www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Σεισμός στην Κούβα

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κούβα κοντά στην περιοχή Guantanamo.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Σεισμός στη Νέα Γουϊνέα

Ισχυρός σεισμός εντάσεως 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού Νέα Βρεττανία στην Παπούα Νέα Γουϊνέα.

Το επίκεντρο ήταν 95 χλμ βόρεια της πόλης Ραμπαούλ και 150 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Ταρόν.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της FRONTEX

Μετά το «ξύλο» που έφαγαν τα τουρκικά μαχητικά χθες από τα ελληνικά F-16, οι Τούρκοι συνέχισαν μεν την τακτική των «εξ αποστάσεως» αναχαιτίσεων των ιπτάμενων μέσων της FRONTEX, αλλά αυτήν την φορά δεν τόλμησαν να σηκώσουν μαχητικά αεροσκάφη.


Σύμφωνα με καταγραφές στην συχνότητα κινδύνου, πραγματοποιήθηκαν 3 εκπομπές ασυρμάτου από ραντάρ DATCA, προς ελικόπτερο του Λ/Σ που εκτελούσε αποστολή στο πλαίσιο της FRONTEX, ενώ αυτό πετούσε βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου σε ύψος 300 ποδών και εντός Ελληνικού Εναέριου Χώρου.

Η κλήση έλεγε ότι το ελικόπτερο βρισκόταν εντός Τουρκικού Εναέριου Χώρου και να εγκαταλείψει την περιοχή.

Το ελικόπτερο εκτέλεσε κανονικά την αποστολή του (Κως-Σάμος-Κως), συγκεκριμένα απογειώθηκε από την Κω στις 06:11 και προσγειώθηκε πάλι στην Κω στις 08:03.

Πηγή:defencenet

Παρουσία δύο εισαγγελέων το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού

Παρουσία δύο εισαγγελέων θα διεξαχθεί το ντέρμπι μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, αύριο στο ΟΑΚΑ.

Ο ένας θα συνοδεύσει την αποστολή του συλλόγου από τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο δεύτερος θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για να επιβλέπει τι συμβαίνει.

Έκρηξη βόμβας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 15.58 σε στάση λεωφορείων κοντά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη.


Προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 15.38 και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter στις 15.40.

Άγνωστος τηλεφώνησε προειδοποιώντας: «σε 20 λεπτά θα εκραγεί ισχυρή βόμβα στην Πέτρου Ράλλη, στο Μεταγωγών. Είναι τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο, δίπλα στη στάση λεωφορείου. Η έκρηξη θα είναι ισχυρή, να εκκενωθούν τα παρακείμενα κτήρια και να κλείσουν τα δύο ρεύματα της Πέτρου Ράλλη. Δεν είναι φάρσα».

Πριν από τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ο σκοπός της διεύθυνσης Αλλοδαπών είδε το ύποπτο αντικείμενο, πλησίασε, διαπίστωσε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό και ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στη στάση των λεωφορείων, στον τοίχο της περίφραξης του Τμήματος Αλλοδαπών και σε τζάμια καταστημάτων στην απέναντι πλευρά της Πέτρου Ράλλη.

To χώρο ερευνούν συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Μικρής ισχύος έκρηξη στα Πατήσια

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος εξερράγη επίσης στις 02.05 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην είσοδο πολυκατοικίας, στο 2ο όροφο της οποίας διαμένει ο αντιπρόεδρος της ελληνοπακιστανικής κοινότητας και μέλος του ΔΣ του φόρουμ μεταναστών Ανουάρ Ικμπάλ, στον οδό Πάτμου 23 στα Πατήσια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 01.43 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και την εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Άγνωστος τηλεφώνησε και προειδοποίησε ότι «σε 20 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο σπίτι του προέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου στην οδό Πάτμου 23».

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε ένα σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο.

Την υπόθεση διερευνά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Πηγή:naftemporiki

Με καθυστερήσεις το Σάββατο ο ΗΣΑΠ

Ανά 30 λεπτά θα γίνονται τα τελευταία δρομολόγια του ΗΣΑΠ το Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, τα δρομολόγια διαμορφώνονται ως εξής:



-Από Κηφισιά προς Καλλιθέα: 02:00

-Από Κηφισιά προς Ομόνοια: 02:30

-Από Καλλιθέα προς Κηφισιά: 02:09

-Από Καλλιθέα προς Ομόνοια: 02:39

-Από Φάληρο προς Πειραιά: 02:45

-Από Πειραιά προς Φάληρο: 02:30

O καινούργιος παπάς της ενορίας

O καινούργιος παπάς της ενορίας ήταν τόσο νευρικός στην πρώτη του λειτουργία, που δεν μπορούσε να μιλήσει. Πριν από την επόμενη λειτουργία ρωτάει τον Αρχιεπίσκοπο, τι θα μπορούσε να κάνει για να χαλαρώσει.


Ο Αρχιεπίσκοπος τον συμβουλεύει ως εξής: "Την επόμενη φορά ρίξε μερικές σταγόνες βότκα στο νερό που θα πιεις και θα δεις πώς θα χαλαρώσεις". Την Κυριακή ο παπάς ακολουθεί τη συμβουλή και πραγματικά νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει κήρυγμα χωρίς άγχος ακόμα και αν λυσσομανούσε καταιγίδα.

Μετά τη λειτουργία επιστρέφει στο σπίτι του, όπου μετά από λίγο εμφανίζεται ο Διάκος του Αρχιεπισκόπου και του παραδίδει ένα σημείωμα που έγραφε τα εξής:

Αγαπητέ πάτερ,

Την επόμενη φορά να ρίξετε μερικές σταγόνες βότκα στο νερό κι όχι μερικές σταγόνες νερό στη βότκα. Σας παραθέτω μερικές παρατηρήσεις, για να μην επαναληφθούν τα σημερινά.

* Δεν χρειάζεται να τοποθετείτε φέτα λεμονιού στο χείλος του δισκοπότηρου

* Το κουβούκλιο στην πλευρά της εκκλησίας είναι το εξομολογητήριο, όχι το μπάνιο.

* Ο Αρχάγγελος είπε στην Παρθένο: "Χαίρε κεχαριτωμένη", όχι "Γεια σου πιπίνι".

* Καλό θα είναι να μην ακουμπάτε στο άγαλμα της Παναγίας πόσο μάλλον να το αγκαλιάζετε και να το φιλάτε με τέτοιο πάθος.

* Οι εντολές είναι 10 και όχι 12. Οι απόστολοι ήταν 12 και όχι 7. Κανείς τους δεν ήταν νάνος.

* Δεν αναφερόμαστε στον Ιησού Χριστό και τους αποστόλους ως "Ι.Χ. και Σία".

* Ο Ιούδας ήταν προδότης, όχι "σκατορουφιάνος του κερατά" που είπες εσύ στους χριστιανούς.

* Ο Χριστός μας είπε στον Πέτρο ότι "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, θα με αρνηθείς", δεν του είπε: "Μέχρι να λαλήσουν τα κοκόρια θα μ' έχεις γράψει στ` α...... σου".

* Δεν επιτρέπεται να αποκαλούμε την κεφαλή της εκκλησίας μας "Νονό".

* Το καθαγιασμένο ύδωρ είναι για να ευλογούμε, όχι για να δροσίζουμε τον σβέρκο μας.

* Ποτέ δεν κηρύττουμε καθισμένοι στα σκαλιά του ιερού και σε καμία περίπτωση δεν ακουμπάμε το πόδι μας πάνω στη Βίβλο.

* Ο άρτος χρησιμεύει για τη Θεία Ευχαριστία όχι ως απεριτίφ που συνοδεύει το κρασί.

* Η παρότρυνση να χορέψει το ποίμνιο ήταν ενδιαφέρουσα, δεν χρειαζόταν όμως και να χορέψει γιάγκα γύρω από τηνεκκλησία.

* Τις σκάλες του άμβωνα τις κατεβαίνουμε κανονικά, όχι τσουλήθρα στο κάγκελο.

* Και τέλος, την λειτουργία την τελειώνουμε με "Αμήν", όχι με "Ολέ!"

* Α! Ναι!! Αυτός που καθόταν στην άκρη του ιερού και τον οποίο αποκαλέσατε "αδερφάρα" και "τραβεστί με μάξι" ήμουν εγώ!

Ελπίζω αυτά τα λάθη να διορθωθούν την ερχόμενη Κυριακή.

