www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 02.11.2010

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα δυτικά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010. Κατά τα διάρκεια της νύχτας παροδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και πιθανόν πρόσκαιρα σε παράκτιες περιοχές της Δ. Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 6 έως 20 - 21 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 10 έως 22 στη βαθμούς Δυτική Ελλάδα, από 11 έως 17 στο Βόρειο Αιγαίο και από 13 έως 21 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα επικρατούν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις και πιθανόν τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι

Πως να μην μπαίνουν τα νύχια των ποδιών στο κρέας

Αν γυρνάνε τα νύχια των ποδιών και μπαίνουν στο κρέας, μη στενοχωριέστε, υπάρχει λύση! Μπορείτε να την δείτε στο άρθρο μας και να απαλλαγείτε!

Σίγουρα συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους, να μπαίνουν τα νύχια του μεγάλου δαχτύλου του κάθε ποδιού μέσα στο κρέας.

Εμείς εδώ θα αναλύσουμε τι γίνεται ώστε να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο και φυσικά να αποφύγετε το χειρουργείο!

Ας δούμε λοιπόν τα στάδια που περνάει η κατάσταση αυτή:

1ο Στάδιο: τα νύχια μπαίνουν μερικώς μέσα στο κρέας

2ο Στάδιο: τα νύχια μπαίνουν σχεδόν εξολοκλήρου στο κρέας και σταματάνε σχεδόν να μεγαλώνουν

3ο Στάδιο: τα νύχια μπαίνουν εξολοκλήρου στο κρέας και δεν μεγαλώνουν ποτέ

Κατά το 1ο στάδιο, μερικές φορές θα νιώθετε ελαφρά "τσιμπηματάκια" πόνου.

Κατά το 2ο και 3ο στάδιο πλέον καταλαβαίνετε πως υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι ιδιαίτερα

Γ. Πεταλωτής: Πρόωρη η συζήτη για την επιμήκυνση του Μνημονίου

Πρόωρη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, τη συζήτηση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχει συνάψει η ελληνική κυβέρνηση με την ΕΚΤ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο η χώρα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε: "Το ξεκάθαρο και το πάγιο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητάει περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους. Βρισκόμαστε σε μια πορεία, που έχουμε πολύ ακόμα να διανύσουμε και ως κυβέρνηση και ως χώρα και αυτό είναι σημαντικό για εμάς, διότι έχουμε βάλει στόχους και τους υλοποιούμε".

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αναφορές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου σχετικά

Αντ. Σαμαράς: «Ελαφρότητα» η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Η προκήρυξη εκλογών θα αποσταθεροποιήσει την οικονομία ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, εκτιμώντας ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε προσφυγή στις κάλπες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα παραμείνει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ντόρα Μπακογιάννη σε περίπτωση που «αποκηρύξει» το μνημόνιο. Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή, υποστήριξε ότι ο ίδιος, ως σημερινός πρόεδρος της ΝΔ σηκώνει μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του λόγω της απόφασής του προκατόχου να μην μιλήσει. Κάλεσε δε, τον πρώην πρωθυπουργό να αλλάξει αυτή του την απόφαση.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega "Ανατροπή", ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι "άμεσα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει εκλογές και θα είναι και αφύσικο να κάνει εκλογές, καθώς το Δεκέμβριο έχει πρώτον προϋπολογισμό, δεύτερον την τρίτη δόση του δανείου, τρίτον την αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρώ ότι θα είναι πάρα πολύ μεγάλη ελαφρότητα εκ μέρους του, να δεχτεί την πιθανότητα να σκάσουν στα χέρια του τεράστια προβλήματα της οικονομίας, την ώρα που θα έχει εκλογές. Και αυτό, μου επιτρέπετε να πω, ότι θα είναι και

Τούρκος χάκεψε το site της Ακρόπολης!

Τούρκος Hacker χτύπησε το site του μουσείου της Ακρόπολης με το όνομα ...Kabus αναρτώντας σχετικό μήνυμα και τη σημαία της Τουρκίας.

http://www.acropolisofathens.gr/intro/index.html


Οι Γερμανοί κυνηγούν -και στον Σκαραμαγκά- μίζες

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει τον τριτεγγυητή και δίδει και προίκα, προκειμένου οι Γερμανοί να πουλήσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στην συνδεδεμένη με την Abu Dhabi Mar εταιρεία Privinvest, στο Μόναχο οι μίζες πίσω από ελληνικά υποβρύχια της σύμβασης 8/2000 έχουν βγει στον αφρό.

Η Εισαγγελία του Μονάχου απειλεί τη Ferrostaal με την επιβολή προστίμου, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, για παράνομη προμήθεια που αυτή έδωσε στο πλαίσιο της σύμβασης κατασκευής υποβρυχίων για την Ελλάδα, πλοίων και μονάδων παραγωγής ενέργειας σε Αφρική και χώρες της Νότιας Αμερικής.


Η Ferrostaal και η Thyssen, μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (που σήμερα κατέχει μόνο το 25% μετά τη συναλλαγή με το Αμπού Ντάμπι), σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου είχαν συστήσει θυγατρική, τη MFI, που μοίραζε μίζες σ' όλο τον κόσμο κατοχυρώνοντας ακριβές συμβάσεις. Η θυγατρική αυτή διαδραμάτισε ρόλο και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με την εμπλοκή και της HDW, της γερμανικής εταιρείας που αρχικά ήλεγξε τα Ναυπηγεία με την απόκτησή

Αναβάθμιση λογισμικού για το Xbox 360 ανοίγει το δρόμο

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου ξεκινά η Microsoft τη διάθεση του νέου λογισμικού (firmware) για το Xbox 360. Στο εξής, η κονσόλα θα προσφέρει μεταξύ άλλων υποστήριξη για το περιφερειακό Kinect, το οποίο καταργεί το χειριστήριο αναγνωρίζοντας τις κινήσεις του παίκτη από μακριά.

Η υποχρεωτική αναβάθμιση έρχεται επίσης λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια της ελληνικής υπηρεσίας Xbox Live στις 10 Νοεμβρίου.

Εκτός του ότι προσφέρει υποστήριξη για το Kinect, που κάνει ντεμπούτο στις 4 Νοεμβρίου, η ενημέρωση λογισμικού διευκολύνει την πλοήγηση και την αναζήτηση στο Διαδίκτυο, αλλάζει

Πώς να αντιδράσετε αν βρείτε ύποπτο δέμα

Εξωτερικά γνωρίσµατα Ταχυδροµικών Βοµβών:

• Είναι συνήθως σχεδιασµένες µε τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται φυσιολογική συσκευασία.

• Η συσκευασία τους είναι τέτοια ώστε να αντέχει την ταχυδροµική µεταχείριση.

• Συνήθως είναι σχεδιασµένες να λειτουργήσουν µόνο όταν ο παραλήπτης ανοίξει την συσκευασία ή όταν αφαιρέσει κάτι

Υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων η Λούκα Κατσέλη

Η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που πήρε η Ελλάδα από την τρόικα θα απελευθέρωνε πόρους για την ανάπτυξη, εκτίμησε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 9.


"Αισθάνομαι μια τεράστια ευθύνη, γιατί όταν η οικονομία είναι σε ύφεση και κλείνουν μαγαζιά δε μπορούμε να τη συγκρατήσουμε με τα παραδοσιακά μέτρα", δήλωσε για την αύξηση του αριθμού των ανέργων και υποσχέθηκε και νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Σχολιάζοντας την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με αμοιβές χαμηλότερες από εκείνες που ορίζει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η υπουργός προανήγγειλε νομοθετικές ρυθμίσεις να

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ανακοίνωση

Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με φωτογραφίες των δύο (2) ατόμων που συνελήφθησαν σήμερα στο Παγκράτι με εκρηκτικούς μηχανισμούς .

Σε συνέχεια σημερινού Δελτίου Τύπου για τη σύλληψη δύο (2) ημεδαπών με εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Παγκράτι, δίνονται στη δημοσιότητα πρόσφατες φωτογραφίες τους.


Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με τα

Ισλανδία : Σε επιφυλακή οι επιστήμονες για το ξύπνημα ηφαιστείου

Με προσοχή παρακολουθούν οι επιστήμονες τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Γκρίμσβοτν στην Ισλανδία, έξι μήνες μετά το ξέσπασμα του Εϊαφιαλαϊόκουλ η στάχτη του οποίου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές στην Ευρώπη.

«Η στάθμη του νερού του Γκίγκια έχει τριπλασιαστεί από χθες το βράδυ», δήλωσε επιστήμονας του ισλανδικού γραφείου Μετεωρολογίας αναφερόμενος σε ένα ποτάμι που περνάει κάτω από τον παγετώνα Βατναγιοκούλ, πάνω στον οποίο βρίσκεται το Γκρίμσβοτν.

Η άνοδος των υδάτων δείχνει ότι το ηφαίστειο, ένα από τα περισσότερο ενεργά στην Ισλανδία, θερμαίνεται όλο και περισσότερο και αυτό είναι ένα σημάδι μίας επερχόμενης έκρηξης. Το Γκρίμσβοτν εξερράγη το 1996, το 1998 και το 2004, πλημμυρίζοντας την τελευταία φορά από το

Εξέταση «προβλέπει» την καρδιοπάθεια

Μία διαγνωστική εξέταση που ανιχνεύει ενδείξεις της καρδιοπάθειας πολλά χρόνια πριν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματά της, επινόησε διεθνής ομάδα επιστημόνων.


Η εξέταση μπορεί να είναι έτοιμη για ευρεία χρήση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και θα προορίζεται για άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών. Όσοι διαπιστώνεται ότι έχουν πρώιμες ενδείξεις καρδιαγγειακών προβλημάτων, θα υποβάλλονται σε θεραπεία ώστε να αποτραπεί η εξέλιξη της νόσου τους.

Η εξέταση - που ανιχνεύει τις αρτηριακές βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν σε έμφραγμα, στηθάγχη, καρδιακή ανεπάρκεια και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα - βασίζεται στη μέτρηση ορισμένων πρωτεϊνών στα ούρα, οι οποίες αυξομειώνονται σε περίπτωση καρδιαγγειακού προβλήματος.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία και Δανία, έχουν εντοπίσει περίπου 200 τέτοιες πρωτεΐνες και έχουν καθορίσει

Αυξάνει το μετοχικό της κεφάλαιο η MIG

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 488 εκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει η Marfin Popular Bank.

Η αύξηση θα γίνει με την έκδοση μιας νέας μετοχής για κάθε δύο παλαιές και τιμή διάθεσης το ένα ευρώ.

Παράλληλα η τράπεζα θα προχωρήσει στην έκδοση μετατρέψιμων αξιόγραφων κεφαλαίων συνολικού ύψους 660 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια στιγμή η Eurobank διαψεύδει μέσω δηλώσεων στελέχους της στο πρακτορείο Reuters ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε

Τώρα πια η πτώχευση;

Για όσους δεν κατάλαβαν τι ακριβώς μας προέκυψε στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: Διασώσαμε, προς το παρόν, το δικαίωμα της ψήφου, αλλά βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης. Δημιουργείται μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων και εμείς είμαστε σίγουρα στην τελευταία. Με το ίδιο ευρώ; Ιδού το ερώτημα...


Είναι γνωστό ότι τα ελληνικά ομόλογα γίνονται αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περίπου στο 75% της αξίας τους. Αν γίνουν οριστικά δεκτές οι προτάσεις της Συνόδου, τότε τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν στο μέλλον θα ενσωματώνουν αυτό το ποσοστό «κινδύνου».

Με άλλα λόγια, τα ελληνικά ομόλογα θα έχουν μεγαλύτερο κόστος από τα αντίστοιχα γερμανικά. Δηλαδή, η κρίση παγιώνεται και αποκτά μόνιμη στέγη στην Αθήνα. Το κόστος αυτό θα το επωμιστούν οι ελληνικές τράπεζες, επειδή είναι φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα. Οι τράπεζες, με

Χρυσός από τα έγκατα της ελληνικής γης

Η αντίστροφη μέτρηση φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει για την υλοποίηση του εργοστάσιου εκμετάλλευσης χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων που σχεδιάζει στη Χαλκιδική η «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.».


Όπως αναφέρουν από την εταιρεία, η τελική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο μήνες, ενώ αυτή την περίοδο το κείμενό της έχει τεθεί σε διαδικασία διαβούλευσης στην οποία μετέχουν και οι εμπλεκόμενοι φορείς στη Χαλκιδική. Μετά το πέρας της 30ημερης διαβούλευσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος θα αποφασίσουν για το εάν θα εγκρίνουν ή όχι την ΜΠΕ.

Με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια εμπλοκή, η έναρξη κατασκευής των χρυσωρυχείων τοποθετείται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 και θα σημάνει το τέλος μίας γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας που διήρκεσε περισσότερο από μία δεκαετία.

Κρυμμένος θησαυρός

Στα μεταλλεία (Ολυμπιάδα, Στρατώνι, Σκουριές) που βρίσκονται στο «τέταρτο πόδι» της Χαλκιδικής, μετά το Άγιο Όρος και έχει επικρατήσει να αποκαλούνται μεταλλεία της Κασσάνδρας έχουν

Μηχανή αναζήτησης με… «ανθρώπινο άγγιγμα»

Μια «ανθρωποκεντρική» μηχανή αναζήτησης, που μπλοκάρει τα άσχετα αποτελέσματα και δίνει αμέσως στο χρήστη τις πληροφορίες που ζητά, υποστηρίζει ότι δημιούργησε μια μικρή εταιρεία της Silicon Valley.


Το Blekko.com λειτουργεί ήδη σε δοκιμαστική έκδοση και υπόσχεται ότι διαθέτει ένα «βασικό συστατικό» που λείπει από το Google: την ανθρώπινη επαφή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Παγκόσμιος Ιστός έχει γεμίσει από ιστοσελίδες spam, ειδικά σχεδιασμένες να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Ωστόσο, το περιεχόμενό τους εξυπηρετεί περισσότερο συμφέροντα του μάρκετινγκ, παρά το συμφέρον των χρηστών που

Ένας νέος χώρος τέχνης άνοιξε τις πύλες του στον Πειραιά

Παρουσιάσεις βιβλίων, μουσική και θέατρο περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Passport, ενός νέου χώρου τέχνης που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στον Πειραιά.
Ο Παύλος Παυλίδης, η Ζυράννα Ζατέλη, η Eva And the Apples έχουν ήδη παρουσιάσει δουλειές τους στον νέο χώρο που βρίσκεται μερικά βήματα από το Δημαρχείο του Πειραιά (Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, τηλ. 210 4296401.
Η Μελίνα Ασλανίδου θα εμφανίζεται live κάθε Παρασκευή και Σάββατο για τρεις εβδομάδες (5 και 6, 12 και 13 και 19-20 Νοεμβρίου), ενώ ο Κρεγκ Γουόκερ (Archive) κάνει σύμπραξη επί σκηνής μαζί με τους Βασίλη Αυγουστάκη και Δανάη Nielsen των Rosebleed, την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου.

Στη σκηνή του Passport ανεβαίνει ο Στάθης Δρογώσης στις 26 και 27 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, στις 10 Νοεμβρίου ο Κωνσταντίνος Τζούμας θα παρουσιάσει το βιβλίο του

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι αντέχουν καλύτερα το ξενύχτι

Οι άνθρωποι που είναι ανοιχτοί και εξωστρεφείς, βασανίζονται πιο πολύ από τις συνέπειες της έλλειψης ύπνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι οι κλειστοί και εσωστρεφείς τύποι έχουν λιγότερο πρόβλημα όταν μένουν άϋπνοι και έτσι είναι την επόμενη μέρα σε μεγαλύτερη εγρήγορση.

Οι ερευνητές του Κέντρου Στρατιωτικής Ψυχιατρικής και Νευροεπιστήμης του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Ερευνών Γουόλτερ Ριντ των ΗΠΑ, οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα ύπνου «Sleep», σύμφωνα με το BBC, κράτησαν ξύπνιους επί 36 ώρες μια ομάδα 48 εθελοντών ηλικίας 18 έως 39 ετών, οι οποίοι είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες (εξωστρεφών-εσωστρεφών).

Κάνοντας ανά μια ώρα διάφορα νοητικά και ψυχολογικά τεστ στη διάρκεια του πειράματος, καθώς και μετά τη λήξη του, προκειμένου να μετρήσουν την εγρήγορση και το βαθμό αντίδρασης των εθελοντών (οι οποίοι, για παράδειγμα, κλήθηκαν να

πατήσουν ένα κουμπί όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, μόλις άναβε ένα φωτάκι), οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι πιο εσωστρεφείς προσωπικότητες, σε αντίθεση με τις εξωστρεφείς, τα έβγαζαν πέρα καλύτερα με την αϋπνία. Αλλά καλά τα πήγαν και εκείνοι οι εξωστρεφείς, στους οποίους είχε απαγορευτεί

Το στρες δεν παχαίνει τους ανθρώπους

Δεν είναι σωστή τελικά η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το στρες παχαίνει τους ανθρώπους, καθώς μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι , κατά μέσο όρο, το άγχος έχει μικρή μόνο επίπτωση στο βάρος ενός ανθρώπου. Επιπλέον, καταρρίπτοντας άλλο ένα μύθο, η μελέτη συμπέρανε ότι οι άνδρες και όχι οι γυναίκες κινδυνεύουν πιθανώς να βάλουν περισσότερα κιλά λόγω άγχους.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου «University College» του Λονδίνου (UCL), υπό τον δρα Άντριου Στεπτόου και τη δρα Τζέιν Γουάρντλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας «Obesity», σύμφωνα με το BBC, έκαναν συγκριτική επαναξιολόγηση (μετα-ανάλυση) 32 διεθνών ερευνών σχετικών με το θέμα, που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες, και κατέληξαν, με έκπληξή τους όπως είπαν, στο συμπέρασμα ότι το άγχος τελικά δεν είναι σημαντικός παράγων στο βάρος ενός ανθρώπου, αλλά ασκεί μικρή μόνο

Αμύγδαλα εναντίον γρίπης

Η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να καταπολεμήσει τις μολύνσεις από ιούς, όπως του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-ιταλική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη ανακάλυψε ότι οι χημικές ουσίες που με φυσικό τρόπο βρίσκονται στον φλοιό των συγκεκριμένων ξηρών καρπών, ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των ιών, καθώς βοηθάνε τα λευκοκύτταρα «Τ» που ανιχνεύουν την

παρουσία «ξένου σώματος». Αυξάνουν έτσι την φυσική ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να παρεμποδίζει τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών του Νόργουιτς και της Πανεπιστημιακής Πολυκλινικής της Μεσίνα, υπό τη δρα Τζιουζεπίνα Μανταλάρι, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα ανοσολογίας «Immunology Letters», σύμφωνα με τη βρετανική

Κλειστά τα σχολεία Παρασκευή και Δευτέρα λόγω εκλογών

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, λόγω της διενέργειας των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, σε όσες περιφέρειες ή δήμους επαναληφθεί η ψηφοφορία, για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 14 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 15

Προσφορές έως 80% στην αγορά

Με μειώσεις τιμών έως 80%, δωροεπιταγές και ταξίδια, έχει ξεκινήσει στην αγορά η... εορταστική περίοδος, 55 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η µεγάλη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, που για τρίτη συνεχόµενη χρονιά βλέπουν όχι µόνον τον όγκο αλλά και την αξία των πωλήσεών τους να µειώνεται, αναγκάζει τους επιχειρηµατίες να βρουν τρόπους να προσελκύσουν τους καταναλωτές που δείχνουν απρόθυµοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Οι µειώσεις στις τιµές των προϊόντων, που αρκετές επιχειρήσεις έκαναν µετά τις θερινές εκπτώσεις για να µπορέσουν να κρατήσουν την αγορά ζωντανή, φαίνεται ότι δεν αποδίδουν.

Αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτα, κυρίως µικρές, ενώ δεν λείπουν και οι µεγάλες αλυσίδες που έκλεισαν καταστήµατα τα οποία δεν είναι πλέον κερδοφόρα. «Η εκτίµηση για

Για τον Νικολά Σαρκοζί προοριζόταν o ένας από τους παγιδευμένους φακέλους σε εταιρείες ταχυμεταφορών

Στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί επρόκειτο να σταλεί το ένα από τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα που εξουδετέρωσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην επιχείρηση στο Παγκράτι.

Τα άλλα δέματα είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο νεαροί ηλικίας 22 και 24 χρονών, στη κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα δέμα με δύο (2) αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς επίσης και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες.

Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες έφερε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η σύλληψή τους, έγινε στο πλαίσιο κινητοποίησης ύστερα από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών, σήμερα το πρωί, στην οδό

Ντιμπέιτ δημάρχων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ντιμπέιτ - άνοιγμα του πανεπιστημίου στην πόλη, όπως το χαρακτήρισε ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, διοργάνωσε το ΑΠΘ στην αίθουσα του Τελλόγλειου ιδρύματος. Μετείχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, πλην των Κώστα Γκιουλέκα και Μάκη Στεργίου.


Με κεντρικό θέμα «Πόλη και Πανεπιστήμιο» τέσσερις φοιτητές ανέλαβαν ρόλο δημοσιογράφου, υποβάλλοντας για πάνω από δύο ώρες ερωτήσεις στους υποψήφιους δημάρχους.

Το ντιμπέιτ ολοκληρώθηκε σε ήπιους τόνους, δίχως αντεγκλήσεις.

Όλοι οι παρόντες - υποψήφιοι δήμαρχοι, εκτός του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, συμφώνησαν ότι θα επιδιώξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ του δήμου και του

Δημ. Ρέππας: Δεν θα γίνουν απολύσεις στις συγκοινωνίες

Δεν θα γίνουν απολύσεις στις υπό συγχώνευση συγκοινωνιακές εταιρίες της Αττικής, διαβεβαίωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.


«Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις. Δε νομίζω ότι εργαζόμενοι αρκετά χρόνια μπορούν να οδηγηθούν στην απόλυση» τόνισε και πρόσθεσε ότι οι νέοι προσληφθέντες στους οργανισμούς αυτούς «θα διέπονται από ένα καθεστώς, που θα περιλαμβάνεται στους νέους κανονισμούς προσωπικού, οι δε αποδοχές τους θα εναρμονίζονται με εκείνες των εργαζομένων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Ο κ. Ρέππας συνέχισε λέγοντας ότι «αν αυξηθεί η εισιτηριοδιαφυγή, επειδή δεν θα υπάρχει αποτελεσματικός ελεγκτικός μηχανισμός, τότε πραγματικά ή το κράτος πρέπει να επιδοτήσει με

BBC: Πρώην μέλος της Αλ Κάιντα έδωσε τις πληροφορίες για τα πακέτα-βόμβες

Ένας «μεταμεληθείς» της Αλ Κάιντα ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τις αμερικανικές και βρετανικές αρχές στον εντοπισμό των εκρηκτικών δεμάτων με προορισμό συναγωγές του Σικάγο, σύμφωνα με το BBC.

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε την πληροφορία, επικαλούμενο αξιωματούχους που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Σύμφωνα με όσα είπαν, ο πληροφοριοδότης ήταν ο Τζαμπέρ αλ Φαΐφι, ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας πριν δύο εβδομάδες.

Ήταν κρατούμενος στο Γκουαντάναμο και φέρεται να προσχώρησε στην Αλ

Η γενιά «μπούμερανγκ» επιστρέφει στην πατρική εστία

Φορτωμένοι με χρέη από τα …γεννοφάσκια τους και αντιμέτωποι με περιορισμένες εργασιακές επιλογές, χιλιάδες νεαροί Αμερικανοί υποχρεώνονται να επιστρέψουν στο πατρικό τους. Είναι η “γενιά μπούμερανγκ”, όπως την αναφέρουν οι ειδικοί και αποτελείται από άτομα 18 έως 34 ετών, που η ύφεση τους υποχρεώνει να ζήσουν ξανά με τους γονείς τους.

Σύμφωνα με ευρεία έρευνα του πρακτορείου Reuters, χιλιάδες νεαροί ενήλικες υποχρεώνονται να χτυπήσουν και πάλι την πόρτα του πατρογονικού τους, καθώς δεν είναι δυνατόν να πετύχουν την οικονομική ανεξαρτησία.


Όταν η Κριστίνα Νιουμπέρι επέστρεψε για πρώτη φορά στο σπίτι των γονιών της μετά την αποφοίτησή της, ήταν 21 ετών. Οκτώ χρόνια αργότερα αναγκάστηκε να τους χτυπήσει ξανά την

«Έφοδος» Λοβέρδου σε νοσοκομεία

Εκτός προγράμματος επισκέψεις στο γενικό νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» και στο γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» πραγματοποίησε χθες και σήμερα ο υπουργός Υγείας.


Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία και συναντήθηκε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Όπως ανακοινώθηκε, αντικέιμενο των συναντήσεων ήταν οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, οι

Kαι από το internet η προμήθεια των τελών για το 2011

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 οι οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών εάν θέλουν να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα. Η προμήθεια των τελών κυκλοφορίας μπορεί φέτος να γίνει και μέσω internet.

Για τα Ι.Χ. τα τέλη θα είναι χρώματος ασημί και μπλε ενώ για τα Δ.Χ. οχήματα θα είναι ασημί και καφέ.


Σημειώνεται πως στα Ι.Χ. θα πρέπει υποχρεωτικά οι οδηγοί να το κολλούν στο παρμπρίζ και στις μοτοσικλέτες και τα τροχόσπιτα σε εμφανές σημείο. Σε περίπτωση που απλώς το έχετε μέσα στο Ι.Χ. και δεν είναι κολλημένο προβλέπεται πρόστιμο 30 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Πρόστιμα για εκπρόθεσμη προμήθεια των τελών

Σύμφωνα με το υπουργείο η προμήθεια των τελών θα είναι εμπρόθεσμη όταν γίνεται μέχρι 31.12.2010 ενώ για όσους δεν φροντίσουν εγκαίρως προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα ως εξής:

α) Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας κατώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο είναι 30

Στρατιωτική συνεργασία με τη Βουλγαρία

Συμφωνία για τη συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας με εκείνη της Βουλγαρίας υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο κρατών, Ευάγγελος Βενιζέλος και Άνιου Αγγέλοφ.


Η συμφωνία αφορά στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αεροπειρατειών και άλλων κινδύνων και προβλέπει κοινούς κανόνες εμπλοκής, καθώς και τη δημιουργία αντίστοιχων υποδομών και προϋποθέσεων άμεσης αντίδρασης.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν επίσης την ενεργοποίηση της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας που υπεγράφη τον περασμένο Ιούλιο, στη Σόφια. Αφορά στους τομείς της εκπαίδευσης και των

Παράταση όλων των πιστοποιητικών του ελληνικού Νηογνώμονα

Για έξι ακόμα μήνες θα ισχύουν τα πιστοποιητικά του ελληνικού Νηογνώμονα που έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου του 2011 όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας.


Σύμφωνα με τις εγκυκλίους που υπογράφησαν, χορηγούνται πιστοποιητικά στα 28 πλοία που λειτουργούσαν με προσωρινά πιστοποιητικά που έληγαν

Επίθεση σε βάρος μελών της ΚΝΕ καταγγέλει το ΚΚΕ

Επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά μελών της ΚΝΕ που καλούσαν περαστικούς να να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση του κόμματος, κατήγγειλε το ΚΚΕ.


Σύμφωνα με το κομμουνιστικό κόμμα, δράστες ήταν περίπου 15 "οπαδοί της ΑΕΚ", οι οποίοι χτύπησαν το μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Σωτήρη Παρίση.

Το ΚΚΕ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και τους φιλάθλους της ομάδας "να καταγγείλουν τις
 φασιστικές πρακτικές και να
 πάρουν θέση ενάντια στους

Νέα προσφυγή - «μπλόκο» στο μετρό από Ανθιμο

Νέα τρικλοποδιά βάζει ο μητροπολίτης Ανθιμος στο μετρό Θεσσαλονίκης, με νέα προσφυγή στο ΣτΕ από αφορμή το «Παπάφειο». Αυτήν τη φορά προσφεύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της πρώην υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, σύμφωνα με την οποία η έκταση του «Παπάφειου» ανήκει στο υπουργείο Υγείας, όπως και το ίδρυμα.


Με την προσφυγή αυτή, ο μητροπολίτης Ανθιμος θέλει να διεκδικήσει την αποζημίωση από την απαλλοτρίωση της έκτασης του «Παπάφειου», που διατέθηκε για να γίνουν τα έργα του μετρό.

Στο μεταξύ, η ίδια η πραγματικότητα γκρεμίζει τις αξιώσεις του μητροπολίτη Ανθιμου για τη μη κοπή δέντρων στην αυλή του ιδρύματος, ώστε να γίνει ο σταθμός του μετρό.

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δύο από τα δέντρα. Το ένα έπεσε πάνω στη περίφραξη του «Παπάφειου», ενώ το δεύτερο έγειρε και κρέμεται επικίνδυνα

«Πράσινα» τέλη για όσους αγοράζουν Ι.Χ. από σήμερα

Τέλη κυκλοφορίας τα οποία θα υπολογίζονται βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα πληρώσουν για το 2011, όσοι αγοράσουν Ι.Χ. από σήμερα και στο εξής. Δείτε πως θα υπολογίζονται για όλα τα Ι.Χ. της ελληνικής αγοράς στο εργαλείο του enet.gr.


Τα "πράσινα" τέλη κυκλοφορίας όλων των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων θα συνδέονται στο εξής αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο). Σημειώνεται πως τα τέλη για τα δίκυκλα και τις Ι.Χ. μοτοσυκλέτες θα συνεχίσουν να υπολογίζονται με το παλιό σύστημα και όχι με τις εκπομπές co2.

Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κλπ).

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι το μέτρο αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη στροφή των καταναλωτών σε οχήματα πιο "καθαρής τεχνολογίας", με αντίστοιχες θετικές περιβαλλοντικές

Στο 90% η πληρότητα των ξενοδοχείων κατά τον Μαραθώνιο

Το 90% άγγιξε το Σαββατοκύριακο η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας, με αφορμή τη διοργάνωση του 28ου Μαραθωνίου.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής Γιάννης Ρέτσος, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου που έκαναν λόγο για πληρότητα 90% στα δωμάτια των ξενοδοχεία των Αθηνών. Οι τιμές των δωματίων κινήθηκαν στα επίπεδα που επιβάλλει ο μήνας Οκτώβριος.

"Η Αθήνα για πρώτη φορά μετά από καιρό ακούστηκε θετικά στον κόσμο και μάλιστα διαφαίνεται κλίμα ν' αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς την πρωτεύουσα. Τέτοια γεγονότα λειτουργούν προς την κατεύθυνση της διαφήμισης της χώρας μας στο εξωτερικό, χωρίς κόστος και με άμεσα

Γέμισαν «πράσινα διαβατήρια» τα Δωδεκάνησα

Υπερτριπλασιάστηκε ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών στα Δωδεκάνησα, ύστερα από την άρση των περιορισμών εισόδου στους κατόχους πρασίνων (υπηρεσιακών) διαβατηρίων.


Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, δημοσίευσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των Τούρκων που πέρασαν στη Ρόδο και στην Κω, στο διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, έφτασε στις 4.500. Στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου είχαν περάσει με φέρι-μποτ στα δωδεκάνησα 1.350 άτομα.

"Μόλις δόθηκε η άδεια στους Τούρκους κατόχους πράσινων διαβατηρίων να μην βγάζουν βίζα, αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός αυτών που θέλουν να περάσουν απέναντι", ανέφερε στο τουρκικό

Απορριμματοφόρο συνέθλιψε άστεγο στον Ταύρο

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί στον Ταύρο ένας άστεγος, όταν απορριμματοφόρο του Δήμου περισυνέλεξε τον κάδο μέσα στον οποίο κοιμόταν.


Οι υπάλληλοι όταν αντελήφθησαν τι είχε συμβεί, απεγκλώβισαν τον άτυχο άντρα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα

Εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, για την περίοδο του Νοεμβρίου 2010.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται: από την ιστοσελίδα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας www.kpg.minedu.gov.gr, από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου

Ενημέρωση στον Πρόεδρο για τις εκλογές

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, για να τον ενημερώσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.


Ο υπουργός δήλωσε ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος και από τυπικής πλευράς και από πλευράς κίνησης των υποψηφίων. Υπερθεμάτισε τη σημασία των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, των πρώτων που γίνονται μετά την εφαρμογή του "Καλλικράτη".

"Είναι κάτι τελείως καινούργιο και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα από συστάσεως ελληνικού κράτους", ανέφερε ο Γ. Ραγκούσης.

Ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εκλογή για πρώτη φορά από τους πολίτες

Προθεσμία για τρεις κατηγορούμενους του «Επαναστατικού Αγώνα»

Προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες, ζήτησαν και έλαβαν από τους εφέτες-ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», η σύζυγος του προφυλακισμένου Κώστα Γουρνά και δύο ακόμη νεαροί, που κατηγορούνται συμμετοχή στην οργάνωση και έλαβαν κλήση σε απολογία.


Οι δυο ανακριτές έδωσαν προθεσμία, για τις 4 και τις 11 Νοεμβρίου, στους τρεις κατηγορούμενους, ενώ εντός της

Νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Φίλκεραμ Τζόνσον

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι 250 εργαζόμενοι στην επιχείρηση κεραμικών πλακιδίων Φίλκεραμ Τζόνσον, οι οποίοι ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών, που τους οφείλει η εταιρία και να τερματιστούν οι διαθεσιμότητες.


Την αμέριστη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εξέφρασε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) η οποία σημειώνει ότι από το Νοέμβριο του

Επιμένει ο Ρουμπινί ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει

Η πτώχευση της Ελλάδας είναι θέμα χρόνου εκτιμά ο Νουριέλ Ρουμπινί. Σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital» ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος-αναλυτής σημειώνει ότι την περίπτωση της Ελλάδας «τα δεδομένα μιλούν μια πολύ καθαρή γλώσσα».


Ακόμη και αν οι Έλληνες υλοποιήσουν το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών, «πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω», λέει, το βάρος του χρέους σύμφωνα με την πρόγνωση του ΔΝΤ θα παραμείνει αισθητά πάνω από 100% του ΑΕΠ. Το παραμικρό εξωτερικό σοκ αρκεί για να καταστεί «ανεξέλεγκτο» το πρόβλημα του ελληνικού χρέους.

«Για αυτό, το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο πότε», τονίζει ο κ. Ρουμπινί. Εκτιμά δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης εκείνο που ενδεχομένως κάνει είναι «να καθυστερεί την κατάρρευση των ελληνικών ομολόγων - στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το χρονικό σημείο που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα είναι σε καλύτερη κατάσταση»,

Μία σύλληψη για το κύκλωμα των πλειστηριασμών

Με την κατηγορία της απειλής και της εκβίασης συνελήφθη σήμερα το πρωί ένα άτομο το οποίο η αστυνομία συσχετίζει με σημαντική δράση στο κύκλωμα των πλειστηριασμών.


Το άτομο αυτό συνελήφθη με την κατηγορία ότι απείλησε σημαντικό μάρτυρα της ίδιας υπόθεσης τηλεφωνικώς. Το ίδιο άτομο - μάρτυρας έχει λάβει το τελευταίο διάστημα απειλητικές επιστολές στην οποία μάλιστα εσωκλειόταν

Συλλήψεις για τα παγιδευμένα δέματα

Δύο άτομα συνελήφθησαν, ύστερα από έκρηξη μικρής ισχύος που σημειώθηκε στις 11:40 σε υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών επί της οδού Αστυδάμαντος 71. Η αστυνομία προχώρησε σε αποκλεισμό τμήματος του Παγκρατίου, καθώς εντοπίστηκαν ακόμη τρία δέματα που φέρεται να περιείχαν μικροποσότητες εκρηκτικών.


Η έκρηξη σημειώθηκε σε δέμα που παρέδωσε άγνωστος σε υπάλληλο, η οποία τραυματίσθηκε πολύ ελαφρά στο χέρι και υπέστη σοκ. Η υπάλληλος θεώρησε ύποπτο το δέμα και επιχείρησε να το ανοίξει. Εκείνο εξερράγη στα χέρια της, αλλά η ποσότητα εκρηκτικών που περιέχει ήταν πολύ μικρή.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των υπαλλήλων του πρακτορείου το δέμα το κατέθεσαν δύο άτομα τα οποία δεν δέχθηκαν να δώσουν τα στοιχεία του αποστολέα. Παραλήπτης του δέματος ήταν η πρεσβεία του Μεξικού ενώ δεν αναγράφονταν σε αυτό τα στοιχεία του αποστολέα.

Με βάση τις περιγραφές των υπαλλήλων της εταιρείας, συνελήφθησαν δύο άτομα, 22 και 24 ετών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν στην κατοχή τους ακόμη δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα καθώς και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και απόδειξη από εταιρεία κούριερ, με αποτέλεσμα να εντοπισθεί στα γραφεία της εταιρείας, στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64, δέμα που προοριζόταν για την πρεσβεία της

Στις τράπεζες για την προκαταβολή της «περαίωσης»

Από σήμερα καταβάλλεται στις τράπεζες η προκαταβολή 20% του φόρου της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από τους φορολογούμενους που θα επιλέξουν να υπαχθούν στη ρύθμιση και να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία, για την προηγούμενη δεκαετία.


Οι φορολογούμενοι (επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες) έχουν προθεσμία μέχρι τις 18 Νοεμβρίου για την καταβολή της προκαταβολής, που θα σημάνει αυτόματα και την αποδοχή της ρύθμισης.

Ήδη, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, έχει αποστείλει από την περασμένη εβδομάδα περίπου 500.000 εκκαθαριστικά σημειώματα σε αντίστοιχο αριθμό επιτηδευματιών, στα οποία ,πάντως, δεν λείπουν και λάθη.

Οι φορολογούμενοι που θα εντοπίσουν λάθος στο εκκαθαριστικό τους, θα πρέπει να απευθυνθούν

«Πρεμιέρα» για αιτήσεις στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στην ιστοσελίδα www.eap.gr.


Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ως τις 10 Δεκεμβρίου, με την υπόμνηση ότι αν κάποιος , υποβάλει περισσότερες από μία, οι επιπλέον αιτήσεις θα απορριφθούν.

Πάντως, η επιλογή θα γίνει με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο

€1.900.000,00 για το «Μποδοσάκειο» από το Ε.Σ.Π.Α.

Την ένταξη του έργου «Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Μακεδονίας Θράκης 2007 – 2013 του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) υπόγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κίρκος και συγκεκριμένα στον άξονα 8 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (θεματική προτεραιότητα 76 «Υποδομές Υγείας»).


Με την υλοποίηση του έργου θα διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος του «Μποδοσάκειου» γενικού νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, συνολικής έκτασης περίπου 35.000 m2 με εργασίες επανασχεδιασμού της κεντρικής πύλης εισόδου (θυρωρείο), διαμόρφωση χώρου της κεντρικής εισόδου και των επειγόντων περιστατικών. Επίσης θα ανακατασκευαστεί το ελικοδρόμιο, θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων με διευθέτηση της κυκλοφορίας τους και έλεγχο. Με το συγκεκριμένο

Ελλάς: "ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ"...

Πάει "φουλ" για εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο η κυβέρνηση Παπανδρέου βάσει των αντιλήψεων της περί "ταχείας επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών" - δηλαδή των διεκδικήσεων της Τουρκίας - και μόνο ένα ισχυρό πανεθνικό μέτωπο που θα απορρίψει τους κυβερνητικούς υποψηφίους στις εκλογές του Νοεμβρίου, μπορεί να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Ένα μέτωπο ανεξάρτητo και πέρα από κόμματα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου από την Σαγκάη όπου βρίσκεται προχώρησε σε άκρως αποκαλυπτικές δηλώσεις που φανερώνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.


"Ξεκίνησαν και πάλι οι διερευνητικές επαφές που είχαν διακοπεί και δεν προχωρούσαν με τον επιθυμητό ρυθμό. Οι συνομιλίες αυτές προχωρούν αμοιβαία με καλοπροαίρετο τρόπο και σύμφωνα με την αντίληψη συμβιβασμού. Εμείς επιθυμούμε, το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης μεταξύ των

Φόρος περαίωσης για µηδενικό εισόδηµα

Σε µισθωτούς, συνταξιούχους, φορολογουµένους µε µηδενικό εισόδηµα από ελευθέριο επάγγελµα, ακόµα και σε… µακαρίτες στέλνει ραβασάκια περαίωσης η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων, η οποία επιφορτίστηκε µε το έργο… διεκπεραίωσης της περαίωσης σε χρόνους εξπρές και πέφτει σε σφάλµατα.


Την περασµένη εβδοµάδα η ΓΓΠΣ απέστειλε περίπου µισό εκατοµµύριο εκκαθαριστικά σηµειώµατα, µε τα οποία καλούσε ισάριθµους φορολογουµένους να προσέλθουν από σήµερα στα γκισέ των τραπεζών για να καταβάλουν ως προκαταβολή το 20% του έξτρα φόρου που προσδιορίζεται στο σηµείωµα προκειµένου να κλείσουν τις εκκρεµείς φορολογικές υποθέσεις τους για την περίοδο 2000-2009. Ακολούθησε βροχή τηλεφωνηµάτων διαµαρτυρίας και αγανάκτησης στις εφορίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηλικιωµένης κυρίας, ο σύζυγος της οποίας έχει αποβιώσει από το 2005 και ήταν άνεργος από το 1987. Ελαβε το εκκαθαριστικό του µακαρίτη µε το οποίο καλούνταν να πληρώσει φόρο 1.800 ευρώ για το διάστηµα 2001-2006.

 
Ακόµη και µισθωτοί που κάποια στιγµή στο παρελθόν έκαναν έναρξη ελευθέριου επαγγέλµατος και διατηρούν το δελτίο παροχής υπηρεσιών τους σε αδράνεια, καλούνται σωρηδόν να πληρώσουν φόρο περαίωσης µε τα ελάχιστα ποσά φόρου ανά χρήση. Φορολογούµενος µε ανενεργό δελτίο παροχής

Θα καθαρίσω τον Πειραιά μέσα σε 6 έως 8 μήνες

Ανατροπή των σηµερινών σχέσεων του λιµανιού µε την πόλη του Πειραιά επιδιώκει ο υποψήφιος δήµαρχος Γιάννης Μίχας, καθώς διαβλέπει τον κίνδυνο να γίνει η πόλη ένας κενός χώρος ανάµεσα στην Αθήνα και στο λιµάνι.


Προτείνει επαναδιαπραγµάτευση του χρέους του δήµου και φιλοδοξεί µέσα σε 8 µήνες να έχει λύσει το πρόβληµα των σκουπιδιών. Μιλάει ταυτόχρονα για µια πόλη που έχει υποστεί πολλά «από τους περαστικούς που διέρχονται από τον δήµο».

Δύο φορές υποψήφιος στη νοµαρχία και δύο φορές εκλεγµένος νοµάρχης Πειραιά. Τώρα υποψήφιος στον δήµο. Εύκολη υπόθεση θα έλεγε κάποιος.

Εσείς πώς το βλέπετε;

Καµία εκλογική αναµέτρηση δεν είναι εκ προοιµίου εύκολη. Ιδιαίτερα σε εποχές, όπως η τωρινή, οπότε η γενικευµένη κρίση και η κοινωνική ανασφάλεια καθιστούν το εκλογικό σώµα περισσότερο δύσπιστο και προβληµατισµένο.

Χωρίς αµφιβολία η γνώση, η εµπειρία και η έξωθεν καλή µαρτυρία που έχει δηµιουργηθεί από το έργο που παρήγαγε επί των ηµερών µου η Νοµαρχία Πειραιά αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτηµα που αυξάνει την αξιοπιστία του συνδυασµού µου. Αυξάνει, όµως, ταυτόχρονα και το βάρος των ευθυνών που αναλαµβάνει απέναντι σε συµπολίτες που χρόνια τώρα ακούνε πολλά αλλά βλέπουν