www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

«Τα μυστικά της Μεσογείου» αποκαλύπτει ο Πιερ Υβ Κουστώ


Τον Πιέρ Υβ Κουστώ φιλοξενούν σε μια μοναδική εκδήλωση, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η oμάδα δράσης «Ωκεανοί» των Young Global Leaders του World Economic Forum και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ο Πιέρ Υβ Κουστώ θα μιλήσει στο ελληνικό κοινό προλογίζοντας το 45λεπτο ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου», που δημιούργησε σε συνεργασία με τον υδροβιολόγο Ένρικ Σάλα για το κανάλι National Geopraphic, εκατό χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού θαλάσσιου εξερευνητή Ζακ Υβ Κουστώ.

«Τα μυστικά της Μεσογείου» αντιπαραθέτουν σημερινές λήψεις της Μεσογείου με ιστορικό υλικό από παλαιότερες, που είχαν πραγματοποιηθεί από τον σπουδαίο Ζακ Υβ Κουστώ και αποκαλύπτουν τη Μεσόγειο, όπως είναι σήμερα, μέσα από πλάνα εκπληκτικών υποθαλάσσιων περιοχών. Το ντοκιμαντέρ, κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο, έχει ως κύριο στόχο να αξιολογήσει την κατάσταση των υδάτων και της βιοποικιλότητας της Μεσογείου και να μας ξεναγήσει σε θαλάσσια
καταφύγια, όπου η ζωή στο βυθό αρχίζει να αναγεννιέται.

Πρόκειται για ένα απίστευτο ταξίδι πίσω στο χρόνο σε μια θάλασσα που υπηρέτησε κάποτε τις αρχαίες πόλεις της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ρώμης και είναι φυσικά συνυφασμένη με την ζωή και το μέλλον όλων των λαών που ζουν στη Μεσόγειο.

Στόχος του Πιέρ Υβ Κουστώ και της Ομάδας Δράσης «Ωκεανοί», μέλη της οποίας είναι ο Ένρικ Σάλα και η κα. Αυγερινοπούλου (Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας), είναι να παρουσιαστεί η σημερινή κατάσταση των ωκεανών, αλλά και να υπάρξει ένας εντονότερος προβληματισμός για τη θαλάσσια προστασία της και τη συνύπαρξη του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον.

Πληροφορίες


Ίδρυμα Ευγενίδου, Πεντέλης 11, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 19:00, στο ταμείο εισόδου. Η ομιλία του Πιέρ Υβ Κουστώ θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, ενώ το ντοκιμαντέρ φέρει ελληνικό υποτιτλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: