www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ελληνική εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος

Δερματολόγοι της Ελληνικής Δεματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας θα εξετάζουν δωρεάν το κοινό.


Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν σε Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της "Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος" Καθ. κ. Ανδρέας Κατσάμπας, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας Καθ. κ. Δημήτρης Ρηγόπουλος, με αφορμή τη φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Κατά του Μελανώματος (3/05/2010) και την Ελληνική Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος (3 έως 7 Μαΐου).

Το σύνθημα της φετινής εβδομάδας είναι "90% των μελανωμάτων που αντιμετωπίζονται εγκαίρως, θεραπεύονται". Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) θα εξετάζουν δωρεάν το κοινό σε ιδιωτικά ιατρεία και σε νοσοκομειακά ιδρύματα. Tην

Τo μεγάλο παιχνίδι για τον έλεγχο της Ευρώπης

ΠΩΣ Η GOLDMAN SACHS ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε εάν η Γκόλντμαν Ζακς διατηρούσε ή και συνεχίζει να διατηρεί κάποιον "τοποτηρητή" και στα καθ' ημάς και σε ποιο ακριβώς πόστο. Σε κυβερνητικό ή μήπως σε κρατικό που πάντως επηρεάζει καθοριστικά κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με την οικονομία και τη διαχείριση των δημοσιονομικών μας προβλημάτων.

Πως θα σας φαινόταν αν ο προπονητής του Ολυμπιακού έπαιζε 100 εκατομμύρια στο
Προ-Πο, ποντάροντας στην ήττα και τον υποβιβασμό της ομάδας του και συνιστώντας
στους φίλους του να κάνουν το ίδιο; Τι θα έκαναν οι οπαδοί των Ερυθρολεύκων σε έναν τέτοιο προπονητή;
Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι κάνει η τράπεζα Γκόλντμαν Ζακς, κύριος σύμβουλος επί σειρά ετών των ελληνικών κυβερνήσεων σε θέματα χρέους και ιδιωτικοποιήσεων, προνομιακός συνομιλητής των Πρωθυπουργών και από τους κύριους διαχειριστές του δημόσιου χρέους μας.

Με το ένα χέρι, η τράπεζα κερδίζει δισεκατομμύρια από τις "συμβουλές" της και τη διαχείριση του χρέους. Με το άλλο, παίζει στην αγορά CDS ποντάροντας στη χρεωκοπία της Ελλάδας, σε στενή συνεργασία με το κερδοσκοπικό χετζ φαντ Πόλσον, που κέρδισε του κόσμου τα λεφτά στην κρίση του 2008. H Γκόλντμαν φροντίζει ταυτόχρονα να υπονομεύει την ελληνική αξιοπιστία, τινάζοντας

Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-1

Ο Ολυμπιακός εκτός από τα 4 δοκάρια έβαλε και δύο γκολ με κεφαλιές (Μέλμπεργκ, Μαρέσκα) και έκανε αποφασιστικό βήμα για την θέση του Τσάμπιονς Λιγκ με το 2-1 επί της ΑΕΚ, που διαμαρτύρεται για το γκολ του Μανωλά στο φινάλε που δεν μέτρησε!

ΕΒΕΑ: Λυσσαλέα επίθεση στην επιχειρηματικότητα

Για «λυσσαλέα επίθεση στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.


Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων ο κ. Μίχαλος κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια «όχι μόνο από τον περιβόητο "μηχανισμό στήριξης" αλλά και από τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς και της παραγωγής, να ανοίξει τις πόρτες για νέες ιδέες και λύσεις και να ξεχωρίσει εσωτερικά την ήρα από το στάρι, χωρίς να υπολογίζει γνωστούς και φίλους».

Υποστήριξε ότι «τα μέτρα παραπέμπουν ευθέως στην παροιμία με το χότζα που ήθελε να κάνει οικονομία και άφηνε το γάιδαρό του νηστικό μέχρι που αυτός ψόφησε».

Έκανε δε λόγο για τεράστιες ευθύνες του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «η χώρα δε χρειαζόταν έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που θα έβαζε τους πάντες πάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη

Ο εγκέφαλος είναι γένους... θηλυκού!

Η επιστήμη από το χάος που επικρατούσε εδώ και χρόνια ανακάλυψε την επίδραση που έχει η τεστοστερόνη, αλλά και τα γονίδια που επιδρούν και καθορίζουν το γένος.

 Τι είναι αυτό που κάνει τους άνδρες «κυνηγούς» και τις γυναίκες πιο συναισθηματικές

Τι είναι αυτό που διαχωρίζει τον άνδρα από τη γυναίκα; Οι προφανείς απαντήσεις μπορεί να είναι σωστές, δεν αποτελούν ωστόσο το Α στο αλφαβητάρι των διαφορών ανάμεσα στα δύο φύλα. Οι επιστήμονες απαντούν πως η πρώτη απάντηση στην επιστημονικά τεκμηριωμένη λίστα που διαφοροποιεί τους άνδρες από τις γυναίκες είναι ο εγκέφαλός τους- εκεί όπου κάποτε επικρατούσε το χάος η επιστήμη έχει αρχίσει να βάζει μία τάξη.



Στο ερώτημα «έχει ο εγκέφαλος γένος;», οι ειδικοί δυσκολεύονταν να απαντήσουν. Κατά τη μελέτη των θηλυκών πειραματόζωων, έβρισκαν πολλά εμπόδια σε ό,τι αφορά την ανάλυση και την κατανόηση των δεδομένων που αφορούσαν τη λειτουργία του εγκεφάλου τους. Και αυτό γιατί οι αλλαγές στα επίπεδα οιστρογόνων και της προγεστερόνης κατά τις διάφορες φάσεις του κύκλου του

Μέρκελ: «Μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε αποφασίσει»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τόνισε σήμερα ότι θα ασκήσει πιέσεις ώστε το γερμανικό κοινοβούλιο να περάσει τη σχετική νομοθεσία για την αποδέσμευση της χρηματοδότησης της Ελλάδας μέχρι την Παρασκευή.


«Αν όλα πάνε καλά, η Γερμανία θα μπορούσε να περάσει τα μέτρα για την ελληνική βοήθεια μέχρι την Παρασκευή. Θα εργαστώ για το ελληνικό πρόγραμμα και την υιοθέτησή του», επισήμανε η κ.Μέρκελ. Η ίδια τόνισε ότι θα συζητήσει το θέμα με το υπουργικό συμβούλιο αύριο.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild, η καγκελάριος της Γερμανίας, τάχθηκε υπέρ της θέσπισης αυστηρών κυρώσεων για τα μέλη της ευρωζώνης που δεν τηρούν το Σύμφωνο

Εγώ αποτέφρωσα τον Χίτλερ

Πρώην αξιωματικός της KGB ισχυρίζεται ότι είναι ο τελευταίος επιζών μιας ομάδας που αποτεφρώσαν τα οστά του Αδόλφου Χίτλερ!


Πρόκειται για τον Ρώσο 73χρονο Βλαντιμίρ Γκουμενίκ ο όποιος όμως αρνήθηκε να πει σε πια τοποθεσία βρίσκεται διεσπαρμένη η τέφρα του Χίτλερ καθώς, όπως ισχυρίζεται, φοβάται ότι θα μπορούσε να γίνει χώρος προσκυνήματος για νεο-ναζί.

Ο μυστικός πράκτορας αναφέρει ότι είναι ο τελευταίος επιζών μιας ομάδας τριών, που το 1970 ξέθαψε τα οστά του Χίτλερ, την ερωμένη του Εύα Μπράουν και του Τζόζεφ Γκέμπελς και τα μετέφεραν σε "μυστική τοποθεσία" για να αποτεφρωθούν.


Ο Γκουμενίκ τονίζει "Μας διέταξαν να κάψουμε τα οστά του Χίτλερ, της Μπράουν και του Γκέμπελς και να τα σκορπίσουμε στον άνεμο."

Ο Πρώην πράκτορας εξηγεί ότι πήγαν στο Μαγδεμβούργο, στην πρώην Ανατολική Γερμανία και εκεί

Σε ετοιμότητα για νέα μέτρα, αν χρειαστεί, καλεί την κυβέρνηση η ΕΚΤ

Την έγκριση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να είναι έτοιμες να υιοθετήσουν πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί.


Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ καλωσορίζει το πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής προσαρμογής που εγκρίθηκε σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση, μετά από τις επιτυχημένες συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Όπως σημειώνει, «η φιλόδοξη δημοσιονομική προσαρμογή και οι συνολικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμα είναι οι ενδεδειγμένες, προκειμένου να επιτευχθούν οι

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στη Χιλή

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξε την κεντρική Χιλή και έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.Η κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 135 χλμ. νοτιοδυτικά του Σαντιάγο.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε δύο μήνες μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,8 βαθμών που συγκλόνισε τη χώρα και προκάλεσε τσουνάμι, στοιχίζοντας τη ζωή 500 ανθρώπων και επιφέροντας ζημιές ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις υποδομές, τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία.
newsit

ΑΔΕΔΥ: Η κοινωνία μετατρέπεται σε ηφαίστειο

"Πράγματι έχουμε ιστορικές αλλαγές, όπως εξήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός και όπως συγκεκριμένα προσδιόρισε ο Υπουργός Οικονομίας με μέτρα και πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας", τονίζει σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

"Προφανώς τίποτα δεν ισχύει από αυτά που επικαλέστηκαν για ανθρώπινη αλληλεγγύη, για κοινωνική δικαιοσύνη, για Ελλάδα των αξιών", προσθέτει στην ανακοίνωση.


"Όταν η κοινωνία διαλύεται, όταν ο πολίτης οδηγείται όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερη φτώχεια και την τελική οικονομική του εξαθλίωση, κανένα μέλλον ευοίωνο δεν δημιουργεί αυτή η πολιτική, αυτή η οικονομική επιλογή για την χώρα και για τους πολίτες", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

"Η κυβέρνηση προχώρησε στην τυπική ανακοίνωση της χρεοκοπίας της ζωής των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων. Απελευθερώνει ουσιαστικά τις απολύσεις στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μειώνει έως και 35% το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση. Κλείνει κάθε ελπίδα για τον άνεργο, το μέλλον των νέων. Η οικονομία οδηγείται σε ύφεση χωρίς προηγούμενο", τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

"Η κοινωνία μετατρέπεται σε ηφαίστειο. ... Βγαίνουμε στο δρόμο, διαδηλώνουμε, απεργούμε", καταλήγει η ανακοίνωση.
newsit

Απάντηση στο:Στα ύψη βενζίνη και τσιγάρα - Δείτε τις νέες τιμές

Το super market σε μια τετραμελή οικογένεια στοίχιζε 800 με 1000 ευρώ το μήνα και όχι 430 ευρώ.

Το πόσο θα στοιχίζει από δω και πέρα θα φανεί σε λίγες μέρες μετά την αναπροσαρμογή των τιμών.

http://kryfokamari.blogspot.com/2010/05/blog-post_6114.html#more

Αναγνώστης

24ωρη απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Λουκέτο μπαίνει στους Δήμους αύριο Δευτέρα 03/05/2010, μετά από απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης.

Στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία από την πλ. Καραϊσκάκη προς τη Βουλή, ενώ θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες.


Στα ύψη βενζίνη και τσιγάρα - Δείτε τις νέες τιμές

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% θα εκτινάξει στα ύψη τις τιμές.

Δείτε αναλυτικά πόσο θα πληρώνουμε απο εδώ και στο εξής.

Κύμα ακρίβειας σε όλα τα είδη αναμένεται να φέρει η αύξηση του ΦΠΑ.

Τα τσιγάρα από 3,90 ευρώ θα φτάσουν τα 4,40 ευρώ, ενώ στα οινοπνευματώδη η φιάλη θα κοστίζει 3 ευρώ πιο ακριβά.

Στα ύψη πρόκειται να φτάσει και η τιμή της βενζίνης σύμφωνα με τον Άγγελο Τούντα, γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Βενζινοπολών Αττικής. Η αμόλυβδη θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο ενώ η μέση τιμή θα

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα σκληρά μέτρα

Σκληρή αντίδραση από ΝΔ που μιλά για "φαύλο κύκλο ύφεσης". Θίγεται και ο ιδιωτικός τομέας, εκτιμά το ΚΚΕ. Για "αδύναμη κυβέρνηση" κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ.


Σκληρή η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για “φαύλο κύκλο που δεν βοηθά να βγούμε από την ύφεση” και για κυβερνητικό “Βατερλώ” στις προβλέψεις των μεγεθών.

“Μας διαβεβαίωναν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επαρκεί και τώρα παραδέχονται ότι έχει αποτύχει και επιβάλλουν νέες περικοπές και αύξηση των έμμεσων φόρων” δήλωσε ο κ.

Ζητούν την απαγόρευση της μαντίλας σε όλη την ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και επικεφαλής των Φιλελεύθερων της Γερμανίας, Σιλβάνα Κοχ-Μερίν, ζήτησε την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


"Θα ήθελα η Γερμανία και ολόκληρη η Ευρώπη να απαγορεύσει την μπούρκα σε κάθε της μορφή" δήλωσε η Σιλβάνα Κοχ-Μερίν στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag. "Η μπούρκα αποτελεί επίθεση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών, πρόκειται για μία κινητή φυλακή" πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι βέλγοι βουλευτές ψήφισαν την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας, ενώ στην Γαλλία αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη γενική απαγόρευση της ισλαμικής μέσα στον Μάιο.

Την αντίδραση τους στην απαγόρευση της μαντίλας έχουν εκφράσει εκπρόσωποι μουσουλμανικών οργανώσεων καθώς και ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που τονίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
newsit


Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Βόρεια Κρήτη

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 15,25 και έγινε αισθητή στη Βόρεια Κρήτη.

naftemporiki

Ε.Ε.: Ικανοποίηση και μηνύματα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας

Την Παρασκευή ή το Σάββατο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τελικά η σύνοδος του Εurogroup σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, προκειμένου να εγκρίνουν το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.


«Η συμφωνία μεταξύ της Αθήνας, της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα ξεκαθαριστεί από τους υπουργούς Οικονομικών την Κυριακή (σήμερα) και έπειτα τα δάνεια θα αποδεσμευτούν στο δεύτερο μισό της επόμενης εβδομάδας μετά από την έγκριση των κοινοβουλίων σε κάθε εμπλεκόμενη χώρα», ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης, επισημαίνοντας πως «ορισμένοι συμμετέχοντες δεν επιθυμούν να αποφασίσουν πριν τη σχετική ψηφοφορία στα κοινοβούλιά τους».

Σύμφωνα με άλλη πηγή, η σύνοδος θα διοργανωθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο και η απόφαση μπορεί να ληφθεί και να ανακοινωθεί την Κυριακή. «Η μία επιλογή είναι ένα δείπνο εργασίας την

Κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας για τους βουλευτές

Την κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας για τους βουλευτές, ανακοινωσε ο πρόεδρος της Βουλής. Μειώσεις αποδοχών και για τους υπαλλήλους της Βουλής, για τους οποίους θα ισχύσει η αναπροσαρμογή στα δώρα και επίδομα αδείας που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.


Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος:

Για τους Βουλευτές,

· Ως προς τα επιδόματα εορτών, Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, αυτά πλέον δεν θα καταβάλλονται στους βουλευτές.

· Πέραν των μειώσεων που έχουν ήδη επέλθει με αποφάσεις τον Μάρτιο (μείωση 12%), μειώνονται κατά περαιτέρω 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης.

Για τους υπαλλήλους της Βουλής,

· Η μείωση κατά 8% των κοινών για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδομάτων που επέρχεται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αφορά αυτοδικαίως και στους υπαλλήλους της Βουλής.

· Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης.

· Επίσης, με απόφαση του προέδρου της Βουλής, μειώνεται (πέραν της μείωσης κατά 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000€ και 17% για ποσά άνω των 1.000€ που αποφασίσαμε το Μάρτιο)

Για πιθανή σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης την επόμενη Παρασκευή ή το Σάββατο κάνουν λόγο πηγές της Ε.Ε.

Την επόμενη Παρασκευή ή το επόμενο Σάββατο είναι πιθανό να συναντηθούν οι επικεφαλής των κυβερνήσεων και των κρατών της ευρωζώνης προκειμένου να εγκρίνουν το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, δήλωσαν σήμερα ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Tα νέα μέτρα με μια ματιά

Μέτρα προσαρμογής και εξυγίανσης της δημοσιονομικής διαχείρισης


Η προσπάθεια μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2010 ενισχύεται και για το 2011 εξειδικεύεται με μέτρα από την πλευρά των εσόδων:

· Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 21% στο 23% και από 10% σε 11%.

· Αύξηση των ειδικών φόρων σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

· Φορολόγηση των αυθαίρετων και τέλος διατήρησης ημιυπαίθριων χώρων

· Αύξηση στους φόρους πολυτελείας

· Λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων

· Φόροι στα τεχνικά και τυχερά παιχνίδια

· Άδειες για τεχνικά και τυχερά παιχνίδια

Οδυνηρό τριετές πρόγραμμα προσαρμογής 30 δισ.ευρώ

Τη μετατροπή του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα σε επίδομα 500 ευρώ αντίστοιχα, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και εξυγίανσης.


Όπως διευκρίνισε, στους δημόσιους υπαλλήλους θα δοθούν από 250 ευρώ ως δώρο Πάσχα και άδειας, και 500 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων, μόνο όμως για τις αποδοχές που δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ μικτά. Παράλληλα θα υπάρξει νέα μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν, κατά 8%, ενώ για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που δεν λαμβάνουν επιδόματα, θα περικοπούν οι μισθοί κατά 3% επιπλέον.

Όσον αφορά τις συντάξεις, τα επιδόματα Πάσχα, διακοπών και Χριστουγέννων διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 200, 200 και 400 και θα χορηγηθούν για συντάξεις έως 2.500 ευρώ το μήνα. Η ρύθμιση αυτή, όπως διευκρινίστηκε, ισχύει για τις συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Κουφοντίνας: Δεν τελειώνει με τον Ε.Α. η ένοπλη δράση

Με τον “Επαναστατικό Αγώνα” άνοιξε ένας νέος κύκλος πραγματικής νέας τρομοκρατίας, εκτιμά ο φυλακισμένος για τη 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας μιλώντας στη Real News.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η ένοπλη δράση οργανώσεων δεν θα σταματήσει με την εξάρθρωση του Ε.Α. ενώ διαψεύδει ότι υπήρξε καθοδηγητής της οργάνωσης.Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Κουφοντίνας αναφέρει ότι “στα θηριώδη μαύρα τζιπ της αστυνομίας δεν θα μπουν ποτέ τα λαμόγια που λεηλάτησαν τη χώρα”, ενώ αναφέρει ότι με τις συλλήψεις για τον Ε.Α. δεν τελειώνει η ένοπλη δράση.


“Ας μη βιαστούμε να μιλήσουμε για το τέλος των ενόπλων οργανώσεων. Μόνο οι ίδιες μπορούν να μιλήσουν γι'αυτό. Για εκείνο που σίγουρα μπορούμε να μιλάμε είναι η διεύρυνση ενός χώρου

Εν αναμονή των σκληρότερων μέτρων που κλήθηκε να λάβει μία χώρα παγκοσμίως

- Καθυστερεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για τις 09:30


- Δραματική αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού

- Στη συνέχεια ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα ανακοινώσει τα σκληρότερα ίσως μέτρα παγκοσμίως που κλήθηκε να λάβει μία χώρα

- Κάθε ελληνικό νοικοκυριό θα χάσει έως και το 35% του εισοδήματός του

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σήμερα παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος για την Ελλάδα. Στις 9.30 ήταν να ξεκινήσει το υπουργικό συμβούλιο, αλλά για άγνωστους λόγους η ομιλία του πρωθυπουργού καθυστερεί. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να εμφανιστεί με δραματικό τόνο και θα διευκρινίσει ότι η μοναδική κόκκινη γραμμή είναι η επιβίωση της χώρας.

Μετά το υπουργικό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα ανακοινώσει στον ελληνικό

΄Αρχισε νέα μετανάστευση Ελλήνων επαγγελματιών

Προς κράτη της Ε.Ε. και της Μέσης Ανατολής

Η οικονομική κρίση υπερνικά τη νοσταλγία και την επιθυμία Ελλήνων του εξωτερικού να επιστρέψουν στην πατρώα γη, την ίδια ώρα που η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το αύριο, ωθούν άλλους ΄Ελληνες σε φυγή από τη χώρα.

Οι ενδείξεις κάνουν ήδη λόγο για τάση μετανάστευσης νέων πτυχιούχων και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων προς χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, τάση που θα προσλάβει μορφή

Προπηλάκισαν τον Απόστολο Κακλαμάνη στην πορεία

Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, μετά από δυσφορία που ένιωσε όταν νεαροί του επιτέθηκαν φραστικά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για την Πρωτομαγιά.

Το επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία Κοραή.

Οι νεαροί βρέθηκαν απέναντι από τον Απ. Κακλαμάνη στις 14.20 μετά το μεσημέρι στην οδό Κοραή, τον περικύκλωσαν και τον εξύβρισαν.


Οι δράστες απωθήθηκαν από αστυνομική δύναμη που έφθασε στο σημείο, ενώ ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να μεταφερθεί προληπτικά σε νοσοκομείο, λόγω της δυσφορίας που του δημιούργησε η