www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Εξόχως ταπεινωμένος» ο Θ. Πάγκαλος από τον αποκλεισμό της Βουλής

Εξόχως ταπεινωμένος και εξοργισμένος ως Έλληνας πολίτης δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή τον αποκλεισμό χθες το βράδυ από τους Αγανακτισμένους της κύριας εισόδου της Βουλής, που οδήγησε πολλούς βουλευτές να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Κήπο.
«Κάποιοι», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «θα έπρεπε να έχουν την ευθύνη για αυτά που γίνονται», επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη αυτή στους διοργανωτές.
Οπως είπε, «η εντύπωση ήταν ότι αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα είναι κάτι ανωτάτου επιπέδου». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η χθεσινή «παραφυάδα» πρέπει να αποδοκιμαστεί. «Αλλιώς», τόνισε, «θα μπαίνουμε στη Βουλή ελεγχόμενοι από αυτούς που θα είναι στην πόρτα και θα

Τι είναι το βακτηρίδιο E.coli

Εδώ και εβδομάδες εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως στη Γερμανία, έχουν προσβληθεί από το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli (Eceh) και πάνω από 15 έχουν χάσει τη ζωή τους. Η ακριβής προέλευση του βακτηριδίου δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί, αν και οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη ενοχοποίηση τα εισαγόμενα, ισπανικά αγγούρια πράγμα που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ισπανίας. Τι είναι όμως το βακτηρίδιο Escherichia coli, όπως είναι το πλήρες, επιστημονικό όνομά του;
Τα βακτηρίδια Escherichia coli αποτελούν μια ομάδα βακτηριδίων με πολλές υποομάδες. Οι περισσότερες από αυτές "κατοικούν" στο στομάχι των θερμόαιμων (ενδοθερμικά) ζώων, κυρίως πτηνών, θηλαστικών αλλά και των ανθρώπων.  Η ομάδα αυτή των βακτηριδίων πήρε το όνομά της από τον γερμανο-αυστριακό παιδίατρο και καθηγητή του πανεπιστημίου του Μονάχου Theodor Escherich (1857-1911) ο οποίος

Στις 11 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων

Από τις 11 Ιουνίου μέχρι και τις 20 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων, που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε αντίστοιχα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6/2011 ΑΓΓΛΙΚΑ στις 17.00 μ.μ
  • ΤΡΙΤΗ 14/6/2011 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ στις 08.30 π.μ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6/2011 ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ στις 08.30 π.μ
  • ΠΕΜΠΤΗ 16/6/2011 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ και ΙΣΠΑΝΙΚΑ στις 08.30 π.μ και τις 17:00 μ.μ. αντίστοιχα
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6/2011 ΓΑΛΛΙΚΑ στις 08.30 π.μ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6/2011 ΑΡΜΟΝΙΑ  και ΙΤΑΛΙΚΑ στις 08.30 π.μ και τις 17:00 μ.μ. αντίστοιχα
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6/2011 ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ στις 08.30 π.μ.
Εξεταστικά κέντρα
Όσον αφορά στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρξουν φέτος διαφοροποιήσεις. Τα Αγγλικά θα είναι το μόνο ειδικό μάθημα που οι εξετάσεις του θα διενεργηθούν στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση ή Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι εξετάσεις των υπόλοιπων ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν σε εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και τηςΘεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα στα κέντρα της Αθήνας θα εξεταστούν οι υποψήφιοι από τις περιφέρειες: Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Κρήτης, Νήσων Ιονίου και Αιγαίου

Πέθανε Ρώσος που θάφτηκε ζωντανός για ...δοκιμή

Ο Ρώσος άνδρας θέλησε να δοκιμάσει της αντοχές του και ζήτησε από φίλο του να θάψει αυτοσχέδιο φέρετρο με αυτόν μέσα για μια νύχτα, αλλά το πρωί ο φίλος του τον βρήκε νεκρό.
Ο 35χρονος Ρώσος ζήτησε από φίλο του να τον θάψει ζωντανό για να αποδείξει το θάρρος του και να δοκιμάσει τις αντοχές του. Έτσι οι δύο άνδρες κατασκεύασαν μόνοι τους ένα φέρετρο, εφοδιασμένο με σωληνάκια αερισμού και ο ένας τους μπήκε μέσα με μια κουβέρτα, ένα μπουκάλι νερό και ένα κινητό.
Στη συνέχεια ο φίλος του τον έθαψε με είκοσι εκατοστά χώμα και σανίδες στον κήπο του σπιτιού στο Μπλαγκοβεστσένσκ της ρωσικής Άπω Ανατολής. Όταν δέχτηκε καθυσηχαστική κλήση από τον φίλο

Απειλεί ότι θα αποσύρει τους βουλευτές του ΛΑΟΣ από τη Βουλή ο Καρατζαφέρης

Το ενδεχόμενο να αποσύρει τους βουλευτές του ΛΑΟΣ από τη Βουλή, έτσι ώστε να διεξαχθούν εκλογές, εξετάζει ο πρόεδρός του Γιώργος Καρατζαφέρης.
Όπως δήλωσε «να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία» και έτσι, ερμηνεύει, ότι πιθανώς να υποχρεωθούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να αναγνωρίσουν τα λάθη τους. Tόνισε  πως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφεραν τα πράγματα όχι από οικονομικής μόνο κατάθλιψης αλλά και κοινωνικής, να έρθουν να βάλουν πλάτη να σώσουμε τον τόπο. Ο τόπος χάνεται».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα έχει «έναν πρωθυπουργό, ο οποίος τα έχει χάσει», «μια αξιωματική

Στα σκαριά η πώληση του ΟΤΕ


Βάσει της συμφωνίας μετόχων το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να μεταβιβάσει στην Deutsche Telekom (DT) ποσοστό 10% του ΟΤΕ με αυξημένο τίμημα σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής του οργανισμού. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε στους εκπροσώπους της DT πως το Δημόσιο προτίθεται να κάνει χρήση της σχετικής πρόβλεψης. Από τη διαδικασία το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει ποσό της τάξης των 400-450 εκατ. ευρώ.
Οπως φαίνεται δεν υπάρχει για την ώρα συμφωνία για την απόκτηση από την DT επιπλέον 6% του ΟΤΕ. Σημειώνεται πως για όσο διάστημα ισχύει η συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και DT (σ..σ  μέχρι τις 31.12.2011), η γερμανική εταιρεία δεν μπορεί να προχωρήσει στην απόκτηση μετοχών απευθείας α

Χρ. Παπουτσής: Δεν θα γίνουμε αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης

Στην Ελλάδα, θα παραμείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου και εκείνοι που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής στην χώρα μας, επανέλαβε από την Κέρκυρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι υπόλοιποι «θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα ότι θα φύγουν από τη χώρα».
Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξάγεται στο νησί, ο κ. Παπουτσής διαμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης, ενώ κάλεσε την ΕΕ να υποστηρίξει τα κράτη μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά της

Επαναφέρει το playstation Network η Sony

Αποκαθίσταται το δίκτυο της Sony που έθεσε σε κίνδυνο, μεταξύ άλλων, και τα προσωπικά δεδομένα 8.500 Ελλήνων, καθώς η Sony Network Entertainment International ανακοίνωσε χθες ότι επαναφέρει το σύνολο των λειτουργιών του PlayStation Network στην Αμερική, την Ευρώπη και τις PAL περιοχές και την Ασία (εκτός της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κονγκ και της Νοτίου Κορέας) έως τα τέλη της εβδομάδας.
Η εταιρεία θα επαναφέρει επίσης, την υπηρεσία Music Unlimited του Qriocity για το PlayStation 3 (PS3), το PSP (PlayStation Portable) και τους προσωπικούς υπολογιστές. Λεπτομέρειες για την

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού στον ΄Αλιμο

Δράση για τον καθαρισμό των βυθών διοργανώνει για πρώτη φοράς φέτος το ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Το «ραντεβού» για την καταδυτική «βουτιά» εθελοντικής δράσης έχει δοθεί για την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 12.00 το μεσημέρι στον Αλιμο, στην παραλία δίπλα στις πρώην εγκαταστάσεις του κέντρου «Φαντασία».
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το αστικό θαλάσσιο μέτωπο του Αλίμου επιλέχτηκε καθώς είναι επιβαρυμένο περιβαλλοντικά, είναι εύκολα προσβάσιμο ακόμα και με τραμ ενώ

Η κλιματική αλλαγή απειλεί το διάσημο ψάρι Νέμο

Ο Νέμο, το τροπικό ψάρι-κλόουν που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψάχνοντας τον Νέμο», φαίνεται να χάνει την ακοή του, καθώς αυξάνεται σταδιακά η οξύτητα των ωκεανών λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της θερμοκρασίας, με συνέπεια να απειλείται με εξαφάνιση.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Βρετανοί ερευνητές, που επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο ψάρι, καθώς κουφαίνεται, αδυνατεί να αντιληφθεί τις απειλές για τη ζωή του και μένει όλο και πιο εκτεθειμένο σε ένα απειλητικό περιβάλλον.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Στιβ Σίμπσον της Σχολής Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου Μπρίστολ, διαπίστωσαν ότι όσο αυξάνεται η οξύτητα στο θαλασσινό νερό, τόσο ο

Ποδηλατικός γύρος την Κυριακή στην Αθήνα

Ποδηλατική διαδρομή από το Πάρκο Ελευθερίας στο Μέγαρο Μουσικής έως τη θάλασσα του Φαλήρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Η σηματοδοτημένη με κώνους διαδρομή θα παραμείνει στην αποκλειστική διάθεση των ποδηλάτων για έξι ώρες, από τις 11:00 έως τις 18:00.
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
11:00 - 15:00
Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής) - Βασιλέως Κωνσταντίνου - Βασιλίσσης Όλγας - Βασιλίσσης

Ο καιρός στις 01.06.2011

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας περιμένουμε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 28 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 28, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 14 έως 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 27 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Μυρτώο Πέλαγος ισχυροί.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29