www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ρυθμιστικό πλαίσιο για το νέο δίκτυο γρήγορου Ιντερνετ

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ να τεθεί άμεσα υπό ρύθμιση το νέο δίκτυο γρήγορου Ιντερνετ (VDSL) που δημιουργεί ο ΟΤΕ, το οποίο θα προσφέρει ταχύτητες σύνδεσης έως 50 Μbps (έναντι 24 Μbps σήμερα), αφήνει πλέον ανοιχτό η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).


Η διοίκηση της ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού της, διεμήνυσε χτες ότι δεν θα επιτρέψει το γρήγορο Ιντερνετ να περάσει ξανά σε μονοπωλιακές καταστάσεις. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Λ. Κανέλλος, η αρχή θα προχωρήσει σε πλήρη ανάλυση της συγκεκριμένης αγοράς και θα εφαρμόσει πιστά τα προβλεπόμενα από την κοινοτική νομοθεσία.

Πρόκειται, όπως εξήγησε ο κ. Κανέλλος, για τις αγορές 4 και 5 περί ηλεκτρονικών τηλεπικοινωνιών
της Ε.Ε., οι οποίες περιλαμβάνουν κανονιστικές υποχρεώσεις για τους παρόχους με σημαντική ισχύ.

Στην περίπτωση αυτή, ο ΟΤΕ είναι πιθανό να υποχρεωθεί να παρέχει υπηρεσίες VDSL και στη χονδρική, δίνοντας πρόσβαση στο δίκτυό του και στους εναλλακτικούς παρόχους.

Η ΕΕΤΤ ανέφερε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει στη διάθεσή της όλα τα πορίσματα με τις νέες αναλύσεις της τηλεπικοινωνιακής αγοράς. «Από τα αποτελέσματα αυτά θα εξαρτηθεί εάν θα συνεχίσουν ή όχι να ρυθμίζονται κάποιες αγορές για τον ΟΤΕ», τόνισε ο κ. Κανέλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: