www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τέσσερις γυναίκες αφέθησαν ελεύθερες από τον Κορυδαλλό

Πριν από λίγη ώρα τέσσερις γυναίκες αφέθησαν ελεύθερες από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένες για περισσότερες από τρεις ώρες μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, από τη στιγμή που σήμανε συναγερμός για απόπειρα απόδρασης.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Παναγιώτη Βλαστού και των πέντε μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με το διευθυντή των φυλακών και τον

Νυχτερινή συνάντηση της «τρόικας» του ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση, αργά απόψε το βράδυ, έχουν προγραμματίσει οι Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Ραγκούσης, από την οποία θα προκύψουν και οι αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες στο κυβερνητικό αλλά και εσωκομματικό πεδίο.

Η συνάντηση αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τους ίδιους, θα αρχίσει, ωστόσο, λίγο μετά τις εννιάμισι.

Γίνεται στο κλίμα που διαμόρφωσε η τοποθέτηση της κ. Διαμαντοπούλου για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, για την οποία οι πληροφορίες λένε ότι δε συμφωνεί απολύτως ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος φέρεται να θεωρεί ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να συνεχίσει έχοντας ένα τιτάνιο έργο να φέρει εις πέρας μόνο αν αποκτήσει «ελεύθερη εντολή»,

Τρομοκρατία...




Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη με την τρόικα την Τρίτη

Με το μικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συναντηθεί

Σε εφαρμογή από την Τρίτη οι κανόνες για τη δημοσιονομική πειθαρχία


Από αύριο Τρίτη τίθεται σε εφαρμογή το ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, γνωστό και ως «πακέτο των έξι», που προβλέπει νέους αυστηρούς κανόνες για την οικονομική και δημοσιονομική εποπτεία, όπως ανακοίνωσε ο Όλι Ρεν.

«Από αύριο όλες οι χώρες που βρίσκονται στη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, καλούνται να συμμορφωθούν με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να διορθώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα», υπογράμμισε ο Επίτροπος, προειδοποιώντας ότι για τις χώρες της ευρωζώνης, προβλέπονται οικονομικές κυρώσεις, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους.


Ερωτηθείς, αν η Επιτροπή προτίθεται να προτείνει κυρώσεις για την Κύπρο, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Μάλτα, οι οποίες έλαβαν το Νοέμβριο προειδοποιητικές επιστολές για διόρθωση των υπερβολικών ελλειμμάτων τους, ο Όλι Ρεν απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί τον Ιανουάριο,

Σε εξέλιξη ομηρία στις φυλακές Κορυδαλλού


Αναστάτωση επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται υπόθεση ομηρίας στη Γ΄ Πτέρυγα του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, ο βαρυποινίτης Π. Βλαστός και τα πέντε μέλη των «Πυρήνων» κρατούν με την απειλή όπλου τρία άτομα ως ομήρους, τα οποία είναι σωφρονιστικοί υπάλληλοι  ενώ περίπου 25 επισκέπτες παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο των φυλακών.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ στις φυλακές έχουν σπεύσει εισαγγελέας και ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας.

Κλειστή είναι η οδός Σολωμού.

Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι διαπραγματεύσεις στις

Ενεργοποιείται η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών


Την ενεργοποίηση της πενταμελούς Επιτροπής Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΕΔΕΦΔ) ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. H επιτροπή θα αποδέχεται αιτήσεις φορολογούμενων για συμβιβασμό σε υποθέσεις φορολογικών διαφορών άνω των 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για διοικητική επίλυση φορολογικών διαφορών έχει οριστεί η 1η Δεκεμβρίου.

Η αίτηση για τη διοικητική επίλυση της φορολογικής διαφοράς ενώπιον της Επιτροπής κατατίθεται στην αρμόδια εφορία είτε με το δικόγραφο της προσφυγής είτε με ιδιαίτερη αίτηση πριν από την άσκηση της προσφυγής μέσα στην προθεσμία που ορίζεται από το νόμο. Στη συνέχεια διαβιβάζεται με

Παγιδευμένο δέμα εστάλη στον Έλληνα πρέσβη στη Γαλλία


Συναγερμός σήμανε το πρωί στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, όπου παραδόθηκε ύποπτη επιστολή με παραλήπτη τον Έλληνα πρέσβη στη Γαλλία.

Το προσωπικό της πρεσβείας, κρίνοντας το δέμα ύποπτο ειδοποίησε την αρμόδια υπηρεσία της Γαλλικής Αστυνομίας η οποία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό περιορισμένης ισχύος και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών το προσωπικό της

ΟΑΕΔ: Στις 21/12 το δώρο Χριστουγέννων


Την Τετάρτη 21/12 θα καταβάλει ο ΟΑΕΔ στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων, ενώ θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 21-12-2011 μέχρι και 01-01-2012.

Επίσης, προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 01-01-2012. Ακόμη, στις 21/12 καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων των δικαιούχων της

Aνακοίνωση της Βουλής για το θέμα με τα αναδρομικά


Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με αναδρομικές αποδοχές που διεκδικούν πρώην βουλευτές, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης.

Όπως επισημαίνεται, όταν το 2007 με τον Ν. 3620/2007 δόθηκαν αναδρομικά έκτακτες παροχές στους δικαστικούς λειτουργούς, η Βουλή αποφάσισε ότι οι παροχές αυτές δεν θα ισχύσουν και για τους βουλευτές. Επίσης, όταν το 2008 με τον Ν. 3661/2008 αυξήθηκαν σημαντικά οι

Σύλληψη υπεργολάβου για χρέη στο Δημόσιο ύψους 6,5 εκατ. ευρώ


Ένας 41χρονος υπεργολάβος συνελήφθη σήμερα, στην Πτολεμαΐδα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 6.518.739.17 ευρώ.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή

Νέα online υπηρεσία από τον ΟΤΕ


Τη νέα υπηρεσία «Online Eνεργοποίηση Ψηφιακών Ευκολιών» παρουσίασε ο ΟΤΕ, εμπλουτίζοντας τις online υπηρεσίες (My e-services) που παρέχει στους πελάτες του μέσω του ote.gr.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία, οι πελάτες μπορούν με ένα κλικ στον υπολογιστή τους να έχουν τον έλεγχο των ψηφιακών ευκολιών τους και να ενεργοποιούν μέσω internet τις ψηφιακές ευκολίες που τους

Γ. Κουτρουμάνης: Δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης 13ου-14ου μισθού


Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα από την τρόικα, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, δεν έχει τεθεί ούτε θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν μικρές αυξήσεις, αλλά η τρόικα θέτει θέμα κατώτατου μισθού στο πλαίσιο ρύθμισης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον κ. Παπαδήμο για τις εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου, επικουρικές συντάξεις και δαπάνες στα φάρμακα, για το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους που έχει ξεκινήσει, για τα προγράμματα προστασίας των ευπαθών ομάδων και τα προγράμματα

Κατά της λήψης νέων μέτρων οι πολιτικές δυνάμεις


«Όχι» στη λήψη πρόσθετων μέτρων λένε ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – τρόικας για τη νέα δανειακή σύμβαση και την πιθανότητα «γέννησης» νέων απαιτήσεων από την πλευρά των ελεγκτών.

Την ανάγκη μεγαλύτερης προσαρμογής για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων επισημαίνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, ωστόσο διατυπώνει τη θέση ότι «η προσαρμογή αυτή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και

Αντιδράσεις για τις διεκδικήσεις αναδρομικών από πρώην βουλευτές


Εντονες αντιδράσεις πυροδοτεί η διεκδίκηση αναδρομικών εκατομμυρίων ευρώ από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ορισμένοι εξ αυτών έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι έχουν παραιτηθεί των σχετικών διεκδικήσεων, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ενωσης τέως βουλευτών απέδωσε το όλο θέμα σε «παιχνίδι» των δικαστικών.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ενωσης τέως βουλευτών, Αριστείδη Τσιπλάκου, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι βουλευτές έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν τα χρήματα των αναδρομικών, δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση. Ο ίδιος απέδωσε το θέμα που έχει δημιουργηθεί, σε πιέσεις δικαστικών, ώστε μη βγάλουν τις σχετικές αποφάσεις, καθώς όπως σημείωσε, ο Νόμος και το Σύνταγμα λειτουργεί ενιαία για δικαστικούς και βουλευτές.

Δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα η διεκδίκηση αναδρομικών από βουλευτικές

ΝΔ: «Οχι» σε νέους φόρους, περικοπές μισθών - συντάξεων

Την ανάγκη μεγαλύτερης προσαρμογής για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων επισημαίνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.


Ακόμη, διατυπώνει τη θέση ότι «η προσαρμογή αυτή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας στρέφει τα πυρά του στην κυβέρνηση Παπανδρέου, τονίζοντας πως «παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών, δεν κατάφερε να επιτύχει τους αναγκαίους και συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους».

«Είναι αναγκαίο μάλιστα», συμπληρώνει, «να

«Τα μυστικά της Μεσογείου» αποκαλύπτει ο Πιερ Υβ Κουστώ


Τον Πιέρ Υβ Κουστώ φιλοξενούν σε μια μοναδική εκδήλωση, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η oμάδα δράσης «Ωκεανοί» των Young Global Leaders του World Economic Forum και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ο Πιέρ Υβ Κουστώ θα μιλήσει στο ελληνικό κοινό προλογίζοντας το 45λεπτο ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου», που δημιούργησε σε συνεργασία με τον υδροβιολόγο Ένρικ Σάλα για το κανάλι National Geopraphic, εκατό χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού θαλάσσιου εξερευνητή Ζακ Υβ Κουστώ.

«Τα μυστικά της Μεσογείου» αντιπαραθέτουν σημερινές λήψεις της Μεσογείου με ιστορικό υλικό από παλαιότερες, που είχαν πραγματοποιηθεί από τον σπουδαίο Ζακ Υβ Κουστώ και αποκαλύπτουν τη Μεσόγειο, όπως είναι σήμερα, μέσα από πλάνα εκπληκτικών υποθαλάσσιων περιοχών. Το ντοκιμαντέρ, κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο, έχει ως κύριο στόχο να αξιολογήσει την κατάσταση των υδάτων και της βιοποικιλότητας της Μεσογείου και να μας ξεναγήσει σε θαλάσσια

Με απεργία απειλούν οι εργαζόμενοι στον «Αδέσμευτο Τύπο»

Περιθώριο ως τις 15 Δεκεμβρίου δίνουν οι επί δυόμισι μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Αδέσμευτου Τύπου» στη διοίκηση για να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα τους.

Διαφορετικά, όπως αποφασίστηκε στη γενική

Έφυγε από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Μπίστης

Με μια επιστολή με έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο Νίκος Μπίστης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο κείμενο αφήνει αιχμές για τους «δελφίνους» ενώ ρίχνει το βάρος στις αποτυχίας σε ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω από τον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό.

Ακολουθεί η επιστολή του Ν. Μπίστη:

«Με την επιστολή αυτή σας ενημερώνω για την απόφαση μου να αποχωρήσω από το ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια να παραιτηθώ και από το Εθνικό Συμβούλιο. Οι λόγοι της συμπόρευσης μου με το ΠΑΣΟΚ το 2000 έχουν προ πολλού εκλείψει. Πρακτικά, όπως απεδείχθη, από το 2004. Έκτοτε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δειλά στην αρχή και με επιταχυνόμενους ρυθμούς στην συνέχεια απομακρύνθηκε από αρχές, θέσεις και πρακτικές που είχαν κινητοποιήσει ένα τμήμα της ανανεωτικής αριστεράς το οποίο αρνούμενο την μετάλλαξη του ΣΥΝ συμπαρατάχθηκε με τον Κώστα Σημίτη και το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς ιδεολογικό στίγμα, με αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες πολιτικές και με διαλυτικές μοναρχικές συμπεριφορές στο εσωτερικό του κόμματος ήταν αναπόφευκτη η αδυναμία της ηγεσίας να ανταποκριθεί στο έργο της ανόρθωσης της χώρας μετά την καταστροφική πενταετία

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη ο Λ. Παπαδήμος

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα

Πλωτό εργαστήριο για τον έλεγχο των υδάτων του Θερμαϊκού


Πλωτό εργαστήριο για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης δρομολογείται από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του κεντρικού δήμου.

Για την υλοποίησή του έχει εξασφαλιστεί χορηγία ύψους 50.000 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς και συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών του Θερμαϊκού Κόλπου, ανάλογο του δικτύου Σταθμών Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του δήμου Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί

Απεργούν την Τετάρτη οι μηχανικοί


Σε 24ωρη απεργία και αποχή από την εργασία προχωρούν την Τετάρτη οι μηχανικοί. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Παράλληλα, οι μηχανικοί θα πραγματοποιήσουν παράσταση στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα αποθεματικά του ασφαλιστικού Ταμείου και συμβολική κατάληψη του τμήματος Εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης καλεί τον τεχνικό κόσμο «σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της ισοπέδωσης και της βαρβαρότητας».


Το ΤΕΕ και οι Σύλλογοι και Φορείς των τεχνικών προχωρούν, όπως αναφέρουν, σε κινητοποιήσεις για:



-Την αδικαιολόγητη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σε μια εποχή ανεργίας, απολύσεων,

Ασφάλιση: Αναγνώριση εξάμηνης άδειας μητρότητας


Αναγνωρίζεται ασφαλιστικά η ειδική 6άμηνη άδεια μητρότητας που χορηγεί το ΙΚΑ αναδρομικά από 3 Απριλίου 2008 και έτσι όσες ασφαλισμένες επιθυμούν μπορούν να αναγνωρίσουν το διάστημα αυτό.

Σχετική εγκύκλιο εξέδωσε το ΙΚΑ.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι ο χρόνος της Ειδικής Αδειας Προστασίας της Μητρότητας λογίζεται πλέον ως χρόνος ασφάλισης όχι μόνο στον Κλάδο Κύριας Σύνταξης αλλά και στους Κλάδους Ασθένειας (σε είδος και σε χρήμα) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑΜ για όσες μητέρες δεν καλύπτονται από άλλον κλαδικό επικουρικό φορέα ασφάλισης.

Παράλληλα, από 5-8-2011 και εφεξής ημερομηνία ισχύος του Ν. 3996/2011 στις ασφαλισμένες μητέρες που κάνουν χρήση του δικαιώματος της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας διάρκειας έξι μηνών, θα παρακρατούνται από τον ΟΑΕΔ και θα αποδίδονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Κύκλωμα αποκτά την κυριότητα ακινήτων μέσω του Κτηματολογίου


Επί ποδός βρίσκεται η Δικαιοσύνη, ερευνώντας για κυκλώματα που, έχοντας πρόσβαση στα στοιχεία του Κτηματολογίου, εντοπίζουν ακίνητα τα οποία εμφανίζονται να έχουν άγνωστο ιδιοκτήτη και με την επίκληση έκτακτης χρησικτησίας αποκτούν την κυριότητά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, η Εισαγγελία Αθηνών εξετάζει καταπατήσεις ιδιωτικών και δημόσιων ακινήτων, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν γίνει με τη βούλα του Κτηματολογίου.

Τα κυκλώματα έχουν πρόσβαση στις μελετητικές έρευνες κτηματογράφησης και μαθαίνουν ποιο ακίνητο και ποια έκταση είναι αδήλωτα, δηλαδή δεν έχει υποβληθεί από τον ιδιοκτήτη της δήλωση

Σε στάση εργασίας αύριο οι δάσκαλοι της Δυτικής Αττικής

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε για αύριο, από τις 11:00-14:00, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Η στάση αφορά τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο σύλλογο της δυτικής Αττικής, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις συμπαράστασης των απεργών-εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Η ΔΟΕ προχώρησε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν της την

Απεργούν οι τελωνειακοί


Συνεχίζουν και σήμερα οι τελωνειακοί υπάλληλοι τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας μεταξύ άλλων την καθιέρωση δυνατότητας απογευματινής υπερωριακής εργασίας και την πρόβλεψη αυξημένου ωρομισθίου για την αποζημίωση υπερωριακής εργασίας.

Οι τελωνειακοί προχωρούν σε στάσεις εργασίας από τις 05:00 έως 07:30 και από 15:30 έως 20:00 και η κινητοποίησή τους είναι προγραμματισμένη έως και την

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη


Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας πως με πρόσχημα το χρέος επιχειρείται να αφαιρεθεί «από τους εργαζόμενους και τους λαούς κάθε κατάκτηση και δικαίωμα που έχει κερδηθεί με αγώνες τον τελευταίο αιώνα».

«Αποκαλύπτεται, πλέον, ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό – παρά τις έντονες ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει στην Ελλάδα εξαιτίας του πελατειακού πολιτικού συστήματος – και δεν οφείλεται στο υποτιθέμενο "τεράστιο" Δημόσιο ή στους δήθεν "τεμπέληδες Έλληνες"», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της και σημειώνει:

•Οι μισθοί μας πλέον μέσα και από τις μειώσεις του νέου μισθολόγιου – φτωχολόγιου, τα απανωτά φορολογικά χαράτσια, τη μείωση του αφορολόγητου και την ακρίβεια, μετατρέπονται σε

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Καλαμάτας


Σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:29 το βράδυ της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC) το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 65 χλμ.

ΙΚΑ: Αυτόφωρο στους εργοδότες που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ


Η νέα διάταξη του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει την διαδικασία του αυτόφωρου για όσους εργοδότες οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω στο ΙΚΑ, δηλαδή σε όσους δεν δεν καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Μην ξεχνάτε ότι οι βεβαιωμένες, αλλά… μη καταβεβλημένες εισφορές αγγίζουν τα 9 δις ευρώ μόνο για τις επιχειρήσεις που είναι εν ενεργεία!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλλουν το

Γονιδιακή θεραπεία αποδεικνύεται αποτελεσματική στην αιμορροφιλία


Η χορήγηση ενός γενετικά τροποποιημένου ιού, σχεδιασμένου να μεταφέρει επιπλέον γονίδια στα ανθρώπινα κύτταρα, προσέφερε σημαντική βελτίωση σε έξι ασθενείς με αιμορροφιλία Β, ανακοίνωσε διεθνής ερευνητική ομάδα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση New England Journal of Medicine.
Αν και το δείγμα του πειράματος ήταν μικρό, μόλις έξι ασθενείς, η μελέτη χαρακτηρίζεται «πραγματικό ορόσημο» σε συνοδευτικό άρθρο σχολιασμού που υπογράφει στο ίδιο τεύχος μια ανεξάρτητη ειδικός.

«Αν οι περαιτέρω μελέτες δείξουν ότι αυτή η προσέγγιση είναι ασφαλής, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη χρονοβόρο και ακριβή θεραπεία πρωτεϊνών που εφαρμόζεται σήμερα στους ασθενείς με αιμορροφιλία Β» γράφει η Κάθριν Πόντερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για Λαυρεντιάδη και Proton


Αποκάλυψη-σοκ για τη λεηλασία της Proton Bank αποτελεί το πόρισµα των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο ξεδιπλώνει το κουβάρι της «λεηλασίας» των χρημάτων των καταθετών της πρώτης από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Όπως δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, δεν είναι µόνο η υπεξαίρεση από τον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη των 52 εκατ. ευρώ (υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί ο Εισαγγελέας) αλλά ποσό σχεδόν δεκαπλάσιο που µέσα από ένα σύµπλεγµα τραπεζικών και επιχειρηµατικών συναλλαγών και χρηµατοδοτήσεων βγήκε από τα ταµεία της τράπεζας και µεταφέρθηκε στην Alapis.

Οι εκτιμήσεις κύκλων της αγοράς ότι «το σκάνδαλο Κοσκωτά ωχριά µπροστά σ΄ αυτό της Proton Βank» μιλούν από μόνες τους…

«Η τράπεζα των κολλητών»

Οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας εντόπισαν πως πραγματοποιήθηκαν χρηµατοδοτήσεις µεταξύ µετόχων, στελεχών και συνεργατών µε χαλαρά, προνοµιακά κριτήρια, ελλιπείς διαδικασίες και χαµηλές εξασφαλίσεις.

Αυτές οι χρηματοδοτήσεις εµφανίζονται σαν να αφορούν προσωπικές συναλλαγές µεταξύ φίλων, χωρίς καµία αίσθηση τραπεζικής λειτουργίας, µε βασικούς κανόνες και πρακτικές του

Τι θα έκαναν στην κρίση οι αρχαίοι 'Ελληνες;

Οι αρχαίοι Έλληνες μπορεί να μη γνώριζαν τι εστί spread και PSI, ήταν όμως μια «καπιταλιστική» κοινωνία αφού αγαπούσαν τα αγαθά και τον πλούτο όσο κι εμείς. Η κυριότερη διαφορά τους από τους επιγόνους τους είναι ότι σέβονταν το νόμο και το μέτρο. Και απεχθάνονταν τα χρέη. «ΤΑ ΝΕΑ» απευθύνθηκαν σε τρεις γνώστες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και τους ζήτησαν να φανταστούν τις απλές συμβουλές που θα μας έδιναν για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση.

Τον περασμένο μήνα η ελληνική ομογένεια μαζεύτηκε στο Σταθάκειον Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, για μια διάλεξη. Την οργάνωνε το Ελληνικό Συμβούλιο της Αμερικής, ένας οργανισμός που από το 1974 προσπαθεί «να προωθεί την κουλτούρα της αρχαίας Ελλάδας» στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Και φυσικά κάνει λόμπινγκ για τα συμφέροντα των ομογενών.

Το θέμα της διάλεξης στην αίθουσα με τις ελαιογραφίες των ηρώων της Επανάστασης του 1821 ήταν το βιβλίο δύο ελληνοαμερικανών καθηγητών πανεπιστημίου υπό τον τίτλο «Οι δέκα κανόνες της πνευματικής και επαγγελματικής ευτυχίας».

Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους αναρωτιόνταν τι θα έκαναν άραγε οι αρχαίοι Ελληνες αν ζούσαν στον καιρό του Μνημονίου. Οι συγγραφείς του βιβλίου, ο Μάικλ Σούπιος, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και ο Πάνος Μουρδουκούτας, καθηγητής Οικονομικών - και οι δύο στο

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε ωμή τη ζύμη του κέικ


Στην έκθεση που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση «Clinical Infectious Diseases» επιστήμονες από τα Κέντρου Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (CDC), των ΗΠΑ, οι οποίοι καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η συνήθεια αυτή συσχετίζεται ισχυρά με αυξημένο κίνδυνο γαστρεντερίτιδας λόγω των βακτηρίων που ενδέχεται να περιέχει

Κίνημα επτά υφυπουργών κατά πολιτικών τζακιών και… lifestyle stars με πακτωλό χρημάτων

Μια νέα κίνηση εκδηλώθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά από ομάδα υφυπουργών και ενός αναπληρωτή υπουργού, με κείμενο που ανάρτησαν χθες, σχεδόν ταυτοχρόνως στις προσωπικές τους ιστοσελίδες.

Πρόκειται για τους κ. Πεταλωτή, Ξυνίδη, Μωραίτη, Όθωνα, Δριβελέγκα, Μπόλαρη και Αηδόνη, οι οποίοι συνυπογράφουν το κάτωθι κείμενο:

«Μέχρι (…ή για) να σώσουμε τη χώρα ή να αλλάξουμε τα κόμματά μας, μήπως προλαβαίνουμε να κάνουμε μερικά «δευτερεύοντα» και πεζά πράγματα, όπως είναι π.χ η ανάληψη ΑΜΕΣΑ διακομματικής κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε ό,τι αφορά την κατάτμηση εκείνων των εκλογικών περιφερειών στις οποίες είναι

Σεισμός 3,8 ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 της κλίμακας Ρίχτερ πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και Κυθήρων.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 40χλμ. βορειοδυτικά των Χανίων, ενώ το εστιακό του βάθος ορίζεται στα 14χλμ..

Η δόνηση έγινε αισθητή σε κατοίκους των Χανίων και των Κυθήρων, ωστόσο δεν έχουν γίνει αναφορές για

Αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ διεκδικούν 117 πρώην βουλευτές


Εξήντα δύο πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται μεταξύ των 117 πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά, και με το νόμιμο τόκο, αποδοχές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη.

Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη διεκδικώντας διαφορές αποδοχών είναι ηχηρά ονόματα πρώην βουλευτών που κυριάρχησαν για μεγάλα χρονικό διάστημα στην πολιτική σκηνή της χώρας, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου.
Οι πρώτες αγωγές που έχουν καταθέσει οι πρώην βουλευτές αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ ήδη η συζήτηση μερικών αγωγών αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον Φεβρουάριο του 2012.

Μικρός αριθμός αγωγών εκκρεμούν και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ενώ πολύ μεγαλύτερος αριθμός έχουν «παγώσει» στο Ελεγκτικό Συνέδριο.


Το ακριβές ποσό που ζητούν οι πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο

Ο καιρός στις 12.12.2011


Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο και λίγες βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 18 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 18 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 12 έως 18 βαθμούς.

Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και