www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Σε ετοιμότητα για νέα μέτρα, αν χρειαστεί, καλεί την κυβέρνηση η ΕΚΤ

Την έγκριση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να είναι έτοιμες να υιοθετήσουν πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί.


Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ καλωσορίζει το πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής προσαρμογής που εγκρίθηκε σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση, μετά από τις επιτυχημένες συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Όπως σημειώνει, «η φιλόδοξη δημοσιονομική προσαρμογή και οι συνολικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμα είναι οι ενδεδειγμένες, προκειμένου να επιτευχθούν οι
στόχοι που θέτει το πρόγραμμα σχετικά με τη σταθερότητα της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κατάστασης και σχετικά με τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία».

Η ΕΚΤ εκτιμά ότι «το πρόγραμμα συνοδεύεται από αυστηρές προϋποθέσεις και λαμβάνει υπόψη του τις πολιτικές προκλήσεις με αποφασιστικό τρόπο. Επομένως, θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ευρωζώνη».

Καταλήγοντας, όμως, υπογραμμίζει ότι «το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί ουσιαστικής σημασίας, οι ελληνικές Αρχές να είναι έτοιμες να πάρουν πρόσθετα μέτρα τα οποία ίσως αποδειχθούν κατάλληλα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: