www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει «εγγύηση επιτυχίας» για τα δάνεια προς Ελλάδα και Ιρλανδία

Δεν υπάρχει εγγυημένη επιτυχία των δανείων προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι, παρά το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που επικράτησε στο Νταβός.


Οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι εξαιρετικά δύσκολες, δήλωσε ο Λίπσκι, στην εφημερίδα Financial Times. Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να πει κανείς αν τα δάνεια από το ΔΝΤ και την ΕΕ θα έχουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, επειδή "υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές".

Οι δηλώσεις του έρχονται σε αντίθεση με την αισιοδοξία των Ευρωπαίων ηγετών και τραπεζιτών στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός για λύση της κρίσης χρεών της ευρωζώνης.

"Η έμφαση είναι στις προσπάθειες των αρχών των χωρών αυτών να βάλουν τάξη στην οικονομία και τα δημόσια οικονομικά τους σε μια δύσκολη κατάσταση", επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα, ότι τα δάνεια στην Ελλάδα και την Ιρλανδία "θα δώσουν περιθώριο
στις χώρες αυτές να κάνουν σημαντικές βελτιώσεις".

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, ο κ. Λίπσκι είπε ότι οι επενδυτές δεν έχουν δεχθεί τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, προσθέτοντας ότι στο ΔΝΤ "δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι οι αμφιβολίες των αγορών θα διαλύονταν γρήγορα, με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες

Δεν υπάρχουν σχόλια: