www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Δύσκολα τα επόμενα 3 χρόνια

Τρία ακόμα δύσκολα χρόνια σκληρής λιτότητας περιμένουν τους εργαζομένους, όπως άφησε να διαφανεί από το βήμα του συνεδρίου της ΓΣΕΕ ο πρωθυπουργός, που υπεραμύνθηκε των σκληρών μέτρων που ελήφθησαν χαρακτηρίζοντάς τα αναγκαία, αφού η «χώρα βρίσκεται στον πάτο του βαρελιού». Προβλέποντας τις σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκαλέσει η κυβερνητική πολιτική, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες σε συστράτευση, διάλογο ακόμη και υγιή αντιπαράθεση, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη να αποφευχθούν τα φαινόμενα βίας που εκθέτουν την χώρα μας διεθνώς.


«Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι ότι οι κόποι μας θα πιάσουν τόπο. Σε τρία χρόνια θα έχουμε γυρίσει σελίδα…».

Ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στους συνέδρους και απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέτρα «κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά», έθεσε το δίλημμα: «Τι είναι αδικία; Να κάνουμε σήμερα θυσίες ή να αφήσουμε το πρόβλημα ανεξέλεγκτο για να υποστούμε τις συνέπειες;».

«Δίκαιο είναι να σώσουμε το σπίτι μας» απάντησε ο ίδιος με έμφαση, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας «Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Ο πρωθυπουργός επέρριψε για μία ακόμη φορά ευθύνες στην πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές επιλογές» και ζήτησε τη συναίνεση των εργαζομένων σε μια ιστορική καμπή για τη χώρα.

«Να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα για να αλλάξουμε τη χώρα ριζικά», ενώ σε μια προσπάθεια να ρίξει γέφυρα προς τη ΓΣΕΕ τόνισε ότι είναι αυτονόητη η υποχρέωσή του να συνομιλεί άμεσα και με απόλυτη ειλικρίνεια με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση όχι μόνον ως αναπόφευκτα, αλλά ως αναγκαία για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας, απορρίπτοντας την κριτική περί αδικιών.

Nωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις όχι μόνο για το
επόμενο διάστημα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, χαρακτηρίζοντας προανάκρουσμα τη μέχρι στιγμής αγωνιστική δράση. Ο κ.Παναγόπουλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω το μέτρο για την αύξηση της φορολογίας των αποζημιώσεων.

Πηγή: Απογευματινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: