www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σκύλος... γιατρός «μυρίζεται» καρκίνο

Τον καρκίνο του παχέος εντέρου, σε αρκετά πρόωρο στάδιο, κατάφερε να διαγνώσει με την οσμή του ένας σκύλος ράτσας Λαμπρατόρ ριτρίβερ, ο οποίος συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές ιαπωνικού πανεπιστήμιου.


Στο πλαίσιο των πειραμάτων, ειδικοί από την Ιαπωνία έβαλαν στο εργαστήριό τους το συγκεκριμένο σκύλο, αφού έχει ιδιαίτερα δυνατή οσμή και σε προηγούμενες έρευνες που είχαν κάνει παλαιότερα συνάδελφοί τους, είχε φανεί ότι όντως οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν πρωτεΐνες που παράγουν τα καρκινικά κύτταρα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, το ειδικά εκπαιδευμένο οκτάχρονο θηλυκό Λαμπραντόρ, έκανε 74 διαγνωστικά τεστ όσφρησης σε διάστημα μερικών μηνών. Κάθε τεστ περιλάμβανε την αξιολόγηση πέντε δειγμάτων αναπνοής ή κοπράνων. Τα δείγματα προέρχονταν από 48 άτομα με καρκίνο του εντέρου σε διάφορα στάδια και από 258 υγιείς εθελοντές.

Για να πιστοποιηθεί ακόμη περισσότερο η εγκυρότητα του αποτελέσματος, οι ειδικοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν και δείγματα από πολύποδες εντέρου, οι οποίοι είναι καλοήθεις δυσπλασίες, που

Θέλει να μείνει ως το Σεπτέμβριο ο Μουμπάρακ

O Χόσνι Μουμπάρακ θα δηλώσει σε διάγγελμά του ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Al Arabiya. Δεν προτίθεται όμως να παραιτηθεί πριν στηθούν οι κάλπες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


Οι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο του 2011. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος φέρεται να υποστηρίζει ότι θα εργαστεί μέχρι τότε για να ικανοποιήσει τα αιτήματα του λαού.

Αν οι πληροφορίες του Al Arabiya επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για ελιγμό του Μουμπάρακ απέναντι στο αίτημα των διαδηλωτών, που δεν είναι άλλο από την άμεση παραίτησή του και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών. Η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για την ψήφο αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές

Αντισυνταγματικό έκρινε το νόμο Ραγκούση, 3838/2010, για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του. Πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.


Το ΣτΕ τονίζει πως η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και του εκλέγεσθαι για την τοπική αυτοδιοίκηση «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Λόγω του παραπάνω, οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετες προς τα

Αποκαλυπτικό πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τα Εθνικά Κληροδοτήματα

Εκτροπές συγκεκριμένων Κληροδοτημάτων από τον σκοπό λειτουργίας τους, επιδερμικούς ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών, αναποτελεσματική έως ανύπαρκτη εποπτεία, ρυθμούς εκκαθάρισης υποθέσεων που απαιτούν... 300 χρόνια για να ολοκληρωθούν και ανεκτίμητη αξία, που μόνο κατά προσέγγιση υπολογίζεται πάνω από 10 δισ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται η κινητή και ακίνητη περιουσία των πολύ μεγάλων Κοινωφελών Περιουσιών, είναι μερικές από τις διαπιστώσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Διαπιστώσεις που καταγράφει η Επιτροπή Θεσμών στο πόρισμα της, το οποίο συντάχθηκε με εισήγηση των βουλευτών Θανάση Τσούρα (ΠΑΣΟΚ) και Προκόπη Παυλόπουλου (ΝΔ) μετά από ακρόαση αρμόδιων φορέων αλλά και έρευνα, και θα υποβληθεί, μαζί με συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις, στην κυβέρνηση.

Στο πόρισμα τονίζεται η ανάγκη «θεσμικών μεταρρυθμίσεων στην οργάνωση και λειτουργία των Εθνικών Κληροδοτημάτων»καθώς διαπιστώθηκαν «σημαντικές κακοδαιμονίες που τα οδήγησαν να βρίσκονται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση».«Η κατάσταση πολλών κληροδοτημάτων σε ότι αφορά

Ανοιχτά αύριο τα φαρμακεία στον Πειραιά

Ανοιχτά από αύριο θα είναι τα φαρμακεία του Πειραιά και θα ξανακλείσουν την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, αποφάσισε να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Παρασκευή, Δευτέρα), ενώ την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.


Πάντως οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους των Ταμείων που τους οφείλουν, δηλαδή τα Ταμεία του Δημοσίου, των Υγειονομικών, των Συμβολαιογράφων, των Νομικών και του ΗΣΑΠ. Ανάλογη στάση θα κρατήσουν και οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας από 1η

Πέθανε ο ποιητής Τάκης Βαρβιτσιώτης

Κηδεύεται αύριο στις 10 το πρωί από τον ιερό της του Θεού Σοφίας στην «αιώνια» γειτονιά του ο ποιητής Τάκης Βαρβιτσιώτης, που «έφυγε» τα ξημερώματα σε ηλικία 95 ετών.


Γεννημένος το 1916 στη Θεσσαλονίκη (σσ. κατοικούσε στο ίδιο σπίτι σχεδόν από τη γέννησή του πίσω από την Αγία Σοφία), σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διορίστηκε ως δικηγόρος το 1940. Παρά ταύτα παρέμεινε έκτοτε αφοσιωμένος στην ποίηση. Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στα γράμματα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1936, στο περιοδικό «Μακεδονικές Ημέρες», και πιο δυναμικά μία δεκαετία αργότερα, όταν εκδόθηκε το περιοδικό «Κοχλίας».

Δημοσίευσε 22 ποιητικές συλλογές. Το έργο του μεταφράσθηκε σε πολλές ξένες γλώσσες και ο ίδιος μετέφρασε Γάλλους, Ισπανούς και λατινοαμερικανούς ποιητές. Ήταν μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Ποιητών και επισκέφθηκε, ως επίσημος καλεσμένος, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Είχε λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ Ποίησης, ενώ παρευρέθηκε και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας σε παγκόσμια συνέδρια και σε διεθνείς συναντήσεις συγγραφέων. Τιμήθηκε με το Βραβείο της Ομάδας των Δώδεκα, το Α΄Κρατικό Βραβείο Ποίησης, το Βραβείο Ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών, το Βραβείο Ουράνη, το Παγκόσμιο Βραβείο Ποίησης Φερνάντο Ριέλο, τον τίτλο του Ιππότη του Γαλλικού Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών και το ευρωπαϊκό Βραβείο Χέρντερ. Το 1995 εκλέχθηκε μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Μιχαήλ Εμινέσκου, που εδρεύει στην Ρουμανία, και του

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο 02.02.2011

Κομφούζιο αναμένεται να επικρατήσει και αύριο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ΗΣΑΠ. Αντίθετα, κανονικά θα κυκλοφορήσουν το Μετρό και το Τραμ, εφόσον την τελευταία στιγμή οι εργαζόμενοι δεν αποφασίσουν κάτι άλλο. Υπενθυμίζεται πάντως, πως παρά το γεγονός ότι η σημερινή απεργία των εργαζομένων στο Μετρό κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο, οι συρμοί δεν κινήθηκαν, καθώς, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν την απεργία τους, μπλοκάροντας κομβικά σημεία, ώστε να μη μπορούν να κυκλοφορήσουν τα τρένα.

Όπως έχουν προειδοποιήσει οι συνδικαλιστές, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν ως άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, έως ότου ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή, κάτι που πρόκειται να γίνει σε τουλάχιστον 15 μέρες, καθώς δεν συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για προσχηματικό διάλογο και απευθυνόμενοι στο επιβατικό κοινό που ταλαιπωρείται, αφού ζητούν συγγνώμη, σημειώνουν ότι

Την Πέμπτη σον ανακριτή οι ληστές του ΟΔΔΥ

Την Πέμπτη θα απολογηθούν στο δεύτερο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη ληστεία στο Κέντρο Νεότητας της Νεάπολης, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη δημοπρασία οχημάτων του ΟΔΔΥ.


Οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Θεσσαλονίκης που τους απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και τέσσερα

Επέστρεψαν στην πατρίδα από τη «φλεγόμενη» Αίγυπτο με C-130

Στις αγκαλιές συγγενών και φίλων επέστρεψαν οι Έλληνες που ζήτησαν τον επαναπατρισμό τους, μετά τα επεισόδια που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Αίγυπτο.


Τα τρία στρατιωτικά αεροσκάφη C-130 προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η επιχείρηση επαναπατρισμού ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, εν μέσω της γιγαντιαίας διαδήλωσης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Κάιρο.

Από τα 182 άτομα που έφτασαν στην Αθήνα, οι 155 είναι Έλληνες πολίτες και οι υπόλοιποι 27 έχουν την ιθαγένεια των εξής κρατών:

Stress test στις ασφαλιστικές εταιρείες

Αυστηρή εποπτεία χωρίς εκπτώσεις σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας, αλλά και stress test για τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου έως τον Μάιο, προανήγγειλε χθες η διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος.


Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στην πρώτη συνάντηση που είχε ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας, Γιάννης Παπαδάκης, με τους εκπροσώπους 60 εταιρειών, κατέστησε σαφές ότι η νέα εποπτική αρχή δεν θα δεχθεί παρεκκλίσεις από την προσαρμογή στους κανόνες του Solvency II και δεν δίστασε να υπαινιχθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ορισμένες εταιρείες θα πρέπει να αποφασίσουν από τώρα εάν θέλουν να παραμείνουν στην αγορά.

Το νέο αυστηρό ελεγκτικό πλαίσιο που θα εφαρμόσει η Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα επιτρέπει διοικητικές παρεμβάσεις, γεγονός που σημαίνει ότι για το 2011 δεν θα εφαρμοστούν οι ευνοϊκές

Πρεμιέρα για το «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον»

Ξεκινά από σήμερα και έως τις 31 Μαρτίου η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον, βάσει του οποίου οι συμμετέχοντες σε αυτό θα μπορούν να λάβουν επιδοτήσεις, άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών τους.


Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στις τράπεζες Άλφα, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank - Ergasias.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν κατοικίες που:

-Χρησιμοποιούνται ως κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία.

-Βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 1750 ευρώ ανά τετραγωνικό.

-Χτίστηκαν με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε πριν τις 31 Δεκεμβρίου 1979, δηλαδή χωρίς μελέτη θερμομόνωσης.

-Έχουν ελεγχθεί από ενεργειακό επιθεωρητή και έχουν καταταχθεί, με βάση το Πιστοποιητικό

Ακριβότερα από σήμερα τα εισιτήρια

Από σήμερα ισχύουν οι αυξήσεις στα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών των μέσων μαζικής μεταφοράς. Τα εισιτήρια με τις παλιές τιμές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.


Από την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου και έως την Παρασκευή 1η Απριλίου, τα παλιά εισιτήρια θα ανταλλάσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια.

Η ανταλλαγή θα γίνεται στα παρακάτω σημεία :

· Στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, στο ισόγειο του κτηρίου, από τις 08.00 μέχρι τις 13.30 .

· Στους σταθμούς του μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ από τις 08.00 μέχρι τις 13.30

Οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα είναι 1,40 ευρώ και θα ισχύει για 90 λεπτά σε όλα τα μέσα μεταφοράς μέχρι το Κορωπί. Εάν η ισχύς του 90λεπτου παρέλθει, ενόσω ο επιβάτης βρίσκεται καθ’ οδόν, υποχρεούται να το επικυρώσει για δεύτερη φορά. Το εισιτήριο δεν θα ισχύει για τις μετακινήσεις με τις γραμμές εξπρές της ΕΘΕΛ για αεροδρόμιο και Σαρωνίδα. Η τιμή του αντίστοιχου μειωμένου

Χωρίς εισιτήριο στον ΗΣΑΠ του Πειραιά

Σε συμβολική κατάληψη των ακυρωτικών μηχανημάτων στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά έχουν προχωρήσει από τις 5:30 το πρωί οργανώσεις ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων, που κάνουν πρεμιέρα σήμερα. Η κατάληψη θα διαρκέσει έως τις 09:00.


Οι οργανώσεις χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις αυξήσεις, ενώ η συμβολική κατάληψη θα επαναληφθεί από τις 14:00-17:00.

Σήμερα λειτουργούν μόνο ο ΗΣΑΠ,

Καλό μήνα!

Ο καιρός την 01.02.2011

Αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα με λίγα χιόνια στα ορεινά και ασθενείς βροχές στα πεδινά και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -7 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 4 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 10 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Μυρτώο Πέλαγος θυελλώδεις 8 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στον Πατραϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια του νομού περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί

Χρ. Παπουτσής: Η νεολαία του Συνασπισμού άνοιξε τις πόρτες της Νομικής

Η νεολαία του Συνασπισμού είχε ανοίξει τις πόρτες της Νομικής όταν μπήκαν μέσα οι μετανάστες τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.


"Οι νεολαίοι του συνασπισμού είχαν ανοίξει τις πόρτες της Νομικής, ήταν γνωστό και απορώ γιατί δεν το λέμε τόσο καιρό" απάντησε ο υπουργός στην ερώτηση για το πως οι μετανάστες κατέληξαν μέσα στη Νομική.

Kάλεσε ακόμα τους μετανάστες να «μην συμμετέχουν αυτή την περίοδο στις εκδηλώσεις στις οποίες τους καλούν διάφοροι επιτήδειοι που επιδιώκουν να

Το Σάββατο αποφασίζουν οι καπνοπώλες για απεργίες

Γενική συνέλευση των περιπτερούχων που πουλάν καπνό έχει προγραμματίσει για το Σάββατο η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας (Ο.Π.Κ.Ε.) με θέμα την κλιμάκωση και υλοποίηση των κινητοποιήσεων τους.


Σύμφωνα με τους ίδιους εξετάζεται το ενδεχόμενο υποβολής μαζικών αγωγών "εναντίον όσων παίζουν παιχνίδια με τις τιμές και τα ποσοστά κέρδους των περιπτερούχων καπνοπωλών για τα