Με τιμή,
Ο Αρχιεπίσκοπος.

Ελεύθερη πρόσβαση σε Ελληνικό και παραλία

Ακυρώνονται τα σχέδια για εμπορικά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Τέλος στην υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος από την πύλη τού παλιού αεροδρομίου έως τη λεωφόρο Αμφιθέας που προέβλεπαν τα σχέδια του 2007, βάζει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Με τα νέα σχέδια για το πάρκο του Ελληνικού, καταργούνται ακόμη τα εμπορικά κέντρα και οι πολυτελείς κατοικίες.


Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πέσουν όλες οι περιφράξεις των Ολυμπιακών Ακινήτων στο Ελληνικό προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση του κοινού. Αυτό, σύμφωνα με πηγές από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, δεν σημαίνει και αλλαγή στις συμβάσεις εκμετάλλευσης. Στα σχέδια περιλαμβάνεται ακόμη η ένωση του χώρου του πρώην αεροδρομίου με την παραλία του Αγίου Κοσμά με το ρίξιμο των περιφράξεων και τη μεταφορά αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην παραλία, στους χώρους των Ολυμπιακών Ακινήτων στο Ελληνικό.

Τα νέα σχέδια για τη δημιουργία χώρου πρασίνου στο Ελληνικό και την απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου αναμένεται να παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οι νέες επεμβάσεις αναμένεται να είναι αισθητά πιο οικονομικές από τον αρχικό σχεδιασμό του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ.

Χώρος πρασίνου. Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του νέου προέδρου του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας κ. Γιάννη Πολύζου με τους δήμαρχους Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την αλλαγή πλεύσης στα σχέδια σχετικά με τη δημιουργία χώρου πράσινου στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Βασικός στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι η ελεύθερη πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας. Σήμερα, έξι χρόνια μετά τούς Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, στο παραλιακό μέτωπο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως τη Γλυφάδα βλέπει κανείς μπάζα, περιφράξεις, κατασκευές νυχτερινών κέντρων και στο... βάθος θάλασσα.

«Η απόδοση της διαχείρισης της πλαζ του Αγίου Κοσμά στον Δήμο προκειμένου να ανοίξουμε τις εγκαταστάσεις είναι από τις πρώτες μας προτεραιότητες», λέει στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Ελληνικού κ. Χρήστος Κορτζίδης. «Σε ό,τι αφορά τον χώρο του πρώην αεροδρομίου, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Διεκδικούμε να γίνει χώρος πρασίνου χωρίς να υπάρχει καμία νέα πολεοδόμηση για την κατασκευή εμπορικών κέντρων και κατοικιών».

Έργα σε δύο φάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα πέσουν όλες οι περιφράξεις στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Κανόε- Καγιάκ, στις εγκαταστάσεις Σόφτμπολ και στο Κέντρο Ξιφασκίας προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος, να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση του κοινού και να γίνει δενδροφύτευση όλων των ελεύθερων χώρων.

Οι όποιες πολεοδομικές παρεμβάσεις θα γίνουν μόνο στα υφιστάμενα κτίρια που υπάρχουν στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, ενώ τα έσοδα για τη συντήρηση του πάρκου θα προέρχονται από την εκμετάλλευση των Ολυμπιακών Ακινήτων.

Στον χώρο του πρώην αεροδρομίου υπάρχουν 419 κτίρια και το σχέδιο του 2007 προέβλεπε την κατεδάφιση των 378 και τη διατήρηση των 41.

Ελάττωση του κόστους. Η δεύτερη φάση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα αφορά την υλοποίηση- αλλά με μικρότερο κόστος- των όσων προβλέπονται στο βραβευθέν αρχιτεκτονικό σχέδιο (στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που διεξήχθη) μόνο στα έργα πρασίνου, όπως είναι για παράδειγμα οι διαδρομές πρασίνου και τα ρέματα.


Πέφτουν οι περιφράξεις στα Ολυμπιακά Ακίνητα και στον Άγιο Κοσμά

Αντιπαράθεση και για το κόστος των δέντρων

Τον Ιούλιο του 2009 οι δήμοι Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου που διεκδικούν τη δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου και εξέφρασαν αντιρρήσεις στα σχέδια του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ανέθεσαν μέσω ΤΕΔΚΝΑ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) τη σύνταξη νέας μελέτης. Οπως προκύπτει από την πρώτη φάση της μελέτης που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, υπήρξε ένας υπερβολικός προϋπολογισμός που οφειλόταν στα συμπληρωματικά έργα πολεοδόμησης- δεν είχαν σχέση με το πάρκο- και στην υπερκοστολόγηση των έργων πρασίνου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας επίκουρο καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ κ. Νίκο Μπελαβίλα, «με βάση την προκήρυξη το έργο έπρεπε να ξεκινήσει με 351 εκατ. ευρώ. Το ελάχιστο κόστος εκκίνησης ήταν 51,1 εκατ. και το ανταποδοτικό τέλος για τα Σπάτα 300 εκατ. Ενδεικτικά διαπιστώσαμε ότι η προμήθεια κωνοφόρων υπολογίστηκε με τιμή από 400 έως 2.300 ευρώ το δένδρο, ενώ οι πραγματικές τιμές είναι το πολύ 280 ευρώ για δένδρα ύψους 3 μέτρων! Την ίδια ώρα, το κόστος φύτευσης χωρίς την εκσκαφή και την προσθήκη χώματος υπολογίστηκε στα 37 ευρώ ανά δένδρο ενώ το πραγματικό κόστος μαζί με τη διάνοιξη του λάκκου και το χώμα ανέρχεται σε 10 ευρώ...».

'Οπως επισημαίνει ο κ. Μπελαβίλας, με 47 εκατ. ευρώ (τιμές 2010) τα υπάρχοντα χωμάτινα εδάφη του Ελληνικού μπορούν να καλυφθούν με 240.000 δένδρα και 210.000 θάμνους αντί των 40.000- 60.000 δένδρων που προέβλεπε το σχέδιο του 2007». Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι θα γίνει με το ανταποδοτικό τέλος για τα Σπάτα που ανεβάζει το κόστος.

Λειτουργικό κόστος. Στην έρευνα που συνέταξε το ΕΜΠ προκύπτει ότι το λειτουργικό κόστος του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού για τους αμιγείς χώρους πρασίνου ανέρχεται ετησίως σε 1.000.000 ευρώ αν ληφθεί υπόψη το ελάχιστο προβληματικό κόστος των 500 ευρώ το στρέμμα σήμερα στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» ή σε 2.600.000 για το σύνολο της έκτασης. Με ευρωπαϊκές ωστόσο τιμές το κόστος ανέρχεται γύρω στα 5 εκατ. ευρώ.

Πηγή:tanea

Δύσκολα τα επόμενα 3 χρόνια

Τρία ακόμα δύσκολα χρόνια σκληρής λιτότητας περιμένουν τους εργαζομένους, όπως άφησε να διαφανεί από το βήμα του συνεδρίου της ΓΣΕΕ ο πρωθυπουργός, που υπεραμύνθηκε των σκληρών μέτρων που ελήφθησαν χαρακτηρίζοντάς τα αναγκαία, αφού η «χώρα βρίσκεται στον πάτο του βαρελιού». Προβλέποντας τις σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκαλέσει η κυβερνητική πολιτική, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες σε συστράτευση, διάλογο ακόμη και υγιή αντιπαράθεση, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη να αποφευχθούν τα φαινόμενα βίας που εκθέτουν την χώρα μας διεθνώς.


«Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι ότι οι κόποι μας θα πιάσουν τόπο. Σε τρία χρόνια θα έχουμε γυρίσει σελίδα…».

Ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στους συνέδρους και απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέτρα «κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά», έθεσε το δίλημμα: «Τι είναι αδικία; Να κάνουμε σήμερα θυσίες ή να αφήσουμε το πρόβλημα ανεξέλεγκτο για να υποστούμε τις συνέπειες;».

«Δίκαιο είναι να σώσουμε το σπίτι μας» απάντησε ο ίδιος με έμφαση, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας «Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Ο πρωθυπουργός επέρριψε για μία ακόμη φορά ευθύνες στην πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές επιλογές» και ζήτησε τη συναίνεση των εργαζομένων σε μια ιστορική καμπή για τη χώρα.

«Να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα για να αλλάξουμε τη χώρα ριζικά», ενώ σε μια προσπάθεια να ρίξει γέφυρα προς τη ΓΣΕΕ τόνισε ότι είναι αυτονόητη η υποχρέωσή του να συνομιλεί άμεσα και με απόλυτη ειλικρίνεια με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση όχι μόνον ως αναπόφευκτα, αλλά ως αναγκαία για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας, απορρίπτοντας την κριτική περί αδικιών.

Nωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις όχι μόνο για το
επόμενο διάστημα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, χαρακτηρίζοντας προανάκρουσμα τη μέχρι στιγμής αγωνιστική δράση. Ο κ.Παναγόπουλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω το μέτρο για την αύξηση της φορολογίας των αποζημιώσεων.

Πηγή: Απογευματινή

'Οριο από Ε.Ε στη χρήση Ιnternet μέσω κινητού

Φραγή στους μεγάλους λογαριασμούς της κινητής τηλεφωνίας βάζει από 1η Μαρτίου 2010 η Ευρωπαϊκή Ενωση. Η αρμόδια επίτροπος κ. Νέλι Κρους ζήτησε από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να εφαρμόσουν «φραγή» στα 50 ευρώ μηνιαίως -εκτός και αν οι πελάτες ζητήσουν άλλο όριο- στη χρήση του Internet μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και κατά τη διάρκεια χρήσης της υπηρεσίας περιαγωγής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στην αποστολή λογαριασμού 46.000 ευρώ σε Γερμανό πολίτη, ο οποίος στη Γαλλία χρησιμοποιούσε σύνδεση κινητού τηλεφώνου για να κατεβάσει στον υπολογιστή του τηλεοπτικό πρόγραμμα. Επίσης αναφέρεται στην περίπτωση φοιτητή από τη Βρετανία ο οποίος χρεώθηκε με 9.000 ευρώ για τη χρήση του υπολογιστή στη διάρκεια των σπουδών του σε άλλη χώρα της Ε. Ε.

Οι καταναλωτές σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της Κομισιόν έχουν δικαίωμα μέχρι 30/6/2010 να επιλέξουν το όριο απενεργοποίησης της υπηρεσίας. Οσοι δεν το πράξουν, θα μπουν στο όριο των 50 ευρώ μηνιαίως και ο πάροχος του υπηρεσίας θα είναι επιφορτισμένος να ενημερώνει τον καταναλωτή όταν φτάσει στο 80% του ορίου χρέωσης που έχει επιλέξει. «Η προστασία των καταναλωτών από “σοκαριστικούς” λογαριασμούς περιαγωγής δεδομένων είναι ένα χρήσιμο βήμα προς την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στη χρήση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας για πρόσβαση στο Internet όταν βρίσκονται στο εξωτερικό», είπε η επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα κ. Κρους.

Η υπηρεσία της φραγής στο όριο που έχει επιλέξει ο καταναλωτής φυσικά ισχύει για τις χώρες της Ε. Ε.

Πηγή:καθημερινή

Λονδίνο: Θεραπεία για εθισμένους εφήβους στο Διαδίκτυο

Η θεραπεία έχει επίσης στόχο κατά τη διάρκεια των συνεδριών να αυξήσει την εμπιστοσύνη των εφήβων «στην πραγματική» ζωή.

Ένα νοσοκομείο στο Λονδίνο προτείνει μία θεραπεία ειδικά σχεδιασμένη για τους εφήβους που έχουν εθιστεί στο Διαδίκτυο, ένα φαινόμενο που μπορεί να διαταράξει «σημαντικά» τη ζωή των νέων, δήλωσε σήμερα το νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο Capio Nightingale, στο κέντρο του Λονδίνου, δήλωσε ότι έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Young Person's Technology Addiction» (Εθισμός των Νέων στην Τεχνολογία) έπειτα από πολλές απελπισμένες εκκλήσεις γονιών.

«Το να περνάνε το χρόνο τους χωρίς όρια στο Διαδίκτυο, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό μειονέκτημα στη ζωή των νέων», εξηγεί ο γιατρός Ρίτσαρντ Γκράχαμ, υπεύθυνος του προγράμματος θεραπείας.

Η θεραπεία «προσαρμόζεται ξεχωριστά σε κάθε έφηβο και ποικίλει ξεκινώντας από μία εντατική θεραπεία στην κλινική μέχρι ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες». «Βασικός στόχος είναι να ενθαρρυνθούν οι κοινωνικές δραστηριότητες που δεν συνδέονται με το Διαδίκτυο και να αναπτυχθούν στρατηγικές με τις οποίες οι έφηβοι θα μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο διαδίκτυο, όπως η παρενόχληση», δηλώνει το νοσοκομείο.

Η θεραπεία έχει επίσης στόχο κατά τη διάρκεια των συνεδριών να αυξήσει την εμπιστοσύνη των εφήβων «στην πραγματική ζωή» και να τους βοηθήσει να «διαχειριστούν την ενέργεια και την διέγερση που ακολουθεί έπειτα από τις πολλές ώρες που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Πολλοί γονείς έχουν αναφέρει ότι τα παιδιά τους γίνονταν «τρελά από θυμό» όταν τους ζητούσαν να κλείσουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε τέτοιο βαθμό, ώστε κάποιες φορές ήταν απαραίτητη η παρέμβαση της αστυνομίας, δήλωσε ο Γκράχαμ σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Evening Standard.

Στο Διαδίκτυο για τα προσωπικά προβλήματα

Σύμφωνα μάλιστα με μία άλλη έρευνα, που δημοσιεύθηκε, οι νεαροί Βρετανοί προτιμούν να καταφεύγουν στο Διαδίκτυο για να ζητήσουν βοήθεια για προσωπικά τους προβλήματα από το να στρέφονται στους γονείς ή τους φίλους τους.

Εννέα στους 10 από τους 1.000 ερωτηθέντες ηλικίας κάτω των 25 ετών δήλωσαν στην έρευνα που διενέργησε η εθνική δωρεάν γραμμή βοήθειας Get Connected ότι είχαν χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για να λύσουν ένα προσωπικό τους πρόβλημα.

Μόνο το ένα τρίτο δήλωσε ότι θα συζητούσαν ένα πρόβλημά τους με τη μητέρα τους, ενώ μόνο 1 στους 20 με τον πατέρα τους. Οι μισοί δήλωσαν ότι θα μιλούσαν σε έναν φίλο τους.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι οι μισοί από τους νεαρούς που αναζήτησαν λύση στο πρόβλημά τους στο διαδίκτυο δήλωσαν ότι οι πληροφορίες που βρήκαν τους ανησύχησαν περισσότερο.

Πηγή:kathimerini

ΠΟΜΙΔΑ: Μεγάλα θύματα της μεταρρύθμισης οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνουν πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» των νέων μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση με τη φορολογική μεταρρύθμιση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ: «Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι τελικά τα μεγάλα θύματα της φορολογικής μεταρρύθμισης που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο συνδυασμός της αρπακτικής κλιμάκωσης του νέου Φ«Μ»ΑΠ, με φορολογία εισοδήματος υψηλότερη από τη νέα φορολογική κλίμακα, με δυσβάστακτα τεκμήρια «αντικειμενικής δαπάνης» διαβίωσης και κατάργηση των απαλλαγών για επισκευές κτιρίων κλπ., συνιστούν πραγματική λεηλασία και οδηγούν νομοτελειακά σε φορολογική εξόντωση, ιδιαίτερα τους κατόχους απρόσοδων ακινήτων. Επισημαίνουμε τις πέντε σημαντικότερες αναλήθειες της αιτιολογικής έκθεσης σε σχέση με τις διατάξεις που καθιερώνονται με το νομοσχέδιο:

- «Εφαρμογή μιας ενιαίας προοδευτικής τιμαριθμοποιημένης φορολογικής κλίμακας για όλα τα εισοδήματα».

Πως είναι ενιαία για όλα τα εισοδήματα η νέα κλίμακα, όταν τα μισθώματα (και μόνον αυτά) θα φορολογούνται με υψηλότερο συντελεστή από όλα τα άλλα επειδή δεν καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5 - 3%, ο οποίος είχε επιβληθεί παλαιότερα σε προηγούμενη κατάργηση του Φ«Μ»ΑΠ;

- «Εφαρμογή προοδευτικής φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας».

Δεν είναι «Μεγαλοιδιοκτήτες» οι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι σε όλη τη χώρα που η ακίνητη περιουσία τους υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ, και κάθε χρόνο θα πληρώνουν απίστευτα ποσά που συνεχώς θα αυξάνονται. Ούτε είναι προοδευτική αλλά απλά εξοντωτική η νέα φορολογική κλίμακα του ΦΜΑΠ! Ο φόρος αυτός θα καταρρεύσει, όπως και τις τρεις προηγούμενες φορές που επιβλήθηκε, αφού όμως πρώτα, δυστυχώς, «κατεδαφίσει» την οικοδομή, αλλά και τη μεσαία τάξη της χώρας μας…

- «Επαναφορά φόρου κληρονομιάς γονικών παροχών με υψηλό αφορολόγητο».

Δεν είναι υψηλό αφορολόγητο το νέο αφορολόγητο ποσό των 150.000 ευρώ, ούτε ελάφρυνση η επιβολή φόρου 10% από το πρώτο ευρώ στις χρηματικές κληρονομιές.

- «Κατάργηση χαριστικών φοροαπαλλαγών στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου».

Δεν ήταν «χαριστική» η απαλλαγή για αγορά πρώτης κατοικίας αλλά μια κοινωνική κατάκτηση, που επιβάλλεται μάλιστα από τη σχετική συνταγματική διάταξη, και δεν επιτρέπεται να φαλκιδεύεται, όπως και η απαλλαγή από τους τόκους στεγαστικού δανείου. Το μόνο θετικό είναι η αποδοχή της πρότασής μας για επέκταση της απαλλαγής στην αποθήκη και τη θέση στάθμευσης. Εξάλλου δεν ήταν «χαριστική» ούτε η απαλλαγή του 40% των εξόδων επισκευής κτιρίων που καταργείται αναιτιολόγητα με το νομοσχέδιο.

- «Καθιερώνεται ένα απλό και δίκαιο σύστημα καθορισμού ελάχιστων δαπανών διαβίωσης με βάση τα χρησιμοποιούμενα περιουσιακά στοιχεία».

Ο συνδυασμός των προβλεπόμενων ποσών δαπάνης κατοικιών, αυτοκινήτων κλπ. θα καταλήξει σε ιδιαίτερα αυξημένη και τελικά άδικη υπερφορολόγηση για πολλούς φορολογουμένους οι οποίοι μένουν σε κατοικία με μεγάλο εμβαδόν, και θα οδηγήσει σε περαιτέρω «ξενοίκιασμα» και ερήμωση τέτοιων κατοικιών, μια και το τεκμήριο αυτό αφορά όχι μόνον τους ιδιοκτήτες αλλά και τους ενοικιαστές τους».

Γρήγορες αποφάσεις ζήτησε ο Μπαρόζο

Να στηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο μηχανισμός οικονομικής βοήθειας, για να χρησιμοποιηθεί αν παραστεί ανάγκη, ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής των Βρυξελλών, Ζοζέ Ντουράο Μπαρόζο, απ' όλους του ηγέτες όλων των μελών της ΕΕ.


 .Δεν μπορούμε να παρατείνουμε άλλο την παρούσα κατάσταση.

21 Μαρτίου - Εαρινή Ισημερία

Η Άνοιξη είναι μια από τις 4 εποχές της εύκρατης ζώνης.

Αστρονομικά ξεκινά με την εαρινή ισημερία στις 21 Μαρτίου στο Βόρειο Ημισφαίριο, περιλαμβάνει τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάϊο και τελειώνει με το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου.

Στο Νότιο ημισφαίριο η εαρινή ισημερία ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και τελειώνει στο χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου.

Στην μετεωρολογία αναφέρονται συμβατικά οι τρεις μήνες του βόρειου είτε του Νότιου ημισφαιρίου ως Άνοιξη, παρόλο που η πραγματική διάρκεια της εν λόγω εποχής είναι 21 Μαρτίου - 21 Σεπτεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Στο Κελτικό ημερολόγιο η Άνοιξη περιλαμβάνει τους μήνες Φεβρουάριο - Απρίλιο.

Το Πάσχα είναι κινητή εορτή και γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας.

Τι μας έλεγε ο Παπανδρέου, πριν λίγο καιρό...

Τα σχόλια δικά σας ...

http://www.greektube.org/content/view/101912/2/

Αναγνώστης