www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος

Τα πεπραγμένα και τις προτεραιότητες του Δήμου Πειραιά δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Η διαφάνεια στη διαχείριση χρήματος και η αξιοκρατία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, η διευθέτηση των οικονομικών, η έμφαση στην καθαριότητα, η μετάβαση στον Καλλικράτη και η ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των Πειραιωτών είναι οι πέντε προτεραιότητες του κ. Μιχαλολιάκου.

«Το είχα πει και προσπάθησαν να το υπονομεύσουν και να το διακωμωδήσουν. Σήμερα ο Πειραιάς είναι από τις πιο καθαρές πόλεις του Λεκανοπεδίου» είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους «που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους» στον τομέα καθαριότητας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι τον Ιανουάριο του 2011 αυξήθηκε κατά 450% το ποσοστό ανακύκλωσης σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, ξαναπλύθηκαν μετά από πολλά χρόνια οι κάδοι και τοποθετήθηκαν νέοι όπου χρειαζόταν και αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός της καθαριότητας.

Αναφερόμενος στο φλέγον θέμα των οικονομικών του Δήμου, μίλησε για το «διαχρονικά παράλογο, το κεντρικό κράτος να φέρεται σε ένα κομμάτι του σαν να είναι ξένη χώρα, με τοκογλυφικά επιτόκια
και παράλογες απαιτήσεις από τον Δήμο του Πειραιά».

Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε χαρακτηριστικά: «Αν το 4,2% του ΔΝΤ είναι υψηλό, το 12% που παίρνει το κράτος τι είναι;», διευκρινίζοντας ότι το δάνειο των 83 εκατ. ευρώ έχει φτάσει σε λίγα χρόνια στα 140 εκατ. ευρώ.

Προειδοποίησε επίσης ότι αν το κράτος δεν παραγράψει «από τα υπερκέρδη» μέρος των τόκων και δεν προβεί σε διευκολύνσεις όπως η πενταετής περίοδος χάριτος, η επιμήκυνση αποπληρωμής σε 25 χρόνια από 15 που είναι τώρα και η μείωση του επιτοκίου κάτω από 5%, είναι έτοιμος για απόλυτη σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Επίσης αναφέρθηκε στον κοιμώμενο γίγαντα, που είναι η περιουσία του Δήμου Πειραιά, στην έκταση 167 στρεμμάτων στο Σχιστό, αλλά και σειρά δράσεων για περιστολή δαπανών.

Δεσμεύτηκε για μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών αλλά για προσπάθεια κοινωνικά δικαιότερων τελών, καθώς κάποιοι δεν πληρώνουν.

Σε ότι αφορά στο πράσινο είπε ότι «κάναμε σε δύο μήνες 134 επιχειρήσεις κλαδέματος και φυτεύματος και στο τέλος Απριλίου θα δείτε ένα λουλουδιασμένο Πειραιά».

Για το παραεμπόριο και το παζάρι του Πειραιά, δήλωσε ότι η Δημοτική Αστυνομία κάνει ότι μπορεί και υπάρχει βελτίωση, η ευθύνη όμως ανήκει στην κεντρική εξουσία και πρέπει να συλληφθούν οι μεγαλοεισαγωγείς και όσοι έχουν αποθήκες, όχι οι δύστυχοι μικροπωλητές

Δεν υπάρχουν σχόλια: