www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Απάτη με εικονικά ένσημα του ΙΚΑ στην Ξάνθη

Απάτη με εικονικά ένσημα του ΙΚΑ ήλθε στο φως, στην Ξάνθη. Πρόκειται για την υπόθεση εργαζομένων συνεταιριστικών επιχειρήσεων, που βγήκαν στη σύνταξη παρατύπως, ενώ δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις.


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, είχαν αγοράσει παράνομα ένσημα, τα οποία είχαν παρακρατηθεί εν αγνοία των δικαιούχων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τον τακτικό έλεγχο στην καταβολή των νέων

Θάνατος για την καρδιά η μόλυνση του αέρα

Η μόλυνση του αέρα ευθύνεται για περισσότερα εμφράγματα από όσα μπορεί να προκαλέσει η χρήση κοκαΐνης, το αλκοόλ, ο θυμός ή οι μολύνσεις του αναπνευστικού, και συνιστά υψηλό κίνδυνο για την καρδιά, σύμφωνα με Βέλγους επιστήμονες.


Οι Βέλγοι ερευνητές έλαβαν υπόψιν τους δεδομένα από 36 προηγούμενες ιατρικές έρευνες και υπολόγισαν τον σχετικό κίνδυνο για την καρδιά από τους επιμέρους παράγοντες, καταλήγοντας ότι ο υψηλότερος κίνδυνος για τον πληθυσμό, αναλογικά, είναι η μόνιμη έκθεση των ανθρώπων στο κυκλοφορικό και τη μόλυνση του αέρα, ενώ οι άλλοι παράγοντες (αλκοόλ, καφές, κοκαΐνη, θυμός, κούραση κ.ά.) έπονται σε βαθμό επικινδυνότητας.

Οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι σε ατομικό επίπεδο η κοκαΐνη είναι ο πιο πιθανός παράγων να προκαλέσει ένα έμφραγμα, όμως επειδή η χρήση της είναι σπάνια, ο κίνδυνος από αυτήν στο σύνολο

Ανασχηματισμός στην ηγεσία της Olympic Air

Την αποχώρηση του Αντ. Σιμιγδαλά από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Olympic Air ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Marfin Investment Group (MIG).


Στη θέση του τοποθετείται ο Θ. Πασχάλης, μέχρι σήμερα γενικός επιχειρησιακός διευθυντής στην αεροπορική εταιρεία.

Στη θέση του προέδρου της Olympic Air τοποθετείται ο Γ. Καρακαδάς, ο οποίος θα έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες και παράλληλα θα διατηρήσει τη θέση του προέδρου στην SingularLogic. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η MIG για τον Γ. Καρακαδά "διαθέτει 25ετή εμπειρία στην αναδιάρθρωση και διεθνή ανάπτυξη πολυεθνικών

Κατολίσθηση στην εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης

Kατολίσθηση βράχων και χωμάτων σημειώθηκε χθες το βράδυ στο 37ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο.


Τα βράχια έπεσαν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και με μέριμνα της κατασκευάστριας εταιρείας της οδού, έγιναν ενέργειες για απομάκρυνση τους και για

Γ. Παπανδρέου: Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις

Η Ελλάδα θα βασιστεί στις δικές της δυνάμεις και δυνατότητες τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή, εκφράζοντας την ευχή, στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου, να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις.


"Εμείς δίνουμε τη μάχη, αλλά για όποιο αποτέλεσμα προκύψει πορευόμαστε χωρίς φόβο βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες. Η μιζέρια και η καταστροφολογία οδηγεί στην παραίτηση", απάντησε ο Γ.Παπανδρέου σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, "Η 25η Μαρτίου είναι κρίσιμος σταθμός και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ελλάδα. Μακάρι να υπάρξουν οι σωστές αποφάσεις, αλλά είναι ένας σταθμός. Εμείς δίνουμε τη μάχη, αλλά όποιο

Nεκρός ληστής έπειτα από καταδίωξη

Στο θανάσιμο τραυματισμό ενός ληστή και την σύλληψη τεσσάρων συνεργών του κατέληξε καταδίωξη της αστυνομίας έπειτα από ληστεία στη Φθιώτιδα.


Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκε διπλή ληστεία, στην Αγροτική Τράπεζα και τα ΕΛ.ΤΑ στο Μώλο Φθιώτιδας, λίγο πριν τις δέκα το πρωί.

Το όχημα των ληστών εντοπίστηκε αργότερα και ένας εκ των επιβαίνοντων, σύμφωνα πάντα με

Τέλος στα τραπεζικά deals μέχρι νεωτέρας

Δεν υπάρχει διάθεση από τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας να εμπλακεί σε σενάρια εξαγορών ή συγχωνεύσεων στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με πηγές από το διοίκησή της.

Τα αρνητικά οικονομικά μεγέθη της τράπεζας σε συνδυασμό με την πορεία αναδιοργάνωσής της στην Ελλάδα, δεν αφήνουν περιθώρια άλλων στρατηγικών τοποθετήσεων με αποτέλεσμα να κλείνουν όλα τα σχετικά σενάρια.

Την ίδια στιγμή και η Τράπεζα Πειραιώς δια του προέδρου της κ. Μιχάλη Σάλλα εμφανίζεται διστακτική μετά και την αύξηση κεφαλαίου που υλοποίησε να προχωρήσει σε ενέργειες όπως αυτή

Παγκόσμιος τρομοκράτης η Σέχτα για το State Department

΄Εκπληξη δημιουργεί με σημερινή ανακοίνωση του State Department , με την οποία χαρακτηρίζει τη ΣΕΧΤΑ Επαναστατών παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με την εκτελεστική εντολή 13224.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι " Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρι Κλίντον προσέδωσε ειδικό χαρακτηρισμό στην Σέχτα Επαναστατών (ΣΕ) αποκαλώντας την Παγκόσμιο Τρομοκράτη. Η κ. Κλίντον προχώρησε στην ενέργεια αυτή ύστερα από διαβουλεύσεις με τα αμερικανικά υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Η ενέργεια αυτή θα βοηθήσει στον έλεγχο της ροής οικονομικών πόρων πρός τη ΣΕ, αφού μέσω αυτής θα δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται σε αμερικανική δικαιοδοσία στην οποία η ΣΕ έχει συμφέρον, και θα απαγορεύονται όλες οι συναλλαγές Αμερικανών με την οργάνωση αυτή.

Δήλωση Αμερικανού πρέσβη

"Ο σημερινός χαρακτηρισμός της Σέχτας Επαναστατών υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης για τρομοκρατικές ομάδες στην Ευρώπη. Η ενέργεια αυτή επίσης

Άλλα δύο χρόνια στη Eurojust ο Έλληνας Εισαγγελέας

Για 2 χρόνια ανανεώθηκε η θητεία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λ. Πατσαβέλλα στη Eurojust, παρά τις αντιρρήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, ο οποίος είχε ζητήσει να λήξει η θητεία του.


O ρόλος του κ.Πατσάβελλα κρίνεται σημαντικός, καθώς συμμετέχει στις έρευνες για της Siemens και την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων, συντονίζοντας τις επαφές μεταξύ των εισαγγελιών Αθήνας και Μονάχου.

Σημειώνεται ότι αρχικά η θητεία του κ.Πατσαβέλλα είχε ανανεωθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης για 4 χρόνια. Ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.

Ηλεκτρονικό φροντιστήριο για τους µαθητές της Γ’ Λυκείου

Ηλεκτρονικό φροντιστήριο στο σπίτι και µάλιστα δωρεάν θα έχουν πλέον όλοι οι µαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιµάζονται για τις εξετάσεις: το υπουργείο Παιδείας προσφέρει στα παιδιά ψηφιακά βοηθήµατα για τα µαθήµατά τους µέσω Ιντερνετ µε στόχο να τα προετοιµάσει καλύτερα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


Η νέα υπηρεσία ψηφιακών βοηθηµάτων – που υλοποιείται στο πλαίσιο του ψηφιακού σχολείου – παρουσιάζεται σήµερα από το υπουργείο Παιδείας παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του. Με τα ψηφιακά βοηθήµατα οι µαθητές θα µπορούν να αντλούν από τον υπολογιστή τους επιπλέον υλικό και ασκήσεις για τα µαθήµατα στα οποία θα εξεταστούν. Επιπλέον, µεγάλο µέρος του συµπληρωµατικού υλικού θα προσφέρεται σε µορφή βίντεο. ∆ηλαδή οι µαθητές θα παρακολουθούν στην οθόνη τού υπολογιστή τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα τους εξηγούν και θα τους επισηµαίνουν καίρια σηµεία. Τα ψηφιακά βοηθήµατα θα είναι διαθέσιµα δωρεάν στην ιστοσελίδα του ψηφιακού σχολείου καθώς και ξεχωριστά στη νέα ιστοσελίδα www.study4exams.gr.

Το πρώτο φάρμακο που χτυπά την κυστική ίνωση στη «ρίζα» της

΄Ενα πρωτοποριακό φάρμακο προσέφερε σημαντική βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας σε άτομα με κυστική ίνωση, την πιο κοινή κληρονομική πνευμονοπάθεια. Είναι η πρώτη θεραπεία η οποία «χτυπά στη ρίζα» της την κυστική ίνωση καθώς, μέχρι σήμερα, όλα τα φάρμακα αντιμετωπίζουν μόνο τα συμπτώματα της πάθησης.

Το φάρμακο που έχει την κωδική ονομασία VX-770 αναπτύχθηκε από ειδικούς της εταιρείας Vertex Pharmaceuticals στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης. Οι ερευνητές της εταιρείας δοκίμασαν τη νέα θεραπεία σε 161 άτομα με κυστική ίνωση. Ορισμένοι από τους ασθενείς έλαβαν το πειραματικό φάρμακο ενώ οι υπόλοιποι εικονική ουσία επί ένα έτος.

Στο τέλος της δοκιμής τα άτομα που έλαβαν το VX-770 εμφάνισαν βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας κατά 20% κατά μέσο όρο, κάτι που δε συνέβη στους ασθενείς της ομάδας του εικονικού

Κινητά τηλέφωνα ανιχνεύουν καρκινικούς όγκους

Ομάδα ερευνητών με χρηματοδότηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ κατασκεύασε ένα μικροτσιπ το οποίο υποστηρίζει ότι μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα κινητό τηλέφωνο και εντοπίζει καρκινικούς όγκους. Το τσιπ ονομάζεται microNMR και χρησιμοποιεί νανοσωματίδια με τα οποία καταφέρνει να εντοπίζει πρωτεΐνες και άλλους χημικούς παράγοντες που συνδέονται με όγκους. Σύμφωνα με τους ερευνητές μάλιστα, το σύστημα μπορεί να κάνει διάγνωση μέσα σε διάστημα μόλις μιας ώρας. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί αν τελικά επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος θα πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη αφού θα αποτελέσει μια ανώδυνη εναλλακτική επιλογή στις επεμβατικές μεθόδους βιοψίας.

«Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να καθορίσουμε ένα μοριακό αποτύπωμα. Ήταν ευχάριστη έκπληξη το πόσο καλά λειτούργησε το σύστημα παρά το εύρος των χημικών παραγόντων τους οποίους έπρεπε να αναλύσει. Επίσης φαίνεται ότι επιτεύχθηκε και ο δεύτερος στόχος του εγχειρήματος που ήταν όχι μόνο να μπορούμε να εντοπίσουμε με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια τους

Σε στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα οι καθηγητές

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 8 έως τις 12 το μεσημέρι προκηρύσσει για τη Δευτέρα οι ΟΛΜΕ.

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης διοργανώνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολικών μονάδων και οι κινητοποιήσεις διοργανώνονται τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία η υπουργός Παιδείας θα έχει

Παράταση για τους ημιυπαίθριους μέχρι τέλος Ιουνίου

Μέχρι το τέλος Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Η προθεσμία που είχε δοθεί, μετά την προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι ήθελαν να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους, ήταν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Απομένει να διευκρινιστεί το πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση, για την οποία πιέζει το υπουργείο Οικονομικών.

Ξεπερνούν τις 550 χιλιάδες οι αιτήσεις για τακτοποίηση ημιυπαιθρίων

Περισσότερες από 550.000 αιτήσεις για «τακτοποίηση» ημιυπαίθριων χώρων έχουν

Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι τη Δευτέρα θα καθορίσουν σε κοινή γενική συνέλευση την περαιτέρω στάση τους.


Σήμερα Παρασκευή τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, ενώ τα τρόλεϊ θα αποσυρθούν από τους δρόμους της πρωτεύουσας μαζί με τα λεωφορεία και θα επιστρέψουν σε αυτούς στις 4 το απόγευμα.

Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, όμως μετά την ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου οι εργαζόμενοι στο σύνολο των συγκοινωνιακών εταιρειών θα

Ο καιρός στις 25.02.2011

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 ως 10 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 6 ως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 ως 12 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Θυελλώδεις άνεμοι βορείων-βορειοανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα πνέουν ισχυροί ανατολικοί άνεμοι. Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους.

Νεφώσεις με βροχή, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10-11 βαθμούς. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις στο Ν.