www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πριν και μετά το γάμο ...

Ποιοί θα εκδίδουν υποχρεωτικά αποδείξεις από την 1η Ιουλίου

Νέες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών θα υποχρεούνται στην έκδοση αποδείξεων από 1η Ιουλίου 2010όπως προβλέπεται σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου. Έτσι, υποχρεωτικά θα εκδίδουν αποδείξεις από τον επόμενο μήνα:


- ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες με έσοδα κάτω από 5.000 ευρώ που μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν

- ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και γενικότερα όσοι παρέχουν υπηρεσίες επισκευής ή συντήρησης τεχνικών έργων ή εγκαταστάσεων

- πράκτορες κρατικών λαχείων και παιγνίων (ΠΡΟ-ΠΟ, ΛΟΤΤΟ κ.λπ)

- πωλητές εφημερίδων και περιοδικών

- ασφαλιστικοί σύμβουλοι

- ταξιτζήδες και εκμεταλλευτές έως 7 ενοικιαζομένων δωματίων

- φυσικά πρόσωπα που πωλούν αγαθά σε πόλη κάτω των 5.000 κατοίκων μη τουριστικών περιοχών

Ετοιμότητα για πρόσθετα μέτρα - εφ'όσον χρειαστούν- ζητάει η Ε.Ε.

Κίνδυνο εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών στις χώρες που έχουν πάρει μέτρα λιτότητας εντοπίζει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιότητα των δημόσιων οικονομικών στην Ε.Ε. το 2010 που δημοσιεύθηκε σήμερα. Όπως υποστηρίζει η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη να πάρει πρόσθετα μέτρα, εφ όσον βέβαια χρειαστούν.

Παρόλα αυτά η έκθεση αναλύει τις εαρινές προβλέψεις που δεν είναι καινούριες και δεν περιλαμβάνουν τα πρόσθετα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα.


Η Ε.Ε. αποδέχεται ότι το πισωγύρισμα της ανάπτυξης οφείλεται στα μέτρα στήριξης που έλαβαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τις οικονομίες τους.

Ακόμη στην έκθεση τονίζεται πως η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς που διαθέτει και να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Αναφέρει ότι το πρόγραμμα

Υπογράψτε για την άρση της βουλευτικής ασυλίας στην Ελλάδα

Οι πολίτες της Ελλάδας ζητούν ισότητα ενώπιον του νόμου, ως εκ τούτου απαιτούν να αρθεί η βουλευτική ασυλία.

Εγώ, ως Ελληνας/Ελληνίδα πολίτης, γνωρίζοντας πως το πολίτευμα της χώρας μου είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία και η ισότητα όλων των πολιτών έναντι των νόμων και του Συντάγματος, έχω την εύλογη και δίκαιη απαίτηση να αρθεί μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας η βουλευτική ασυλία με αποκλειστικό σκοπό την ισόνομη εφαρμογή του νόμου και κατά Ελλήνων Βουλευτών που τυχόν αντισυνταγματικά και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων πολιτών.
http://www.gopetition.com/online/36021/sign.html

Αναγνώστης







Δεν έχω πρόθεση να προσβάλω κανέναν, απλά επιθυμώ να προστατεύσω το Ελληνικό Δημόσιο απο μελλοντικές ή υφιστάμενες παράνομες ενέργειες που μόνο στόχο έχουν τον παράνομο πλουτισμό




Απαιτώ εύλογα και δίκαια αυτοί που ψηφίζω να είναι ίσοι απέναντί μου και να μη μπαινουν στο απυρόβλητο αμέσως μετά την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Ψηφίζω υπέρ της νομικής δέσμευσης των περιουσιακων στοιχειων των βουλευτων, προς εξασφάλιση της εξόφλησης του χρέους που αποδεδειγμενα δημιούργησαν οι ίδιοι, εφευρισκοντες... τη βουλευτική ασυλία την οποία ουδέποτε εγω προσωπικα υποστήριξα.


Να ελεγxθούν δικαστικά όλοι οι διατελέσαντες από το έτος 1981 μέχρι και σήμερα βουλευτές, για ολα τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμα δε και για εκείνα που έχουν παραγραφεί, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ιστορίας μας.


Παρακαλώ δεχθείτε το αίτημά μου αυτό, περί άμεσης άρσης της βουλευτικής ασυλίας ως ενεργού πολίτη αυτής της ελεύθερης χώρας που γέννησε και δίδαξε τη Δημοκρατία.

Ύπουλη προσπάθεια Δρούτσα για κατάργηση της Ελληνικής Σημαίας

Παρακολουθείτε Τα Γεγονότα...


Ο Ρεαλισμός είναι ουτοπία;
Η αλήθεια είναι ψέμα;
Το σωστό είναι ανάποδο;
Ο πατριωτισμός είναι εθνικισμός;
Ο φιλελληνισμός είναι φασισμός;
Το ΔΝΤ είναι ευχή ή κατάρα;
Ο JEFRY είναι.. πρωθυπουργός, το ΚΚΕ είναι η... αριστερά;
Το μέλλον είναι πίσω;
Η απογοήτευση είναι αισιοδοξία;
Το μαύρο είναι άσπρο;
Ο άντρας είναι γυναίκα;
Η ονομασία "Bόρεια Μακεδονία" ήταν ο στόχος μας;
Τα οικονομικά μέτρα "Φιλεργατικά";

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες και αποκλειστικές πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του zoomnews, το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας σύνθετης και εξαιρετικά ευαίσθητης διαπραγμάτευσης που αποσκοπεί στην ανόρθωση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς και ιδίως στον

Τέλος στις επιδοτήσεις των κινητών;

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επόμενους μήνες, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι οι ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα σταματήσουν τις επιδοτήσεις για την αγορά νέας συσκευής κινητού. Η συγκεκριμένη πρακτική φαίνεται ότι είχε φέρει στο αμήν τις εταιρείες που κονταροχτυπιούνται για να μην χάσουν συνδρομητές αλλά και για να κερδίσουν νέους.


Το «κόψιμο» των επιδοτήσεων έχει επέλθει ήδη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία, με αποτέλεσμα τους πρώτους τρεις μήνες οι πωλήσεις των κινητών να κατρακυλάνε. Μαθαίνω όμως ότι μετά επανέρχεται η αγορά μιας και ο καταναλωτής αν του αρέσει ένα κινητό, θα το

Υποχρεωτική η αναγραφή της ακτινοβολίας των κινητών στη συσκευασία

Το νομοθετικό σώμα του Σαν Φρανσίσκο ψήφισε -με δέκα ψήφους υπέρ και έναν κατά- νόμο που υποχρεώνει τους πωλητές κινητών να αναγράφουν στη συσκευασία κάθε τηλεφώνου τα ποσοστά ακτινοβολίας που αυτό εκπέμπει. Προσδιόρισε, μάλιστα, ακόμη και το μέγεθος των γραμμάτων, θέλοντας να διασφαλίσει ότι η σήμανση θα είναι ευδιάκριτη από όλους τους καταναλωτές.


Πρόκειται για τον πρώτο νόμο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που επιβάλλει κανόνες για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ακτινοβολία των κινητών. Το νομοθετικό διάταγμα πέρασε, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες υποστήριζαν μετ’

Κατεβάζει διακόπτες η ΕΡΤ αν δεν λυθεί το θέμα των συμβασιούχων

To «δρόμο» που χάραξαν ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να ακολουθήσει και η ΠΟΣΠΕΡΤ που ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα των συμβασιούχων τις ΕΡΤ που εξακολουθούν να βρίσκονται στον «αέρα» κι ενώ οι συμβάσεις τους λήγουν τέλος Ιουνίου.


Με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 23/6 καθώς και στην 48ωρη στις 28 και 29 Ιουνίου. Κάτι που όπως είναι αναμενόμενο αν δεν προκύψει κάποια λύση μέχρι τότε θα δημιουργήσει προβλήματα γενικότερα για τη μετάδοση των μουντιαλικών μεταδόσεων. Στις 23/6 πραγματοποιούνται τα ματς: Σλοβενία-Αγγλία και ΗΠΑ-Αλγερία (17.00), Γκάνα-Γερμανία και Αυστραλία-Σερβία (21.30), ενώ άλλες τέσσερις αναμετρήσεις (δύο ανά ημέρα) πραγματοποιούνται στις 28 και 29 του μηνός.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει ότι «όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν το χαρτί της πολιτικής ομηρίας και τις 'συμβάσεις έργου' παρεκκλίνοντας από τη νομιμότητα, αφού κάλυπταν με αυτές, πάγιες και

Τ. Μπιρμπίλη: Το υπ. Οικονομικών αποφασίζει για τη φορολόγηση των ημιυπαιθρίων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εφαρμογή φόρων στους ημιυπαίθριους χώρους αφήνει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος καθώς τονίζει πως "τα θέματα φορολόγησης των χώρων που εμπίπτουν στη ρύθμιση του ν. 3843/10είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών".

Όσον αφορά στη διαδικασία πληρωμής παραβόλων και προστίμων το υπουργείο διευκρινίζει πως:

•Τα παράβολα καταβάλλονται στις ΔΟΥ όλης της χώρας, στον κωδικό 3741

•Σχετικά με τις αμοιβές των μηχανικών του ΤΕΕ η πληρωμή τους γίνεται στην Εθνική Τράπεζα.

•Η καταβολή των προστίμων γίνεται σε όλες τις τράπεζες που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ και συμμετέχουν στη διαδικασία είσπραξης "Ειδικού Προστίμου Διατήρησης Ρυθμιζόμενων

Άννα Διαμαντοπούλου: Ανοιχτό και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα διεμήνυσε στην ΟΛΜΕ η Άννα Διαμαντοπούλου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της μεταφοράς γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων σε άλλα βαθμολογικά κέντρα. Η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των βαθμολογητών.

Η Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε θέμα δημοσίου συμφέροντος τη βαθμολόγηση των γραπτών και απηύθυνε έκκληση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ να αλλάξει την απόφασή του και να σταματήσει την ομηρία, όπως τόνισε, των 90.000 παιδιών και των οικογενειών τους.


Σχετικά, δε, με την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, η υπουργός Παιδείας είπε ότι, αν σταματήσει η αποχή των εκπαιδευτικών την Παρασκευή, τα

Αυξημένα πρόστιμα, φυλάκιση και λουκέτα για τους φοροφυγάδες

Το κλείσιμο καταστημάτων επιχειρήσεων για ένα μήνα σε περίπτωση συγκεκριμένων φορολογικών παραβάσεων προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Ακόμη αυξάνοντα τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΒΣ ενώ οι υπότροπες επιχειρήσεις θα έρχονται αντιμέτωπες με λουκέτο έως έξι μήνες.

Το κλείσιμο μέχρι ένα μήνα του καταστήματος, γραφείου, εργοστασίου, εργαστηρίου, αποθήκης και γενικά κάθε επαγγελματικής εγκατάστασης προβλέπεται για τους επιχειρηματίες σε περιπτώσεις όπου:


♦ παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με τη χρήση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτών

♦ διαπιστώνεται από διαφορετικούς κάθε φορά φορολογικούς ελέγχους για τουλάχιστον δύο φορές, μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρήση, ότι :

δεν εκδόθηκε ή εκδόθηκε ανακριβώς το προβλεπόμενο στοιχείο κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών, εφόσον αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής ή

Πρόστιμα σε βενζινάδικο για εξαπάτηση καταναλωτών

Πρόστιμο 16 χιλιάδων ευρώ επεβλήθη σε πρατήριο καυσίμων, στη διεύθυνση Πέτρου Ράλλη 105 στην Αθήνα, στο οποίο είχαν εγκατασταθεί μηχανισμοί αλλοίωσης των ενδείξεων στις αντλίες. Το πρόστιμο μπορεί να αυξηθεί έως το 16% του ετήσιου τζίρου του βενζινάδικου.

Ύστερα από έλεγχο συνεργείου της Διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου Οικονομίας σφραγίσθηκαν και οι οκτώ αντλίες του πρατηρίου και θα επαναλειτουργήσουν μόνο μετά την αφαίρεση των παράνομων μηχανισμών.


Επεβλήθησαν πρόστιμα 2.000 ευρώ για κάθε αντλία και ο φάκελος διαβιβάσθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με το νόμο να επιβάλλουν τα

Οι επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στα μάτια

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι πηγή ζωής αλλά μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη ειδικά το καλοκαίρι όπου η έκθεση στον ήλιο είναι παρατεταμένη. Η επίδραση του ήλιου στα μάτια μας είναι βλαβερή. Ο ήλιος μπορεί να ευθύνεται μακροπρόθεσμα για πολλές παθήσεις, καθώς και για τη γήρανση των ματιών μας. Απαραίτητη λοιπόν, η προφύλαξή τους από την ηλιακή ακτινοβολία με τα σωστά γυαλιά ηλίου, καπέλο κ.α.


Ποιά είναι όμως τα σωστά γυαλιά ηλίου; Τα απλά απορροφητικά γυαλιά δεν προστατεύουν από όλων των ειδών τις ακτίνες. Αντίθετα, οι νεότεροι φακοί μελανίνης, οι blue blockers και οι πολωτικοί φακοί ηλίου προσφέρουν τη μέγιστη προστασία στα μάτια σας. Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε για την ήλιο και ποιοί είναι οι σύγχρονοι

Νικοπολίδης: Συνεχίζω για λόγους ποδοσφαιρικού εγωισμού

Θα πατήσει τα 40 και θα βρίσκεται στην εστία του Ολυμπιακού ο Αντώνης Νικοπολίδης! Εννέα μέρες μετά τη συνάντηση του με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο, στην οποία είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ο Νικοπολίδης συναντήθηκε με τον Σωκράτη Κόκκαλη και πείστηκε να παίξει άλλο ένα χρόνο στην ομάδα.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο 39χρονος τερματοφύλακας, αποφάσισε να συνεχίσει “μεταξύ άλλων και για λόγους ποδοσφαιρικού εγωισμού”. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Νικοπολίδη:


“Επιθυμώ να ενημερώσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ότι η τελική απόφασή μου είναι να συνεχίσω το ποδόσφαιρο για μία ακόμα χρονιά. Η αρχική απόφασή μου, όπως άλλωστε την είχα

Άφησε τον ΠΑΟ, έπιασε τη... Μαριλίζα ο Αν. Βγενόπουλος

Με την υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τα έβαλε ο πρόεδρος της MIG και αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Υγεία, Ανδρέας Βγενόπουλος. Ζήτησε την παραίτησή της λέγοντας ότι «δεν αμφισβητώ το πολιτικό της ήθος, αλλά αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να την κάνει. Ας διευκολύνει τον πρωθυπουργό».

Η δήλωση έγινε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία ανακοινώθηκε ότι το νοσοκομείο Υγεία διαπιστεύτηκε με την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο (Joint Commission International) την οποία έχουν μόνο 90 νοσοκομεία στην Ευρώπη και 250 στον κόσμο. H εφαρμογή του προτύπου JCI αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών νοσηλείας.


Ο Αν. Βγενόπουλος ζήτησε επίσης την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να αποφευχθεί η κατάρρευση και η διαφθορά στο χώρο της υγείας, προτείνοντας α) έλεγχο των οικονομικών των

Βιταμίνη Β κατά καρκίνου του πνεύμονα

Η βιταμίνη Β μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα, ακόμα και στους καπνιστές, σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή έρευνα, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι άνθρωποι, ακόμα και οι καπνιστές, που έχουν άφθονη βιταμίνη Β στο αίμα τους, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο των πνευμόνων, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.


Αν και οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι ακόμα δεν έχουν αποδείξει πως υπάρχει άμεση σχέση αιτίου-αποτελέσματος ανάμεσα στη βιταμίνη Β και στον μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, είπαν ότι τα ευρήματα τους πιθανώς εξηγούν σε ένα βαθμό γιατί κάποιοι καπνιστές δεν παθαίνουν

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και για τον Γ. Τσουγκράνη

Με εισαγγελική διάταξη του Προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών, Ιωάννη Σακελάκου, απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και στον κουμπάρο του Τάσου Μαντέλη, επιχειρηματία Γιώργο Τσουγκράνη, καθώς θεωρείται ύποπτος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην υπόθεση της Siemens.

Ο επιχειρηματίας, που αντιμετωπίζει κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έχει παραδεχθεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της ΖΗΜΕΝΣ (Siemens) ότι το 1998 άνοιξε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα στο όνομα "Α. ROCOS", προκειμένου η ΖΗΜΕΝΣ να καταθέσει εκεί χρήματα για τον κουμπάρο του, κ. Μαντέλη.


Στον επίμαχο λογαριασμό κατατέθηκαν το 1998, 200 χιλιάδες μάρκα και το 2000 άλλα 250 χιλιάδες μάρκα.
enet

Sony: Το Σεπτέμβριο το νέο Playstation Move

Στις 15 Σεπτεμβρίου φέτος η Sony θα κυκλοφορήσει, αρχής γενομένης από την Ευρώπη, τη νέα παιγνιδοκονσόλα της Playstation Move, που ελέγχεται από τον χρήστη μόνο με τις κινήσεις ενός χειριστηρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρία στο πλαίσιο της έκθεσης βιντεοπαιγνιδιών Ε3 στο Λος Άντζελες, εντείνοντας έτσι τον ήδη σκληρό ανταγωνισμό με τη Nintendo και την Microsoft.

Το νέο σύστημα Move για το Playstation 3 επιτρέπει στον παίκτη κρατώντας ένα «μαγικό ραβδάκι» που μοιάζει με παγωτό χωνάκι, να χειρίζεται τη συσκευή από μακριά με τις κινήσεις του, μια τάση που εξελίσσεται διεθνώς στην πιο «καυτή» τάση του gaming και αναμένεται να προσελκύσει εκατομμύρια νέους παίκτες τα επόμενα χρόνια – γι’ αυτό ακριβώς όλες οι γνωστές εταιρίες προσπαθούν να βγουν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.


Η τιμή του Move θα ξεκινά από 50 δολάρια για το χειριστήριο και 40 δολάρια για την κάμερα, ενώ το πλήρες «πακέτο» μαζί με τη συσκευή PS3 και παιγνίδια θα κοστίζει 400 δολάρια, σύμφωνα με τα

«Αδυνατίζει» και «δυναμώνει» η κονσόλα Xbox 360 της Microsoft

H Microsoft παρουσίασε, στην έκθεση βιντεοπαγνιδιών Ε3 του Λος Άντζελες, μια νέα πιο λεπτή και ταυτόχρονα πιο ισχυρή έκδοση της κονσόλας παιγνιδιών Xbox 360.

Η νέα κονσόλα, που θα κυκλοφορήσει, αυτή την εβδομάδα, θα έχει την ίδια τιμή με την παλιά, αλλά θα διαθέτει επιπλέον ασύρματη σύνδεση Wi-Fi και σκληρό δίσκο 250 GB, δηλαδή 130 GB περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο.


Το νέο σύστημα έρχεται μετά από αντίστοιχη κίνηση της Sony που παρουσίασε μια πιο λεπτή εκδοχή του Playstation τον Αύγουστο του 2009.

Το νέο μοντέλο ανακοινώθηκε λίγο μετά την παρουσίαση της οριστικής μορφής του νέου hands-free χειριστηρίου Kinect της Microsoft, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να παίζει και να ελέγχει το game μόνο με την φωνή και τις κινήσεις του σώματός του.

Το Kinect θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ στις 4 Νοεμβρίου φέτος και λίγες εβδομάδες αργότερα στην Ευρώπη. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι μέχρι τότε θα υπάρχουν έτοιμα 15 διαφορετικά παιγνίδια για χρήση με το νέο χειριστήριο.
enet

IBM: Προς εξαγορά της Coremetrics

Στην εξαγορά της εταιρείας Coremetrics ανακοίνωσε πως προχωρά η ΙΒΜ επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στο λογισμικό και τις υπηρεσίες. Οι όροι της συμφωνίας, η οποία συνάφθηκε στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας των δύο εταιρειών, δεν έγιναν γνωστοί.


Η Coremetrics απασχολεί περισσότερα από 200 άτομα και προσφέρει στους πελάτες της, όπως είναι η Bank of America και η Victoria's Secret, αναλύσεις των κοινωνικών δικτύων και των online media, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν πιο

Καταργείται το αυτόφωρο για ανηλίκους

Την κατάργηση του αυτόφωρου για τους ανήλικους προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την παραβατικότητα ανηλίκων, με το σκεπτικό ότι οι ανήλικοι δικαιούνται ακρόασης με παρουσία δικηγόρου.

Το νομοσχέδιο, που συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, έχει ως «βασικό άξονα την υιοθέτηση παιδαγωγικών και όχι σωφρονιστικών μέτρων» για παραβάτες κάτω των 15 ετών.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη μείωση της προσωρινής κράτησης ανηλίκων σε 6 μήνες και την ανώτατη ποινή κάθειρξης στα 15 έτη για πολύ βαριές περιπτώσεις.
tovima

Συγχωνεύονται τα αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα από τον Σεπτέμβριο

Σχέδιο «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ μετά σειρά έχει και η Πυροσβεστική. Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο με τη συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αττική και θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη και η επαρχία.


Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», σύμφωνα με το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τα 148 αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες, και υποδιευθύνσεις που υπάρχουν σήμερα θα μειωθούν σε 50, και οι 16 υπηρεσίες της Τροχαίας σε 5.

Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθούν τα νέα τμήματα, για τη δημιουργία των οποίων- σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου- θα ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε

Στο εδώλιο και οι διαφημιζόμενοι!..


Δύο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ένας υπεύθυνος λειτουργίας μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρονικών συσκευών συνελήφθησαν από αστυνομικούς με την κατηγορία ότι διαφήμιζαν τα προϊόντα τους σε παράνομες διαφημιστικές πινακίδες!
Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από εντολή του εισαγγελέα που διερευνά το ζήτημα των παρανόμως τοποθετημένων πινακίδων σε δρόμους της Αθήνας. Η εντολή πλέον είναι να συλλαμβάνονται ως συνυπεύθυνοι και οι διαφημιζόμενοι σε αυτές τις πινακίδες.

Στην Αγία Παρασκευή συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης κλιματιστικών γιατί διαφημίζονταν σε πινακίδα που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων 491. Στο Ιλιον συνελήφθη ιδιοκτήτης γνωστής επιχείρησης εμπορίας ειδών υγιεινής γιατί διαφημίζονταν σε πινακίδα στη διασταύρωση της λεωφόρου Θηβών με την οδό Α. Παπανδρέου. Τέλος στου Ρέντη συνελήφθη ο υπεύθυνος πολυκαταστήματος ηλεκτρονικών ειδών πολύ κοντά στο οποίο, επί της λεωφόρου Κηφισού, υπήρχε παράνομη διαφημιστική πινακίδα με τα

Πέφτουν ενοίκια - τιμές πώλησης στην κτηματαγορά


Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει στον κλάδο ακίνητης περιουσίας η οικονομική κρίση. Η μειωμένη ζήτηση για επαγγελματικά ακίνητα, η αύξηση αδιάθετων χώρων, η πτώση συναλλαγών οικιστικών ακινήτων, οι μειώσεις μισθωμάτων, οι επαναδιαπραγματεύσεις συμβολαίων και οι ματαιώσεις επενδυτικών σχεδίων είναι μόνο μερικές από τις άμεσες επιπτώσεις της ύφεσης στον συγκεκριμένο κλάδο, ο οποίος περιλαμβάνει τα επαγγελματικά ακίνητα (εμπορικά κέντρα, καταστήματα, γραφεία, βιομηχανικοί και αποθηκευτικοί χώροι) και την κύρια κατοικία (κύρια και παραθεριστική).
Σύμφωνα με μελέτη της Ηellastat, oι εταιρείες που ασχολούνται με την ανάπτυξη και τη διαχείριση ακινήτων είναι πολυάριθμες, με τις μεγαλύτερες από αυτές να δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη

Ακίνητα Τσοχατζόπουλου


Watch live video from Flash TV on Justin.tv
justin.tv

Ο καιρός σήμερα

Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 23 έως 39 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 40 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 23 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37-38

Χωρίς Μετρό η Αθήνα - Στάση εργασίας και αύριο στα Μέσα Μεταφοράς

Δεν φτάνει η ταλαιπωρία από την ζέστη, τώρα οι οδηγοί και οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν αφάνταστα από την 24ωρη απεργία σήμερα στο Μετρό.


Χωρίς Μετρό θα μείνει σήμερα η Αθήνα. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά λόγω της απόφασης της Διοίκησης να μην ανανεώση της συμβάσεις 270 εργαζομένων. Μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος τον εργαζομένων στο Newsit υπάρχει το ενδεχόμενο οι απεργίες να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Την Πέμπτη τώρα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πεντάωρη στάση εργασίας σε όλα τα μέσα από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα και πορεία στο

Ινδονησία: Δύο οι σεισμικές δονήσεις στην Παπούα

Δύο σεισμικές δονήσεις έπληξαν σήμερα την επαρχία Παπούα της Ινδονησίας στην ίδια γεωγραφική περιοχή, με χρονική διαφορά μερικών λεπτών ο ένας από τον άλλο, ανακοίνωσε το Μετεωρολογικό και Γεωφυσικό ινστιτούτο της χώρας, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για απώλειες.


Ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώθηκε 114 χλμ. νοτιοανατολικά της Μπιάκ, σε εστιακό βάθος 10 χλμ., ενώ ο δεύτερος είχε μέγεθος 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ώθησε το Ινστιτούτο να εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι.

ΚΙΑ: Ανάκληση 56.000 οχημάτων cee’d

Την ανάκληση 56.000 οχημάτων του μοντέλου cee’d, το οποίο παράγεται αποκλειστικά στη Σλοβακία, εξαιτίας πιθανού προβλήματος στο σύστημα πέδησης, ανακοίνωσε η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία ΚΙΑ.

Σε ανακοίνωσή της η Kia Motors Slovakia καλεί τους ιδιοκτήτες του cee’d, που περιλαμβάνει Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Σταθεροποίησης (ESP) και είχαν παραχθεί μεταξύ 1ης Απριλίου 2008 και 30ης Μαρτίου, να τα υποβάλλουν σε έλεγχο.
naftemporiki

Ετοιμοθάνατη η 72χρονη Ινδή που γέννησε πριν 18 μήνες

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η μεγαλύτερη σε ηλικία νέα μητέρα, η 72χρονη Ινδή, Ρατζό Ντεβί Λοχάν, εξ' αιτίας επιπλοκών από τη διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης στην οποία υποβλήθηκε πριν από δύο χρόνια καθώς και εσωτερικής αιμορραγίας κατά τη διάρκεια του τοκετού της πριν από 18 μήνες.


Η Λοχάν και ο σύζυγός της Μπαλάν είχαν εισπράξει 3.000 δολάρια, πριν από δύο χρόνια, για να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα τεχνητής γονιμοποίησης σε ιδιωτική κλινική, στην Ινδία. Η κλινική είχε επικριθεί και άλλες φορές στο παρελθόν για τις πρακτικές της, με πιο πρόσφατη αφορμή την περίπτωση 66χρονης η οποία γέννησε

Επικουρικό ταμείο και για τις ασφάλειες ζωής

Η δημιουργία Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, κατά το πρότυπο του Επικουρικού Κεφαλαίου που καλύπτει την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων, αλλά και η κατάργηση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ), με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στην Τράπεζα της Ελλάδος, συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Όπως αναφέρθηκε, το Εγγυητικό Κεφάλαιο πλέον αναλαμβάνει να εξασφαλίσει είτε την ομαλή διαδικασία μεταβίβασης των χαρτοφυλακίων ζωής υπό εκκαθάριση εταιρειών σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες είτε να

΄Αμεση αντιμετώπιση της υπαίθριας διαφήμισης ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη

Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της υπαίθριας διαφήμισης από την Πολιτεία ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε βασικές οδούς του κέντρου της Αθήνας και στη Λεωφόρο Κηφισίας.


Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει εξετάσει αναφορές πολιτών για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, έχει θέσει υπόψη των αρμόδιων Υπουργείων συμπεράσματα, ενώ με προτάσεις του συμμετέχει στη διαδικασία κωδικοποίησης και αναθεώρησης της σχετικής νομοθεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης Αρχής, παραβιάζεται συστηματικά η νομοθεσία σχετικά με τη χωροθέτηση και τις άδειες τοποθέτησης διαφημιστικών