www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Άφησε τον ΠΑΟ, έπιασε τη... Μαριλίζα ο Αν. Βγενόπουλος

Με την υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τα έβαλε ο πρόεδρος της MIG και αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Υγεία, Ανδρέας Βγενόπουλος. Ζήτησε την παραίτησή της λέγοντας ότι «δεν αμφισβητώ το πολιτικό της ήθος, αλλά αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να την κάνει. Ας διευκολύνει τον πρωθυπουργό».

Η δήλωση έγινε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία ανακοινώθηκε ότι το νοσοκομείο Υγεία διαπιστεύτηκε με την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο (Joint Commission International) την οποία έχουν μόνο 90 νοσοκομεία στην Ευρώπη και 250 στον κόσμο. H εφαρμογή του προτύπου JCI αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών νοσηλείας.


Ο Αν. Βγενόπουλος ζήτησε επίσης την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να αποφευχθεί η κατάρρευση και η διαφθορά στο χώρο της υγείας, προτείνοντας α) έλεγχο των οικονομικών των

νοσοκομείων από ελεγκτικές εταιρείες, β) μηχανογράφηση των εφαρμογών και γ) ηλεκτρονική διεξαγωγή των διαγωνισμών. Δεν είπε δηλαδή κάτι νέο ο αντιπρόεδρος του Υγεία, επαναλαμβάνοντας όσα είχε δηλώσει πριν ένα χρόνο για το ίδιο θέμα.

Σχετικά με τη νέα ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων εκτίμησε πως θα γίνουν πάλι τα ίδια, επισημαίνοντας ότι "επιβραβεύονται οι απατεώνες με τις υπερτιμολογήσεις του 800% έναντι των τίμιων".

Τέλος, είπε πως τα όσα έχουν γίνει στο χώρο της υγείας ισοδυναμούν με σκάνδαλο Siemens επί 40 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: