www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Κρεμάει τα πολιτικά του παπούτσια ο Γ. Λιάνης

Την απόφασή του να μην θέσει και πάλι υποψηφιότητα για βουλευτής ανακοίνωσε ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, σε δηλώσεις του στο ράδιο «Βέτο» της Κοζάνης.


Ο Γιώργος Λιάνης δήλωσε ότι ολοκληρώνει τον κύκλο του ως βουλευτής αλλά θα παραμείνει ενεργός πολίτης, θα στηρίξει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ στη Φλώρινα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την περιοχή του.

Ο Γ. Λιάνης εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1989, ενώ διετέλεσε και υφυπουργός Αθλητισμού.

«Χαμηλοτάβανες» οι εκλογικές δαπάνες

Μεταξύ 1.500 και 3.500 ευρώ θα πρέπει να κινηθούν οι εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Από 2.500 έως 13.500 ευρώ θα μπορούν να ξοδέψουν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, αναλόγως του πληθυσμού της εκλογικής περιφέρειας στην οποία θα δοκιμαστούν.

Με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Γ. Ραγκούση, το πλαφόν στις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων καθορίζεται ως εξής:

α. σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό μέχρι 30.000 κατοίκους σε 1.500 ευρώ.

β. σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 30.001 έως 60.000 κατοίκους σε 2.000 ευρώ.

γ. σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 60.001 έως 100.000 κατοίκους σε 2.500 ευρώ.

δ. σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 100.001 έως 150.000 κατοίκους σε 3.000 ευρώ.

ε. σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 150.001 έως 200.000 κατοίκους σε 3.500 ευρώ.

στ. σε εκλογικές ενότητες με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και για κάθε 100.000 κατοίκους πάνω από τις 200.000, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο

Κόβει τη συζήτηση για τον ανασχηματισμό ο Γ. Παπανδρέου

Τέλος στα σενάρια σαρωτικού ανασχηματισμού έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την πρώτη μετά τις διακοπές. Ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να σταματήσουν κάθε συζήτηση για το θέμα, είτε δημόσια είτε και σε ιδιωτικό επίπεδο.


Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει η επίσημη τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με την οποία οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα αφορούν στην αντικατάσταση όσων στελεχών επιλεγούν για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. "Υπάρχουν προτάσεις που αφορούν και μέλη της κυβέρνησης. Εάν αυτά επιλεγούν, εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει συμπλήρωση", σημείωσε.

Αναφερόμενος στις προαναγγελθείσες δομικές αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης, διευκρίνισε ότι δεν αφορούν στη δημιουργία υπέρ-υπουργείων, αλλά στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, μέσα από ένα κεντρικό επιτελείο. Έδωσε μία πρόγευση, αναφέροντας ότι άλλες χώρες έχουν ειδικές

Την Τετάρτη στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Την Τετάρτη, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος.


Από το πρωί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστότοπου του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον κωδικό τους αριθμό.

Επίσης, θα μπορούν να ενημερώνονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καλώντας τον αριθμό

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ

Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο έκτος κατά σειρά πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία της Τρίτης.


Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έλαβε 12 ψήφους από τις 15 (ήταν απούσα η ΠΑΕ Καβάλα) και ανάμεσά τους ήταν κι αυτή του Παναθηναϊκού.

Λευκό ψήφισαν η ΑΕΚ και ο Αρης, ενώ απείχε ο Ατρόμητος.

Ελέγχους στους φούρνους ξεκινά το υπουργείο Οικονομίας

Αγορανομικούς και κοστολογικούς ελέγχους σε αρτοποιεία ξεκινάει το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού.


''Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και κανένας λόγος για αύξηση της τιμής του ψωμιού, ακόμα και εάν οι τιμές του μαλακού σιταριού διεθνώς έχουν αυξητικές τάσεις'', σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις τιμές των σιτηρών.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς διενεργεί ήδη σειρά από αγορανομικούς και κοστολογικούς ελέγχους στις μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες και στις αλευροβιομηχανίες.

Στην Ελλάδα το 60% του μαλακού σιταριού εισάγεται, ενώ το 40% προέρχεται από την ελληνική

Νέο αναπτυξιακό μοντέλο ζητούν οι έμποροι

Στην υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη κατέθεσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας τις προτάσεις της για το νέο αναπτυξιακό νόμο. Εκτιμά ότι το νομοσχέδιο κινείται σε ορθή κατεύθυνση. Σημειώνει όμως ότι το βασικό ζητούμενο αναζήτησης και εφαρμογής ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου συνεχίζει να παραμένει.


Η ΓΣΕΒΕΕ κρίνει ιδιαίτερα θετική τη δυνατότητα που παρέχεται στο αρμόδιο υπουργείο να πραγματοποιεί ειδικές παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας μέσω των ειδικών καθεστώτων, εκτιμώντας ότι προσδίδει ευελιξία στο νόμο.

Υπογραμμίζει ότι η ανάγκη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, με στόχο αφενός την έξοδο από την κρίση

Επίθεση ΣΕΒ κατά Κατσέλη

Αρνητικά τοποθετείται ο ΣΕΒ απέναντι στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας που αφορούν στην εποπτεία της αγοράς, μέσω του «Μνημονίου για την Ανάπτυξη». Πρόκειται για κείμενο που είχε καταθέσει στην υπουργό, Λούκα Κατσέλη, το προεδρείο του συνδέσμου, κατά τη συνάντησής τους στις 28 Ιουλίου, με το οποίο ζητούσε τον περιορισμό του ρόλου του κράτους στην αγορά.


Εξάλλου, υποστηρίζει ότι "ανάπτυξη σημαίνει μείωση του κράτους και απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων".

Το κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την αποστολή των προτάσεων του ΣΕΒ για τον υπό διαβούλευση αναπτυξιακό νόμο. Κατηγορεί το υπουργείο Οικονομίας πως "ενώ μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των πρωτοβουλιών που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος δεν έχουν αναληφθεί -πόσω μάλλον ολοκληρωθεί- και ενώ, στην καλύτερη

ΕΔΕ για το σύστημα πυρανίχνευσης της Πρέβελης

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το σύστημα παρακολούθησης - πυρανίχνευσης, το οποίο, αν και το ποσό εγκατάστασής του εγκρίθηκε, ουδέποτε λειτούργησε στο φοικινόδασος της Πρέβελης, με αποτέλεσμα την προχθεσινή οικολογική καταστροφή, παρήγγειλε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Αθανάσιος Καρούντζος.


Όπως δήλωσε δεν επιθυμεί να υπάρξει «ούτε κουκίδα αμφισβήτησης, σχετικά με τις διαδικασίες έγκρισης του ποσού από το πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας"».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έστειλε επιστολή, με την οποία ζητεί την παρέμβαση των Επιθεωρητών Ελέγχου Περιβάλλοντος, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι δράσεις υπηρεσιών (π.χ. δασική,

Εντοπίστηκαν 25 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων

Στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα 25 τόνων ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, λεμόνια από τη Νότια Αφρική και σπαράγγια από την Κίνα, προχώρησαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά.


Συγκεκριμένα 24 τόνοι λεμονιών από τη Νότια Αφρική που έφτασαν αποθηκευμένα σε κοντέινερ εντός 1.600 χαρτοκιβωτίων κρίθηκαν ακατάλληλα καθώς διαπιστώθηκε ότι στα περισσότερα χαρτοκιβώτια σημαντικός αριθμός καρπών λεμονιού ήταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης.

Ένας τόνος σπαράγγια σε κονσέρβα με προέλευση από την Κίνα κρίθηκαν ακατάλληλα καθώς το περίβλημα των κονσερβών παρουσιάζει εμφανή σημάδια αλλοίωσης - διάβρωσης λόγω οξείδωσης.

Από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα δέκα φορτίων συνολικού βάρους 315,6 τόνων.

Θαλάσσια ρύπανση σε θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου

Θαλάσσια ρύπανση από άγνωστη πηγή, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή από το ύψος αφετηρίας του περιφερειακού δρόμου μέχρι το φρούριο της Φορτέτσας στο Ρέθυμνο.


Μετά από επώνυμη καταγγελία κλιμάκιο του λιμεναρχείου ερεύνησε την περιοχή.

Το κλιμάκιο διαπίστωσε εκτεταμένη ρύπανση από αφρίζων σκούρο-κίτρινο προϊόν.

Παρά τις προσπάθειες εντοπισμού της πηγής ρύπανσης αυτό δεν επιτευχθεί από τους λιμενικούς.

Ο δυνατός αέρας που έπνεε βοήθησε στην εξάπλωση της ρύπανσης η οποία όπως ήταν φυσικό αναστάτωσε και τους επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και τους αρμόδιους.

Δυσάρεστη όμως εικόνα ήταν και για τους τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σήμερα το πρωί με εντολή του Λιμενάρχη Ρεθύμνου

Τηλεόραση 3-D που δεν χρειάζεται ειδικά γυαλιά

Μια τηλεόραση τεχνολογίας 3-D, την οποία ο τηλεθεατής θα μπορεί να παρακολουθεί χωρίς να απαιτούνται ειδικά γυαλιά, σχεδιάζει η Toshiba.


Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Γιόκο Σουγκαχάρα επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί, ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι στο τέλος του έτους η Toshiba θα λανσάρει το καινούργιο της μοντέλο.

Η νέα καινοτόμος τεχνολογία στηρίζεται στη μετάδοση διαφορετικών εικόνων από πάρα πολλές οπτικές γωνίες, προκειμένου να δημιουργήσει μια

ΕΣΕΕ: Στο 7% ο πληθωρισμός εξαιτίας ΦΠΑ

Επιβάρυνση χωρίς αντίκρισμα χαρακτηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) τη μετάταξη ΦΠΑ, από το 2011, εκατοντάδων αγαθών και υπηρεσιών σε 23% από 11%, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της, Β. Κορκίδης.

Η μετάταξη του ΦΠΑ χαρακτηρίζεται ότι είναι μία λανθασμένη εκτίμηση, μία βεβιασμένη απόφαση που θα έχει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το ελληνικό εμπόριο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την εν λόγω εξέλιξη, δηλώνοντας τη δυσκολία να αντεπεξέλθει σε αυτήν τη νέα αύξηση.

''Η, χωρίς φραγμούς, άγρα φορολογικών εσόδων θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή ανατιμήσεων στην αγορά, ιδίως σε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συνιστούν και τις βασικές ανάγκες των νοικοκυριών. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ως βασική λύση για τα Δημόσια Έσοδα η αποψίλωση των εισοδημάτων των μισθωτών και των μικροεπιχειρηματιών και την ίδια στιγμή να απορούμε για την υστέρηση εσόδων

Έσκαψαν και βρήκαν... τον σκελετό ενός Αλμπερτόσαυρου

Κατά τη διάρκεια εργασιών στο σύστημα αποχέτευσης στην πόλη Έντμοντον, Καναδοί εργάτες σκάβοντας ανακάλυψαν μέρος του σκελετού ενός μεγαλόσωμου δεινόσαυρου.


Ένα δόντι και οστά ήρθαν στο φως κατά τις ανασκαφές, τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, ανήκουν σε δεινόσαυρο Αλμπερτόσαυρο.

Ο Αλμπερτόσαυρο ανήκει στην οικογένεια των Τυρανόσαυρων.

Έζησε στη δυτική Βόρεια Αμερική κατά την Ύστερη Κρητιδική Περίοδο, περισσότερα από 70 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Το όνομα του το πήρε από την επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, δεν είναι και τόσο σπάνιο να συναντήσει κανείς στη συγκεκριμένη περιοχή του Καναδά ίχνη από δεινόσαυρο, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας απλής

Αισιόδοξη εκτίμηση από τη Moody's

Θετικό μήνυμα για την Ελλάδα προς τις αγορές εξέπεμψε ο οίκος Moody's εκτιμώντας ότι είναι πιθανή η ανακοπή της αυξητικής τάσης του δημόσιου χρέους νωρίτερα από το 2013 που προβλέπει το μνημόνιο.


Στην έκθεση σημειώνεται ότι εάν η κυβέρνηση υλοποιήσει πλήρως το πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τότε το χρέος μπορεί να φθάσει στο ανώτερο σημείο και να αρχίσει να υποχωρεί ακόμα και πριν απο το 2013.

Η ανακοίνωση της Moody's αποτέλεσε το πρώτο θετικό σχόλιο των τελευταίων δύο μηνών αλλά οι αγορές αγνόησαν το μήνυμα με αποτέλεσμα το spread των 10ετών ομολόγων να διευρυνθεί ως τις 896

Μύθοι και εικασίες για την πανσέληνο

Τ' Αυγουστιάτικο φεγγάρι, χιλιοτραγουδισμένο, μαγευτικό, ερωτικό, γεμίζει με φως την ωραιότερη νύχτα του χρόνου, την Πανσέληνο του Αυγούστου. Λένε, ότι τα φεγγάρια ήταν δώδεκα, ένα για κάθε μήνα. Μετά οι θεοί αποφάσισαν, να χαρίσουν στους ανθρώπους ακόμη ένα. Το δέκατο τρίτο φεγγάρι, προσφορά, σ' αυτούς, που ζουν έρωτες ανεκπλήρωτους....


Θυσία στον έρωτα, στα πάθη και στα παθήματα. Προσφορά, στους μοναχικούς, στους μόνους, στους απανταχού ερωτευμένους. Αυγουστιάτικο φεγγάρι, πύρινο, έτσι όπως αντικαθρεφτίζεται στις θάλασσές μας. Ανάκλαση φωτιάς, ποιητικά λόγια, πολλά αβάσταχτα, συναισθήματα...

Αφεθείτε, λοιπόν, σήμερα για λίγες ώρες στη μαγεία αυτής της μοναδικής νύχτας, που συγχωρεί όλες τις αμαρτίες. Πάρτε από το χέρι αυτήν ή αυτόν που αγαπάτε, σεργιανίστε κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι

«Ηφαιστειακή» έκρηξη στον γαλαξία Μ87

΄Ενα σπάνιο αλλά και ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαινόμενο εντόπισε ο φακός του διαστημικού τηλεσκοπίου Chandra. Πρόκειται για μια γαλαξιακή έκρηξη την ένταση και τις επιπτώσεις της οποίας οι επιστήμονες συγκρίνουν (αναλογικά) με εκείνη του ηφαιστείου Εϊγια-φγιαλα-γιοεκούλ στην Ισλανδία πριν από λίγους μήνες. Μια μαύρη τρύπα στον γαλαξία Μ87 που βρίσκεται σε απόσταση 50 εκατομμυρίων ετών φωτός από εμάς εκτόξευσε «κοσμική λάβα» η οποία κατέστρεψε τα υλικά δημιουργίας νέων άστρων.

Τον Μ87 κυκλώνουν νέφη αερίων και άλλης κοσμικής ύλης που έχουν πολύ υψηλή θερμοκρασία. Καθώς περιοχές αυτών των νεφών ψυχραίνονται, κατεβαίνουν σιγάσιγά προς το κέντρο του γαλαξία δημιουργώντας νεφελώματα μέσα στα οποία δημιουργούνται νέα άστρα. Η μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του Μ87 εκτόξευσε γιγαντιαίες δέσμες σωματιδίων οι οποίες αφενός απομάκρυναν τα αέρια

Γιόγκα και κεταμίνη «νικούν» την κατάθλιψη

Δύο νέες, ανεξάρτητες μεταξύ τους έρευνες δείχνουν ότι τόσο η γιόγκα όσο και η κεταμίνη έχουν ιδιαίτερα αποτελεσματική δράση απέναντι στην κατάθλιψη και στα συμπτώματά της. Επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης διαπίστωσαν ότι η γιόγκα αυξάνει σημαντικά την παραγωγή στον εγκέφαλο των γ-αμινοβουτυρικών υποδοχέων, GΑΒΑ, που παίζουν κεντρικό ρόλο στο να διατηρείται η ηρεμία τόσο στον εγκέφαλο όσο και γενικότερα στον οργανισμό του ανθρώπου. Εχει διαπιστωθεί ότι τα χαμηλά επίπεδα των υποδοχέων GΑΒΑ συνδέονται με την κατάθλιψη, το στρες και άλλες σχετικές διαταραχές.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν και μελέτησαν για διάστημα 12 εβδομάδων δύο ομάδες ατόμων, η μία εκ των οποίων έκανε γιόγκα για μία ώρα, τρεις φορές την εβδομάδα, και η άλλη έκανε τις ίδιες ώρες άλλου είδους σωματική άσκηση, όπως για παράδειγμα, περπάτημα. Οπως διαπιστώθηκε η γιόγκα αυξάνει πολύ περισ σότερο τα επίπεδα των υποδοχέων GΑΒΑ σε σχέση με τα άλλα είδη άσκησης. Οι

Πιο υγιεινές οι πατάτες που έχουν υποστεί ... ηλεκτροσόκ

Μια πραγματικά αναπάντεχη ανακάλυψη έκαναν ιάπωνες ερευνητές οι οποίοι ανακάλυψαν ότι κάνοντας στις πατάτες ηλεκτροσόκ αυτές μπαίνουν αυτόματα στην κατηγορία των λεγόμενων «σούπερ τροφών».

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Οbihiro «χτυπώντας» με ηλεκτροσόκ ή ακόμη και με υπερήχους μια πατάτα ενεργοποιείται αυτόματα κάποιος μηχανισμός ο οποίος απελευθερώνει επιπλέον ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών από αυτές που ήδη διαθέτει το φυτό. Εχει αποδειχθεί ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό και ανάμεσα στα άλλα καταπολεμούν τις καρδιακές παθήσεις αλλά και τον καρκίνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ηλεκτροσόκ διπλασιάζει τα επίπεδα

Ανέπτυξαν φάρμακο για τον ιό Εbola

Αποτελεσματική θεραπεία για τον ιό Εbola, τον πλέον θανατηφόρο ιό, ανέπτυξαν αμερικανοί ερευνητές του Ιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου για Μολυσματικές Νόσους του Αμερικανικού Στρατού (US Αrmy Μedical Research Ιnstitute of Ιnfectious Diseases- Usamriid). Σύμφωνα με το άρθρο των αμερικανών επιστημόνων στο τελευταίο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης «Νature Μedicine», το φάρμακο δρα παρεμβαίνοντας στα γονίδια που αξιοποιεί ο ιός προκειμένου να αναπαραχθεί ταχύτατα στον ανθρώπινο οργανισμό. Αναστέλλοντας τη δράση των γονιδίων αυτών, το φάρμακο δίνει πολύτιμο χρόνο στο ανοσοποιητικό σύστημα του ξενιστή να ανασυνταχθεί και να επιτεθεί στον ιό. Σημειώνεται ότι ο ιός Εbola προκαλεί έντονο πυρετό και εσωτερική αιμορραγία, η οποία είναι θανατηφόρος για το 90% των θυμάτων.

Προς το παρόν, το φάρμακο το οποίο φέρει την κωδική ονομασία ΑVΙ-6002 έχει δοκιμαστεί μόνο σε πειραματόζωα. Τα ποντίκια και τα ινδικά χοιρίδια ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά (με ποσοστά επιβίωσης

Εισιτήρια-φωτιά σε λεωφορεία, τρένα

Ακριβότερες αναμένεται να γίνουν από τα τέλη του ερχόμενου φθινοπώρου οι μετακινήσεις με τα τρένα του ΟΣΕ, ενώ αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά και στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.


Oι αυξήσεις των εισιτηρίων που θα επιβαρύνουν σημαντικά το επιβατικό κοινό, καθώς θα ξεπερνούν το 30%, αποτελούν μέρος του σχεδίου και των δεσμεύσεων της κυβέρνησης έναντι της τρόικας για περιστολή των ελλειμμάτων στις συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ και των κρατικών επιχορηγήσεων προς αυτές. Θα συνοδεύονται δε από αλλαγές στο Εργασιακό, περικοπές στις αποδοχές και τις θέσεις των εργαζομένων, καθώς και από μέτρα αντιμετώπισης της λαθρεπιβίβασης, που σήμερα φτάνει στο 25%. Επίσης, εξετάζεται η είσοδος ιδιωτών στη διαχείριση και τον έλεγχο εισιτηρίων. Σήμερα, τα ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ ξεπερνούν συνολικά τα 12,5 δισ. ευρώ. Μόνο για το 2009 οι

Ξεκίνησαν για την «ανέλκυση» του Τιτανικού

Η αποστολή που θα μεταβεί στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού και θα προσπαθήσει να κάνει μια «εικονική ανέλκυση» με την βοήθεια καμερών και σόναρ, αναχώρησε τελικά την Δευτέρα το βράδυ, ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους οι οργανωτές της αποστολής.

"Στις 20:38 μ.μ. της Δευτέρας (0:38 GMT Τρίτη), ένα όμορφο βράδυ λουσμένο στο φως του φεγγαριού, το πλοίο "Jean Charcot" αναχώρησε από τον Αγιο Ιωάννη της Νέας Γης για την περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού.


Η αποστολή Τιτανικός άρχισε", δηλώνει θριαμβευτικά η ομάδα κάτω από μια σειρά φωτογραφιών του επιστημονικού σκάφους που απομακρύνεται από την αποβάθρα.

Η αναχώρηση καθυστέρησε 24 ώρες λόγω της ανάγκης να γίνει τελικός έλεγχος ορισμένων εξοπλισμών, είχε ανακοινώσει νωρίτερα στην σελίδα της στο Twitter η αμερικανική εταιρεία RMS

Νέα πρόκληση από την Τουρκία - "Τα 12 μίλια δεν είναι πια αιτία πολέμου"

Η Άγκυρα προτίθεται να αλλάξει στάση για το casus belli στο Αιγαίο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ.


Το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με το νέο Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας που ετοιμάζει η Τουρκία, η πιθανή επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων στα χωρικά ύδατα δε θα αποτελεί πια αιτία πολέμου. Το Έγγραφο, γνωστό και ως το «Κόκκινο Βιβλίο», αναθεωρείται και πλέον οι γειτονικές χώρες (Ελλάδα, Ρωσία, Ιράν, Ιράκ) θα λογίζονται ως συνεργάτες και όχι ως πιθανές απειλές.

Το «Κόκκινο Βιβλίο» επικαιροποιείται ανά πενταετία. Την προηγούμενη φορά, η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια από πλευράς της Ελλάδας θεωρήθηκε πιθανή αιτία πολέμου. Τώρα όμως, αυτό

Ομολογία σοκ και από την Άννα Διαμαντοπούλου για τα σχολεία

Με 20.000 κενά ανοίγει η φετινή σχολική χρονιά. Η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, ομολόγησε η υπουργός Παιδείας. Επιβεβαιώθηκαν τα όσα έλεγαν στο Newsit εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ.


Έμφραγμα προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η ομολογία της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου ότι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών. Η υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι εφέτος θα είναι η δυσκολότερη χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά.

Και αυτό για φέτος θα έχουμε τους μισούς διορισμούς εκπαιδευτικών και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων (11.466 άτομα αποχώρησαν από τα σχολεία ολόκληρης της χώρας). Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ένας στους εννέα εκπαιδευτικούς υπέβαλε φέτος παραίτηση, ενώ την ίδια στιγμή οι μόνιμοι διορισμοί μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με

Ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο στο Κέντρο της Αθήνας

Μπήκαν τα χαράματα μέσα και πήραν ότι λεφτά βρήκανε. Δεν κινδύνεψαν οι πελάτες του ξενοδοχείου.


Στόχος ένοπλων ληστών έγινε στις 2.00 τα ξημερώματα της Τρίτης ξενοδοχείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο που βρίσκεται επί της οδού Λιοσίων και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν

Το μυστικό εφέ πίσω από το χαμόγελο της Τζοκόντα

Πόσα έχουν γραφτεί για το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα; Τώρα οι επιστήμονες αποκαλύπτουν για πρώτη φορά το μυστικό πίσω από τον τρόπο δημιουργίας του. Πώς δηλαδή ο Λεονάρντο ντα Βίντσι δημιούργησε τα οπτικά εφέ -το γνωστό καπνώδες αποτέλεσμα- σήμα κατατεθέν της δουλειάς του, γνωστό και ως σφουμάτο, στον πίνακα; Απλώνοντας ως και 40 στρώσεις πάρα πολύ λεπτού ημιδιαφανούς βερνικιού, με το οποίο είχε μάλλον πασαλείψει τα χέρια του!


Το βερνίκι, αναμεμειγμένο με ελαφρώς διαφορετικά χρωστικά, παρήγε το ελαφρύ θόλωμα και τις σκιές γύρω από το στόμα, που δίνουν στη Μόνα Λίζα το ελάχιστα εμφανές χαμόγελό της, που δείχνει να εξαφανίζεται όταν το κοιτά κανείς απευθείας. Χρησιμοποιώντας ακτινογραφίες για τη μελέτη του πίνακα, οι ερευνητές κατάφεραν να δουν τα στρώματα βερνικιού και μπογιάς που έχουν χρησιμοποιηθεί σε

Ο καιρός σήμερα 24.08.2010

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη και τα ορεινά περιμένουμε την Τρίτη 24 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 23 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 31 – 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά στο Δυτικό Αιγαίο θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς

Αμερικανικό δικαστήριο «κόβει» τη χρηματοδότηση των ερευνών για τα βλαστοκύτταρα

Τη διακοπή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για την έρευνα των βλαστοκυττάρων αποφάσισε αμερικανικό δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι περιλαμβάνει καταστροφή ανθρώπινων εμβρύων.


Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της αγωγής που υπέβαλε τον Ιούνιο ερευνητής, που διαφωνούσε με την πολιτική της διακυβέρνησης Ομπάμα, που επέτρεπε να χρηματοδοτείται από το κράτος η αμφιλεγόμενη έρευνα.