www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Υπέρ της περαίωσης υπό προϋποθέσεις ο Κ. Μίχαλος

Θετικά μπορεί να κριθεί το μέτρο της περαίωσης εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) με την προϋπόθεση όπως ο ίδιος δήλωσε να είναι η τελευταία περαίωση και όσοι ενταχθούν σε αυτό να θεωρούνται «καθαροί» για την εφορία.


Ο κ.Μίχαλος σχολιάζοντας τη νέα περαίωση που σκοπεύει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, είπε ότι αυτή έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία.

"Θα μπορούσε, δηλαδή, να κριθεί θετικά, αν πραγματικά είναι η τελευταία περαίωση και όλοι οι φορολογούμενοι που θα ενταχθούν στο μέτρο θα θεωρούνται «καθαροί» για την εφορία. Και επίσης, τα ποσά που θα ζητηθεί να καταβάλουν οι επιχειρήσεις, είναι μέσα στα πλαίσια των σημερινών περιορισμένων λόγω της κρίσης δυνατοτήτων τους" τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ωστόσο,χαρακτήρισε τη νέα περαίωση ως ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο, προσθέτοντας ότι "αυτό για να μην θεωρηθεί ότι επιβάλλεται επί δικαίων και αδίκων, θα πρέπει να περιέχει ρυθμίσεις οι οποίες
θα προστατεύουν τις επιχειρήσεις που δεν θα ενταχθούν στην περαίωση από «συναλλαγές» με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είναι δαιδαλώδες με διατάξεις αλληλοσυγκρουόμενες που κάνουν ακόμη και τον άγιο να φαίνεται διάβολος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: