www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Προωθείται η κατανάλωση φρούτων στα σχολεία

Τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επιλογή του κατάλληλου φορέα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους πρώην νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και θα αφορά 1.542 δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και 282.366 μαθητές.

"Η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στην ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία, για δύο λόγους. Πρώτον, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων από την παιδική ηλικία ενθαρρύνει την υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και καταναλωτικών προτύπων,

Ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Περαιώς

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά 807 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των κεφαλαίων που κατατέθηκαν για εγγραφές και προεγγραφές στην αύξηση, ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ.

Για σαφή ένδειξη εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Πειραιώς, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ασφαλώς στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο

Κλείνει παράθυρο για νομιμοποίηση μεταναστών

Στην κατάργηση απόφασης του προκατόχου του, Προκόπη Παυλόπουλου, για την κατ' εξαίρεση παραπομπή μεταναστών που δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια στην επιτροπή που εξετάζει τα αιτήματα νομιμοποίησης, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.


Η υπ ' αριθ. 1719/26.01.2009 (ΦΕΚ 91 Β΄) απόφαση αφορούσε σε "ιδιαιτέρως εξαιρετικές περιπτώσεις, που σχετίζονται με τη συνδρομή επείγουσας ανάγκης για τη διαφύλαξη της υγείας υπηκόων τρίτων χωρών".

Βάσει αυτής είχαν νομιμοποιηθεί 15 παράνομοι μετανάστες, οι

Μέσω τραπεζών οι πληρωμές του ΙΚΑ

Μέσω τραπεζών θα γίνονται πλέον οι πληρωμές του ΙΚΑ προς τους δικαιούχους. Η διαδικασία για τη χορήγηση των παροχών και την κατάθεση των δικαιολογητικών δεν θα αλλάξει.


Οι δικαιούχοι θα πρέπει προσκομίσουν στα Τμήματα Παροχών ή στο Τμήμα Μητρώου του υποκαταστήματος του τόπου κατοικίας τους:

1.Τον αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου -ΑΜΑ - που προκύπτει είτε από το βιβλιάριο υγείας είτε από Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.

2.Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και φωτοτυπία.

3.Το πρωτότυπο Τραπεζικό βιβλιάριο και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας αυτού με πρώτο όνομα του άμεσα ασφαλισμένου. Ο αριθμός ΙΒΑΝ θα πρέπει να διακρίνεται στη φωτοτυπία.

Αν ο δικαιούχος δεν διαθέτει βιβλιάριο θα πρέπει να καταθέσει χαρτί από την τράπεζα στο οποίο θα

Από 10 έως 25/2 οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές

Ενιαία θα είναι φέτος η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από τις 10 έως τις 25 Φεβρουαρίου.


Υπόχρεοι για την υποβολή της Αίτησης είναι :

Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)

Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ

Γ) οι απόφοιτοι - κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2009 ή 2010 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.

Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Β΄)-

Ε) οι απόφοιτοι - κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

ΣΤ) Από φέτος θα υποβάλλουν αίτηση και οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α, οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που

Δύο 24ωρες απεργίες αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Δύο 24ωρες πανελλαδικές απεργίες αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα, 7 του μήνα.


Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, για να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις

Πέθανε η ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η Καίτη Λαμπροπούλου, ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου.

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στις 3.00μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Καίτη Λαμπροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου μετακόμισε η οικογένειά της λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της.

Καταπιάστηκε με το θέατρο από τα μαθητικά της χρόνια, το 1942, κρυφά από την οικογένειά της, παρακολουθώντας μαθήματα στο Θέατρο Τέχνης.

Συμμετείχε στην πρώτη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης μαζί με τον Κάρολο Κουν το 1942-1943, “Αγριόπαπια” του Ίψεν.

Με το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε στα έργα “Σουάνεβιτ” “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε”, “Κωνσταντίνου και Ελένης”, “Βυσσινόκηπος”, “Στέλλα Βιολάντη”, “Το πρώτο έργο της Φάννυ”, “Δεν μπορείς να ξέρεις”, “Χαρούμενα νιάτα”, “Βρικόλακες”.

Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο υπό τη διεύθυνση του Ροντήρη και πήρε μέρος στις παραστάσεις: “Φοιτηταί”, “Ζητείται υπηρέτης”, “Συρανό ντε Μπερζεράκ”, “Το φιντανάκι”,

Ανακοινώθηκαν τα προγράμματα της Εργατικής Εστίας

Λιγότερη ταλαιπωρία για τους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, που βρίσκονται στην Αττική, υπόσχεται το υπουργείο Εργασίας, εξαγγέλλοντας πιλοτικό πρόγραμμα για την on line απογραφή τους.


Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για φέτος αναμένεται να ανέλθει σε 82 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, τα προγράμματα:

1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (7ήμερα διακοπών)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Απευθύνεται σε 570.000 άτομα. Η δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ.

Ο χρόνος διάρκειας του προγράμματος για πρώτη φορά επιμηκύνεται και θα είναι από 1/04/2011 - 31/03/2012.

Η απογραφή των δικαιούχων στην Περιφέρεια θα αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου και στην

Πρωτομαγιά με ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ένταξη του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΓΑ στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την 1η Μαΐου προβλέπουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Η πορεία υλοποίησης του έργου τέθηκε επί τάπητος σήμερα σε κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό.


Στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την 1η Ιανουαρίου του 2012, με την ένταξη σε αυτή των νοσοκομείων, των ιδιωτικών κλινικών, των ιδιωτικών γιατρών και των αγροτικών ιατρείων, συμπεριλαμβανομένων και των παραϊατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων.

Για να συμβεί αυτό, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να έχει βρεθεί μέχρι το Νοέμβριο. Παράλληλα, η έλλειψη υποδομών μηχανοργάνωσης στα νοσοκομεία δυσχεραίνει το έργο.

Δεν έχει ακόμη αποφασισθεί η διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου, μέσω διαγωνισμού ή αν θα

Ξεκίνησε η λειτουργία των επιτροπών αιτήσεων για πολιτικό άσυλο

Ξεκινάει από σήμερα η λειτουργία των 17 επιτροπών αιτήσεων των μεταναστών για πολιτικό άσυλο σε δεύτερο βαθμό, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.


Ήδη εκκρεμούν 46.000 αιτήσεις. Εδώ και 45 μέρες εφαρμόζεται το νέο Π.Δ. 114/2010 που θα ισχύσει για τη μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη λειτουργία της νέας ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου, που ιδρύεται με τον Ν.3907/2011, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή στις 26 Ιανουαρίου.

Η εξέταση των αιτήσεων σε Β΄ βαθμό θα γίνεται σε κτίριο επί της οδού Αλατσατών και Καλλιπόλεως 1, στο Βύρωνα. Οι αλλοδαποί των οποίων τα αιτήματα θα εξετάζονται θα λαμβάνουν ατομική ειδοποίηση για την προσέλευσή τους στις δηλωθείσες διευθύνσεις διαμονής τους.

Εν τω μεταξύ, όποιος αλλοδαπός επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα του, τίθεται σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του κοινοτικού προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού, σύμφωνα με

Μέχρι 11 Φεβρουαρίου η απογραφή συνταξιούχων του ΟΓΑ

Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου παρατείνεται η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, προκειμένου η καταβολή των συντάξεων να γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ, που λήγει σήμερα, 31 Ιανουαρίου.


Η καταβολή των συντάξεων Φεβρουαρίου, για όσους δεν έχουν απογραφεί θα γίνει με το ισχύον σύστημα πληρωμής των συντάξεων, μέσω ΕΛΤΑ.

Οι συντάξεις του Μαρτίου 2011 θα καταβληθούν αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό ή

Eνισχύεται ο τομέας υγείας και πρόνοιας στη Β. Ελλάδα

Δύο σημαντικά έργα στον τομέα της υγείας και πρόνοιας για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συνολικού προϋπολογισμού 9.707.666 ευρώ, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης με απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Ευθ. Σώκου.


Το πρώτο έργο αφορά την προμήθεια δεκατεσσάρων 14 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, προϋπολογισμού 980.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο είναι η κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων με τίτλο «Νέο Ιωακειμείο Γηροκομείο» της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης με προϋπολογισμό 8.727.666 ευρώ.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα, δυναμικότητας εκατό (100) κλινών, θα κατασκευαστεί από τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και θα απαρτίζεται από ένα διώροφο κτίσμα με υπόγειο και ένα

Ήπια η αύξηση του πληθυσμού στην Ελλάδα

Αυξήθηκε κατά 44.716 ανθρώπους ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2009 σε σχέση με ένα χρόνο πριν και φτάνει τα 11.305.118 άτομα κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μετανάστευση. Η μέση ηλικία γάμου ανέρχεται στα 29 ενώ στάσιμες παραμένουν οι γεννήσεις, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.


Σημαντικό ρόλο στην αύξηση του πληθυσμού έπαιξε η καθαρή μετανάστευση, που πρόσθεσε στην ελληνική επικράτεια 35.099 άτομα και πολύ λιγότερο οι γεννήσεις, που διατηρήθηκαν περίπου στο ίδιο επίπεδο.

Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), για την εξέλιξη του πληθυσμού στην Ελλάδα συνάγονται τα εξής:

Γάμοι- σύμφωνα συμβίωσης

Το 2009 ο ακαθάριστος δείκτης γαμηλιότητας ανήλθε σε 5,3 γάμους ανά 1.000 κατοίκους καταγράφοντας μείωση. Στην αρχή της 10ετίας του 1980 ήταν 7,3 και του 1960 ήταν 9 γάμοι ανά

«Τειρεσίας» για ληξιπρόθεσμα από το υπουργείο Οικονομικών

Στη βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών για μηνιαίο έλεγχο και παρακολούθηση ακόμα και μετά την εξόφληση των οφειλών τους θα παραμένουν οι οφειλέτες που εντοπίζονται από τις διασταυρώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται πως μέχρι τώρα έχουν γίνει 10 κατασχέσεις ενώ υπόσχεται περισσότερες στο άμεσο μέλλον.


Η πρακτική της "παρακολούθησης" των οφειλετών, παραπέμπει στο σύστημα "Τειρεσίας" που χρησιμοποιείται για τις επιταγές που δεν πληρώνονται και οι εκδότες τους μπαίνουν στη "μαύρη λίστα". Είναι η πρώτη φορά που από το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνεται ότι θα υπάρχει παρακολούθηση φορολογούμενων για ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα και μετά την αποπληρωμή τους. Βέβαια το παραπάνω θα ισχύει για όσους οι διασταυρώσεις έδειξαν ότι κατέχουν περιουσία και

Νέο φάρμακο αναστέλλει την επιδείνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Το φθινόπωρο του 2011 αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρας μας το πρώτο μη ενέσιμο φάρμακο για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, το οποίο μπορεί να καθυστερήσει την επιδείνωση της νόσου μέχρι και 45 χρόνια. Το νέο φάρμακο θα χορηγείται στους ασθενείς με μορφή κάψουλας, μία φορά την ημέρα.


Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια αυτοάνοση νευροεκφυλιστική νόσος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, που έχει πλήξει 2.500.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και 10.000 στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα η θεραπεία της νόσου βασιζόταν σε ενέσιμα φάρμακα, αλλά το φθινόπωρο του 2011 αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας το πρώτο μη ενέσιμο φάρμακο. Πρόκειται για τη φινγκολιμόδη, η οποία μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου και θα χορηγείται με τη μορφή κάψουλας μία φορά την ημέρα.

Οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η φινγκολιμόδη, συγκριτικά με την ενδομυικώς χορηγούμενη ινετερφερόνη β-1α, μειώνει σε ποσοστό 52% τις υποτροπές σε ένα χρόνο. «Το νέο φάρμακο, που θα χορηγείται από το στόμα, έχει πάρει έγκριση για να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία δεύτερης επιλογής,

Με αναστολή λειτουργίας προειδοποιεί το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Την αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για δύο ημέρες, τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το Συμβούλιο του Ιδρύματος, σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει μέχρι την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, το κονδύλι για τις πληρωμές του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.


Η αναστολή λειτουργίας αναμένεται να επηρεάσει την εξεταστική περίοδο των φοιτητών, που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ήδη, ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙΘ πραγματοποιεί για δεύτερη

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει «εγγύηση επιτυχίας» για τα δάνεια προς Ελλάδα και Ιρλανδία

Δεν υπάρχει εγγυημένη επιτυχία των δανείων προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι, παρά το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που επικράτησε στο Νταβός.


Οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι εξαιρετικά δύσκολες, δήλωσε ο Λίπσκι, στην εφημερίδα Financial Times. Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να πει κανείς αν τα δάνεια από το ΔΝΤ και την ΕΕ θα έχουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, επειδή "υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές".

Οι δηλώσεις του έρχονται σε αντίθεση με την αισιοδοξία των Ευρωπαίων ηγετών και τραπεζιτών στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός για λύση της κρίσης χρεών της ευρωζώνης.

"Η έμφαση είναι στις προσπάθειες των αρχών των χωρών αυτών να βάλουν τάξη στην οικονομία και τα δημόσια οικονομικά τους σε μια δύσκολη κατάσταση", επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα, ότι τα δάνεια στην Ελλάδα και την Ιρλανδία "θα δώσουν περιθώριο

Δερματικά κύτταρα μετατρέπονται σε καρδιακά

Επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν κύτταρα του δέρματος σε μυϊκά κύτταρα της καρδιάς, παραλείποντας το ενδιάμεσο -απαραίτητο μέχρι πρότινος- στάδιο της μετατροπής τους σε βλαστοκύτταρα.


Επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν κύτταρα του δέρματος σε μυϊκά κύτταρα της καρδιάς, παραλείποντας το ενδιάμεσο στάδιο της μετατροπής τους σε βλαστοκύτταρα.

Η νέα τεχνική ανοίγει το δρόμο στη μετατροπή των δερματικών κυττάρων σε άλλου είδους κύτταρα, όπως του εγκεφάλου ή του παγκρέατος και στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για μια σειρά από ασθένειες και τραυματισμούς, όπως καρδιοπάθειες, Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ.

Μέχρι σήμερα χρειάζονταν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες για να μετατραπούν ενήλικα δερματικά κύτταρα σε βλαστικά, καθώς μόνο ένα δερματικό κύτταρο ανάμεσα σε πολλές χιλιάδες τελικά

Ανοικτά μόνο για 5 ώρες τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην Πάτρα

Κλειστά είναι από το πρωί όλα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην Πάτρα, αφού οι πράκτορες καλούνται σήμερα να εκλέξουν τη νέα διοίκηση του συνδικαλιστικού τους οργάνου.


Τα πρακτορεία θα ανοίξουν σήμερα στις 5 το απόγευμα και θα

Μετατάξεις για 37 απολυμένους της Ολυμπιακής

«Πράσινο φως» για τη μετάταξη 37 πρώην υπαλλήλων της «Ολυμπιακής» στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου-Καταναλωτή. Στην απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Υποδομών και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, αναφέρεται πως η σχετική δαπάνη θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του τρέχοντος οικονομικού έτους κατά 235.000 ευρώ και κατά 1.312.000 ευρώ για κάθε επόμενο οικονομικό έτος.


Οι 37 απολυμένοι της «Ολυμπιακής» θα απασχοληθούν

Σημαντικά τα οφέλη για τον οργανισμό από την κατανάλωση μπαλσάμικου

Το μπαλσάμικο ξύδι που αναδεικνύει τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού χωρίς να τα καλύπτει αποδεικνύεται ένας σύμμαχος για την υγεία, αφού περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Περιέχει μόνο λίγους υδατάνθρακες και σε μικρές συγκεντρώσεις σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο, μαγγάνιο και μαγνήσιο, ενώ είναι «φτωχό» σε θερμίδες.

Οι φαινολικές ενώσεις και τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει δίνουν στο μπαλσάμικο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μάλιστα είναι 4 φορές περισσότερο αντιοξειδωτικό από τα φρούτα και λαχανικά. Είναι πράγματι ένα φυσικό προϊόν χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά, συντηρητικά και χρώματα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μια ισορροπημένη κατανάλωση πιθανόν να μειώνει τα καρδιαγγειακά επεισόδια, τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης, βελτιώνει τη στομαχική λειτουργία,

Σε ποιους δήμους θα γίνουν απαλλοτριώσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Κοινόχρηστους χώρους και οάσεις πράσινου θα αποκτήσουν δώδεκα δήμοι στην Αττική και άλλοι δεκαπέντε στην υπόλοιπη χώρα, μετά από απαλλοτριώσεις με πόρους του Πράσινου Ταμείου, στο πλαίσιο του προγραμματισμού και εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


«Προωθούμε την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη, προσφέροντας ανάσα σε υποβαθμισμένες περιοχές, που είναι επιβαρυμένες από την πυκνή δόμηση ή υποφέρουν από την έλλειψη ανοιχτών και πράσινων χώρων» υπογραμμίζει η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη.

Το ΥΠΕΚΑ, μετά την ψήφιση του ν.3843/2010 που όριζε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα των αυθαιρεσιών (ημιυπαίθριοι, κ.λπ.) θα διατεθούν για να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον, όπως με αστικές αναπλάσεις και με την απόκτηση χώρων πράσινου, ζήτησε από όλους τους δήμους της χώρας να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, βάσει του προγραμματισμού εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων για την απαλλοτρίωση ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών. Ζητήθηκε, επίσης, η πρόταση να συνοδεύεται από συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία και προτεραιότητες για την απαλλοτρίωση των χώρων, ανάλογα με την πολεοδομική σημασία τους στην οργάνωση και λειτουργία της κάθε πόλης και ανάλογα με το στάδιο των διαδικασιών της απαλλοτρίωσης. Αυτό ήταν σημαντικό, ώστε να αξιολογηθεί η ωριμότητα και η προτεραιότητα ένταξης των προτεινομένων

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς

Τους δικηγόρους που είχαν αρχικά οι κατηγορούμενοι ως αυτεπαγγέλτους συνηγόρους των κατηγορούμενων για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς διόρισε το δικαστήριο σε μια προσπάθεια να βγει από το αδιέξοδο η δίκη και προχωρήσει η διαδικασία.


Στην απόφαση αυτή προχώρησαν οι δικαστές μετά την άρνηση και της τρίτης ομάδας των δικηγόρων. Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη όποτε και αναμένεται να

Στο ίδιο τραπέζι ααστυνομία, λιμενικό και ΕΥΠ για το μεταναστευτικό

Η παράνομη μετανάστευση και οι τρόποι αντιμετώπισής της θα βρεθούν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Χρήστο Παπουτσή.


Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν η ηγεσία της αστυνομίας, του λιμενικού και της ΕΥΠ,

Άννα Διαμαντοπούλου: Η διαχείριση του ασύλου θα αφαιρεθεί από τους πρυτάνεις

Αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα αφαιρέσουν και τη δυνατότητα διαχείρισης του ασύλου από τους πρυτάνεις προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.


Παράλληλα, στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", αναφέρει ότι στις σχολές θα υπάρχει ιδιωτική αστυνοµία ή security που θα ελέγχει αυστηρά την είσοδο όλων στα πανεπιστηµιακά κτίρια.

Σύμφωνα με την Άννα Διαμαντοπούλου, το Συµβούλιο του Ιδρύµατος, που θα λειτουργεί εκτός πανεπιστηµίου, θα παίρνει την απόφαση για το εάν θα πρέπει ή όχι να κληθεί η αστυνοµία. "Το άσυλο «σκοτώνουν» αυτοί που δήθεν θέλουν να το προστατέψουν. Φτάσαµε η Σύνοδος των Πρυτάνεων να µην µπορεί να συνεδριάσει εντός των πανεπιστηµιακών ιδρυµάτων." αναφέρει η υπουργός.

Προσθέτει δε, ότι "το πανεπιστήµιο και το ΤΕΙ δεν αρκεί να είναι αυτοδιοίκητο, πρέπει να γίνει και διοικήσιµο. Αυτό θα γίνει – όπως γίνεται σε όλες τις δηµοκρατικές χώρες µε σπουδαία πανεπιστήµια – όπου κανείς δεν διανοείται να εκχωρήσει την εύρυθµη λειτουργία τους στην εισαγγελία και τις

Συμπλοκές στην Κερατέα

Εκτεταμένες συμπλοκές μεταξύ συγκεντρωμένων κατοίκων της Κερατέας που αντιδρούν στη κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και των αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν χθες λίγο μετά τις 9 το βράδυ.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι πολίτες που αντιδρούν με την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή του Οβρυόκαστρου συνεπλάκησαν για άγνωση μέχρι στιγμής με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκε ένας νεαρός και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου.

Με αφορμή τον τραυματισμό του νεαρού οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, στη Λεωφόρο Λαυρίου οι οποίες έκαναν εκτεταμένη χρήση

Απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο της Υγείας

Σε δύο επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 48ωρες απεργίες από αύριο έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας. Σήμερα συνεδριάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καθώς και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.


Τόσο το υγειονομικό προσωπικό όσο και οι γιατροί αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις" που έχει κατατεθεί

Ο καιρός στις 31.01.2011

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 12 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 3 έως 11 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 9 στο Βόρειο - Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 6 έως 13 βαθμούς στο υπόλοιπο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις, και στο Ιόνιο ανατολικοί - νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι επίσης τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις. Στον Πατραϊκό και στη Θάλασσα των Κυθήρων η ένταση των ανέμων κατά περιόδους θα αγγίζει τα 8 μπ.

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 - 12 βαθμούς αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 7-8. Οι άνεμοι θα πνέουν