www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκίνησε η διάθεση του "Release Candidate"

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε την έναρξη της παγκόσμιας διάθεσης της έκδοσης «Release Candidate (RC)» του νέου Internet Explorer 9, πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση της beta έκδοσης και αφού στο μεταξύ η εταιρία έλαβε υπόψη της τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των περίπου 25 εκατομμυρίων χρηστών που την «κατέβασαν».


Η νέα έκδοση του δημοφιλέστερου στον κόσμο προγράμματος πλοήγησης (browser) στο διαδίκτυο προσφέρει στους χρήστες υψηλές ταχύτητες, ανανεωμένη εμφάνιση, ενισχυμένη ασφάλεια και διαλειτουργικότητα. Ο Internet Explorer 9 περιλαμβάνει επίσης μια σειρά βελτιώσεων και νέων χαρακτηριστικών, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τους δημιουργούς ιστοσελίδων με βάση τα πλέον σύγχρονα πρότυπα όπως το HTML5.

Ο νέος Internet Explorer, μεταξύ άλλων, αξιοποιεί καλύτερα τις δυνατότητες του υλικού (hardware) και, παράλληλα, χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά τις δυνατότητες του επεξεργαστή της κάρτας γραφικών (GPU). Επιπλέον, η έκδοση RC του νέου browser περιλαμβάνει το νέο «Chakra» JavaScript engine, το οποίο βελτιστοποιεί την απόδοση του Internet Explorer και αυξάνει περαιτέρω την ταχύτητά του. Σύμφωνα με μετρήσεις της SunSpider, η έκδοση RC του Internet Explorer 9 είναι κατά 35% πιο
γρήγορη από την έκδοση Beta, η οποία είχε παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2010.

Όσον αφορά τη διαλειτουργικότητα, ο Internet Explorer 9 υποστηρίζει τα πρότυπα HTML5, Scalable Vector Graphics (SVG), CSS3 κ.α. Διαθέτει ακόμα το νέο χαρακτηριστικό Geolocation, το οποίο προσαρμόζει την εμπειρία πλοήγησης των χρηστών με βάση τη γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκονται

Στον τομέα της ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ο νέος browser περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως τον Download Manager με ενσωματωμένο το φίλτρο SmartScreen, το Add-on Performance Advisor, τη δυνατότητα απομόνωσης των καρτελών, την αυτόματη επαναφορά (crash recovery) κλπ.

Οι χρήστες και οι δημιουργοί ιστοσελίδων που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ενισχυμένες δυνατότητες του νέου προγράμματος της Microsoft, μπορούν να «κατεβάσουν» την RC έκδοσή του μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.beautyoftheweb.com ή να δοκιμάσουν τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά της μέσω της ιστοσελίδας Test Drive του Internet Explorer στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ie.microsoft.com/testdrive/.





Δεν υπάρχουν σχόλια: