρατζαφέρη σε Παπανδρέου για τη Siemens

Ενημέρωση σχετικά με το πότε θα κατατεθεί πρόταση για τη συζήτηση στην ολομέλεια του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens ζητάει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σημειώνοντας ότι έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από την κατάθεση του.


Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρει ότι απαιτείται πρόταση υπογεγραμμένη από 60 βουλευτές (το 1/5 του συνόλου), αριθμό που διαθέτουν μόνον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. "Δημιουργείται ο προβληματισμός εάν προτίθεστε

Οι νέες ποινές για φοροδιαφυγή και ληξιπρόθεσμα

Αναλυτικό σημείωμα με τις ποινές που προβλέπει η νέα φορολογική νομοθεσία για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ή φοροδιαφεύγουν συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών.


ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ

Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως, ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της μη καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, αλλά με χρόνο τέλεσης του αδικήματος το χρονικό διάστημα από την παρέλευση των τεσσάρων μηνών από τότε που έγιναν ληξιπρόθεσμα μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου ίσου με το 1/3 της προθεσμίας παραγραφής. Δηλαδή για χρονικό διάστημα 20 μηνών από τότε που παρήλθε χρόνος 4 μηνών από την ημερομηνία που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα (Παράδειγμα: χρέος που έγινε ληξιπρόθεσμο την 31-1-2011. Από την

Συμβολική κατάληψη στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Σε κατάληψη των γραφείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προχώρησαν το πρωί υπάλληλοι της υπηρεσίας.


Όπως γνωστοποιήθηκε, εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας, κάνοντας παράλληλα λόγο για ολιγωρία στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Από τη μεριά του, το υπουργείο Οικονομικών αρνείται τη μομφή και υποστηρίζει ότι η ενέργεια υποβαθμίσει το έργο της ΓΓΠΣ προς αυτή την κατεύθυνση.

"Στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών

Απεργίες στον ΟΤΕ και μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε όλο τον όμιλο του ΟΤΕ, δηλαδή τόσο στον οργανισμό όσο και στις θυγατρικές του, εξήγγειλε για την Παρασκευή 4 Μαρτίου η Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ).


Η ομοσπονδία προειδοποιεί με νέες κινητοποιήσεις από την Τρίτη 8 Μαρτίου και καλεί τον ΟΤΕ και την Cosmote να μην προχωρήσουν στις 120 απολύσεις στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που ανακοινώθηκαν χθες.

Παράλληλα η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο του ΟΤΕ να μποϋκοτάρουν όλα τα γερμανικά προϊόντα " γιατί επιτέλους θα πρέπει και οι 'στρατηγικοί σύμμαχοι' να καταλάβουν ότι δεν

Ο ιός HPV μολύνει τους μισούς άντρες

Ένας στους δύο άντρες ενδέχεται να έχει ήδη μολυνθεί με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που προκαλεί διάφορες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που ενισχύει το επιχείρημα για εμβολιασμό και των νεαρών αγοριών κατά του συγκεκριμένου ιού.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Άννα Τζιουλιάνο του Ερευνητικού Ινστιτούτου και Κέντρου Καρκίνου «Λι Μόφιτ» της Φλόριδα των ΗΠΑ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μελέτησαν το ποσοστό μόλυνσης από τον ιό HPV σε δείγμα άνω των 1.100 αντρών σε τρεις χώρες (ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία) και βρήκαν ότι φτάνει το 50%.

Οι επιστήμονες επίσης συμπέραναν ότι ο ρυθμός με τον οποίο οι άντρες κολλάνε τον ιό, είναι παρόμοιος με το ρυθμό των γυναικών. Περίπου το 6% των αντρών κάθε χρόνο θα μολυνθούν από το στέλεχος 16 του ιού, το οποίο ευθύνεται για διάφορες μορφές καρκίνου στους άντρες καθώς και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες.

«Η βιολογία δείχνει παρόμοια σε άντρες και γυναίκες. Αυτό που διαφέρει στους άντρες, είναι ότι έχουν υψηλότερο ποσοστό γενετήσιων μολύνσεων από τον HPV κατά τη διάρκεια της ζωής τους»,

Ληστεία στο Αττικό νοσοκομείο

Τρεις άνδρες έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 8:30 το πρωί στο Αττικό Νοσοκομείο, στην οδό Ρίμινι 1 στο Χαϊδάρι.

Κατευθύνθηκαν απευθείας στο λογιστήριο του νοσοκομείου και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό - σύμφωνα με τις πρώτες

Καλό μήνα!

Ο καιρός στις 01.03.2011

Nεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές κυρίως ώρες στο Β. Ιόνιο και πιθανόν σε παράκτιες περιοχές της Ηπείρου, λίγες ασθενείς βροχές στην Κεντρική - Ανατολική χώρα και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 14 στην Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 3 έως 13 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 3 έως 9 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και από 7 έως 13 - 14 βαθμούς στο υπόλοιπο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Αιγαίο βόρειοι – βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις. Στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι, ενώ στη Θάλασσα των Κυθήρων και στον