www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Aνακοίνωση της Βουλής για το θέμα με τα αναδρομικά


Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με αναδρομικές αποδοχές που διεκδικούν πρώην βουλευτές, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης.

Όπως επισημαίνεται, όταν το 2007 με τον Ν. 3620/2007 δόθηκαν αναδρομικά έκτακτες παροχές στους δικαστικούς λειτουργούς, η Βουλή αποφάσισε ότι οι παροχές αυτές δεν θα ισχύσουν και για τους βουλευτές. Επίσης, όταν το 2008 με τον Ν. 3661/2008 αυξήθηκαν σημαντικά οι
αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, η Βουλή αποφάσισε ότι η αύξηση αυτή δεν αφορά στους βουλευτές.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι για να ισχύσει και για τους βουλευτές οποιαδήποτε διάταξη νόμου που αφορά σε αποδοχές δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής και του Υπουργού Οικονομικών. Τέτοια απόφαση, όμως, υπογραμμίζεται, «ουδέποτε εκδόθηκε, ούτε βεβαίως πρόκειται να εκδοθεί».

Αντιθέτως, σημειώνεται, όπως είναι γνωστό, μετά από εισηγήσεις του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και αποφάσεις της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών την τελευταία διετία έχουν υποστεί μειώσεις που υπερβαίνουν το 45% ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: