www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Sony: Το Σεπτέμβριο το νέο Playstation Move

Στις 15 Σεπτεμβρίου φέτος η Sony θα κυκλοφορήσει, αρχής γενομένης από την Ευρώπη, τη νέα παιγνιδοκονσόλα της Playstation Move, που ελέγχεται από τον χρήστη μόνο με τις κινήσεις ενός χειριστηρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρία στο πλαίσιο της έκθεσης βιντεοπαιγνιδιών Ε3 στο Λος Άντζελες, εντείνοντας έτσι τον ήδη σκληρό ανταγωνισμό με τη Nintendo και την Microsoft.

Το νέο σύστημα Move για το Playstation 3 επιτρέπει στον παίκτη κρατώντας ένα «μαγικό ραβδάκι» που μοιάζει με παγωτό χωνάκι, να χειρίζεται τη συσκευή από μακριά με τις κινήσεις του, μια τάση που εξελίσσεται διεθνώς στην πιο «καυτή» τάση του gaming και αναμένεται να προσελκύσει εκατομμύρια νέους παίκτες τα επόμενα χρόνια – γι’ αυτό ακριβώς όλες οι γνωστές εταιρίες προσπαθούν να βγουν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.


Η τιμή του Move θα ξεκινά από 50 δολάρια για το χειριστήριο και 40 δολάρια για την κάμερα, ενώ το πλήρες «πακέτο» μαζί με τη συσκευή PS3 και παιγνίδια θα κοστίζει 400 δολάρια, σύμφωνα με τα

ξένα πρακτορεία.

Στέλεχος της εταιρίας δήλωσε ότι η ύπαρξη ενός χειριστηρίου ελέγχου (controller) θα κάνει το νέο σύστημα πιο οικείο στους «σκληροπυρηνικούς» gamers, οι οποίοι μάλλον δεν…τρελαίνονται με τα παιγνίδια που ελέγχονται από τον χρήστη μόνο με τις κινήσεις (όπως θα συμβαίνει με το επερχόμενο ανταγωνιστικό Kinect της Microsoft, που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, λίγες εβδομάδες μετά το Move της Sony).

Η ιαπωνική εταιρία έκανε γνωστό ότι, όταν κυκλοφορήσει το Move, θα υπάρχουν 15 έως 20 τίτλοι παιγνιδιών διαθέσιμοι γι’ αυτό και άλλοι 40 έως τις γιορτές.

Επίσης η Sony ανακοίνωσε ότι «ποντάρει» όλο και περισσότερο στην τρισδιάστατη ψυχαγωγία και σε αυτό το πλαίσιο μέχρι τον Μάρτιο του 2011 θα έχει έτοιμους προς διάθεση πάνω από 20 τίτλους 3-D παιγνιδιών για το PS3.

Οι τρισδιάστατοι τίτλοι θα παίζουν στις νέες 3-D τηλεοράσεις της Sony, ενώ μια αναβάθμιση του λογισμικού στις υπάρχουσες κονσόλες Playstation 3 θα τους επιτρέπει να «τρέχουν» τρισδιάστατα games.

H εταιρία δήλωσε εξάλλου ότι το δίκτυο του Playstation (PSN). έχει πάνω από 50 εκατ. χρήστες.

Η Sony χρησιμοποιεί αυτό το «κανάλι» για να παρέχει στους χρήστες ταινίες και άλλο ψυχαγωγικό περιεχόμενο πέρα από games, ακολουθώντας μια στρατηγική να μετατρέψει σταδιακά το Playstation στο ψηφιακό ψυχαγωγικό επίκεντρο κάθε σπιτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: