www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΝΔ: «Οχι» σε νέους φόρους, περικοπές μισθών - συντάξεων

Την ανάγκη μεγαλύτερης προσαρμογής για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων επισημαίνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.


Ακόμη, διατυπώνει τη θέση ότι «η προσαρμογή αυτή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας στρέφει τα πυρά του στην κυβέρνηση Παπανδρέου, τονίζοντας πως «παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών, δεν κατάφερε να επιτύχει τους αναγκαίους και συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους».

«Είναι αναγκαίο μάλιστα», συμπληρώνει, «να
τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει, είτε λόγω έμπνευσης είτε λόγω ανεπάρκειας της κυβέρνησης Παπανδρέου».

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ αναφέρει ότι «έχει καταστεί πλέον σαφές ότι οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν εάν δεν αρχίσει άμεσα η ανάκαμψη της Οικονομίας και υψηλότεροι ρυθμοί μεγέθυνσης τα επόμενα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: