www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Έκρηξη βόμβας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 15.58 σε στάση λεωφορείων κοντά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη.


Προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 15.38 και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter στις 15.40.

Άγνωστος τηλεφώνησε προειδοποιώντας: «σε 20 λεπτά θα εκραγεί ισχυρή βόμβα στην Πέτρου Ράλλη, στο Μεταγωγών. Είναι τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο, δίπλα στη στάση λεωφορείου. Η έκρηξη θα είναι ισχυρή, να εκκενωθούν τα παρακείμενα κτήρια και να κλείσουν τα δύο ρεύματα της Πέτρου Ράλλη. Δεν είναι φάρσα».

Πριν από τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ο σκοπός της διεύθυνσης Αλλοδαπών είδε το ύποπτο αντικείμενο, πλησίασε, διαπίστωσε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό και ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στη στάση των λεωφορείων, στον τοίχο της περίφραξης του Τμήματος Αλλοδαπών και σε τζάμια καταστημάτων στην απέναντι πλευρά της Πέτρου Ράλλη.

To χώρο ερευνούν συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Μικρής ισχύος έκρηξη στα Πατήσια

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος εξερράγη επίσης στις 02.05 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην είσοδο πολυκατοικίας, στο 2ο όροφο της οποίας διαμένει ο αντιπρόεδρος της ελληνοπακιστανικής κοινότητας και μέλος του ΔΣ του φόρουμ μεταναστών Ανουάρ Ικμπάλ, στον οδό Πάτμου 23 στα Πατήσια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 01.43 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και την εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Άγνωστος τηλεφώνησε και προειδοποίησε ότι «σε 20 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο σπίτι του προέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου στην οδό Πάτμου 23».

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε ένα σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο.

Την υπόθεση διερευνά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Πηγή:naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: