www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Εν αναμονή των σκληρότερων μέτρων που κλήθηκε να λάβει μία χώρα παγκοσμίως

- Καθυστερεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για τις 09:30


- Δραματική αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού

- Στη συνέχεια ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα ανακοινώσει τα σκληρότερα ίσως μέτρα παγκοσμίως που κλήθηκε να λάβει μία χώρα

- Κάθε ελληνικό νοικοκυριό θα χάσει έως και το 35% του εισοδήματός του

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σήμερα παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος για την Ελλάδα. Στις 9.30 ήταν να ξεκινήσει το υπουργικό συμβούλιο, αλλά για άγνωστους λόγους η ομιλία του πρωθυπουργού καθυστερεί. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να εμφανιστεί με δραματικό τόνο και θα διευκρινίσει ότι η μοναδική κόκκινη γραμμή είναι η επιβίωση της χώρας.

Μετά το υπουργικό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα ανακοινώσει στον ελληνικό
λαό τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας που έχει δει η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της. Ο υπουργός μεταβαίνει στη συνέχεια στις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης - συνεδριάζουν στις πέντε το απόγευμα - θα καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες στο μηχανισμό για τη δανειοδότηση της χώρας. Εκεί θα καθοριστεί και το ποσό που θα πάρει η Ελλάδα, με όλες τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 120 δισ. ευρώ.

Τη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, ενώ θα ακολουθήσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Η τελική έγκριση θα γίνει απο τους αρχηγούς των κρατών στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 7 και 8 Μαϊου στις Βρυξέλλες, αμέσως μετά την επικύρωση της συμφωνίας από το γερμανικό κοινοβούλιο - η Γερμανία θα δώσει "τη μερίδα του λέοντος" των ευρωπαϊκών δανείων-.

Τελευταίο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης

Σε ένα απαράδεκτο επικοινωνιακό παιγνίδι έχει προχωρήσει η κυβέρνηση το τελευταίο 48ωρο. Ενώ τα μέτρα έχουν "κλειδώσει" από την Παρασκευή και κορυφαίος υπουργός είπε στους δημοσιογράφους έξω απο το μέγαρο Μαξίμου οτι "τα πράγματα είναι άσχημα και για τον ιδιωτικό τομέα", το Σάββατο κυβερνητικοί κύκλοι υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη και μάλλον σώζει τα δώρα για τον ιδιωτικό τομέα, αλλα με διαφορετική μορφή, ίσως με τη μορφή πρίμ παραγωγικότητας.

Ταυτόχρονα, ως προς τις περικοπές στο δημόσιο, λέγεται οτι ίσως να μήν υπάρξει πλήρης περικοπή των δώρων αλλά ενσωμάτωση ενός μέρος τους στους 12 μισθούς. Η κυβέρνηση όπως φαίνεται προετοίμασε την κοινή γνώμη για... καταστροφή, ώστε να φανεί εκ των υστέρων... γενναιόδωρη.

Σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει όλα τα επώδυνα μέτρα.

Τα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι:

1) Το όριο των απολύσεων από το 2% πάει στο 4%

2) Μειώνονται οι αποζημιώσεις

3) Καταργείται η διατησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

4) Θα αυξηθεί το ΛΑΦΚΑ, το οποίο για τις υψηλές συντάξεις θα φτάσει το 15%

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% θα επιφέρει μεταξύ άλλων εκτόξευση της τιμής της βενζίνης η οποία θα συμπαρασύρει όλη τη γραμμή παραγωγής, αρα θα μετακυληθεί σε όλα τα προϊόντα.

Τα μέτρα θα επικυρωθούν απο την Ελληνική Βουλή πιθανότατα την Τετάρτη.Δεδομένη θεωρείται η καταψήφιση των μέτρων από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ υιοθετεί ακραίες θέσεις, όπως φάνηκε από την στάση του με το κρουαζερόπλοιο "Ζενίθ" αλλά από την δήλωση Μαϊλη ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με το Σύνταγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του προέδρου του ζητά δημοψήφισμα ή ακόμη και νέες εκλογές ενώ ερώτημα παραμένει τί θα κάνει η ΝΔ.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: