www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ταξί: συνεδριάζουν την Παρασκευή για τη λύση της απεργίας

Προς λύση φαίνεται ότι οδηγείται η πολυήμερη απεργία των ιδιοκτητών ταξί μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του κλάδου με τους Περιφερειάρχες. Ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

«Δεν υφίσταται λόγος σε κενό χρόνο να συνεχίζουμε την απεργία» είπε ο κ.Λυμπερόπουλος μιλώντας στη ΝΕΤ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εάν δεν υπάρξουν οι σωστές αποφάσεις από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, οι ιδιοκτήτες ταξί θα ξαναβγουν στους δρόμους.

«Έχω κάνει την πρόταση για λήξη της απεργίας, κάτι που συμφέρει τον κλάδο. Εάν δεν εισακουστώ ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη να οδηγήσουν τον κλάδο στην καταστροφή» τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος και πρόσθεσε ότι «η προσφορά βοήθειας και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μας δίνει
δύναμη για να σταματήσουν οι απεργίες».

Kαταλυτικό ρόλο στην αλλαγή στάσης των ιδιοκτητών ταξί φαίνεται ότι έπαιξαν οι περιφερειάρχες, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τους αυτοκινητιστές ότι δεν θα δέχονται αιτήσεις, ούτε θα εκδώσουν νέες άδειες για ταξί, μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών.

«Θα είμαστε στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί σε περίπτωση που αδικηθούν» είπε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ.Σγουρός, τονίζοντας πως οφείλουμε όλοι να βάλουμε πλάτη και να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά.

Οι περιφερειάρχες διαβεβαίωσαν τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ότι θα πάρουν και οι ίδιοι μέρος στο δημόσιο διάλογο, που αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του μήνα, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις (αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας κλπ) οι περιφερειάρχες ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί, εκτός και αν υπάρξει άλλη ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Μεταφορών ή Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των κυρώσεων σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: