www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Σε κλοιό ηφαιστείων το Αιγαίο

Το Ηφαιστειακό Τόξο ξεκινά από τις Λιχάδες και καταλήγει στη Νίσυρο- Πολύ μικρή η επικινδυνότητα, λένε οι ειδικοί
΄Ενας στους δέκα κατοίκους της Γης ζει κοντά ή μέσα σε περιοχές ενεργών ηφαιστείων. Στην πλειονότητά τους τα ηφαίστεια υπάρχουν σε περιοχές όπου «συναντιούνται» οι λιθοσφαιρικές πλάκες που αποτελούν τη λιθόσφαιρα της γης. Μια τέτοια περιοχή είναι και η Ελλάδα! Στον ελλαδικό χώρο συγκλίνουν δύο λιθοσφαιρικές πλάκες, η ευρωπαϊκή και η αφρικανική, και το όριο της σύγκλισής τους περνά δυτικά των Ιονίων νήσων, προς τα νότια παράλια της Κρήτης και συνεχίζει νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Περίπου 250 χιλιόμετρα από το παραπάνω «σύνορο» των δύο πλακών βρίσκεται το λεγόμενο Ηφαιστειακό Τόξο του Αιγαίου, το οποίο ξεκινά από τις Λιχάδες (βορειοδυτικά της Εύβοιας) για να καταλήξει στη Νίσυρο.

Συνολικά το Τόξο περιλαμβάνει 10 ηφαίστεια, στα οποία έχει διαπιστωθεί δραστηριότητα τα τελευταία 2 εκατομμύρια χρόνια. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η επικινδυνότητα των

To Facebook διακόπτει τη λειτουργία του Lite

Το Facebook ανακοίνωσε αιφνίδια πως διακόπτει τη λειτουργία και υποστήριξη της έκδοσης Lite, που έκανε την πρώτη της εμφάνιση το Σεπτέμβριο του 2009.


Η ανακοίνωση αναφέρει πως ευχαριστούν όλους τους χρήστες του Lite, σταματάνε να το υποστηρίζουν, όμως έμαθαν πολλά από αυτό. Όσοι το χρησιμοποιούσαν πλέον θα παραπέμπονται στο κανονικό site.

Τo Lite ήταν μία ελαφριά και πιό απλή έκδοση του Facebook, καθώς έλειπαν αρκετές εφαρμογές και στοιχεία, πράγμα που βοηθούσε όσους είχαν αργές συνδέσεις.

Οι υπεύθυνοι δεν ανέφεραν τους λόγους που έκλεισαν το Lite, αν και η επικρατέστερη θεωρία θέλει να μην το χρησιμοποιούσαν αρκετοί χρήστες.
ilive

Πολιτικά μηνύματα για την επέτειο της 21ης Απριλίου

Πολιτικά μηνύματα για την επέτειο της 21ης Απριλίου

«Σήμερα βρισκόμαστε, ως χώρα, σε ένα σταυροδρόμι. Είμαστε μπροστά σε αποφάσεις που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά. Σήμερα αποφασίζουμε ποια χώρα θέλουμε να έχουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές», τονίζει σε μήνυμά του το ΠΑΣΟΚ για την σημερινή επέτειο της 21ης Απριλίου.

Στο μήνυμά του το ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Συμπληρώνονται σήμερα 43 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967. Μέρες σαν τη σημερινή πρέπει να θυμόμαστε το δρόμο που έχουμε διανύσει. Το δρόμο της Δημοκρατίας και το διαρκή αγώνα που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουμε κάνει για την κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας, του κράτους δικαίου και της εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών. Το δρόμο της Δημοκρατίας και της προόδου καλούνται να συνεχίσουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Σήμερα βρισκόμαστε, ως χώρα, σε ένα σταυροδρόμι.

Είμαστε μπροστά σε αποφάσεις που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά. Σήμερα αποφασίζουμε ποια χώρα θέλουμε να έχουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία το ΠΑΣΟΚ και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της δημιουργίας και της προόδου».

ΝΔ: Ζούμε την αλλαγή εποχής

«Σήμερα ζούμε την αλλαγή εποχής. Η αλλαγή αυτή επιβάλλει μία Νέα Μεταπολίτευση, εμπνευσμένη από τις διαχρονικές αξίες της Δημοκρατίας, αλλά και προσανατολισμένη, με απόλυτη συνέπεια, στις επιτακτικές ανάγκες του σήμερα και του αύριο. Επιβάλλεται να απαλλαγεί η χώρα από τις παθογένειες του παρελθόντος. Να βγει, το ταχύτερο δυνατόν, από την οικονομική κρίση. Να διασφαλίσει μία νέα προοπτική ανάπτυξης, ανάτασης και ελπίδας. Οι στιγμές που ακολουθούν είναι δύσκολες. Έχουμε, όμως, τις δυνάμεις που χρειάζονται και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να το πιστέψουμε όλοι και να κάνει ο καθένας το χρέος του», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος με αφορμή την επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ακόμη πως «η θλιβερή επέτειος της αποφράδας ημέρας της 21ης Απριλίου του ΄67, θυμίζει τα δεινά που ακολούθησαν για τη χώρα μας και τονώνει τη βούληση των Ελλήνων για ακόμη περισσότερη Δημοκρατία, ακόμη καλύτερη Δημοκρατία. Τιμούμε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης, όλους όσους πάλεψαν για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
kathimerini

Αμερικανική στήριξη στην Ελλάδα για την τρομοκρατία

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιχειρήσεις των ελληνικών αρχών σε σχέση με τον «Επαναστατικό Αγώνα» το Γραφείο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε την παρακάτω γραπτή δήλωση:


«Αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική αστυνομία διερευνά το κατά πόσον αυτοί που έχουν συλληφθεί συνδέονται με την επίθεση κατά της πρεσβείας. Υποστηρίζουμε σθεναρά την Ελλάδα καθώς πραγματοποιεί τις έρευνες. Η τρομοκρατία είναι κοινή απειλή και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».
kathimerini


Αντισυνταγματική έκρινε το ΣτΕ την κρυφή κάμερα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγόρευσε την κρυφή κάμερα ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ.


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 1213/2010 απόφασή της έκρινε ότι η μετάδοση από την τηλεόραση εικόνας η οποία έχει ληφθεί με κρυφή κάμερα είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ειδικότερα, η κρυφή κάμερα παραβιάζει το δικαίωμα της προσωπικότητας, της διαφύλαξης του σεβασμού της προσωπικότητας και της αξίας του ανθρώπου και του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ αναφέρει ότι το Σύνταγμα με το άρθρο 14 του Συντάγματος σε συνδυασμό με τα άρθρα 5 και 5Α, κατοχυρώνει «την ελευθερία εκφράσεως, βασική εκδήλωση της οποίας αποτελεί το δικαίωμα του καθενός να διαδίδει μέσω του Τύπου, της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης ειδήσεις, σχόλια και απόψεις (δικαίωμα του πληροφορείν)».

Από τις συνταγματικές αυτές επιταγές ευθέως συνάγεται, υπογραμμίζεται στην δικαστική απόφαση, ότι «η άσκηση τόσο του δικαιώματος του πληροφορείν όσο και του δικαιώματος στην πληροφόρηση τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων δικαίου που κατοχυρώνουν δικαιώματα και

ΥΠΟΙΑΝ: Πρόστιμα σε πρατήριο καυσίμων

Λιγότερα καύσιμα από αυτά που χρεωνόταν ο καταναλωτής έστελναν αντλίες σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Μαρίνου Αντύπα 35 στην Ηλιούπολη, όπως εντόπισαν οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.


Στο πρατήριο βρέθηκαν υπολείμματα παράνομου ηλεκτρονικού μηχανισμού, ο οποίος επιτρέπει διοχέτευση λιγότερων καυσίμων απο αυτά που πλήρωνε ο πελάτης.

Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν σε πέντε αντλίες του πρατηρίου (οι οποίες διέθεταν αμόλυβδη 95+ και πετρέλαιο κίνησης) παράνομα εγκατεστημένες πρόσθετες καλωδιώσεις, μέσω των οποίων επιτυγχάνονταν η σύνδεση των αντλιών καυσίμων με το γραφείο κίνησης του πρατηρίου, απ’ όπου είναι δυνατός ο έλεγχος του μετρητή της αντλίας με τηλεχειριστήριο.

Οι αντλίες του πρατηρίου σφραγίσθηκαν για να ακολουθήσει αφαίρεση των καλωδιώσεων.

Επί τόπου κλήθηκε εισαγγελέας, παρουσία του οποία πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο εσωτερικό του

ΔΝΤ: Κίνδυνος μετάδοσης των δυσκολιών της Ελλάδας σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης

Ανησυχία για τον κίνδυνο οι δυσκολίες της Ελλάδας να μεταδοθούν και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης και κυρίως στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, δημιουργώντας ένα πολύ μεγαλύτερο και πιο δύσκολο να αντιμετωπισθεί πρόβλημα εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για το 2010.


Σημειώνεται μάλιστα πως ότι οι προοπτικές επανόδου της ευρωζώνης σε πορεία ισχυρής ανάπτυξης απειλούνται από την έλλειψη ρευστότητας στην Ελλάδα και τονίζεται ότι αυτή η πραγματικότητα αυξάνει τη σημασία των προσπαθειών που καταβάλλουν οι ελληνικές αρχές για να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία στη δημοσιονομική τους πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτο και σημαντικό βήμα τη συμφωνία για την παροχή στήριξης προς την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Σχηματιμός αποτελούμενος από οκτώ τουρκικά μαχητικά (τα δύο οπλισμένα) προκάλεσε σήμερα μία παράβαση και τρεις παραβιάσεις στο FIR Αθηνών.


Όλα τα αεροσκάφη αναγνωριστήκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Αποτρίχωση με laser

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι γυναίκες και άνδρες θέλουν να εμφανιστούν στην παραλία με όσο το δυνατόν πιο άψογο κορμί.

Εκτός λοιπόν από τις δίαιτες και τις αισθητκές χειρουργικές ή μη επεμβάσεις στο σώμα, πρέπει να δουν και το θέμα της αποτρίχωσης, που τους απασχολεί αν όχι καθημερινά τουλάχιστον μέρα παρά μέρα.

Εκτός από το κλασικό λοιπόν ξύρισμα με το ξυραφάκι, έχουμε το ζεστό ή κρύο κερί που κρατάει περισσότερο από το ξύρισμα αλλά έχουμε και την αποτρίχωση με laser.

Το καλύτερο βέβαια είναι να ξεκινήσει κάποιος τη διαδικασία νωρίς το Φθινόπωρο μόλις έχει ξεμαυρίσει τελείως από τις καλοκαιρινές του διακοπές, έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι να έχει

Πιο "γλυκά" τα δημητριακά και από τα ... γλυκά


ΛΟΝΔΙΝΟ Ερευνα που έγινε για λογαριασμό του βρετανικού οργανισμού προστασίας καταναλωτών mySupermarket.co.uk δείχνει ότι δημητριακά πολλών γνωστών εταιρειών περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από ό,τι γλυκά, ντόνατς, κέικ, παγωτά και άλλα επιδόρπια που πωλούνται στα καταστήματα.
«Οι καταναλωτές πιστεύουν ότι τα δημητριακά είναι υγιεινή επιλογή απλώς και μόνο επειδή τα περισσότερα από αυτά προβάλλονται από τους μηχανισμούς προώθησης ως πιο υγιεινά από τα υπόλοιπα προϊόντα.Γι΄ αυτό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να κοιτάζουν αναλυτικά τα συστατικά στα κουτιά των προϊόντων που αγοράζουν» δήλωσε στο ΒΒC ο Τζόνι Στιλ, εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι όχι μόνο η ζάχαρη, αλλά και το αλάτι ήταν πάνω από τα αναμενόμενα επίπεδα σε πολλές μάρκες δημητριακών.

Οι εταιρείες δημητριακών υπεραμύνθηκαν των προϊόντων τους αναφέροντας ότι τα δημητριακά και ειδικά εκείνα που καταναλώνονται ως πρωινό διαθέτουν λιγότερο από το 5% της ποσότητας ζάχαρης και αλατιού που καταναλώνει κάποιος κατά μέσο όρο ημερησίως, ενώ ταυτόχρονα είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, ίνες και μεταλλικά στοιχεία.
tovima

Θα κερδίσουν 2,5 δις ευρώ από τη βοήθεια


Σε 900 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το όφελος της Γερμανίας από τη διαφορά των επιτοκίων για τριετές δάνειο
Εξαιρετικά υψηλό χαρακτηρίζεται από ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους το επιτόκιο με το οποίο θα δανείσουν την Ελλάδα οι χώρες της ζώνης του ευρώ.

Μάλιστα την άποψη αυτή ασπάζεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος χθες στο Ευρωκοινοβούλιο απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Γερμανού Μάρτεν Σουλτς, άφησε να εννοηθεί ότι επιτόκιο 5% για κράτος μέλος της ευρωζώνης είναι «πάρα πολύ υψηλό» .

Πράγματι η Γερμανία, που επέμενε και τελικά κατάφερε να επιβάλει την άποψη ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να δοθεί με επιτόκιο κοντά σε αυτό που δανείζεται από την αγορά η χώρα μας

Ν. Σηφουνάκης: Απευθείας στη Σάμο πήγε η δωρεά Βγενόπουλου

Απάντηση στις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αναφορικά με τη διαχείριση κονδυλίων για αναδασώσεις στη Σάμο, το 2001, έδωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Σηφουνάκης.

Όπως επισήμανε, όντως το 2001 τον είχε συναντήσει, όταν εκείνος ήταν υπουργός Αιγαίου. Ο Αν. Βγενόπουλος είχε δηλώσει ότι θα διαθέσει 50 εκατ. δραχμές για αναδασώσεις στο νησί. Ο Ν. Σηφουνάκης αποδέχθηκε την προσφορά, επισημαίνοντας ότι το σχετικό κονδύλι θα έπρεπε να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για λογαριασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σάμου.


"Άρα, δεν ενεχείρησε τίποτα, ούτε στον Σηφουνάκη, ούτε στο υπουργείο Αιγαίου, επισήμανε ο υφυπουργός.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες... αυτοαμύνονται

Λίγο η μόδα, λίγο η ανάγκη για ισορροπία και... πολύ η ανασφάλεια λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας, όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στις πολεμικές τέχνες.


Από τα "κλασσικά" καράτε, τζούντο, κουνγκ φου και αϊκίντο, οι σχολές πολεμικών τεχνών έχουν περάσει στο εβραϊκό κραβ μαγκά, προσφέροντας σε ανθρώπους που δεν είναι ανάγκη να έχουν την τέλεια φυσική κατάσταση, τρόπους να έχουν διαύγεια πνεύματος αλλά και τον τρόπο να προστατευτούν από επιθέσεις. Το δε κοινό τους αυξάνεται και πληθύνεται, όπως αναφέρουν δάσκαλοι πολεμικών τεχνών στο "ΒΗΜΑ". Αυτή τη στιγμή μάλιστα οι ασκούμενοι ξεπερνούν τους 60.000-65.000.

Όπως λένε οι εκπαιδευτές, οι ηλικίες γύρω στα 30 έρχονται στις σχολές πολεμικών τεχνών, για να είναι έτοιμοι για ενδεχόμενο επίθεσης, Αυτοί που είναι κοντά στα 40 πάλι ψάχνουν τρόπους για

Υπάρχουν κι άλλα σπίτια γιάφκες

Τα όπλα της γιάφκας στην Κυψέλη "μίλησαν" και τώρα οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται στην αναζήτηση κι άλλων διαμερισμάτων που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.


Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά μικρότερη γιάφκα καθώς και δύο βοηθητικά σπίτια, στην Αθήνα. Θεωρείται ότι η μικρότερη γιάφκα χρησιμοποιείτο για αποθήκευση εκπαιδευτικών όπλων, ενώ τα δύο σπίτια ως χώρος συγκέντρωσης πριν ή καταφύγιο μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δεν αποκλείεται νέα στοιχεία να προκύψουν μετά τους βαλλιστικούς ελέγχους που θα γίνουν στο αντιαρματικό RPG, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί

Γιγάντιο υδροηλεκτρικό φράγμα στον Αμαζόνιο...

Το έργο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των ιθαγενών του Αμαζονίου και των περιβαλλοντικών οργανώσεων...


Στην κοινοπραξία Norte Energia ανατέθηκε τελικά η κατασκευή του γιγάντιου υδροηλεκτρικού φράγματος του Μπέλο Μόντε στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βραζιλίας απαγόρευσε με απόφασή του, την κατασκευή του φράγματος, ενώ προειδοποίησε την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας πως αν δεν σταματήσει τον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει θα κληθεί να πληρώσει αυστηρά πρόστιμα.

Ωστόσο η κυβέρνηση της Βραζιλίας άσκησε έφεση και τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Ενέργειας ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να συνεχίσει κανονικά τον

Χωρίς όριο το επιτόκιο στις πιστωτικές!

Το δικαίωμα αύξησης του επιτοκίου των πιστωτικών καρτών κατά το δοκούν, ακόμη και καθ΄ υπέρβαση των αυξήσεων


της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναγνωρίζει στις ελληνικές τράπεζες ο ΄Αρειος Πάγος ανατρέποντας απόφαση του Εφετείου με την οποία είχαν κριθεί καταχρηστικοί όροι συναλλαγών που επιβαρύνουν υπέρμετρα τους καταναλωτές.

Με την υπ΄ αριθμ. 652/2010 απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο υιοθέτησε την εισήγηση του αρεοπαγίτη Ν. Λεοντή, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους κατόχους πιστωτικών καρτών και των δανειοληπτών γενικότερα έναντι των «στραγγαλιστικών» διαθέσεων των τραπεζών.

Ο 'Αρειος Πάγος (Α1 Τμήμα) δέχθηκε ως νόμιμη την πολλαπλάσια αύξηση του επιτοκίου, ακόμη και πάνω από 200%, με το επιχείρημα ότι τα επιτόκια διαμορφώνονται ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση,

«Παραλύει» το Δημόσιο την Πέμπτη 22/04/2010

«Κατεβάζει ρολά» την Πέμπτη ο δημόσιος τομέας, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις εφορίες, τα τελωνεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα ασφαλιστικά ταμεία, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι πανεπιστημιακοί και οι καθηγητές στα ΤΕΙ, ενώ δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα Μεταφοράς.


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά λόγω της 48ωρης των νοσοκομειακών γιατρών. Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα του ΕΣΥ και τη συρρίκνωση των νοσοκομειακών ταμείων.

48ωρη απεργία από την Τετάρτη έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Διεκδικεί αυξήσεις στα επιδόματα ειδικών συνθηκών και προσλήψεις.

Παράλληλα, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ακυρώνονται όλες οι θεατρικές παραστάσεις, καθώς το

Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εκτέλεση κανενός δρομολογίου από το λιμάνι του Πειραιά δηλώνουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, μέλη του οποίου έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας.


Παρά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία, οι απεργοί παραμένουν στους καταπέλτες των πλοίων εμποδίζοντας τον απόπλου.

Το Δικαστήριο Πειραιά έκανε δεκτή την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κατά της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι δύο ναυτεργατικές οργανώσεις ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για σήμερα 21 και αύριο 22 Απριλίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Από το ΣΕΕΝ αναμένεται να ζητηθεί από το Λιμενικό Σώμα να εφαρμόσει το νόμο, προστατεύοντας τις αναχωρήσεις των πλοίων από τυχόν απεργούς που θα θελήσουν να τις μπλοκάρουν.

«Κανένα δικαστήριο και καμία απόφαση δεν μπορεί να πνίξει το δίκιο των εργαζομένων και τον αγώνα τους ενάντια στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική, που με ομοβροντία νομοσχεδίων το ΠΑΣΟΚ

Δ. Δασκαλόπουλος: Ενεργοποίηση του μηχανισμού τώρα ή πτώχευση

Την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κάνοντας λόγο για άμεση και ζωτική ανάγκη. Προειδοποίησε μάλιστα πως κάθε άλλη επιλογή «οδηγεί αναπότρεπτα σε εθνική πτώχευση και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ προειδοποίησε πως κάθε άλλη επιλογή «οδηγεί αναπότρεπτα σε εθνική πτώχευση και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».

Σε ό,τι αφορά τη φημολογία περί επερχόμενων μειώσεων των εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Δασκαλόπουλος μίλησε για παραφιλολογία, επισημαίνοντας πως «η δημόσια και όχι η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

Τασσόμενος ξεκάθαρα κατά της μείωσης μισθών πρόσθεσε: «Δεν είναι λογικό οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν την ασωτία των συντεχνιών του δημόσιου τομέα και του πελατειακού συστήματος. Ο ιδιωτικός τομέας έχει τρόπους να ξαναβρεί τον δρόμο προς την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη χωρίς να μειωθεί το εισόδημα των εργαζομένων του. Κι αυτό είναι κάτι που οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ μπορούν να καταλάβουν».
naftemporiki

Πέθανε ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, o oποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης με οξεία στεφανιαία ανεπάρκεια.


Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1920 στη Βαρκελόνη. Σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στην ιδιαίτερη πατρίδα του και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ.

Το 1965 έγινε μέλος της ισπανικής Ολυμπιακής επιτροπής και το 1967 ανέλαβε την προεδρία της. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε γίνει μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και η άνοδός του στα αξιώματα ήταν ραγδαία.

Το 1968 ορίστηκε διευθυντής Πρωτοκόλλου, στη συνέχεια έγινε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, την οποία χαρακτήριζε "κυβέρνηση" της ΔΟΕ.

Από το 1974 έως το 1978 διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΔΟΕ.

Το 1977 η ισπανική κυβέρνηση τον διόρισε πρέσβη της χώρας στη Μόσχα. Η πρωτεύουσα της τότε Σοβιετικής Ένωσης έμελλε να αποτελέσει το σημαντικότερο σταθμό στην πορεία του Σάμαρανκ στο

Ανάκληση 360 αυτοκινήτων Renault Laguna III

Την ανάκληση 360 αυτοκινήτων RENAULT μοντέλο LAGUNA III ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.


Όπως διευκρινίζεται, στα οχήματα που κατασκευάστηκαν από την αρχή της παραγωγής έως τις 24/08/2009, υπάρχει πιθανότητα φθοράς του προεντατήρα ζώνης κοιλιακής χώρας καθίσματος οδηγού σε ορισμένες ειδικές συνθήκες χρήσης, ιδιαίτερα όταν το κάθισμα βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό ύψος, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την ασφάλεια του οδηγού.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μερικές περιπτώσεις ατυχημάτων παγκοσμίως, που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές
από την εταιρεία PGA ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕ, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο

Πάνω από 100.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων σε αποθήκη των Αχαρνών

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της ΥπΕΕ, εντοπίστηκε αποθηκευτικός χώρος με λαθραία τσιγάρα στην περιοχή των Αχαρνών.


Κατά την έρευνα, κατασχέθηκε ποσότητα 100.000 και πλέον πακέτων λαθραίων τσιγάρων, ελληνικών και αλλοδαπών, μία επαναληπτική καραμπίνα με 55 σφαίρες και 1.200 τεμάχια τηλεκάρτες.

Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκαν ανεπίσημα βιβλία και χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν στην πώληση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων πακέτων τσιγάρων σε διάφορα φυσικά πρόσωπα.

Από τα κατασχεθέντα στοιχεία προκύπτει ότι έχουν πωληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2009 έως σήμερα περίπου 3.000.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και η αξία των διαφυγόντων δασμών και φόρων από τη δράση του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε περίπου 9.000.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα μέλη της ομάδας διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.
naftemporiki

Eurocontrol: Κανονικά το 75% των πτήσεων σήμερα

Περίπου το 75% του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ευρώπη, ύστερα από σταδιακή άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 21.000 πτήσεις έναντι των 28.000 που θα είχαν προγραμματιστεί.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι σχεδόν το σύνολο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου είναι ανοιχτό κάτω από τα 20.000 πόδια, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές όπως η βόρεια Σουηδία και το Ελσίνκι.

«Αναμένεται ότι και οι περιορισμοί αυτοί θα αρθούν σταδιακά εντός της ημέρας», προσθέτει η Eurocontrol.
naftemporiki

΄Aρχισαν οι διαβουλεύσεις με ΕΕ, ΔΝΤ

΄Aρχισαν το πρωί οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του μικτού κλιμακίου ΕΕ-ΔΝΤ για την εξειδίκευση των όρων του μηχανισμού στήριξης, που θα ενεργοποιηθεί αν ζητηθεί από τη χώρα. Την ίδια στιγμή, το κλιμάκιο ζητά δεσμεύσεις όσον αφορά στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση την επόμενη διετία.


Αυτή τη στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των ξένων αξιωματούχων με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Οι συζητήσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι αργά το βράδυ, ενώ θα υπάρξουν επαφές και με άλλα υπουργεία, όπως τα Οικονομίας και Εργασίας.

Οι διαβουλεύσεις αφορούν στο τριετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του Ecofin του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές

Ασφαλείς οι πτήσεις στην Ευρώπη

Ασφαλείς είναι οι πτήσεις στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το βράδυ ο πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και τώρα οι αρχές πρέπει να αποφασίσουν να ανοίξουν τους εναέριους χώρους και την εναέρια κυκλοφορία.


Ο Ρομπέρτο Κόμπεχ Γκονζάλες, μίλησε στους δημοσιογράφους για την ηφαιστειακή τέφρα στον εναέριο χώρο της Ευρώπης που προκέλασε την διακοπή των αερομεταφορών, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.
naftemporiki

Ταμπελίτσες σε προϊόντα

Ταμπελίτσες σε προϊόντα:

1. Εμφανίστηκε σε σακουλάκι με γαριδάκια:

*"Μπορεί να είσαι ο νικητής, δεν είναι απαραίτητη η αγορά του προϊόντος, πληροφορίες εντός".*

*(Α, ωραία. Θα ζητήσω από τον ψιλικατζή να ανοίξω το σακουλάκι χωρίς να το πληρώσω...) *

2. Σε πιστολάκι για τα μαλλιά:

*"Μην το χρησιμοποιείτε κατά την διάρκεια του ύπνου". *

*(Τώρα κατάλαβα γιατί ξυπνάω χτενισμένος...)*



3. Σε σαπούνι ελληνικής παραγωγής:

*"Xρησιμοποιήστε το σαν κανονικό σαπούνι".*

*(Κρίμα γιατί είχα στο μυαλό μου να το χρησιμοποίησω για φρυγανιά...) *

4. Σε κατεψυγμένο φαγητό:

*"Πρόταση σερβιρίσματος: Ξεπαγώστε το".*

*(Πες το βρε άνθρωπέ μου και μου φαινόταν σκληρό!) *  Συνεχίζεται ------>

Γεγονός η πρώτη κβαντική «γεννήτρια» πραγματικά τυχαίων αριθμών

Κλείνει κάθε πιθανή «τρύπα» στην κρυπτογράφηση.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι φυσικοί, αξιοποιώντας το φαινόμενο του λεγόμενου «κβαντικού εναγκαλισμού» (όταν δύο καταστάσεις μυστηριωδώς επικοινωνούν από απόσταση και αλληλοεπηρεάζονται), κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα μηχάνημα που «γεννά» αυθεντικά τυχαίους αριθμούς, κλείνοντας έτσι και την τελευταία «τρύπα» στον τομέα της κρυπτογράφησης.

Το επίτευγμα βοηθά να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη γενιά απόλυτα ασφαλών και μυστικών επικοινωνιών. Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές υπό τον καθηγητή φυσικής του Κοινού Κβαντικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ Κρις Μονρόε και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι κρυπτογράφοι χρησιμοποιούν τυχαίους αριθμούς ως «κλειδιά» για την κωδικοποίηση και την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων, ώστε να αποτρέψουν κάθε πιθανό «ωτακουστή», ο οποίος αναζητά κάποιο μη τυχαίο μοτίβο στους αριθμούς για να «σπάσει» την κρυπτογράφηση.

Οι κρυπτογράφοι χρησιμοποιούν μαθηματικούς αλγόριθμους, γνωστούς ως «γεννήτριες ψευδο-τυχαίων αριθμών», για να παράγουν τέτοιες σειρές αριθμών.

Μέχρι σήμερα, όμως αυτές οι γεννήτριες δεν εξασφάλιζαν απόλυτα ότι δεν θα παραβιαστεί η κρυπτογράφηση, επειδή π.χ. υπήρχε πάντα ο φόβος ότι το μηχάνημα κάποια στιγμή μπορεί να

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την Πέμπτη 22 Απριλίου, που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και αφορά όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτύρονται για τις μειώσεις και τις περικοπές των μισθών τους, καθώς και για τα νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό.
kathimerini

Ξανά υποψήφιος δήμαρχος ο Κακλαμάνης

Μπόρα ήταν και πέρασε η κρίση στις σχέσεις του Νικήτα Κακλαμάνη με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ρηγίλλης έδωσε ξανά το χρίσμα στον πρώην υπουργό και θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας.

Η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων ότι πρόθεσή του ήταν να είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά στο Δήμο Αθηναίων ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάμβανε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, είχε προκαλέσει ένταση στη σχέση του με τη Ρηγίλλης.


Όμως, φαίνεται πως η κρίση ξεπεράστηκε και ο νυν δήμαρχος πήρε εκ νέου το χρίσμα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega.
newsit