www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Για κοινωνική δουλεία αλλά και εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας μίλησε σήμερα στη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Στις 25 Μαρτίου θα κληθείτε να πείτε το μεγάλο «όχι» ή ένα μεγάλο «ναι» τόνισε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας σήμερα στη Βουλή. Ο Γ. Καρατζαφέρης μίλησε για κοινωνική δουλεία αλλά και εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας.«Αυτά που πριν 6 χρόνια φάνταζαν εξωφρενικά, προσέθεσε, σήμερα, σε μεγάλο ποσοστό έχουν γίνει. Μένει ένα ποσοστό που δεν έχει γίνει ακόμα, το οποίο είναι αυτά που σήμερα πρεσβεύει και κελεύει η κα Μέρκελ. Δεν τοποθετηθήκατε ξεκάθαρα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Η στάση σας ήταν “ναι μεν αλλά…”! Εμείς βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε ήδη “βρεγμένοι”. Τα περισσότερα που ζητά η κα Μέρκελ τα έχουμε ήδη υποστεί, ο λαός βρίσκεται σε εξαιρετική κοινωνική δουλεία.. Άρα, τι άλλο θέλει η κα Μέρκελ; Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Θέλουμε την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης στη Βουλή».

Παράλληλα, έθεσε το θέμα των αμυντικών δαπανών υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει «να διασφαλίσει τα σύνορά μας, να μην κάνει το Μπουντρούμ βόλτες στο Αιγαίο, και να μην αγοράζουμε υποβρύχια με καπέλο. Ο πλούτος της Ελλάδας έχει πάει σε τρεις χώρες που μας τα πήραν».

Και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να δώσει λύση σε προβλήματα που είναι μέγγενη για τον ελληνικό λαό».

Απαντώντας ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα ωφεληθεί από μια πραγματικά κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και άμυνα, δήλωσε ότι έχει ζητήσει συμπαράσταση των εταίρων για
το μεγάλο κόστος της ασφάλειας και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα να απολέσουμε κυριαρχία. Από την αρχή έδωσα, δίνω και θα δίνω μάχη γι’ αυτό».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν έχει τεθεί κανένας όρος για συνταγματικές αλλαγές. «Το τι θα κάνουμε με το σύνταγμά μας είναι δικό μας θέμα», είπε και έκανε λόγο για μια καλύτερη εποπτεία για τα ζητήματα του χρέους, η οποία άλλωστε είναι επιθυμητή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: