www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

MRB: Δεν ξέρει τι να ψηφίσει ένας στους τρεις Έλληνες

«Πρώτη δύναμη» στην πρόθεση ψήφου η αδιευκρίνιστη ψήφος σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega, την ώρα που στα ποσοστά και τις θέσεις των κομμάτων δεν σημειώνονται αξιόλογες αυξομειώσεις. Παράλληλα, πτωτικά κινείται η δημοτικότητα όλων των πολιτικών αρχηγών ενώ ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι του Α. Σαμαρά, με την επιλογή «κανένας από τους δύο» όμως να κυριαρχεί στις επιλογές.

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:


Στην Τουρκία «τα ρίχνει» ο Χρυσοχοΐδης για τη λαθρομετανάστευση

Τη συνεργασία της Τουρκίας, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διμερές επίπεδο και την αποδοχή από μέρους της του επαναπατρισμού, χαρακτήρισε ως «κλειδί» για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέκρινε τη στάση της Τουρκίας, αναφέροντας ότι από το 2001 που ισχύει η σχετική ευρωπαϊκή συμφωνία, από τα 80.000 αιτήματα για επανεισδοχή, δέχτηκε μόλις τα 2.400.


Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, υπεγράφη ένα νέο σύμφωνο αλληλοκατανόησης, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία συμφώνησε να δέχεται τον επαναπατρισμό 1.000 ατόμων τον χρόνο και η Ελλάδα δέχθηκε την απελευθέρωση της βίζας για 700.000 άτομα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι σύντομα θα ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία για τους κοινούς κανόνες που πρέπει να εφαρμόζουν τα κράτη μέλη για τους

΄Ενα «Μεγάλο Πράσινο Τείχος» θα σταματήσει την επέκταση της Σαχάρας

Οι Αφρικανοί ηγέτες αποφάσισαν σήμερα, στο Τσαντ, την προώθηση του σχεδίου δημιουργίας ενός γιγαντιαίου «Πράσινου Τείχους» για να ανακοπεί η επέκταση της ερήμου Σαχάρα στα γόνιμα εδάφη των χωρών τους.

Το σχέδιο του "Πράσινου Τείχους" είχε αρχίσει να συζητιέται και έγινε προϊόν μελέτης, πριν από πέντε χρόνια, δεν έχει όμως ακόμη μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Πρόκειται για μια "γραμμή" δάσους με 15 χιλιόμετρα πλάτος και 76.775 χιλιόμετρα μήκος. Θα ξεκινά από τις ακτές της Σενεγάλης και θα φτάνει μέχρι τις ακτές της Αιθιοπίας διασχίζοντας έντεκα κράτη και "κόβοντας" οριζοντίως την αφρικανική ήπειρο.
enet

Δράσεις για την προβολή της ελληνικής γλώσσας

Τους πυλώνες του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την προβολή και ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας παρουσίασε σήμερα η υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου.


Ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς η κ. Διαμαντοπούλου ανέπτυξε τις προωθούμενες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο αναβάθμισης της ελληνικής γλώσσας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες του εξωτερικού.

Ειδικότερα, προανήγγειλε την αύξηση των ωρών διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε 800 πιλοτικά δημοτικά σχολεία από το Σεπτέμβριο, αλλά και την ενίσχυση της ανάγνωσης λογοτεχνικών

Ψηφιακή εκπομπή και στην Αττική από αύριο

Αρχίζει αύριο στην περιοχή της Αττικής η μετάδοση των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας με την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στις περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου, της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονία.


Στα οφέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης συγκαταλέγονται η βελτιωμένη ποιότητα της εικόνας και η δυνατότητα παροχής διαδραστικών υπηρεσιών.

Ενημερώνοντας τους καταναλωτές η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σημειώνει πως η υπηρεσία της ψηφιακής τηλεόρασης θα παρέχεται για τα ιδιωτικά κανάλια ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR μέσω της εταιρείας «DIGEA» (Ντίτζια), για τα κρατικά μέσω της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

Τελικό: Ελλάδα - Νιγηρία 2 - 1

Έγραψε ιστορία η Εθνική Ελλάδος!

Πρώτα γκολ, πρώτη νίκη (2-1) στην ιστορία της σε Μουντιάλ με αντίπαλο τη Νιγηρία. Και μάλιστα με ολική επαναφορά αφού βρέθηκε να χάνει στο 16', ισοφάρισε στο 44' με τον Σαλπιγγίδη και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 71' με τον Τοροσίδη.

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από 23 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου

Πανελλαδική αποχή από τις 23 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο φάσμα της κατάργησης των ελάχιστων ορίων προείσπραξης αμοιβών.


Αποφασίστηκε ακόμη ο πρόεδρος της Ολομέλειας, Δημήτρης Παξινός, να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να του εκθέσει τις θέσεις

Στο ΛΑΟΣ δύο στελέχη της ΝΔ

Την προσχώρησή τους στον ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσαν επισήμως το πρωί οι κ.κ. Γ. Κανελλόπουλος και Σ. Μακαρίου, μετά από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο κ. Κανελλόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. με την οποία πολιτεύθηκε στη Β΄ Αθηνών το 2004 καθώς και μέλος της Ο.Κ.Ε. για την Ε.Ε.

Ο κ. Σ. Μακαρίου είναι αξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού ε.α., διετέλεσε στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και πολιτεύθηκε δύο φορές στην Εύβοια με τη Ν.Δ.

ΕΛΛΑΔΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ 2 - 1

Χωρίς Μετρό και την Παρασκευή

Εντείνεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Αθήνας, καθώς οι συρμοί του Μετρό θα παραμείνουν και αύριο ακινητοποιημένοι, εξαιτίας της νέας σειράς κινητοποιήσεων που αποφάσισαν τα σωματεία των εργαζομένων σε αυτό.


Το προσωπικό της «Αττικό Μετρό» απεργεί σε ένδειξη συμπαράστασης προς του 286 συμβασιούχους, οι οποίοι απειλούνται με απόλυση, καθώς δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.

Το μεσημέρι το ΔΣ των εργαζομένων αποφάσισαν νέα κινητοποίηση, η οποία δεν έχει τη μορφή 24ωρης απεργίας, αλλά επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι συρμοί

Συνεχίζεται έως την Τρίτη η αποχή των βαθμολογητών

Συνέχιση της αποχής των βαθμολογητών των πανελλαδικών εξετάσεων έως την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δ.σ. της ΟΛΜΕ Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει εκ νέου για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να πάρει νέα απόφαση.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεπές, οι εκπαιδευτικοί θα ζητήσουν σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς και με τους γονείς, προκειμένου να εκθέσουν την κατάσταση όπως έχει.

Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση στον κλάδο και κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αποχή. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ακόμα ότι ο συνδικαλισμός, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα, δεν είναι κατευθυνόμενος. Πρόσθεσε ότι η αποχή δεν στοχοποιεί τη βαθμολόγηση, αλλά πρέπει να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση

Ταχυδρομήθηκαν τα πρώτα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ φυσικών προσώπων

Ταχυδρομήθηκαν και έχουν ήδη παραλειφθεί τα πρώτα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ φυσικών προσώπων.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε όσοι παραλάβατε το ΕΤΑΚ και το έτος 2009 είχατε απολυθεί και παραμείνατε άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα ή παραμένετε ακόμη μέχρι και σήμερα.

Υπάρχει κάποιο κενό στο πρόγραμμα του μηχανογραφικού συστήματος και φορολογείστε σαν να είστε εργαζόμενοι.

Επικοινωνήστε με τις κατά τόπους εφορίες για να διορθώσουν το λάθος και να μην πληρώσετε ΕΤΑΚ.

ΟΑΕΔ: Πιθανή καθυστέρηση καταβολής επιδομάτων ανεργίας

Ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΑΕΔ.


Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού το πρόβλημα οφείλεται στη σημερινή κατάληψη των κεντρικών του γραφείων από εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Στην ανακοίνωση του ΟΑΕΔ αναφέρεται ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι καθυστερήσεις να κινηθούν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και να αποδοθούν έγκαιρα τα επιδόματα ανεργίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων.
enet

Αντί καπνά... φωτοβολταϊκά

Την επιχορήγηση των καπνοπαραγωγών που χάνουν τμήμα των επιδοτήσεων τους προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις φωτοβολταϊκών με στόχο την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως διευκρίνισε η Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας σε σχετική ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, η χρηηματοδότηση θα γίνει μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" και από ειδικά τραπεζικά προΪόντα που εκπονούν οι τράπεζες για τους αγρότες.
enet

Επιχορηγήσεις 153 εκατ. ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου

Επενδύσεις στη μεταποίηση, στον τουρισμό, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον πρωτογενή τομέα, συνολικού ύψους 341.213.172 ευρώ, εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας.


Αφορούν σε 30 ολοκληρώσεις επενδυτικών προγραμμάτων και 38 καινούριες υπαγωγές στον αναπτυξιακό νόμο, που προβλέπεται να δημιουργήσουν 394 νέες θέσεις εργασίας.Το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης ανέρχεται σε 152.923.689 ευρώ.
enet

Παρουσία της Τ. Μπιρμπίλη τίθεται εκτός λειτουργίας λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ

Εκτός λειτουργίας τίθεται αύριο στις 13:00 στην Πτολεμαΐδα, παρουσία της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, η μονάδα «Πτολεμαΐδα 1», η πρώτη ρυπογόνος λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ.


Όπως ανακοινώθηκε, το κλείσιμο της μονάδας "σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης με λιγνίτη πιο καθαρό και με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αποκτούν κεντρικό ρόλο στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας".

Η υπουργός, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Κώστα Μαθιουδάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, θα έχει συναντήσεις με φορείς της τοπικής κοινωνίας στη Νομαρχία Φλώρινας και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.
enet

ICAP: Σημαντική η πτώση στην αγορά του επαγγελματικού yachting το 2009

Σημαντική μείωση καταγράφει η αγορά του επαγγελματικού yachting (κλάδος ενοικιάσεων επαγγελματικών σκαφών αναψυχής) για το 2009 σύμφωνα με την έκδοση σχετικής κλαδικής μελέτης η οποία κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group.


Σύμφωνα με τη μελέτη ως βασικότερος παράγοντας ο οποίος επηρεάζει τη ζήτηση για υπηρεσίες yachting, θεωρείται το μέγεθος της τουριστικής κίνησης της χώρας. Ιδιαίτερη δε σημασία έχει ο εισερχόμενος τουρισμός, καθώς οι κυριότεροι πελάτες του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού είναι οι αλλοδαποί τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα για διακοπές κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Μείωση κατά 1,4% παρουσίασε ο συνολικός αριθμός των τουριστικών

«Δηλητήριο» ο αέρας στο λιμάνι του Πειραιά

Πρωτιά στην ατμοσφαιρική ρύπανση καταγράφει το Λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για λογαριασμό της Νομαρχίας Πειραιά.

Το πρώτο λιμάνι της χώρας εμφανίζει τη μεγαλύτερη μέση ετήσια συγκέντρωση αιωρούμενων μικροσωματιδίων, σε σύγκριση με οποιοδήποτε σταθμό μέτρησης τόσο στην Αττική, όσο και με άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ακόμη και σε βάθος δεκαετίας, δεν εντοπίζονται τόσα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε σταθμό μέτρησης, σε καμία περιοχή της Ελληνικής επικράτειας.


Οι επιστήμονες ζητούν να ελέγχονται οι εκπομπές ρύπων στα πλοία, που θεωρούνται κύρια αιτία του

Πανευρωπαϊκή αναπτυξιακή πολιτική ζητά ο Γ. Παπανδρέου

Ζήτημα πανευρωπαϊκής συμφωνίας, ώστε να βρεθούν οι πόροι που θα επιτρέψουν την επιστροφή της Ε.Ε. σε μόνιμη αναπτυξιακή τροχιά έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Τάχθηκε επίσης υπέρ της θεσμοθέτησης μονίμου μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της δημιουργίας Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

"Δεν χρειαζόμαστε απλώς δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και πόρους, οι οποίοι θα επενδυθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός για το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης. "τό μπορεί να επιτευχθεί, εάν διαθέτουμε πανευρωπαϊκές πολιτικές, όπως ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι 'πράσινοι φόροι' και τα ευρωομόλογα", πρόσθεσε.

Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι κατά τη γνώμη του οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα, ώστε η Ευρώπη να μπροέσει να δημιουργήσει μια "πράσινη" οικονομία, να αντιμετωπίζει το

Νέο μήνυμα Παπανδρέου στην ΠΓΔΜ από τις Βρυξέλλες

Τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να λυθεί το θέμα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ώστε να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου στον ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε για ακόμη μια φορά την "κόκκινη γραμμή" της Ελλάδας, δηλαδή μια ονομασία με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.


Η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ν. Γκρουέφσκι έγινε με ελληνική πρωτοβουλία, καθώς «πιστεύουμε πως οι απευθείας επαφές με την πλευρά των Σκοπίων, μόνον οφέλη μπορούν να προσφέρουν - τόσο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων όσο και

Στο 11,7% η ανεργία το α' τρίμηνο του έτους

Το ποσοστό των ανέργων στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 11,7% το Α' τρίμηνο του 2010 σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 9,3%.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό του εργατικού δυναμικού στο σύνολο του πληθυσμού, ηλικίας 15 ετών και άνω, είναι 53,9% για το Α' τρίμηνο του 2010.


Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών διαμορφώθηκε στο 15,5%, σημαντικά υψηλότερα από το αντίστοιχο των ανδρών που ήταν 9%.

Ηλικιακά, το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (22,3%). Μάλιστα,

«Υπερόπλο» φακελώματος

΄Ολες οι ενδείξεις ήταν ξεκάθαρες. Οι χώρες της Ε.Ε. ετοίμασαν πυρετωδώς και παρουσιάζουν με καμάρι το νέο υπερεθνικό τους «όργανο», μέσα από το οποίο παίρνει «σάρκα και οστά» το μεγαλύτερο φακέλωμα ιδεών και συμπεριφορών που έγινε ποτέ στην Ιστορία. Με πρόσχημα την ασφάλεια, οι κοινωνικοί αγώνες, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, μπαίνουν ευθέως στο στόχαστρο των μηχανισμών καταστολής.

Ο επίσημα διακηρυγμένος σκοπός της νέας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας είναι γενικά λογικός: η πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών. Ομως ο τρόπος και τα μέσα που χρησιμοποιούνται, ξεπερνούν κατά πολύ τον αρχικό σκοπό. Η on line καταγραφή στοιχείων και πληροφοριών οδηγεί σε γενικευμένη ηλεκτρονική παρακολούθηση προσώπων και πολιτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται ακόμη και

O αγαπημένος ήχος των απανταχού ανδρών

Θέλετε να τρελάνετε τη γυναίκα σας; Να διώξετε την πεθερά σας;

http://gr.vc/vuvuzela/

Πάτα το κουμπάκι και τέρμα τα γκάζια (ηχεία) !!

Πλημμέλημα το σκάνδαλο Ζαχόπουλου

Με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών παραπέμπονται να δικαστούν για πλημμελήματα -και όχι για κακουργήματα όπως είχαν αρχικά διωχθεί- τέσσερις εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Πρόκειται για την Εύη Τσέκου, τον τότε δικηγόρο της Χρήστο Νικολουτσόπουλο, τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη.

Η Εύη Τσέκου διώκεται για εκβίαση και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Κατηγορίες που αφορούν στην παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων βαρύνουν και τους υπόλοιπους τρεις και αφορούν στην υπόθεση του "ροζ" DVD.

Δύο ακόμη άτομα που είχαν βρεθεί κατηγορούμενοι για την υπόθεση απαλλάχθηκαν. Πρόκειται για τους δικηγόρους Ηρακλή Κουτελίδα και Δημήτρη Μπαλέρμπα.

Στο βούλευμα γίνεται αναφορά στον τρόπο δράσης της κ. Τσέκου, για την οποία σημειώνεται πως επιχείρησε μέσω του DVD να εκβιάσει τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστο Ζαχόπουλου, προκειμένου να εξασφαλίσει το διορισμό της. Όπως αναφέρεται, απέτυχε καθώς εκείνος δεν ενέδωσε και προτίμησε την απόπειρα αυτοκτονίας.
enet

Στο μισό η αποζημίωση, υπερδιπλάσιες απολύσεις, πάμφθηνες οι προσλήψεις


Οι ομαδικές απολύσεις αυξάνονται στο 5% από 2% τον μήνα, οι αποζημιώσεις περιορίζονται στο μισό και οι νέοι θα προσλαμβάνονται με το 80% του βασικού μισθού.

Με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, ανατρέπεται η όποια προστασία απολάμβανε ένας εργαζόμενος έναντι της αυθαιρεσίας του εργοδότη (με δεδομένο ότι οι απολύσεις στην Ελλάδα είναι αναιτιολόγητες). Και αυτό καθώς η αποζημίωση απόλυσης περιορίζεται στο μισό και θα φτάνει το πολύ τους 12 μήνες (σ.σ. συν δύο μηνιάτικα για τα δώρα και το επίδομα αδείας, δηλαδή τον 13ο και 14ο μισθό) για εργασία άνω των 28 ετών, έναντι 24 μηνών έως τώρα (και 28 συνολικά).

Αυτή η δραστική περικοπή των αποζημιώσεων, που καθιστά φθηνές τις απολύσεις, επιτυγχάνεται με το τρικ του περιορισμού των μηνών προειδοποίησης για την επερχόμενη απόλυση. Στο εξής, ο εργοδότης αρκεί να προειδοποιήσει έναν εργαζόμενό του που τον απασχολεί, επί παραδείγματι, 10 χρόνια στην επιχείρηση μόλις ένα μήνα πριν από την απόλυση (χωρίς αιτιολογία), για να του δώσει 2,5 μηνιάτικα αποζημίωση αντί για 5 έως τώρα. Επίσης, δεν υποχρεούται να καταβάλει τα 6 μηνιατικά εφάπαξ με την κοινοποίηση της απόλυσης (ίσχυε έως τώρα) και την υπόλοιπη αποζημίωση σε

Θα χάνουν το αφορολόγητο ακόμα και για μία απόδειξη!




































Τέλος στις εξαιρέσεις από την έκδοση αποδείξεων και την τήρηση βιβλίων βάζει από την 1η Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών.

Επαγγελματίες ταξί, περιπτερούχοι, εφημεριδοπώλες αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες όπως ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι που έως σήμερα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το παραθυράκι του νόμου, σύμφωνα με το οποίο εφόσον είχαν ετήσια έσοδα χαμηλότερα των 5.000 ευρώ δεν ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων και να κόβουν αποδείξεις, είναι πλέον υποχρεωμένοι να σεβαστούν τις αλλαγές αν δεν θέλουν να εισπράξουν τσουχτερά πρόστιμα.

Με εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που εστάλη χθες στις εφορίες, ενεργοποιούνται από την 1η Ιουλίου οι διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου βάσει των οποίων υποχρεώνονται σε τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων και έκδοση αποδείξεων:

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες με έσοδα κάτω από 5.000 ευρώ, που μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν.

Ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και γενικότερα όσοι παρέχουν υπηρεσίες επισκευής ή συντήρησης τεχνικών έργων ή εγκαταστάσεων.

Πράκτορες κρατικών λαχείων και παιγνίων (ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ κ.λπ.).

Υποπράκτορες εφημερίδων και περιοδικών Εφημεριδοπώλες Ασφαλιστικοί σύμβουλοι Ταξιτζήδες Εκμεταλλευτές έως 7 ενοικιαζόμενων δωματίων Φυσικά πρόσωπα που πωλούν αγαθά σε πόλη κάτω

Στάση εργασίας του προσωπικού ασφαλείας στις φυλακών Κορυδαλλού

Σε τρίωρη στάση εργασίας και αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιείται από τις 7:00 έως και τις 10:00 σήμερα το πρωί από τους υπαλλήλους του σωματείου της εξωτερικής φρουράς καταστημάτων κράτησης Αττικής (Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τις ώρες της στάσης εργασίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης.


Επίσης δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι τα εξής:

1) Εξαίρεση των εξωτερικών φρουρών από το πάγωμα των προσλήψεων με ενίσχυση της εξωτερικής

Ψηφιακή πρεμιέρα στην ΤV

Κρυστάλλινη εικόνα και αψεγάδιαστο ήχο στα προγράμματα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας (Αlpha, Αlter, Αntenna, Μακεδονία ΤV, Μega, Σκάι και Star) από το τέλος της εβδομάδας υπόσχεται η ψηφιακή πλατφόρμα Digea στην περιοχή του Λεκανοπεδίου, που λύνει το θέμα της προβληματικής λήψης τηλεοπτικού σήματος για περίπου 55.000 κατοίκους των περιοχών Περάματος, Ανω Γλυφάδας, Ανω Βούλας και Βουλιαγμένης.


Το αναλογικό κέντρο εκπομπής της Αίγινας καταργείται και πλέον από το νησί του Αργοσαρωνικού τα κανάλια θα εκπέμπουν εφεξής ψηφιακά. Τα προγράμματα είναι ελεύθερης λήψης, δεν απαιτείται συνδρομή και όσοι διαθέτουν LCD και Ρlasma τηλεοράσεις με τη- νεώτερητεχνολογία mpeg4 θα

Κοκτέιλ ρύπων πνίγει την Αθήνα

Συνθήκες ασφυξίας δημιουργήθηκαν χθες στην Αττική. Η απεργία στο Μετρό που επέτεινε τη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων, είχε ως αποτέλεσμα ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα στους κεντρικούς δρόμους και αντίστοιχη μεγάλη αύξηση στις εκπομπές επικίνδυνων ρύπων όπως το βενζόλιο- και όλα αυτά υπό συνθήκες καύσωνα.


Σήμερα, η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει καθώς, πέρα από το Μετρό, χειρόφρενο τραβούν για 5 ώρες και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Για τη δημιουργία «άκρως επικίνδυνου κοκτέιλ ρύπων» λόγω του καύσωνα σε συνδυασμό με την αυξημένη κυκλοφορία κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δρ Μιχάλης Πετράκης. Ως τον πλέον επικίνδυνο ρύπο χαρακτηρίζει το καρκινογόνο βενζόλιο, οι συγκεντρώσεις του οποίου εξαιτίας των χθεσινών και των σημερινών

Ο καιρός σήμερα

Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 39 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 23 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Σε απεργία στις 23 Ιουνίου καλεί το ΠΑΜΕ

Σε απεργία στις 23 Ιουνίου καλεί το ΠΑΜΕ μετά την ανακοίνωση του προεδρικού διατάγματος για τα εργασιακά.

«Οι αυταπάτες τελείωσαν. Η κυβέρνηση προχώρησε στο έγκλημα. Καταργεί τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και τα παραχωρεί στον ΣΕΒ που τρίβει τα χέρια του από χαρά», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
naftemporiki