www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Κατεβάζει διακόπτες η ΕΡΤ αν δεν λυθεί το θέμα των συμβασιούχων

To «δρόμο» που χάραξαν ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να ακολουθήσει και η ΠΟΣΠΕΡΤ που ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα των συμβασιούχων τις ΕΡΤ που εξακολουθούν να βρίσκονται στον «αέρα» κι ενώ οι συμβάσεις τους λήγουν τέλος Ιουνίου.


Με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 23/6 καθώς και στην 48ωρη στις 28 και 29 Ιουνίου. Κάτι που όπως είναι αναμενόμενο αν δεν προκύψει κάποια λύση μέχρι τότε θα δημιουργήσει προβλήματα γενικότερα για τη μετάδοση των μουντιαλικών μεταδόσεων. Στις 23/6 πραγματοποιούνται τα ματς: Σλοβενία-Αγγλία και ΗΠΑ-Αλγερία (17.00), Γκάνα-Γερμανία και Αυστραλία-Σερβία (21.30), ενώ άλλες τέσσερις αναμετρήσεις (δύο ανά ημέρα) πραγματοποιούνται στις 28 και 29 του μηνός.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει ότι «όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν το χαρτί της πολιτικής ομηρίας και τις 'συμβάσεις έργου' παρεκκλίνοντας από τη νομιμότητα, αφού κάλυπταν με αυτές, πάγιες και

διαρκείς ανάγκες! Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την αποκατάσταση της νομιμότητας ψήφισε το Νόμο 3812/09, αλλά αγνόησε τους ήδη εργαζόμενους με αυτές τις συνθήκες και τώρα τους δείχνει την πόρτα εξόδου τιμωρώντας τους με την εσχάτη των ποινών, που είναι η απόλυση!»

Η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι κύριος διεκδικητικός στόχος είναι η μόνιμη, σταθερή και ενιαία μορφή εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. «Καμία μορφή μαύρης εργασίας με ψευδεπίγραφες 'συμβάσεις έργου', ενοικίασης εργαζομένων και εργολαβιών».

Ζητά να μη φύγει κανένας εργαζόμενος, να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι να υπάρξει:

«Άμεση ανανέωση για ένα τουλάχιστον οκτάμηνο όλων των συμβάσεων έργου. Να πληρώνονται με το εισαγωγικό κλιμάκιο της ειδικότητάς, όπως προβλέπουν οι Σ.Σ.Ε. και να διασφαλιστούν αναδρομικά σε όλους, τα ασφαλιστικά και μισθολογικά τους δικαιώματα. Άμεσα να γίνει καταγραφή όλων των θέσεων εργασίας, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές που πληρούν τις προϋποθέσεις της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.

Άμεση κατάργηση κάθε μορφής ομηρίας και δουλείας, όπως συμβάσεις έργου, ενοικίασης, STAGE, υπεργολαβίας, υπενοικίασης κ.λπ. Κατάθεση εντός τριμήνου νομοσχεδίου που να καταργεί οριστικά το αίσχος των συμβάσεων ομηρίας και κατάρτιση σύγχρονου οργανογράμματος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και να κατοχυρώνει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους στην ΕΡΤ Α.Ε., με προσλήψεις μέσω Α.Σ.Ε.Π. και εφαρμογή του Ν.3812/09.»

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητά επίσης άμεση υπογραφή ΣΣΕ για το 2009, αναγνώριση εργασιακής εμπειρίας όσων εργάστηκαν με επισφάλεια, με μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους» και καταλήγει: « Η διοίκηση, κατά τη διάρκεια της απεργίας των συμβασιούχων, να μην αλλάξει τα προγράμματα εργασίας προκειμένου να δημιουργηθούν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και ζητάμε από τους εργαζομένους να μην δεχτούν καμιά αλλαγή στο πρόγραμμά τους γιατί είναι παράνομο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους συμβασιούχους συναδέλφους μας και συντονισμένα με ενότητα να συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν».
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: