www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Άννα Διαμαντοπούλου: Ανοιχτό και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα διεμήνυσε στην ΟΛΜΕ η Άννα Διαμαντοπούλου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της μεταφοράς γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων σε άλλα βαθμολογικά κέντρα. Η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των βαθμολογητών.

Η Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε θέμα δημοσίου συμφέροντος τη βαθμολόγηση των γραπτών και απηύθυνε έκκληση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ να αλλάξει την απόφασή του και να σταματήσει την ομηρία, όπως τόνισε, των 90.000 παιδιών και των οικογενειών τους.


Σχετικά, δε, με την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, η υπουργός Παιδείας είπε ότι, αν σταματήσει η αποχή των εκπαιδευτικών την Παρασκευή, τα

αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως στις 25 Ιουνίου.

Προηγήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των καθηγητών με το γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, η οποία έληξε χωρίς αποτέλεσμα.Οι καθηγητές, όπως ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, θα συνεχίσουν την αποχή από τη διόρθωση των γραπτών μέχρι και την Παρασκευή, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να μην υλοποιηθεί η περικοπή της ημερήσιας αποζημίωσης που λαμβάνουν, όταν απασχολούνται στις πανελλαδικές εξετάσεις είτε ως επιτηρητές, είτε ως βαθμολογητές, είτε ως βοηθητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεππές δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί για την ταλαιπωρία των μαθητών, αλλά η κυβέρνηση, η οποία επέλεξε να κοινοποιήσει τη σχετική διυπουργική απόφαση, μετά το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων, φέρνοντας προ τετελεσμένων τους καθηγητές.

Νωρίτερα, οι καθηγητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: