www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόστιμο 40.000 ευρώ σε «κολέγιο» που διαφημιζόταν ως πανεπιστήμιο

Πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο «Hellenic American University» επειδή χρησιμοποιεί στις διαφημίσεις τον όρο «University», χωρίς να είναι ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο.


Το πρόστιμο επιβλήθηκε κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2251/1994 που απαγορεύουν τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Όπως ανακοινώθηκε, έχουν βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι των διαφημιστικών καταχωρίσεων και εμπορικών πρακτικών και άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών μεταλυκειακής εκπαίδευσης και χρησιμοποιούν παράνομα τους προσδιοριστικούς τίτλους "Πανεπιστήμιο" ή "Κολέγιο" στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα ή καλλιεργούν ανακριβείς

Ετοιμάζουν νέο είδος σοκολάτας

Νέα είδη σοκολάτας αναμένεται να προκύψουν μετά την αποκρυπτογράφηση του DNA του κακαόδεντρου που ολοκληρώθηκε σήμερα από το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, την εταιρεία πληροφορικής IBM και τη σοκολατοβιομηχανία Mars.


Μέχρι σήμερα ερευνητές και γεωπόνοι έπρεπε να «μαντεύουν» ποια χαρακτηριστικά θα έδινε στη σοκολάτα η διασταύρωση διαφορετικών ποικιλιών κακαόδεντρου.

Η ανάλυση της γενετικής πληροφορίας θα τους επιτρέπει πλέον να γνωρίζουν άμεσα τα αποτελέσματα τουλάχιστον των παραδοσιακών διασταυρώσεων, αφού η σοκολατοβιομηχανία Mars, η εταιρεία πληροφορικής IBM και το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ολοκλήρωσαν τον προσδιορισμό της γενετικής αλληλουχίας του κακαόδεντρου.

Ο στόχος των ειδικών είναι η αύξηση της παραγωγής και η δημιουργία ανθεκτικότερων ποικιλιών, ενώ δεν αποκλείεται και η δημιουργία νέων ειδών κακαόδεντρου, από όπου θα προκύψουν νέα είδη καφέ, σοκολάτας.

Το προσχέδιο του γονιδιώματος που παρουσιάστηκε σήμερα αφορά την ποικιλία κακαόδεντρου «Ματίνα 1-6», η οποία αντιστοιχεί στο 99% της παγκόσμιας παραγωγής κακάο, το 70% παράγεται

Ο καιρός στις 16.09.2010

Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με σποραδικές βροχές μετά το μεσημέρι στα ορεινά της Ηπείρου, Δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου, περιμένουμε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 27 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 17 ως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 ως 28 στη Δυτική Ελλάδα, 22 ως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και Κρήτη.

Τοπικά ισχυροί βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό με τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29-30 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, μέτριοι βόρειοι άνεμοι

Η σωστή γυμναστική για κάθε σωματότυπο

Οι ειδικοί έχουν ξεχωρίσει τέσσερεις σωματικούς τύπους ανάλογα με το σχήμα, το σκελετό και την κατανομή του βάρους: το ‘Κουτάλι’, την ‘Κλεψύδρα’, τον ‘Κώνο’ και τον ‘Χάρακα’ και είναι όλοι σωματότυποι που έχουν από τη φυσική τους κατασκευή πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.


Η σωστή άσκηση μπορεί άμεσα να αμβλύνει το όποιο πρόβλημα υπάρχει και να βελτιώσει τα ήδη καλοσχηματισμένα σημεία του κορμιού, ενώ ένα ακατάλληλο πρόγραμμα μπορεί να φέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Βρείτε το δικό σας τύπο και ακολουθείστε το σωστό πρόγραμμα με σκοπό την σωστή άσκηση

Ολοκληρώθηκαν τα έργα για καθαρό νερό στα Οινόφυτα

Ολοκληρώθηκαν τα έργα για την παροχή καθαρού νερού στα Οινόφυτα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύντομα αναμένεται να υπογραφεί συνεργασία μεταξύ του υπουργείου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της ΕΥΔΑΠ για την αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Θήβας και την τροφοδότησή του από καθαρό νερό μου Μόρνου και όχι από την Υλίκη.

Επίσης, οι βιομηχανίες στη ζώνη των Οινοφύτων συμμορφώνονται με τις υπουργικές αποφάσεις και πλέον υπάρχει καλύτερη διαχείριση στα νερά του ποταμού Ασωπού.

Την Πέμπτη, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη θα επισκεφτεί περιοχές του δήμου Μεσσαπίων, στην Εύβοια και θα

Πειραιάς: Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Β. Μιχαλολιάκος

Την απόφασή του να διεκδικήσει το δήμο Πειραιά στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε και επισήμως την Τετάρτη ο Βασίλης Μιχαλολιάκος σε εκδήλωση στον ΟΛΠ.


"Αποφάσισα μετά από δική σας απαίτηση να αφήσω πίσω όλες μου τις αναστολές και να είμαι υποψήφιος για δήμαρχος στον αγαπημένο μας Πειραιά", είπε, αναφέροντας ότι παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα τόνισε ότι θα παραιτηθεί και από βουλευτής, επισημαίνοντας ότι καλεί σε συστράτευση όλους τους Πειραιώτες ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση. "Αποχωρώ οριστικά από την κεντρική πολιτική σκηνή και αφοσιώνομαι στον Πειραιά" είπε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον δεν είναι μόνο Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι για όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες.

"Ο Πειραιάς μας ενώνει", ήταν το κεντρικό του μήνυμα

Ντράφι Πικερμίου: Μετέτρεψαν τον καταρράκτη σε χωματερή

Την ύπαρξη και τη συνεχή ανατροφοδότηση μιας χωματερής καταγγέλλουν, καταθέτοντας και τα αντίστοιχα φωτογραφικά πειστήρια, κάτοικοι στην περιοχή Ντράφι Πικερμίου, μία από τις πιο πολύπαθες περιοχές της Αττικής, καθώς σχεδόν κάθε καλοκαίρι γίνεται στόχος εμπρηστών. Η χωματερή βρίσκεται μάλιστα πάνω από τον καταρράκτη του Βαλανάρη και πολλά από τα μπάζα, τις σακούλες των απορριμμάτων, τα απομεινάρια από τις ξύλινες κατασκευές και παλέτες, ακόμη και παρατημένα ή μισοσαπισμένα στρώματα έχουν πέσει στο ρέμα και στη μικρή λίμνη που δημιουργεί η ροή του νερού.

Σύμφωνα με την κάτοικο της περιοχής κυρία Ιόλη Σταματοπούλου , «η εναπόθεση των μπάζων, των κομμένων κλαδιών και των απορριμμάτων είχε ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστουκαι συνεχίστηκε σχεδόν ολόκληρο τον μήνα. Ερχονταν τακτικά φορτηγά της κοινότητας ή ιδιωτών και άδειαζαν-τις πρώτες ημέρες κυρίωςκλαδιά και ξερά χόρτα,κατόπιν κάθε λογής μπάζα και δεκάδες σακούλες σκουπιδιών» . Η κυρία Σταματοπούλου τονίζει επίσης ότι «δύο ή τρεις φορές ο χώρος καθαρίστηκε και πάλι, ήρθαν φορτηγά και απομάκρυναν τους όγκους σκουπιδιών που άρχιζαν να σχηματίζονται, αλλά ύστερα από κάποιες

Τι είπε η Πελέκη για την υπόθεση Βατοπεδίου

«Προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση, που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταφέρθηκε στους υπουργούς Μπασιάκο, Κιλτίδη, Κοντό και Δούκα από τους καθ' ύλην αρμόδιους Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου». Αυτό δήλωσε η σύζυγος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γ Βουλγαράκη και συμβολαιογράφος στην υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών η Αικατερίνη Πελέκη κατά την εξέτασή της από την προκαταρκτική επιτροπή.


"Εγώ ξέρω ότι οι άντρες φοράνε παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω κι εγώ που δεν φοράω παντελόνια. Έπρεπε να βγει ο πρωθυπουργός και να πει ότι υπήρξε κυβερνητική απόφαση ώστε να κληθούν πέντε διεθνείς οίκοι να αξιολογήσουν αν κέρδισε ή

Στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι σιδηροδρομικοί

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν οι σιδηροδρομικοί, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον ΟΣΕ.


Ειδικότερα, θα πραγματοποιήσουν:

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα την Τετάρτη 22/9

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα την Πέμπτη 23/9

Τρεις στάσεις εργασίας στις 6-9 το πρωί, στις 2-5 το απόγευμα και στις 9-12 το βράδυ τη Δευτέρα

Δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη

Δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη προσφέρει το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας σε κλινικές γνωστού Διαγνωστικού Κέντρου σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη.


Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη, στις 15 Σεπτεμβρίου, απευθύνεται σε

Διάγνωση για φυματίωση σε 1 ώρα

Νέα εξέταση, που μπορεί να διαγνώσει μέσα σε μία ώρα, αν κάποιος πάσχει από φυματίωση επινόησαν βρετανοί επιστήμονες.


Η εξέταση εντοπίζει μια συγκεκριμένη περιοχή του DNA στο βακτήριο της φυματίωσης, το οποίο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι κοινό σε όλα τα στελέχη της ασθένειας.

Μια αντίπαλη διαγνωστική εξέταση από αμερικανούς επιστήμονες στην Καλιφόρνια εντοπίζει την ασθένεια στο 98% των περιπτώσεων σε λιγότερο από δύο ώρες.

Ο βάκιλος της φυματίωσης σκοτώνει 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως στον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι φορείς

Αίρεται το πλαφόν στη βενζίνη από τα μεσάνυχτα

Στην άρση του πλαφόν στα καύσιμα συμφώνησαν κυβέρνηση και πρατηριούχοι μετά το πέρας της μαραθώνιας συνάντησης με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ντίνο Ρόβλια.

Η πρώτη ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο της Ομποσπονδίας Βενζινοπωλών (ΟΒΕ) Μ. Κιούσης.

Εφόσον επιβεβαιωθεί, η άρση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ήδη κατά την προσέλευσή του στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΟΒΕ είχε τονίσει ότι δεν υφίσταται πλέον λόγος για την ύπαρξη πλαφόν.

Εντός ολίγου αναμένεται η σχετική ανακοίνωση από τον κ. Ρόβλια.

Περίπου 350 πρατήρια στην Αττική, 250 πρατήρια στην Κρήτη και αρκετά σε πολλές περιοχές της χώρας παρέμεναν κλειστά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δηλώναν πως δεν επρόκειτο να πωλούν

Αντιδρούν στην κατάργηση της έφεσης στις φορολογικές υποθέσεις

ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ως προς τη νομιμότητα των μέτρων τα οποία επιχειρεί να προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών για την ταχύτερη επίλυση των φορολογικών διαφορών που εκκρεμούν ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, εκφράζουν οι δικαστικοί λειτουργοί και η πλειονότητα του νομικού κόσμου.

Η εκδίκαση των υποθέσεων σε έναν και μοναδικό βαθμό, χωρίς τη δυνατότητα του διαδίκου να κάνει χρήση κανενός ενδίκου μέσου, προσκρούει στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, υποστηρίζουν δικαστικές πηγές, εκτιμώντας πως αν το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών επιμείνει προς αυτή την κατεύθυνση, το ενδεχόμενο να κριθούν στην πορεία οι ρυθμίσεις παράνομες και αντίθετες προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι πολύ σοβαρό. Η υπό εξέταση ρύθμιση που συγκεντρώνει τα πυρά του νομικού

Ρυθμιστικό πλαίσιο για το νέο δίκτυο γρήγορου Ιντερνετ

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ να τεθεί άμεσα υπό ρύθμιση το νέο δίκτυο γρήγορου Ιντερνετ (VDSL) που δημιουργεί ο ΟΤΕ, το οποίο θα προσφέρει ταχύτητες σύνδεσης έως 50 Μbps (έναντι 24 Μbps σήμερα), αφήνει πλέον ανοιχτό η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).


Η διοίκηση της ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού της, διεμήνυσε χτες ότι δεν θα επιτρέψει το γρήγορο Ιντερνετ να περάσει ξανά σε μονοπωλιακές καταστάσεις. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Λ. Κανέλλος, η αρχή θα προχωρήσει σε πλήρη ανάλυση της συγκεκριμένης αγοράς και θα εφαρμόσει πιστά τα προβλεπόμενα από την κοινοτική νομοθεσία.

Πρόκειται, όπως εξήγησε ο κ. Κανέλλος, για τις αγορές 4 και 5 περί ηλεκτρονικών τηλεπικοινωνιών

Παιδική υπερκινητικότητα: ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής

Μόλις μπήκε (τυπικά μόνο) το φθινόπωρο, σε λίγες μέρες ξεκινούν τα σχολεία και η παιδική υπερκινητικότητα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης μεταξύ των γονέων μικρών παιδιών και μαθητών του δημοτικού. Τα συμπτώματά της συχνά περιγράφονται σαν νευρικότητα, επιθετικότητα, αυθόρμητη συμπεριφορά, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης, αυξημένη κινητική δραστηριότητα.


Στην πραγματικότητα, η υπερκινητικότητα είναι μία διαταραχή συμπεριφοράς η οποία εμφανίζεται στο 2-5% των νεαρών παιδιών σχολικής ηλικίας και τα επηρεάζει σε ποικίλο βαθμό. Κάνει την εμφάνισή της πριν την ηλικία των 7 χρόνων, έχει διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη των 6 μηνών και χαρακτηρίζεται από την εξακριβωμένη απουσία πνευματικής ασθένειας ή πνευματικής

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας στη μελέτη

Η μελέτη διδάσκει στα παιδιά πολύτιμα μαθήματα σχετικά με την ανεξάρτητη σκέψη, την υπευθυνότητα και την υπερηφάνεια σχετικά με την ολοκλήρωσή τους.


Οι γονείς θα πρέπει να αντισταθούν στην επιθυμία να κάνουν αυτοί τα μαθήματα των παιδιών τους, σύμφωνα με το Ίδρυμα Nemours. Αντίθετα, θα πρέπει να στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών, ιδιαίτερα στη δημιουργία του

Πώς θα μάθετε δυο γλώσσες στο παιδί σας

Όλοι μπορούμε να μάθουμε μια ξένη γλώσσα. Για μερικούς ανθρώπους αυτό είναι ευκολότερο από ότι για άλλους, αλλά όλοι μπορούμε να το κάνουμε. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν δυο γλώσσες με την ίδια ευχέρεια είναι δίγλωσσοι.


Και αυτοί που κατά κύριο λόγο μπορούν να μάθουν να είναι δίγλωσσοι είναι τα παιδιά. Μπορούν να μάθουν δυο γλώσσες στο σπίτι, στο σχολείο ή στον κοινωνικό τους περίγυρο. Η γλώσσα που το παιδί γνωρίζει καλύτερα ονομάζεται κυρίαρχη γλώσσα. Με τον καιρό, η κυρίαρχη γλώσσα μπορεί να αλλάξει, ειδικά όταν το παιδί δεν την χρησιμοποιεί τακτικά.

Η χρήση δυο γλωσσών είναι μια δεξιότητα σαν όλες τις άλλες. Τα παιδιά για να χρησιμοποιούν σωστά τις γλώσσες πρέπει να εξασκούνται πολύ και σε αυτό μπορούν να τα βοηθήσουν οι γονείς. Χωρίς πρακτική, το παιδί ίσως να αντιμετωπίσει δυσκολίες κατανόησης ή επικοινωνίας με

Σύλληψη 39χρονου για απειλητικά τηλεφωνήματα

Στη σύλληψη ενός 39χρονου, ο οποίος πραγματοποιούσε απειλητικά τηλεφωνήματα, προχώρησε η αστυνομία.


Όπως ανακοινώθηκε, από την έρευνα προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δεκαήμερο πραγματοποίησε είκοσι τουλάχιστον τηλεφωνικές κλήσεις στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και σε εφημερίδες.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 39χρονος "ανήγγειλε ψευδώς, τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας, που στεγάζεται στον 1ο όροφο μεγάλου εμπορικού κέντρου".

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο, σύμφωνα πάντα με την

Στο 5,6% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο για την Ελλάδα

Σε 1,6% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο έναντι 1,7% τον Ιούλιο την ώρα που στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 5,6%.


Ένα χρόνο πρωτύτερα ήταν -0,2%. Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,2% τον Αύγουστο 2010.

Στην ΕΕ των 27 ο πληθωρισμός ανήλθε σε 2% τον Αύγουστο από 2,1% τον Ιούλιο, ενώ πέρσι ίδιο μήνα ήταν 0,6%. Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός στην ΕΕ των 17 αυξήθηκε 0,2% τον Αύγουστο 2010.

Τον χαμηλότερο ετήσιο πληθωρισμό σημείωσαν τον Αύγουστο οι Ιρλανδία (-1,2%), Λετονία (-0,4%) και Γερμανία (1%), ενώ τον υψηλότερο πληθωρισμό κατέγραψαν οι Ρουμανία (7,6%), Ελλάδα

Ντόρα Μπακογιάννη: Μόνο κοινωνικές οι σχέσεις μου με τον Μιχ. Χριστοφοράκο

Τη διαφωνία της με την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας, την περίοδο που ήταν κυβέρνηση, να απορρίψει την πρόταση ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens, εξέφρασε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Χαρακτήρισε, μόνο κοινωνικές τις επαφές που είχε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ενώ άφησε αιχμές κατά της δικαιοσύνης και της επιτροπής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος για τη φυγή του Χρ. Καράβελα στο Εξωτερικό


Όπως είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, δεν έχει σχέση με την υπόθεση ενώ υπογράμμισε ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος ήταν συμμαθητής της και για αυτό το λόγο διατηρούσαν κοινωνικές σχέσεις.

Υποστήριξε ακόμη ότι η μοναδική επαφή που είχε με τη Siemens ήταν ως Δήμαρχος Αθηναίων, την περίοδο που πραγματοποιούσε επαφές με την εταιρεία στην Ελλάδα για το σύστημα ασφαλείας Detra.

Επιπλέον, χαρακτήρισε υπερβολές και συκοφαντίες τα όσα ακούστηκαν περί χορηγιών της Siemens

Κλειστά τα σχολεία στη Ναύπακτο

Το κλείσιμο των Γυμνασίων και Λυκείων της Ναυπάκτου μας έως και μεθαύριο Παρασκευή, αποφάσισαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Δευτυεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Επαγγελματικό Λύκειο.


Η απόφαση αυτή πάρθηκε ως μια μορφή έμπρακτης συμπαράστασης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ (κτηριακό – απογευματινή βάρδια) και για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάθεσης του προβλήματος σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης σε δυο βάρδιες (πρωί – απόγευμα).

Με το ψήφισμα που έστειλαν στο δήμο Ναυπάκτου και τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, ζητούν:

1. να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης του έργου έως την ολοκλήρωσή του.

2. η ολοκλήρωση του έργου θα πρέπει να γίνει πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Δηλώνουμε ότι, αν δεν ικανοποιηθεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης του έργου, όλοι αυτοί που δημιούργησαν και συντηρούν το πρόβλημα θα βρεθούν αντιμέτωποι και υπόλογοι των ενεργειών

Πρόσκρουση πλοίου στον προβλήτα του λιμανιού της Κω

Τουλάχιστον 5 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 20 ελαφρά κατά την πρόσκρουση του καταμαράν Aegean Cat στον προβλήτα του λιμανιού της Κω.

Το σκάφος, υπό τουρκική σημαία, μετέφερε συνολικά 213 επιβάτες στην πλειονότητά τους Βρετανοί καθώς και έξι Τούρκους μέλη του πληρώματος.

Υπέρ της περαίωσης υπό προϋποθέσεις ο Κ. Μίχαλος

Θετικά μπορεί να κριθεί το μέτρο της περαίωσης εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) με την προϋπόθεση όπως ο ίδιος δήλωσε να είναι η τελευταία περαίωση και όσοι ενταχθούν σε αυτό να θεωρούνται «καθαροί» για την εφορία.


Ο κ.Μίχαλος σχολιάζοντας τη νέα περαίωση που σκοπεύει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, είπε ότι αυτή έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία.

"Θα μπορούσε, δηλαδή, να κριθεί θετικά, αν πραγματικά είναι η τελευταία περαίωση και όλοι οι φορολογούμενοι που θα ενταχθούν στο μέτρο θα θεωρούνται «καθαροί» για την εφορία. Και επίσης, τα ποσά που θα ζητηθεί να καταβάλουν οι επιχειρήσεις, είναι μέσα στα πλαίσια των σημερινών περιορισμένων λόγω της κρίσης δυνατοτήτων τους" τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ωστόσο,χαρακτήρισε τη νέα περαίωση ως ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο, προσθέτοντας ότι "αυτό για να μην θεωρηθεί ότι επιβάλλεται επί δικαίων και αδίκων, θα πρέπει να περιέχει ρυθμίσεις οι οποίες

Νέοι μικρο-επεξεργαστές από την Intel για «έξυπνες» τηλεοράσεις και αυτοκίνητα

Η αμερικανική Intel, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων στον κόσμο, παρουσίασε μια νέα γκάμα χαμηλού κόστους μικρο-επεξεργαστών Atom για «έξυπνες» τηλεοράσεις και αυτοκίνητα διασυνδεμένα στο Ίντερνετ.


Παράλληλα, αποκάλυψε ένα νέο "τσιπάκι" του τύπου "δύο σε ένα" (chipset), με το οποίο φιλοδοξεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην αγορά υπολογιστών.

Το νέο προϊόν, με την κωδική ονομασία "Sandy Bridge", είναι η πρώτη αρχιτεκτονική της εταιρίας που συγχωνεύει σε ένα και μοναδικό "τσιπ" πυριτίου έναν κεντρικό μικρο-επεξεργαστή και τον επεξεργαστή της κάρτας γραφικών.

Οι φθηνοί επεξεργαστές Atom της Intel κυριαρχούν σε ορισμένες φορητές συσκευές, ιδίως στους

Στα ράφια το Νοέμβριο το βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν

Στην κυκλοφορία βγαίνει το Νοέμβριο στη Βρετανία το βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν για την οικονομική κρίση. Έως τις αρχές του Δεκεμβρίου θα βρίσκεται μεταφρασμένο στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων.


Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία από τον οίκο "Simon & Schuster".

Στην Ελλάδα το βιβλίο θα παρουσιαστεί από τις εκδόσεις "Πεδίο", πιθανότατα παρουσία του ίδιου του συγγραφέα.

"Είδα την είδηση για τη συγγραφή του βιβλίου στην ιστοσελίδα του BBC και την ίδια μέρα επικοινώνησα με τον εκδοτικό οίκο για να "κλείσω" τα δικαιώματα. Η ελληνική έκδοση θα προλογίζεται από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα, και εκτιμούμε ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την Αγγλία θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου και στην Ελλάδα. Ελπίζουμε, δε, εκείνη τη μέρα να έχουμε μαζί μας και τον συγγραφέα" δήλωσε ο εκδότης του "Πεδίου", Παύλος Παπαχριστοφίλου.

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα του βρετανικού οίκου, το βιβλίο, το πρώτο μετά την ήττα του

Κίνδυνος επανεμφάνισης καρκίνου λόγω ακτινοβολίας

Τα θύματα της έκρηξης ατομικής βόμβας που είχαν την τύχη να ξεπεράσουν τον καρκίνο, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν ξανά τη νόσο. Αυτό ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες με μελέτη που δίνει νέα διάσταση στη σχέση ανάμεσα στην καρκινογένεση και την έκθεση στην ακτινοβολία.


Τα επιστημονικά ευρήματα είναι σημαντικά γιατί οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες που έλαβαν από τους επιζήσαντες της ατομικής βόμβας στην Ιαπωνία για να προβλέψουν τους κινδύνους από την έκθεση στην ακτινοβολία από άλλες πηγές, μεταξύ των οποίων και από τις εξετάσεις με μηχανήματα ιατρικής απεικόνισης.

Σύμφωνα με τον Δρ. Κρίστοφερ Λι του Ερευνητικού Κέντρου για τον Καρκίνο Fred Hutchinson, οι επιζήσαντες καρκίνου είχαν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν δεύτερο καρκίνο.

Όπως είπε, ο κίνδυνος "γνωρίζουμε ότι συνδέεται με τη ραδιενέργεια".

Ο ίδιος συμπλήρωσε: "Αυτοί οι καρκίνοι είναι του μαστού, του εντέρου, του πνεύμονα, του θυρεοειδούς και της ουροδόχου κύστης".

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα που αφορούν την υγεία μίας ομάδας επιζησάντων της ατομικής βόμβας από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από το 1950 - πέντε χρόνια μετά τις εκρήξεις - ως το

«Κήπος» ιδεών για µια πράσινη Αθήνα

Φανταστήκατε ποτέ την πολυκατοικία σας καλυµµένη από αναρριχητικά φυτά; Ή τον εαυτό σας να κάθεται κατακαλόκαιρο στην Πλατεία Κάνιγγος χωρίς να ζεµατίζεται από τη θερµότητα της καυτής ασφάλτου;


Είναι µερικές από τις ιδέες που µεταµορφώθηκαν σε εντυπωσιακές κατασκευές και σχέδια. Για να µας συµφιλιώσουν µε το περιβάλλον και να καταλάβουµε την ανάγκη προστασίας του σε κάθε µας βήµα.

Το Green Design Festival, που αρχίζει στην Αθήνα στις 23 Σεπτεµβρίου, µε χορηγό το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο, θα δώσει την ευκαιρία στον καθένα από µας να έρθει σε επαφή µε τις ιδέες αυτές, να διαφωνήσει µαζί τους, να τις βελτιώσει ανάλογα µε τα δικά του βιώµατα και πεποιθήσεις. Να µπει στον πειρασµό της «διάδρασης». Στην Πλατεία Συντάγµατος, εκεί

Ερώτηση στον υπουργό από διοριστέα του Υπ.Οικονομικών

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητάει απεγνωσμένα νέο εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να μπορούν τα τελωνεία να λειτουργούν αποτελεσματικά και να φέρνουν έσοδα.

Ως διοριστέα στο Υπουργείο Οικονομικών μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008 ρωτώ κι εγώ τον Υπουργό με την σειρά μου, πότε θα προσληφθούν οι 877 επιτυχόντες οικονομολόγοι  σε εφορίες τελωνεία και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε μια περίοδο υστέρησης εσόδων, που η πρόσληψή τους έχει παγώσει γιατί..κοστίζει.

Τι έχει μεγαλύτερο κόστος για τον απλό πολίτη που φοβάται τα νέα μέτρα λόγω αποτυχίας είσπραξης εσόδων;

Ο μισθός  877 επιστημόνων που θα εργαστούν στην είσπραξη εσόδων ή τα δις που χάνονται από την

Κανόνια πολυτελείας άρχισαν να «σκάνε» στην αγορά...

Η πτώση των διαθέσιμων εισοδημάτων και ο περιορισμός της κατανάλωσης δεν κάνουν διακρίσεις και παρασύρουν σε οικονομικό μαρασμό ιστορικές εταιρείες, ακριβά ξενοδοχεία και μοδάτα σήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης. Οι τράπεζες πλέον έχουν τον πρώτο λόγο για την τύχη γνωστών επιχειρήσεων, αφού έχουν κάνει απαιτητά τα δάνειά τους για να εξασφαλίσουν με τη σειρά τους τα κεφάλαια των καταθετών τους, σε μια περίοδο όμως όπου η συρρίκνωση των τζίρων οδηγεί τις εταιρείες σε ζημιογόνα αποτελέσματα.

Ο όμιλος που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Πεντελικόν στην Κηφισιά υπό το βάρος των χρεών εντάχθηκε στο άρθρο 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ώστε να ξεκινήσει συνδιαλλαγή με τους πιστωτές για αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών του. Τα δάνεια του γνωστού ξενοδοχείου στο

Τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν (και) καλό

Και όμως, τα βιντεοπαιχνίδια με την καταιγιστική δράση μπορεί να κάνουν (και) καλό. Για πολλούς γονείς, τέτοια βιντεογκέιμ είναι πηγή μόνιμης ανησυχίας για την ψυχική υγεία των παιδιών τους. Λένε ότι εξαιτίας τους οι μικροί γίνονται δύστροποι, επιθετικοί και κλείνονται στο δωμάτιό τους με τις ώρες, παραμελώντας τα μαθήματά τους.

Να όμως που μετά τις πολυάριθμες έρευνες οι οποίες προειδοποιούν για τις αρνητικές συνέπειες του να περνάει κανείς ατελείωτες ώρες μπροστά σε μια κονσόλα, νέα μελέτη αποκάλυψε ότι τα βιντεοπαιχνίδια με έντονη δράση σε καταιγιστικούς ρυθμούς μάς εκπαιδεύουν να παίρνουμε ταχύτερες και καλύτερες αποφάσεις. Προσοχή όμως: αυτό δεν ισχύει για παιδιά μικρότερα των 15 ετών. Για αυτά, ο κίνδυνος από τη συστηματική έκθεση στην ψηφιακή βία παραμένει.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη διεξήγαγαν μία σειρά από δοκιμασίες για να εκτιμήσουν τον βαθμό στον οποίο μπορούν να βελτιώνουν τις γνωστικές ικανότητες των παικτών τέτοια βιντεοπαιχνίδια.

Οι ερευνητές εξέτασαν δεκάδες άτομα ηλικίας 18 ως 25 ετών που γενικά δεν έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια και τους χώρισαν σε δύο ομάδες.

Από την πρώτη ομάδα ζήτησαν να παίξει ένα παιχνίδι που ανεβάζει την αδρεναλίνη, όπως για παράδειγμα το «Call of Duty 2», όπου οι συμμετέχοντες έπρεπε να «τρέχουν» σε διάφορες πίστες στο Διαδίκτυο πυροβολώντας ο ένας τον άλλον. Στη δεύτερη ομάδα δόθηκε το παιχνίδι «Sims 2», ένα

Τέσσερα μαθήματα από το 2014 και συμμετοχή των πανεπιστημίων

Σε τέσσερα μαθήματα θα εξετάζονται από το καλοκαίρι του 2014 και μετά οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, καθώς το υπουργείο Παιδείας προχωρεί σε σαρωτικές αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα. Ηδη όμως βήμα βήμα οι αλλαγές δρομολογούνται από εφέτος. Οι υποψήφιοι των επόμενων Πανελλαδικών θα συμπληρώσουν για πρώτη φορά τα μηχανογραφικά τους τον Μάρτιο του 2011, προτού δώσουν δηλαδή πανελλαδικές εξετάσεις και προτού μάθουν τις βαθμολογίες τους.

Οπως εκτιμάται, με αυτόν τον τρόπο θα κατευθυνθούν από τις πραγματικές τους επιθυμίες και όχι από τον αριθμό των μορίων που θα τους ανοίξουν τις πόρτες συγκεκριμένων τμημάτων. Και οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Λιγότερη ύλη και σύντομες εξεταστικές διαδικασίες θα συναντήσουν στο μέλλον οι μαθητές που μπαίνουν από την επόμενη χρονιά στην Α΄ Λυκείου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας μελετά έξι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα της χώρας:

Τέσσερα τα υποχρεωτικά μαθήματα ανά κατεύθυνση (θετική, θεωρητική, τεχνολογική), στην τρίτη Λυκείου. Σε αυτά οι μαθητές θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο και θα εξετάζονται

Διπλάσιο φόρο οι εργαζόμενοι (35%) από τα αφεντικά (16%)

Για το ελληνικό παράδοξο κατά την προηγούμενη δεκαετία, όπου αυξανόταν ταυτόχρονα ΑΕΠ και ελλείμματα, και για τη νέα ήπειρο, τη... Λατινική Ευρώπη, που δημιουργείται με τα μέτρα της τρόικας, κάνει λόγο η ΓΣΕΕ.


Στην ετήσια έκθεση της εργατικής Συνομοσπονδίας για την ελληνική οικονομία, η οποία παρουσιάζεται επίσημα αύριο, χαρακτηρίζεται ως «ελληνικό παράδοξο» το γεγονός ότι η παρελθούσα περίοδος «ήταν μία περίοδος σημαντικής αύξησης του ΑΕΠ και της ανισοκατανομής του εισοδήματος, κατά την οποία θα έπρεπε να μειωθούν τα δημόσια ελλείμματα και το δημόσιο χρέος».

Και τα ελλείμματα δεν μειώθηκαν γιατί οι κυβερνήσεις «προσέφεραν απαλλαγές και... απελευθέρωση της φοροδιαφυγής στα υψηλά εισοδήματα και εξ αυτού του γεγονότος (το Δημόσιο) κατέφυγε σε δανεισμό για να καλύψει την απώλεια εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού, με παράλληλη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου τουλάχιστον κατά 20% για τις μελλοντικές γενεές των μισθωτών φορολογουμένων».

Παραθέτει μάλιστα και συγκριτικά στοιχεία για τη... φοροαπαλλαγή που απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις. Σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ (2009), «η πραγματική φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στην Ελλάδα (35,1%, 2007) αντιστοιχεί στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (36,4%, 2006), ενώ η πραγματική φορολόγηση για τα κέρδη ανέρχεται σχεδόν στο ήμισυ του μέσου όρου της Ε.Ε. των 25 (15,9% για την Ελλάδα, έναντι 33,0% στην Ε.Ε. των 25)».

Γενική οπισθοδρόμηση

Συνακόλουθη των ανωτέρω είναι και η οπισθοδρόμηση των εργασιακών εισοδημάτων και κοινωνικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα: το επίπεδο σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις τιμές καταναλωτή «είναι 94% (ακριβή χώρα), η

Εκλογές-δημοψήφισμα

Ανέβασε στα ύψη τον πήχυ των εκλογών για τους δήμους και τις περιφέρειες, που θα γίνουν τον Νοέμβριο, χθες ο πρωθυπουργός: τις χαρακτήρισε «δημοψήφισμα», δείχνοντας πόσο μεγάλη σημασία αποδίδει σε αυτές. Διευκρίνισε, ωστόσο, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι δημοψήφισμα για τον «Καλλικράτη» και τις «μεγάλες αλλαγές» που προωθεί η κυβέρνηση.

Τον ίδιο όρο έχει χρησιμοποιήσει και η αντιπολίτευση (και η Ν.Δ, και η Αριστερά), δίνοντας όμως διαφορετικό περιεχόμενο, καθώς καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν κατά του Μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές του Νοεμβρίου αποκτούν πολιτικό χρώμα, με τους πολίτες να καλούνται από κυβέρνηση και κόμματα να ψηφίσουν υπέρ ή κατά πτυχών της κυβερνητικής πολιτικής.

Με τις εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες να είναι ο μεγάλος σκόπελος που πρέπει να περάσει το κυβερνών κόμμα εν μέσω δυσμενών πολιτικών συνθηκών, ο κ. Παπανδρέου, όπως προκύπτει από τις χθεσινές παρεμβάσεις, δεν θέλει να πυροδοτηθεί μια συζήτηση για επιβολή νέων