www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε ωμή τη ζύμη του κέικ


Στην έκθεση που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση «Clinical Infectious Diseases» επιστήμονες από τα Κέντρου Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (CDC), των ΗΠΑ, οι οποίοι καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η συνήθεια αυτή συσχετίζεται ισχυρά με αυξημένο κίνδυνο γαστρεντερίτιδας λόγω των βακτηρίων που ενδέχεται να περιέχει
η ωμή ζύμη και τα οποία σκοτώνονται με το ψήσιμο.

Η έκθεση περιλαμβάνει τα πορίσματά τους για μια επιδημία γαστρεντερίτιδας από κολοβακτηρίδιο (e.coli) που καταγράφηκε το 2009 σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες, στέλνοντας τελικά στο νοσοκομείο 77 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: