www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη: Μόνο κοινωνικές οι σχέσεις μου με τον Μιχ. Χριστοφοράκο

Τη διαφωνία της με την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας, την περίοδο που ήταν κυβέρνηση, να απορρίψει την πρόταση ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens, εξέφρασε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Χαρακτήρισε, μόνο κοινωνικές τις επαφές που είχε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ενώ άφησε αιχμές κατά της δικαιοσύνης και της επιτροπής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος για τη φυγή του Χρ. Καράβελα στο Εξωτερικό


Όπως είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, δεν έχει σχέση με την υπόθεση ενώ υπογράμμισε ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος ήταν συμμαθητής της και για αυτό το λόγο διατηρούσαν κοινωνικές σχέσεις.

Υποστήριξε ακόμη ότι η μοναδική επαφή που είχε με τη Siemens ήταν ως Δήμαρχος Αθηναίων, την περίοδο που πραγματοποιούσε επαφές με την εταιρεία στην Ελλάδα για το σύστημα ασφαλείας Detra.

Επιπλέον, χαρακτήρισε υπερβολές και συκοφαντίες τα όσα ακούστηκαν περί χορηγιών της Siemens
για την πραγματοποίηση του γάμου του γιου της.

"Αυτό είναι ντροπή για έναν Κρητικό" δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη.

Σχετικά με τη διαφυγή Καραβέλα στο εξωτερικό, η πρώην υπουργός παρέπεμψε στην ΕΔΕ που έχει γίνει.

Όπως είπε, δεν είχε ακούσει τίποτα για αυτόν μέχρι να διαφύγει στο εξωτερικό. Μιλώντας με δημοσιογράφους μετά την κατάθεσή της, εξαπέλυσε βολές κατά της δικαιοσύνης και της επιτροπής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομίας.

Ανέφερε ότι τόσο η δικαιοσύνη όσο και η επιτροπή είχαν καταγγελίες για τις δραστηρίοτητες του Χρ. Καράβελα οκτώ μήνες πριν εγκαταλείψει τη χώρα.

Για την όλη περιπέτειά της, ανέφερε ότι δέχεται λάσπη εδώ και καιρό και ευχήθηκε κανένας να μην βρεθεί στη θέση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: