www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Όσο εύκολα τιμάμε, τόσο εύκολα ξεχνάμε!

Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν ξεκινάμε κάτι,

δημιουργούμε υποχρεώσεις απέναντί του και πρέπει με τον

ένα ή τον άλλο τρόπο να το συντηρούμε.

Πλάκα - Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη
 

Πως θα λένε το νέο αερομεταφορέα;

Μαθαίνω από φίλους ότι εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί η συμφωνία για την συγχώνευση της AEGEAN με την Ολυμπιακή.

Η μετοχική σύνθεση της νέας εταιρείας θα είναι από 26,5% στους παλαιούς ιδιοκτήτες των δύο αεροπορικών εταιρειών και το υπόλοιπο 47% να πηγαίνει σε άλλους παραδοσιακούς επενδυτές.

Θα γίνει ξανά διαγωνισμός για στολές και όνομα;

Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για οικονομία και Εξεταστική

Για καθυστέρηση στη λήψη αναγκαίων οικονομικών μέτρων κατηγόρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την κυβέρνηση «που πρωταγωνιστεί με τα μέτρα που δεν παίρνει», κατά την έναρξη του προσυνερδιακού διαλόγου της παράταξης.

Σε ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «τετράμηνη απραξία» και πρόσθεσε ότι «βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης για τα μέτρα που δεν παίρνει, ενώ η ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο για τα 23 μέτρα που πρότεινε για την ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στη συναίνεση είπε ότι «δεν συγκυβερνούμε, παρέα στα σφάλματά τους δεν θα κάνουμε».

Σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «τέτοια ώρα είναι λάθος η εξεταστική, βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, αλλά θα τη δεχτούμε αν προχωρήσει η κυβέρνηση γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «εξέγερση» που έχει προκαλέσει εντός του κυβερνώντος κόμματος το ενδεχόμενο αυτό.

«Η χώρα έχει ανάγκη από ενότητα και όχι από διχαστικά διλήμματα, το ΠΑΣΟΚ παραπαίει, αντί να κυβερνά στήνει εξεταστικές επιτροπές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το αν θα πρέπει να πάρουμε μόνοι μας τα μέτρα ή αν θα περιμένουμε να τα επιβάλλει η ΕΕ. Το θέμα δεν είναι τα μέτρα αλλά τι μέτρα παίρνεις, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι οι Βρυξέλλες αυξάνουν την σκληρότητα των μέτρων.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «θα μας βρουν απέναντι αν μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ που είναι λύση αντιευρωπαϊκή». Τα μέτρα θα πρέπει να περικόψουν τη δημόσια σπατάλη και όχι τις ανάγκες των πολλών, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προστατευθούν οι πλέον αδύναμοι αλλά και η μεσαία τάξη και να μην στεγνώσει η αγορά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε και την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για την απόδωση της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να πολιτογραφούμε αυτόματα όποιους μπαίνουν παράνομα στην χώρα χωρίς να τους ενσωματώνουμε. Ενσωμάτωση σημαίνει να τους εντάσσουμε στην ημετέρα παιδεία».

Κατηγόρησε ακόμα το ΠΑΣΟΚ ότι υπερασπίζεται το χρεοκοπημένο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που επικράτησε μετά το 1980 και βασίζεται στην αναδιανομή των δανεικών και στις πελατειακές σχέσεις. «Η χώρα χρειάζεται αλλαγή υποδείγματος, η νέα ΝΔ που δημιουργείται στην πορεία προς το 8ο τακτικό συνέδριο αρχών και θέσεων οδηγεί την Ελλάδα στη νέα Μεταπολίτευση που είναι αίτημα των καιρών και αγκαλιάζει ολόκληρη την κοινωνία» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε το όραμα του για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που βασίζεται στις αξίες της «Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ισονομίας και της Ανταγωνιστικότητας». «Αν έπρεπε περιγράψω με μία φράση το σύνθημά μου θα ήταν ανταγωνιστικότητα παντού, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην εξωτερική πολιτική στην άμυνα» είπε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε η αληθινά προοδευτική παράταξη, γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολλών».

NAFTEMPORIKI.GR Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010 13:38

Τελευταία Ενημέρωση : 21/02/2010 15:26

Αφρικανική σκόνη τέλος.

Ο βοριάς που άρχισε να φυσάει από αργά χθες

το βράδυ, έδιωξε την Αφρικανική σκόνη και

έκανε τον Αττικό ουρανό να πάρει  και  πάλι το

γαλάζιο γνώριμο χρώμα του.

Ο ήλιος με τη σειρά του, μας έδειξε το καλύτερο χαμόγελό του.

Μία ευνομούμενη πολιτεία;

Με τι εντολές λειτουργεί άραγε η Ελληνική Αστυνομία για να επιτρέπει να συμβαίνει το όργιο παραεμπορίου που βλέπουμε  καθημερινά γύρω μας και ενώ η Ελληνική οικονομία βουλιάζει;

Θέσεις εργασίας χάνονται και αυτοί που τις έχουν φορολογούνται αγρίως.

 Εξαγγέλονται σωρία φοροεισπρακτικών μέτρων "άμεσης απόδοσης", κάποια - αλλά όχι αρκετά - ελαφρώς διαρθρωτικά (προς τη σωστή κατεύθυνση), ελάχιστα μακροπρόθεσμης απόδοσης που θα διορθώσουν χρόνιες δυσπλασίες  και κανένα αναπτυξιακό.

Ανάμεσα στα "άμεσης απόδοσης" μέτρα που θα έπρεπε να εξαγγελθούν καλό θα ήταν να υπάρξουν κινήσεις που αποσκοπούν να κάνουν την κοινωνία μας ευνομούμενη πολιτεία, για να διορθωθεί και η ψυχολογία των πολιτών που αισθάνονται όλο και πιο πιεσμένοι χωρίς όμως να βλέπουν καμία βελτίωση στην καθημερινή λειτουργία της πολιτείας που δυστυχώς συνεχίζει να δείχνει ξεχασμένη και ξερχαβαλωμένη.

Οι διοικούντες για μια ακόμη φορά φαίνονται κατώτεροι των περιστάσεων και πολύ λιγότεροι των προσδοκιών των πολιτών που τους ψήφισαν.

Ανέκδοτο


Πεθαίνει ένας Γάλλος, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας και πάνε στον Άγιο Πέτρο. Ο Άγιος Πέτρος τους λέει ότι παρ' ότι δεν ήταν εντάξει στην ζωή τους θα τους δώσει άλλη μια ευκαιρία για να πάνε στον παράδεισο, με την προϋπόθεση όμως ότι θα ρίξουν κάτι στον ωκεανό και δεν πρέπει να το βρει.

Πρώτος πάει ο Γάλλος και πετάει ένα κουμπί. Αφού περνάει μισή ώρα ανεβαίνει πάνω ο Άγιος Πέτρος με το κουμπί και του ανακοινώνει ότι θα πάει στην κόλαση.

Δεύτερος πάει ο Γερμανός και πετάει μια τρίχα. Μετά από δύο ώρες ανεβαίνει ο Άγιος Πέτρος κρατώντας την τρίχα και ανακοινώνει και σ' αυτόν ότι θα πάει στην Κόλαση.

Τελευταίος ο Έλληνας βλέποντας ότι ο Άγιος Πέτρος έχει βρει το κουμπί και την τρίχα σκέφτεται τι θα ρίξει. Αφού έχει αποφασίσει πετάει κάτι στον ωκεανό. Ο Άγιος Πέτρος πέφτει για να το βρει. Περνάει μια ώρα τίποτα, δύο ώρες τίποτα, τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι ..... τίποτα.

Αφού είχε νυχτώσει πια ανεβαίνει πάνω ο Άγιος Πέτρος και λέει στον ΄Ελληνα: δεν μπόρεσα να βρω αυτό που πέταξες στον ωκεανό γι αυτό θα σε στείλω στον Παράδεισο. Αλλά πριν πας, πες μου σε παρακαλώ, γιατί έχω μεγάλη περιέργεια, τι ήταν αυτό που έριξες και δεν μπόρεσα να το βρω;

Depon αναβράζων απαντάει ο Έλληνας!

ΚΥΡ: Διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό...




































ΤΟ ΒΗΜΑ  http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο για λόγους... οικονομίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου. Οπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους... συμβολισμού» (!!!!!!).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπο), έτσι δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης εκ των ενόντων ή από κατά τόπους ομογενείς της καθιερωμένης δεξίωσης για την εθνική επέτειο, καθώς επισημαίνεται το στοιχείο του... «συμβολισμού». Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν καν, καθώς όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο θα διατεθούν για κάλυψη άλλων... συναφών εκδηλώσεων!!

Τα ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν φυσικά είναι ασήμαντα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς συνήθως πρόκειται για τυπικές δεξιώσεις που όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τις περιοχές όπου ζουν ομογενείς, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δίνεται η ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, ενώ ο εορτασμός της εθνικής εορτής σε μια πρεσβεία έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για τη διεθνή παρουσία και το κύρος μιας χώρας.

Εξάλλου μάλλον αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο της χώρας τους...

Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν, αφού θα διατεθούν για άλλες... συναφείς εκδηλώσεις!!

Έθνος




Καλαμάρι γεμιστό. Νηστήσιμη συνταγή

Αγοράζουμε πολύ μεγάλα καλαμάρια. Τα καθαρίζουμε και τα ξεπετσιάζουμε.


Σ' ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε κρεμμύδια μαζί με τα ψιλοκομμένα πλοκάμια των καλαμαριών.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, άνηθο, και λίγη ντομάτα.

Στο τέλος ρίχνουμε ρύζι για γεμιστά ( 1 ½  κουταλιά της σούπας για κάθε καλαμάρι περίπου) και αφήνουμε να βράσει ελάχιστα με τα υπόλοιπα υλικά (όπως κάνουμε στα γεμιστά).

Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μονή σειρά με λίγο νερό, λάδι και λευκό κρασί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να μην αδειάσει το μείγμα, κλείνουμε το άνοιγμα στα καλαμάρια με οδοντογλυφίδες.

Καλή επιτυχία!

Ξανθιά

Προσοχή όταν οδηγείτε!

Το λέμε και το ξαναλέμε.


Μην βιάζεστε όταν οδηγείτε. Να είστε προσεκτικοί, γιατί τα λάθη πληρώνονται ακριβά και οι σημερινές καταστάσεις δεν σηκώνουν τέτοια λάθη.








Σήμερα το πρωί στη Γλυφάδα έγινε ένα τρακάρισμα απροσεξίας. Ευτυχώς οι ζημιές ήταν μόνο υλικές. Αλλά θα κοστίσουν πολύ στους ιδιοκτήτες τους.