www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στο σχεδιαζόμενο περιορισμό του «all inclusive»

Για επιπολαιότητα και ερασιτεχνισμό κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη με αφορμή τις πρωτοβουλίες του για περιορισμό, στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, της λειτουργίας του συστήματος «all inclusive».


Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΞ επισημαίνει ότι «ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξακολουθεί να μην συνειδητοποιεί προς ποία κατεύθυνση πρέπει να επικεντρώσει τις λιγοστές δυνάμεις και πόρους του υπουργείου του».

«Ενεργεί με επιπολαιότητα, χωρίς καμμία συνενόηση με τους αρμόδιους φορείς και με πρόδηλη άγνοια των διαλαμβανομένων στην αγορά. Αναλώνεται σε ερασιτεχνικές και μη αποδοτικές προσπάθειες, αγνοώντας ότι τέτοιες ενέργειες, μπορεί μεν να ακούγονται ευχάριστες στην εκλογική

Facebook: «Πλήκτρο πανικού» για την προστασία των ανήλικων χρηστών

Στην εγκατάσταση ενός «πλήκτρου πανικού» με στόχο τη βελτίωση της διαδικτυακής ασφάλειας των ανήλικων χρηστών, προχωρά το Facebook, παρακινούμε από το Κέντρο για την Διαδικτυακή Προστασία και την Εκμετάλλευση του Παιδιού (CEOP).


Η εφαρμογή αυτή θα επιτρέπει στα παιδιά και στους εφήβους να αναφέρουν τα κρούσματα ύποπτης συμπεριφοράς και να ζητούν βοήθεια, συμβουλές και στήριξη για την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο.

Η σχετική εφαρμογή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες ηλικίας 13 με 18 ετών και θα εμφανίζεται στη σελίδα του προφίλ τους, ανακοίνωσε η CEOP.

«Γνωρίζουμε, έχοντας μιλήσει με τους παραβάτες, ότι ένα ορατό αποτρεπτικό μέσο μπορεί να προστατεύσει τα νεαρά άτομα στο Διαδίκτυο», είπε ο Τζιμ Γκαμπλ, επικεφαλής της CEOP, προσθέτοντας ότι το πλήκτρο μπορεί να καθησυχάζει τους γονείς, τα παιδιά των οποίων

Στάση εργασίας αύριο στα νοσοκομεία Σάμου-Ικαρίας

Πεντάωρη αποχή από τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας και του κέντρου υγείας Ευδυλου, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.


Από σήμερα οι γιατροί σταμάτησαν την υπερωριακή τους εργασία, καθώς δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες τους από τον Ιανουάριο του 2010.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο χώρο της υγείας βρίσκεται και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, η οποία στηρίζοντας τους αγώνες τους αποφάσισε ομόφωνα να κλείσει αύριο τις υπηρεσίες της.

Με προβλήματα από σήμερα η απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων - 'Επεσε το σύστημα - Διχασμένοι οι δικαστές

- Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τα μέλη της να μην συμπληρώσουν και να μην υποβάλλουν το δελτίο


- Ωστόσο από το πρωί πολλοί απογράφονται κανονικά

- Γιατί έπεσε το site - 'Ολες οι οδηγίες για την απογραφή

- Ηδη έχουν συμπληρώσει την αίτηση πάνω 102.000

Με προβλήματα ξεκίνησε η απογραφή των δημοσιων υπαλλήλων αφού σήμερα πρώτη μέρα λειτουργίας του στην αρχή δεν άντεξει τον όγκο των επισκεπτών.

Μετά από πολλές ώρες ταλαιπωρίας η ιστοσελίδα http://www.apografi.gov.gr/ λειτουργεί κανονικά.

To Newsit επικοινώνησε με το τετραψήφιο 1.500. Εκεί δεν μπόρεσαν να δώσουν απάντηση και μας παρέπεμψαν στην γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν οτι αυτό συνέβη μόνο σήμερα που είναι η πρώτη μέρα και μπαίνουν στο σύστημα ακόμη κι εκείνοι που

Λουκέτο έβαλαν 1.448 βιοτεχνίες στο πρώτο εξάμηνο του 2010

Λουκέτο έβαλαν 1.448 επιχειρήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Την ίδια στιγμή, στο πρώτο εξάμηνο του 2010 ιδρύθηκαν 789 εταιρείες.

"Είναι απαραίτητο να συγκρατηθεί αυτή η καθοδική πορεία, γιατί η συρρίκνωση του δυναμικού της Ελληνικής Βιοτεχνίας, θα έχει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία, που θα φανούν πολλαπλασιαστικά και διαχρονικά", τονίζει σε ανακοίνωσή του το

Αναπλάσεις μέσω απαλλοτριώσεων στην Αθήνα από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Έργα αστικών αναπλάσεων με τις αντίστοιχες απαλλοτριώσεις προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο τονίζει ότι τα έργα εντάσσονται την προσπάθεια αποκατάστασης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου σε περιοχές με έντονη έλλειψη πράσινου.

Για τα έργα αξιοποιούνται πόροι του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ).

Οι δύο πρώτες αναπλάσεις στην Αθήνα θα γίνουν σε δύο πυκνοκατοικημένες περιοχές στα Σεπόλια και τα Πατήσια.

Η πρώτη, στα Σεπόλια, αφορά στο πρώην εργοστάσιο «Κοροπούλη» έκτασης 4,3 στρεμμάτων και

Χωρίς νερό αύριο ο δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης

Σε εργασίες που θα πραγματοποιήσει η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, για την επισκευή αγωγού επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου με Σμύρνης του δήμου Νεάπολης Θεσσαλονίκης, οφείλεται η αυριανή διακοπή υδροδότησης στην περιοχή, από τις 7.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ, πρόβλημα ομαλής υδροδότησης θα υπάρξει στις οδούς Ανδρέα Παπανδρέου, 28ης Οκτωβρίου, 25ης Μαρτίου, Γαβριηλίδη και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς του δήμου Νεάπολης.
enet

Βουτιά θανάτου από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Βουτιά θανάτου από την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου (η πρώτη αυτοκτονία στην εξάχρονη λειτουργία της) έκανε ένας Αθηναίος 55χρονος επιχειρηματίας την Κυριακή στις 6:30 τα ξημερώματα. Το πτώμα του άνδρα ανασύρθηκε στις 2 το μεσημέρι έπειτα από γιγαντιαία επιχειρήση των σωστικών συνεργείων.


Ο άνδρας έθεσε τέλος στη ζωή του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες με αυτό τον τραγικό τρόπο, αφού νωρίτερα είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του στο οδόστρωμα της Γέφυρας. Το πτώμα του ανασύρθηκε από την πλευρά του Αντιρρίου μεταξύ του 2ου και 3ου πυλώνα της γέφυρας. Μάλιστα για τον εντοπισμό του επιστρατεύτηκε ακόμη και ελικόπτερο Super – Puma. Η σωρός του 55χρονου άνδρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο αυτόχειρας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι επιχειρηματίας κάτοικος Αθηνών και φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που πιθανότατα τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το συμβάν, αναφέρεται: "Σήμερα (σ.σ. χθες Κυριακή) στις 06:26, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενημερώθηκε από τον επόπτη ελέγχου γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, ότι στο κεντρικότερο σημείο της γέφυρας, είχε εντοπιστεί σταθμευμένο ημιφορτηγό

Αποκλεισμός Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Πανεπιστημίου

Οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ 2008 για το Υπουργείο Οικονομικών απέκλεισαν σήμερα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Πανεπιστημίου (στάση μετρό) ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους που έχει ανασταλλεί με τον νόμο περί εισοδηματικής πολιτικής.

Οι διοριστέοι έπρεπε να είναι ήδη στην εργασία τους από αρχές Μαρτίου προσφέροντας πολύτιμη αρωγή σε νευραλγικές θέσεις (εφορίες, τελωνεία, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).

Έκλεισαν την είσοδο του ΓΛΚ με τα οικονομικά τους βιβλία, δημιουργώντας έναν ΄΄τοίχο γνώσης΄΄

Σε απολογία κλήθηκε ο Τάσος Μαντέλης

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης με την κατηγορία του κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) με αφορμή τα ομολογημένα εμβάσματα σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό A. Rokkos που προέρχονταν από τα ταμεία της Siemens.

Ο Τ. Μαντέλης αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

enet

Γ. Παπανδρέου: Με την αναδιανομή εισοδήματος θα βγούμε από την κρίση

Μέσω της αναδιανομής εισοδήματος θα επέλθει η έξοδος από την κρίση τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τόνισε ότι η κρίση δεν προήλθε από τη διάθεση πόρων για την κάλυψη των κοινωνικών δαπανών και επομένως δεν μπορεί το ξεπέρασμα της κρίσης να αναζητηθεί στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κρίση προήλθε από τη μεγάλη διαφθορά, τις ανισότητες, έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου και τη συγκέντρωση μεγάλου πλούτου και δύναμης σε λίγους. "Ταυτόχρονα με την αναδιανομή του πλούτου πρέπει να ενισχυθούν οι διεθνείς

Παράνομη η απεργία στο ΜΕΤΡΟ - "Θα απεργήσουμε κανονικά", απαντούν οι εργαζόμενοι

- Αγνοεί δικαστική απόφαση ο σύλλογος των εργαζομένων


- Κλειστή και η Ακρόπολη αύριο 9-12 εν μέσω τουριστικής περιόδου

- Λουκέτο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους την Πέμπτη

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει αύριο τους κατοίκους του λεκανοπεδίου αφού θα ακινητοποιηθούν όλοι οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ. Οι επιβάτες είναι πλέον στη μέση της διαμάχης της εταιρείας με τους εργαζόμενους.

Μιλώντας στο Newsit ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Αντώνης Σταματόπουλος είπε οτι η απεργία θα γίνει κανονικά όπως έχει εξαγγελθεί από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 13/07 έως τα μεσάνυχτα της

Ζορπίδης: Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εκπέμπει S.O.S.

«Αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση της διαρκούς συρρίκνωσης της ζήτησης και της ρευστότητας, τότε ο κίνδυνος κατάρρευσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είναι υπαρκτός», επισημαίνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης με αφορμή τη δημοσιοποίηση των εγγραφών και διαγραφών επιχειρήσεων από τα μητρώα του επιμελητηρίου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Ο ίδιος χρεώνει ευθύνες στις πολιτικές ηγεσίες του τόπου σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «αν και την τελευταία τριετία όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς και τα επιμελητήρια έχουν καταθέσει πλήθος προτάσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, δυστυχώς, από την πολιτική ηγεσία ακούμε μόνο λόγια. Αντί για πράξεις εισπράττουμε μόνο υποσχέσεις για μέτρα που θα έρθουν ή για έργα που θα γίνουν. Ωστόσο έχουμε ξεπεράσει το σημείο μηδέν. Κάθε ημέρα που περνά η ζημιά

4ωρο «στοπ» στις πτήσεις την Πέμπτη

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί για 4 ώρες την Πέμπτη 15 Ιουλίου μετά την απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.


Η ένωση των ελεγκτών δηλώνει πως τα μέλη της θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 11 το πρωί ως και τις 3 το μεσημέρι. Για το διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιούνται πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών από και προς ελληνικά αεροδρόμια.
enet

«Ουδέν σχόλιο» η αντίδραση Καραμανλή στο δημοσίευμα του «Marianne»

Ανάξιο οποιασδήποτε διάψευσης ή σχολιασμού χαρακτήρισαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «Marianne», το οποίο παρουσιάζει τον πρώην πρωθυπουργό ως δημιουργό της ελληνικής «τραγωδίας».

"Αυτά είναι καλοκαιρινά αναμασήματα διαφόρων κλισέ που δεν έχουν καμμία απολύτως βάση και σχέση με την πραγματικότητα" έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή.
enet

Απόψε ανακοινώνονται οι βαθμοί για τα ειδικά μαθήματα

Από τις 19:00 θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες των διαγωνιζομένων στα ειδικά μαθήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βλέπουν τους βαθμούς τους στην ιστοσελίδα: http://www.ypepth.gr/efarmoges/eid_vathm.php, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε

Πυρκαγιά στον Πόρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 16:00 στην περιοχή Μαγούλα του Γαλατά στον Πόρο.


Η φωτιά κατακαίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και ελιές, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν επτά οχήματα με 20 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο.

Νέο πρόστιμο στη ΔΕΗ από τη νομαρχία Κοζάνης

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, για την εκπομπή σκόνης από τις αποθέσεις τέφρας στην περιοχή “Α9” του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της νομαρχίας, η εκπομπή σκόνης που αποτελεί παράβαση των όρων της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας, οφείλεται στη συνεχιζόμενη έλλειψη διαβροχής από τη ΔΕΗ Α.Ε., τόσο στις αποθέσεις της τέφρας όσο και κατά τη διαδικασία της μεταφόρτωσης και μεταφοράς της από τα φορτηγά αυτοκίνητα που αυτή χρησιμοποιεί.


Στο μεταξύ, πρόστιμο ύψους 10.000 € υποβλήθηκε από το νομάρχη Κοζάνης στη ΔΕΗ για αντίστοιχη παράβαση και το Νοέμβριο του 2009, «γεγονός που», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της εταιρίας για την εφαρμογή των όρων της

Με δάνεια πληρώνουν οι δήμοι τους εργαζόμενους

Στη λύση του δανεισμού καταφεύγουν πολλοί δήμοι της χώρας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες μισθοδοσίας μετά και τη μείωση της τακτικής επιχορήγησης των ΟΤΑ από το κράτος.

Στις επισημάνσεις αυτές προχώρησε σήμερα η ΚΕΔΚΕ, κατά τη συζήτηση των οικονομικών των δήμων. Τα θέματα θα τεθούν και στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα το Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης, η ΚΕΔΚΕ θα αποφασίσει και την περαιτέρω στάση της.

Υπ. Οικονομικών: Στο 46% η μείωση του ελλείμματος στο εξάμηνο

Κατά 46% μειώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2010, έναντι 39,5% που είναι ο ετήσιος στόχος μείωσης, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση του.

Όπως αναφέρεται, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 9,645 δισ. ευρώ από 17,866 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του

Ολλανδία - Ισπανία 0 - 1

Η Ισπανία είναι η νέα πρωταθλήτρια κόσμου στο ποδόσφαιρο, καθώς στον τελικό του Γιοχάνεσμπουργκ επικράτησε με 1-0 της Ολλανδίας στην παράταση.

Ο καιρός σήμερα 12.07.2010

Καλό και ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου, περιμένουμε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 15 έως 33 - 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα και από 20 έως 32 στο Αιγαίο, με εξαίρεση τα ανατολικότερα τμήματά του και τις νότιες ακτές της Κρήτης όπου οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί δυτικοί –