www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο ιός HPV μολύνει τους μισούς άντρες

Ένας στους δύο άντρες ενδέχεται να έχει ήδη μολυνθεί με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που προκαλεί διάφορες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που ενισχύει το επιχείρημα για εμβολιασμό και των νεαρών αγοριών κατά του συγκεκριμένου ιού.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Άννα Τζιουλιάνο του Ερευνητικού Ινστιτούτου και Κέντρου Καρκίνου «Λι Μόφιτ» της Φλόριδα των ΗΠΑ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μελέτησαν το ποσοστό μόλυνσης από τον ιό HPV σε δείγμα άνω των 1.100 αντρών σε τρεις χώρες (ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία) και βρήκαν ότι φτάνει το 50%.

Οι επιστήμονες επίσης συμπέραναν ότι ο ρυθμός με τον οποίο οι άντρες κολλάνε τον ιό, είναι παρόμοιος με το ρυθμό των γυναικών. Περίπου το 6% των αντρών κάθε χρόνο θα μολυνθούν από το στέλεχος 16 του ιού, το οποίο ευθύνεται για διάφορες μορφές καρκίνου στους άντρες καθώς και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες.

«Η βιολογία δείχνει παρόμοια σε άντρες και γυναίκες. Αυτό που διαφέρει στους άντρες, είναι ότι έχουν υψηλότερο ποσοστό γενετήσιων μολύνσεων από τον HPV κατά τη διάρκεια της ζωής τους»,
δήλωσε η Τζιουλιάνο. Σύμφωνα με την μελέτη, οι γυναίκες φαίνεται ότι τα καταφέρνουν καλύτερα να απαλλαχθούν από μία μόλυνση του συγκεκριμένου ιού, ενώ οι άντρες «ξεφορτώνονται» δυσκολότερα τον HPV, με συνέπεια, στη συνέχεια, να μολύνουν και τις γυναίκες με τον ιό κατά τη σεξουαλική επαφή. Ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι η νέα έρευνα ενισχύει την πεποίθηση για την ανάγκη εκτεταμένου εμβολιασμού και των αγοριών, τόσο προληπτικά για τα ίδια, όσο και για την προστασία των συντρόφων τους, όταν μελλοντικά θα έχουν σεξουαλικές επαφές

Δεν υπάρχουν σχόλια: