www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ταξί: συνεδριάζουν την Παρασκευή για τη λύση της απεργίας

Προς λύση φαίνεται ότι οδηγείται η πολυήμερη απεργία των ιδιοκτητών ταξί μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του κλάδου με τους Περιφερειάρχες. Ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

«Δεν υφίσταται λόγος σε κενό χρόνο να συνεχίζουμε την απεργία» είπε ο κ.Λυμπερόπουλος μιλώντας στη ΝΕΤ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εάν δεν υπάρξουν οι σωστές αποφάσεις από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, οι ιδιοκτήτες ταξί θα ξαναβγουν στους δρόμους.

«Έχω κάνει την πρόταση για λήξη της απεργίας, κάτι που συμφέρει τον κλάδο. Εάν δεν εισακουστώ ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη να οδηγήσουν τον κλάδο στην καταστροφή» τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος και πρόσθεσε ότι «η προσφορά βοήθειας και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μας δίνει

Η μεσογειακή διατροφή μας χαρίζει 15 επιπλέον χρόνια ζωής


Όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή σε συνδυασμό με συχνή σωματική άσκηση, δεν καπνίζουν και διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα χαρίζουν στον εαυτό τους 15 ολόκληρα χρόνια επιπλέον ζωής, υποστηρίζει τώρα νέα ολλανδική μελέτη.

Όπως αναφέρουν ωστόσο οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, μέσα από σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition», η θετική επίδραση της μεσογειακής διατροφής σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υγιεινές συνήθειες φάνηκε να είναι ισχυρότερη στις γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες.

Μεσογειακή διατροφή για μακροζωία



Στη 10ετή μελέτη οι ειδικοί εξέτασαν την πορεία της ζωής συνολικά 120.000 ανδρών και γυναικών που το 1986 ήταν ηλικίας 55-69 ετών. Μέχρι το 1996, αξιολόγησαν τις καθημερινές συνήθειες των συμμετεχόντων (τη διατροφή, την άσκηση, το σωματικό βάρος και το αν οι εθελοντές κάπνιζαν ή όχι)

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και από το μεσημέρι στα ορεινά κυρίως τημήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα όπου θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 32 στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 29 βαθμούς στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και από 22 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα