www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πολιτικά μηνύματα για την επέτειο της 21ης Απριλίου

Πολιτικά μηνύματα για την επέτειο της 21ης Απριλίου

«Σήμερα βρισκόμαστε, ως χώρα, σε ένα σταυροδρόμι. Είμαστε μπροστά σε αποφάσεις που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά. Σήμερα αποφασίζουμε ποια χώρα θέλουμε να έχουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές», τονίζει σε μήνυμά του το ΠΑΣΟΚ για την σημερινή επέτειο της 21ης Απριλίου.

Στο μήνυμά του το ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Συμπληρώνονται σήμερα 43 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967. Μέρες σαν τη σημερινή πρέπει να θυμόμαστε το δρόμο που έχουμε διανύσει. Το δρόμο της Δημοκρατίας και το διαρκή αγώνα που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουμε κάνει για την κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας, του κράτους δικαίου και της εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών. Το δρόμο της Δημοκρατίας και της προόδου καλούνται να συνεχίσουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Σήμερα βρισκόμαστε, ως χώρα, σε ένα σταυροδρόμι.

Είμαστε μπροστά σε αποφάσεις που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά. Σήμερα αποφασίζουμε ποια χώρα θέλουμε να έχουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία το ΠΑΣΟΚ και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της δημιουργίας και της προόδου».

ΝΔ: Ζούμε την αλλαγή εποχής

«Σήμερα ζούμε την αλλαγή εποχής. Η αλλαγή αυτή επιβάλλει μία Νέα Μεταπολίτευση, εμπνευσμένη από τις διαχρονικές αξίες της Δημοκρατίας, αλλά και προσανατολισμένη, με απόλυτη συνέπεια, στις επιτακτικές ανάγκες του σήμερα και του αύριο. Επιβάλλεται να απαλλαγεί η χώρα από τις παθογένειες του παρελθόντος. Να βγει, το ταχύτερο δυνατόν, από την οικονομική κρίση. Να διασφαλίσει μία νέα προοπτική ανάπτυξης, ανάτασης και ελπίδας. Οι στιγμές που ακολουθούν είναι δύσκολες. Έχουμε, όμως, τις δυνάμεις που χρειάζονται και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να το πιστέψουμε όλοι και να κάνει ο καθένας το χρέος του», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος με αφορμή την επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ακόμη πως «η θλιβερή επέτειος της αποφράδας ημέρας της 21ης Απριλίου του ΄67, θυμίζει τα δεινά που ακολούθησαν για τη χώρα μας και τονώνει τη βούληση των Ελλήνων για ακόμη περισσότερη Δημοκρατία, ακόμη καλύτερη Δημοκρατία. Τιμούμε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης, όλους όσους πάλεψαν για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: